|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:11 |
|
| |
.
מי שמתחמק שוב ושוב, זה אתה, מר מקס מקסמן היקר באדם.
שטרסלר לא רוצה לראות לוויה מבני ברק. שטרסלר מציב מראה מול פניך, אתה הטוען שאין לגייס חרדים, בלי קשר למעשיהם, לאורחות חייהם או ללימודם בישיבה.
שטרסלר מראה לך שבכל שכבות האוכלוסיה והמגזרים, אנשים תורמים מזמנם ומחרפים נפשם - חוץ ממי שלא.
ואתה, במקום להחריש, צווח בקול ומושך תשומת לב לדברים נכוחים שכתב ברנע וכתב שטרסלר. אף אחד לא רוצה להרוג חרדים, שואלים מדוע אתה ושכמותך נותנים לאחרים למות - גם כדי שתוכלו להמשיך ולנהל את אורח חייכם.
יש משהו מאד לא חכם בצווחה הכפולה שלך, הזעקה נגד גיוס חובשי כפה שחורה, והקבילה על כך שמזכירים שמי שלא מתגייס - גם לא מסכן את חייו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:12 |
|
| |
כתב מואדיב " כי מה שכתב שטרסלר, מלב מורתח נכתב."
אכן, לב מורתח. ידוע שסנדלר רואה בכל מקום נעלים. אנטישמי רואה בכל מקום יהודים. אנטי חרדי רואה בכל מקום חרדים.
מבחן אמריקאי:
1) מי אשם במשבר הכלכלי?
א) החרדים, הם לא עובדים. ב) החרדים, הם לא מתגייסים. ג)החרדים, הם גנבים.
2) מי אשם במשבר החינוכי?
א) החרדים, הם לא לומדים ליבה. ב) החרדים, הם לא מחונכים. ג) החרדים, הם מגעילים.
3) נהרגו 13 חיילים בעזה. מהי תגובתך?
א) החרדים לא מתגייסים. ב) לחרדים לא אכפת שהם נהרגו. ג) החרדים מנצלים את המלחמה כדי להשיג כסף לישיבות.
4) מי אשם בחוסר האופק המדיני?
א) החרדים, הם לא לוחצים להשיג שלום. ב) החרדים, הם מצטרפים לממשלות שמאל. ג) החרדים, הם רוצחים ערבים.
5) משפחה חרדית איבדה את כל בניה עקב הרעלת הדברה. מהי תגובתך?
א) מי שילם על ההדברה? ב) מי נתן להם את הכסף? ג) החרדים לא אחראיים. צריך לקחת להם את הילדים.
מחילה על נימת הדברים. מלב מורתח נכתבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:20 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
מי שמתחמק שוב ושוב, זה אתה, מר מקס מקסמן היקר באדם.
שטרסלר לא רוצה לראות לוויה מבני ברק. שטרסלר מציב מראה מול פניך, אתה הטוען שאין לגייס חרדים, בלי קשר למעשיהם, לאורחות חייהם או ללימודם בישיבה.
שטרסלר מראה לך שבכל שכבות האוכלוסיה והמגזרים, אנשים תורמים מזמנם ומחרפים נפשם - חוץ ממי שלא.
ואתה, במקום להחריש, צווח בקול ומושך תשומת לב לדברים נכוחים שכתב ברנע וכתב שטרסלר. אף אחד לא רוצה להרוג חרדים, שואלים מדוע אתה ושכמותך נותנים לאחרים למות - גם כדי שתוכלו להמשיך ולנהל את אורח חייכם.
יש משהו מאד לא חכם בצווחה הכפולה שלך, הזעקה נגד גיוס חובשי כפה שחורה, והקבילה על כך שמזכירים שמי שלא מתגייס - גם לא מסכן את חייו.
|
|
ציטוט
"איך זה שאף לוויה לא יצאה מבני ברק או ממאה שערים" שאל שטרסלר
כלפי שאר הדברים, באמת אין לי עניין להיכנס עכשיו. שבת שלום לך ולכל המאזינים.
