|
|
| נשלח ב-24/7/2014 09:20 |
|
| |
מקס אל תברח מהשאלה. במקרה שתיארתי האם השלושה נהגו כראוי או שלא. מאוד פשוט לענות כן או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:25 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | מקס אל תברח מהשאלה. במקרה שתיארתי האם השלושה נהגו כראוי או שלא. מאוד פשוט לענות כן או לא. |
|
חשבתי שתבין למה לא התייחסתי למשל שלך. אבל אם אתה מתעקש אני אסביר לך. ואני התחיל בשאלה האם אתה מכיר את "תסמונת ילדים מוכים" ?? חוקרים חשובים שרצו להבין אייך זה שעם נאור כמו גרמניה הצליחה ללכת אחרי היטלר ולעשות מה שעשו, הגיעו לתובנה מעניינת מאוד. החינוך\המסורת הגרמני היא חינוך מאוד מוקשה כלומר הגרמנים הם ילדים מוכים וילדים מוכים בדרך כלל לא מכירים דרך אחרת חוץ מלתת מכות. בקיצור מדובר בילדים תת תרבות וכל התרבות שיש להם היא אך ורק חיצונית רובוטית שכזה. ולכן מבחוץ זה נשמע נאור ותרבותית אבל אם רק תתן להם אפשרות, אז מיד הם יעשו מה שההורים עשו להם. אז מצד אחד קל מאוד לשלוט על ילדים כאלה כי הם מושמעים מאוד מצד שני אין להם בעיה לעשות הכל בכל מכל כל מה שהמנהיג יאמר כי בתוכם פנימה פשוט אוהבים את זה וזה מה שהם מכירים מהילדות.
זה בקיצור המושג "תסמונת ילדים מוכים"
ראה כאן www.facebook.com/photo.php?fbid=444755118954142&set=a.440611639368490.1073741826.100002589737875&type=1&theater
וגם כאן בפורום
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=3011551&forum_id=1364
לעצם המשל שלך (בלי המכות). הסברתי לך דיי ברור שוב ושוב. שאם הם לא מתגייסים אז כנראה המצב היא לא כפי שאתה אומר. כך שהמשל שלך לעולם לא יכול לקרות במציאות כי הרביעי היה שומר כמו כולם. ואם תתעקש בכל זאת על המשל כמו שהיא, אז הרביעי מוכן למות והשלושה יעזבו אותו לנפשו. כך שאין דבר כזה לא מכות ולא כפיה.
בוא אני אתן לך משל מציאותית: המצאת המכוניות דורשת קרבן תמידי של מיליון שלוש מאות אלף הרוגים בשנה אנשים נשים וטף ושלושים מליון פצועים בשנה של אנשים נשים וטף. אני וכל בר דעת ויראי שמים היה אוסר באופן טוטלי להשתמש במכוניות (לפחות פרטיות). האם יעלה על הדעת שאני או שלטון ומשטר יעשה את זה ? הרי אין לך דבר חשוב יותר מיזה להציל בכל שנה מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בכל שנה ומעל שלושים מיליון פצועים.
אז מה נעשה ? אין כוחינו אלא בפה כלומר לזעוק ולהזהיר ולתת תבונה לאנשים. אבל בתכלס אתה לא כופה ולא נותן מכות ולא אוסר מכוניות, פשוט תוציא את הדבר הזה מהחשיבה שלך. לא בגלל מוסר רק בגלל פרקטיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:36 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | לא זכור לי שהאשמתי את בנט ספציפית בשנאה ,
אבל אם תבקש ,אז הנה ,לכאורה רק מי שבז לך בכל ליבו מסוגל לקצץ מלחמך הקבוע , |
|
שני אברכם עזבו את הכולל ופנו איש לדרכו. אחד הפך למלמד בחיידר. והשני נסעה לאמריקה לעשות כסף.
לאחר כשנה האברך האמיריקאי החל לשלוח כל חודש 500$ לחברו בארץ.
לאחר כשנתיים הוא הפחית את הסכום ל400$ לאחר שלש שנים הוא הפחית ל300 לאחר מכן ל200 ובסוף הפסיק לשלוח לו יותר כסף.
לאחר שנים הגיע האמריקאי לביקור. הלך גם לחבר שלו. לאחר שיחת החולין. הסביר לו.
ראה- כשהייתי רווק יכלתי לשלוח לך 500$
התחתנתי בשטומ"ץ יכלתי לשלוח לך 400
נולד לי ילד התחילו ההוצאות קיזזתי ב100
ושב נולדו לי עוד כמה כך שכבר לא יכולתי לשלוח לך יותר.
אמר לו חברו המלמד- אזוי? על חשבוני אתה מתחתן? על חשבוני אתה מוליד ילדים.- גועלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:50 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | . |
|
אני אספר לך עוד סיפור אולי תבין מה החשיבה היהודית (שחלק גדול מהם כבר ב"ה מקובל בנאורות ובאומות המתורבתות)
היה יהודי בשם יעקב שבנו ראובן פשוט השכיב את אשתו (אנס אותה). והאבא לא אומר לו מילה, רק לפני שנפטר מהעולם אמר לבנו: אתה יודע למה לא אמרתי לך כלום ? כי הייתה בורח ממני ונדבק באחי עשו.
אבא שדואג את טובת בנו יודע לוותר על כבודו וכבוד אשתו כי כל כבודם לעומק היא צאצאיהם האיכותיים. אבל אם האבא היה ילד מוכה בוודאי היה מגיב כלפי בנו כמו שילד מוכה יודע ואז היה גם מפסיד את בנו. ואז השאלה למה בכלל התחתן ולמה בכלל הוליד את הילד ? אתה מבין ? שאדם הוא דוגמטי ובעיקר בור ועםארץ הוא לא יודע למה הוא מתחתן למה הוא מוליד ילדים ולכן הוא מגיב כלפי בנו כמו חיה בג'ונגל ואז מפסיד את בנו.
קח את הסיפור האמיתי הזה כמשל לחברה. אייך צריך חברה להתנהל כך שהאמצעי הזה שנקרא חברה תצליח.
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2014 10:50:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:54 |
|
| |
מקס
התקדמנו מעט ובקושי אבל התקדמנו לעצם המשל שלך (בלי המכות). הסברתי לך דיי ברור שוב ושוב. שאם הם לא מתגייסים אז כנראה המצב היא לא כפי שאתה אומר. כך שהמשל שלך לעולם לא יכול לקרות במציאות בשלב זה לא אכפת לי אם הוא יכול לקרוא במציאות או לא קודם נבין את העקרון אחר כך נראה איך הוא מיושם במציאות כי הרביעי היה שומר כמו כולם. ואם תתעקש בכל זאת על המשל כמו שהיא, אז הרביעי מוכן למות זה כמובן לא המשל כמות שהוא במשל כמות שהוא הרביעי לא מוכן למות הוא פשוט בונה על זה שלא יריבו איתו והוא ירויח לילות שינה והשלושה יעזבו אותו לנפשו. כך שאין דבר כזה לא מכות ולא כפיה. כעת אני מבין מדבריך שחברה יכול לכפות השתתפות על מי שמסרב להשתתף בהגנה במצב שלסירוב אין סיבה מוצדקת אלא שאתה טוען שמצב כזה לא יתכן במציאות כי לעולם אדם לא יסרב להשתתף בהגנה אם אין לו סיבה מוצדקת האם כך שיטתך? בבקשה כן או לא ברור לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 11:03 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | התקדמנו מעט ובקושי אבל התקדמנו לעצם המשל שלך (בלי המכות). הסברתי לך דיי ברור שוב ושוב. שאם הם לא מתגייסים אז כנראה המצב היא לא כפי שאתה אומר. כך שהמשל שלך לעולם לא יכול לקרות במציאות בשלב זה לא אכפת לי אם הוא יכול לקרוא במציאות או לא קודם נבין את העקרון אחר כך נראה איך הוא מיושם במציאות כי הרביעי היה שומר כמו כולם. ואם תתעקש בכל זאת על המשל כמו שהיא, אז הרביעי מוכן למות זה כמובן לא המשל כמות שהוא במשל כמות שהוא הרביעי לא מוכן למות הוא פשוט בונה על זה שלא יריבו איתו והוא ירויח לילות שינה והשלושה יעזבו אותו לנפשו. כך שאין דבר כזה לא מכות ולא כפיה. כעת אני מבין מדבריך שחברה יכול לכפות השתתפות על מי שמסרב להשתתף בהגנה במצב שלסירוב אין סיבה מוצדקת אלא שאתה טוען שמצב כזה לא יתכן במציאות כי לעולם אדם לא יסרב להשתתף בהגנה אם אין לו סיבה מוצדקת האם כך שיטתך? בבקשה כן או לא ברור לזה.