בכל זאת אני הביא שוב מה שאמרתי בעמוד הקודם
יש לי כבר ניסיון רב בעניין, שמי שמטיף לחרדים בעניין הצבא, בדרך כלל לא היה בצבא. שהיינו צעירים עשינו את זה כל פעם שמישהו זעק עלינו למה אתם לא מתגייסים, היינו אומרים לו קח מאה דולר ותראה לי שהיית בצבא. וכמעט 99% לא היו באמת בצבא.
מצד שני אנשים שכן היו בצבא כמו ח"כ שטבון אומר משהו יותר נחמד ותשמע אותו כאן.
www.youtube.com/watch?v=dXqPlQv1nZs
יש לזה גם הסבר פסיכולוגי טבעי. הרב דסלר (בעל מכתב מאליהו) מסביר אייך אפשר לצוות לאהוב אדם ואת אלוהים ?! הרי אי אפשר לאהוב מישהו סתם ? מסביר הרב דסלר שנתינה מביא אהבה כלומר הנותן אוהב את מי שהוא נותן. אדם נותן לאשתו לבניו לחברו, אז הוא אוהב אותם. כך גם אהבת האלוהים, אם הוא נותן לו אז הוא אוהב אותו.
שח"כ שטבון היה בצבא והרגיש שהוא מציל את כל האומה, אז הוא אוהב את כל האומה.
מי שעושה לטובת האומה חייב לאהוב את האומה. ולכן יוצא מכל זה, שמי שלא אוהב את האומה או חלק ממנו אז סימן שלא עשה בשבילם כלום.
נקודה למחשבה,,,,,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/07/2014 12:22:45
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:30 |
|
| |
.
כמובן, אתה שב ככלב על קאך, ומתחמק ממתן תשובה.
צר לי על מי שתכנת אותך, אתה לא עובר מבחן טיורינג.
בושה ליוצרך שזה העגל שיצא.
=============================
ולמען אחרים שקראו, אחזור ואבהיר את שאלתו של שטרסלר, שבחכמתך הזכרת ששאלו גם רבים לפניו:
מדוע יש מי שנהנים מהבטחון שחיילי צה"ל מאפשרים להם לחיות בו, אך מסרבים לנטול חלק בנשיאה בעול זה?
והעול, הוא גם הסכנה. יש מי שמחרף נפשו למות - ויש מי כעסוק בכתיבת סטטוסים באינטרנט ובזעקות על כך שמסיתים כנגדו. להזכיר למשתמט שהוא משתמט, זו לא הסתה.
אבל חרגתי מהכלל, והתלכלכתי בבוץ, עדיף שאלך להכין את ביתי לשבת הקרובה.
נ.ב. מי שגר בבאר שבע ורוצה לעזור למשפחות של פצועים שנמצאות בסורוקה השבת - שיפנה במסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:46 |
|
| |
אז אמרתי שיש דיונים הרבה כאן בפורום בנושא. וטחנו את הנושא עד דק.
אני בניגוד אליך מתנגד לגיוס רווקים ורווקות = אין להם ילדים = נכרתים מעולמם. אני מתנגד לכל גיוס בלי שיקבלו דיור חינם ומקור פרנסה חינם. והאמת אני מתנגד בכלל אפי' אם כן קבלו דיור חינם כי זה פשוט לא שווה את הדם. אני מתנגד לשימוש במכוניות (פרטיות לפחות). בקיצור אני מתנגד לכל סוג שפיכות דמים, כי אין דבר שכדאי לשפוך עליו דם. אני חושב שבתנאים קפיטליסטיים אפשר להשיג הכל בהרבה יותר זול בלי שפיכות דמים בכל ארץ קפיטליסטית אחרת.
אז אני לפחות זועק כל הימים נגד, לא רק שאני רואה דם. ברנע והמנוול החדש (מה שמו ?) מסכים מתחילה לדם הזה הרי לדעתם זה כדאי. רק מה ? חסר להם שם גם דם חרדי. אז אמרתי לך שאל דאגה עוד תוכל ללקק דם חרדי בשפע. ולא מערבים רק מיהודים.
יש לנו ניסיון היסטורי מבית שני. ואני רואה את זה בא יותר מהר ממה שחשבתי כל הזמן. לחרדים אני אומר חוסו על משפחתכם ותברחו מהר כי עוד מעט שואה יבוא עליכם ועל צאצאיכם והפעם לא מגויים רק מיהודים.