|
|
איפה אמרתי שחברה יכול לכפות ??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 11:41 |
|
| |
אז חד וברור: במשל כמות שהוא (שלטענתך לא יקרה במציאות ובלי השינויים שהכנסת בו) שהרביעי סרב לשמור כי פשוט רצה להרויח שנת לילה ובשום אופן לא רצה למות) אתה טוען שהשלושה נהגו לא כראוי. כן או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 14:34 |
|
| |
[מקס,
השורה התחתונה -
כתבת: "לסיום: אני מנסה להסביר אייך צריך להיות ההתנהלות החברתית של האומה בארץ ישראל על פי החשיבה הבסיסית של היהדות." עיקרה של המחלוקתשלי איתך באשכול הזה הייתה נמנעת לו הבהרת את כוונתך זו לכתחילה. כלומר: אתה מדבר על "הראוי" בעיניך, ולא על "המצוי"; על האופן בו הדברים צריכים לשיטתך להתנהל ולא על המציאות בימינו. עיקרון מנחה זה מסביר הרבה מאוד, אפילו את את השימוש שלך במילים ובמושגים ידועים באופן אחר מהנהוג (למשל: "חרדי" זה לא אדם מציאותי השייך לזרם או קבוצה מסויימת שמכונה "חרדים" - כמו שסביר לחשוב כשקוראים את דבריך - אלא הגדרה שלך לסוג של "אדם אידיאלי", וכו'). הרבה מהאי-הבנות שלי איתך היו נמנעות, כמובן, אם היית דואג לדייק בלשונך, ולהשתמש במונחים ידועים כדי לתאר את מה שהם ידועים כמתארים, ולעומת זאת לרעיונות שלך היית משתמש במילים חדשות משלך (כדי להבדיל בין מושג מציאותי למושג שהוא פרי דמיונך). בנוסף, לו היית מסביר לכתחילה שאתה מדבר על "מה שראוי להיות" ולא על "מה שמצוי", הייתה נחסכת מאיתנו המחלוקת על העובדות (למשל: שאין "מיליונים" חרדים במדינת ישראל, ואפילו לא "מיליון" אחד, למרות שיש החושבים שזה מה שצריך להיות; למשל, ש"שוק הדירות" שאתה מתאר אולי נכון למדינה בה אתה חי - אשריך! - אבל לא נכון למרבית העולם המערבי, שישראל חשה עצמה חלק ממנו, ועוד).]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 16:26 |
|
| |
 גדולי גדולי ישראל התאספו כאיש אחד להצלת העם. כחוני המעגל פרשו כפיהם כלפי שמיים והכריזו.
ריבונו של עולם איננו זזים מכאן עד שאינך מחזיר את השלום והשוה לעמך ישראל בארץ הקודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 19:34 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | אז חד וברור: במשל כמות שהוא (שלטענתך לא יקרה במציאות ובלי השינויים שהכנסת בו) שהרביעי סרב לשמור כי פשוט רצה להרויח שנת לילה ובשום אופן לא רצה למות) אתה טוען שהשלושה נהגו לא כראוי. כן או לא. |
|
בוודאי שלא נהגו כראוי.
אם הייתי שם עם השלושה בלי שום קשר לבעיית השמירה, הייתי מעדיף למות מלהיות עם אנשים שכאלה.
אבל מה המציאות האמיתית של המשל שלך היא שלאימפריית אנגליה היית אינטרס להחזיק באי והם שמרו עליהם, רק השלושה - בניגוד לרביעי, רצו לשלוט בעצמם על האי ולכן נלחמו נגד האימפריה וגרשו אותם מהאי, למוחרת דורשים מהרביעי גם לשמור ??? במיוחד שכול ילד יודע שזה אלפי שנים אבות אבותיו החליטו שלא אוחזים בחרב יותר, כך שברור היה שהוא לא חלק בשמירה, בכל זאת השלושה לא התייחסו לטענתיו - שאם נאחוז בחרב אז נחייה לנצח על חרב, וכן נלחמו נגד האימפריה וגרשו אותם והתפנקו לא להוליד ילדים מול אויביהם הערבי שמתרבה במיליונים, כך שהבעיה באי היא לא השמירה רק הילודה הרי אם יהיה שלום ויהיה בסוף אז מהי האיום האמיתי ? הילודה !! והנה התברר שדווקא הרביעי הוא לא מתפנק ונלחם בעניות משווע מול האיום האמיתי והשלושה במקום זה מוכרים את כל משאבי הטבע של האי לזרים, ושוללים והרביעי ומשפחתו אפי' מים.
לסיכום:
שיש אי עם אנשים תבוניים ומוסריים והם גם אחים = משפחה, אז אין מציאות כזו שאתה מעלה כאן, כל אחד יודע מה טוב ועושה את חלקו הכי טוב.
לצערינו השתלטו צעירים (נערי האוצר וביבי וכמותו) על האי כמו בימי קרע מלכות בית דוד, ואומרים לכל האומה: אָבִי יִסַּר אֶתְכֶם בַּשּׁוֹטִים וַאֲנִי אֲיַסֵּר אֶתְכֶם בָּעַקְרַבִּים: החבריה כאן שאולים מה הבעיה של בנט ושל שאר החברה שם. הבעיה היא בדיוק מה שקרה אז והנה הפסוקים. מלכים א פרק יב
(ג) וַיִּשְׁלְחוּ וַיִּקְרְאוּ לוֹ ויבאו וַיָּבֹא יָרָבְעָם וְכָל קְהַל יִשְׂרָאֵל וַיְדַבְּרוּ אֶל רְחַבְעָם לֵאמֹר: (ד) אָבִיךָ הִקְשָׁה אֶת עֻלֵּנוּ וְאַתָּה עַתָּה הָקֵל מֵעֲבֹדַת אָבִיךָ הַקָּשָׁה וּמֵעֻלּוֹ הַכָּבֵד אֲשֶׁר נָתַן עָלֵינוּ וְנַעַבְדֶךָּ: (ה) וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם לְכוּ עֹד שְׁלֹשָׁה יָמִים וְשׁוּבוּ אֵלָי וַיֵּלְכוּ הָעָם: (ו) וַיִּוָּעַץ הַמֶּלֶךְ רְחַבְעָם אֶת הַזְּקֵנִים אֲשֶׁר הָיוּ עֹמְדִים אֶת פְּנֵי שְׁלֹמֹה אָבִיו בִּהְיֹתוֹ חַי לֵאמֹר אֵיךְ אַתֶּם נוֹעָצִים לְהָשִׁיב אֶת הָעָם הַזֶּה דָּבָר: (ז) וידבר וַיְדַבְּרוּ אֵלָיו לֵאמֹר אִם הַיּוֹם תִּהְיֶה עֶבֶד לָעָם הַזֶּה וַעֲבַדְתָּם וַעֲנִיתָם וְדִבַּרְתָּ אֲלֵיהֶם דְּבָרִים טוֹבִים וְהָיוּ לְךָ עֲבָדִים כָּל הַיָּמִים: (ח) וַיַּעֲזֹב אֶת עֲצַת הַזְּקֵנִים אֲשֶׁר יְעָצֻהוּ וַיִּוָּעַץ אֶת הַיְלָדִים (= אסכולת שיקגו) אֲשֶׁר גָּדְלוּ אִתּוֹ אֲשֶׁר הָעֹמְדִים לְפָנָיו: (ט) וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם מָה אַתֶּם נוֹעָצִים וְנָשִׁיב דָּבָר אֶת הָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר דִּבְּרוּ אֵלַי לֵאמֹר הָקֵל מִן הָעֹל אֲשֶׁר נָתַן אָבִיךָ עָלֵינוּ: (י) וַיְדַבְּרוּ אֵלָיו הַיְלָדִים אֲשֶׁר גָּדְלוּ אִתּוֹ לֵאמֹר כֹּה תֹאמַר לָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר דִּבְּרוּ אֵלֶיךָ לֵאמֹר אָבִיךָ הִכְבִּיד אֶת עֻלֵּנוּ וְאַתָּה הָקֵל מֵעָלֵינוּ כֹּה תְּדַבֵּר אֲלֵיהֶם קָטָנִּי עָבָה מִמָּתְנֵי אָבִי: (יא) וְעַתָּה אָבִי הֶעְמִיס עֲלֵיכֶם עֹל כָּבֵד וַאֲנִי אוֹסִיף עַל עֻלְּכֶם אָבִי יִסַּר אֶתְכֶם בַּשּׁוֹטִים וַאֲנִי אֲיַסֵּר אֶתְכֶם בָּעַקְרַבִּים: (יב) ויבו וַיָּבוֹא יָרָבְעָם וְכָל הָעָם אֶל רְחַבְעָם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר הַמֶּלֶךְ לֵאמֹר שׁוּבוּ אֵלַי בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי: (יג) וַיַּעַן הַמֶּלֶךְ אֶת הָעָם קָשָׁה וַיַּעֲזֹב אֶת עֲצַת הַזְּקֵנִים אֲשֶׁר יְעָצֻהוּ: (יד) וַיְדַבֵּר אֲלֵיהֶם כַּעֲצַת הַיְלָדִים לֵאמֹר אָבִי הִכְבִּיד אֶת עֻלְּכֶם וַאֲנִי אֹסִיף עַל עֻלְּכֶם אָבִי יִסַּר אֶתְכֶם בַּשּׁוֹטִים וַאֲנִי אֲיַסֵּר אֶתְכֶם בָּעַקְרַבִּים:
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2014 20:14:51
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 19:45 |
|
| |
אמשלום:
המצוי היא רע ודוגמטי ובעיקר שקרי ולכן כאן המקום לעצור כאן ולחשוב. ולכן אני לא מבין למה כל דיון צריך להיות אמוציונלי.
השבת למדנו אייך התורה וחז"ל מבקרים את משה שהתנפל על שבט ראובן וגד שהם דווקא היו צדיקים ושתקו ושמעו ורק אחר כך הסבירו לו בשקט מה הם רוצים ודווקא מצא חין בעינו. שאנו אמוציונליים אז אף אחד לא מקשים וכל אחד חושש מהשני כאילו יש לו מחשבות זדון. והנה משה רבינו ראש הנביאים בעצמו נכשל בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 20:12 |
|
| |
חסדא עזוב את זה שירוחם ענה לך תשובה נכונה ופשוטה. וצר לי מאוד, את רעיון תקצוב המדינה למוסדות דתיים המציא ר' חיים משה שפירא הרשע מהמפד"ל הארור... - קודם תגיד תודה ואח"כ נדון בשטויות. אגב, הסיבה לקיצוץ ידועה, שיש מיתון מסויים. ואולי אם עשרות מאכערים חרדים יפסיקו לטעון שהם מנהלים כולל, ישיבה או כל גרניוזה פקטיבית אחרת, יהיה תקציב מצויין למוסדות הדת!!!
לגופו של עניין, ושוב, גם למקס. אנא תכתבו הודעה באשכול זה מהי הדרך הנכונה לחיים הנוכים והאפקטיבים כעת, דרך מעשית ושנוכל ללמוד ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 20:24 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | לגופו של עניין, ושוב, גם למקס. אנא תכתבו הודעה באשכול זה מהי הדרך הנכונה לחיים הנוכים והאפקטיבים כעת, דרך מעשית ושנוכל ללמוד ממנה. |
|
בוא נתחיל דבר ראשון לחוקק חוקה. והחשוב והדחוף ביותר, היא חוקה על גבולות הארץ. דבר שני. אי אפשר להעמיד מעמדות לבחירות אך ורק אדם מלומד ומעל גיל חמישים כך שלו תתאפשר שליטה של צעירים ובריוני השכונה. דבר שלישי שופטים נבחרים על ידי העם. דבר רביעי, שלום מידי עם השכנים ולתת להם כל מה שהם רוצים אפי' את ירושלים.
החלקים החשובים בחוקה הם השיטה הכלכלית (כך שלא כל פישער כמו פישר וביבי יצליחו למכור את משאבי הטבע לזרים) וכמובן הרווקים והרווקות הם לא חלק בהגנת החברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 20:28 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | קודם תגיד תודה ואח"כ נדון בשטויות. |
|
הייתי חייב להתערב וסליחה:
אם אתה חושב שאזרח צריך להגיד תודה למישהו, אז אין לנו דיון כאן. הסוג חשיבה הזה היא רחובית בריונית ובעיקר בורית ילדותית ועמרצית.
אני לא חושב שצריך מיליון פעם לצטט את פרידמן ואת קאנט.
בעיני בן חורין, המדינה היא אוסף של בני אדם ולא ישות שמעל ומעבר להם, הוא רואה את השלטון כאמצעי, כמכשיר, ולא כמי שמעניק חסדים, כאדון או כאל שיש להעריצו ולשרתו בצורה עיוורת. אין הוא מכיר בשאיפה לאומית כלשהי, אלא באשר היא ההסכמה בין השאיפות שלהגשמתן פועלים האזרחים כל אחד לחוד. אין הוא מכיר במטרה לאומית כלשהי, אלא באשר היא ההסכמה לגבי המטרות שלמענן נאבקים האזרחים כל אחד לחוד (קפיטליזם וחירות – מילטון פרידמן).
"שלטון שמבוסס על עיקרון של כוונות טובות כלפי העם כמו אב כלפי בניו, כלומר שלטון אבהי, שבו מתייחסים לנתינים כילדים וכקטינים שאינם יכולים להחליט מה מועיל ומה מזיק להם ושכופה עליהם לנהוג בפסיביות ולהמתין רק לחסדי המדינה שתשפוט כיצד עליהם להיות מאושרים - אם בכלל תרצה שהם יהיו מאושרים. זוהי הרודנות הגדולה ביותר שאפשר להעלות על הדעת. ארגון מדיני שמבטל את כל החופש של הנתינים ומותיר אותם נטולי זכויות." (קאנט)
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2014 20:30:54
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 21:55 |
|
| |
מקס
| maxmen כתב: |  | אז חד וברור: במשל כמות שהוא (שלטענתך לא יקרה במציאות ובלי השינויים שהכנסת בו) שהרביעי סרב לשמור כי פשוט רצה להרויח שנת לילה ובשום אופן לא רצה למות) אתה טוען שהשלושה נהגו לא כראוי. כן או לא.
בוודאי שלא נהגו כראוי.
תוקן על ידי maxmen ב- 24/07/2014 20:14:51 |
|
יופי התקדמנו עוד צעד קטן. השאלה הבאה: האם הרביעי נהג כראוי כשסרב להשתתף בשמירה כדי להרויח שנת לילה?
|
|
|
|
|