תוקן על ידי maxmen ב- 25/07/2014 12:50:49
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 12:48 |
|
| |
וברוח ימים עצובים אלו (איך אתם מעזים להתאבל? אתם לא שותפים לגאולה! אתם שונאים שנאת חינם! לנו, כמובן, מותר לשנוא אתכם כי...) אספר סיפור יפה. היה היה יהודי שעבר ליד אדריינוס קיסר. אמר היהודי לקיסר "שלום אדוני המלך". זעם אדריינוס: איך אתה מעז לומר לי שלום? הרגו. עבר יהודי שני ליד אדריינוס קיסר ושתק. זעם אדריינוס: איך אתה מעז לא לומר לי שלום? הרגו. מאז ומעולם חשבתי שאדריינוס היה מודע לסתירה במעשיו ורק חיפש תואנות להרוג יהודים. קצת נתקשיתי למה נזקק לכך, שפשוט יהרוג כל יהודי העובר לידו. כעת נתחדש לי שיתכן כי אדריינוס באמת התעצבן על שני היהודים. (איך אתה מעז להשוות אותי לאדריינוס? להבהרה- לא טענתי ששטרסלר דומה לאדריינוס בשום תחום פרט לנקודה ספציפית זו.)
נ.ב. שטרסלר ומואדיב מפרסמים את סטטוסיהם מתוך שוחה מופגזת בעזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 13:34 |
|
| |
אריאל. הוא שאל שאלה מסודרת. נסה להשיב בצורה כזו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 13:40 |
|
| |
בהבאת הבכרורים אומר המביא- וירעו אותנו המצרים- לכאורה היה צריך להגיד וירעו לנו
אלא החטא והפשע הגדול של המצריים היה שעשו אותנו רעים .
כי"ב אמרה גולדה מאייר- אני שונאת את הערבים כי הם הפכו אותנו לרעים.
מואדיב חברנו -הוא מלח הפורום הזה, אדם עדין נפש ונעים הליכות, בדרך כלל. אם הוא כתב מה שכתב. סימן כי הכותב הפך אותו .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 13:42 |
|
| |
מקס בויכוח עם מתעניין כמו בויכוחים שניהלת כאן בעבר, אתה שוב ושוב מתחמק ממתן תשובות, ופוצח בנאומים ארוכים שלא ממן העניין, מה שמוכיח שהמילה "תבונה" שאתה מרבה להשתמש בה בהטיות שונות, היא לא תמיד מאפיינת את דעותיך. ואף על פי כן, זה מרתק לקרוא את התאוריות המקוריות שלך, למרות שבדרך כלל הם מעוררות אנטגוניזם. מעניין אותי לדעת מה דעתך על זה:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 14:14 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מקס אתה לא מבין שמואדיב מדבר מתוך כאב.....?אין עונים לאדם בשעת כאבו
כאב על מה שלא יוצא לוויה מבני ברק ??? |
|
זהו פחות או יותר הסגנון עד שהוא התחיל לבקש שנעבור על פסק מפורש בשולחן ערוך שלא להסתכל במראה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 15:00 |
|
| |
| alchanan כתב: |  | מקס בויכוח עם מתעניין כמו בויכוחים שניהלת כאן בעבר, אתה שוב ושוב מתחמק ממתן תשובות, ופוצח בנאומים ארוכים שלא ממן העניין, מה שמוכיח שהמילה "תבונה" שאתה מרבה להשתמש בה בהטיות שונות, היא לא תמיד מאפיינת את דעותיך. ואף על פי כן, זה מרתק לקרוא את התאוריות המקוריות שלך, למרות שבדרך כלל הם מעוררות אנטגוניזם. מעניין אותי לדעת מה דעתך על זה:
|
|
צדיק אלף נשיקות עשית לי את השבת ואת החיים. אני רציני לגמרי ומתרגש מאוד.
בכדי לא לסתור את השמחה שגרמת לי אני לא הגיב היום על שאר דבריך (אם כי שתדע שאני לא מתחמק משום דבר במיוחד מה שאמת. אולי זה נראה לך כך אבל זה לא. אני מאוד שונא דוגמטיות ולכן אני דורש את זה גם מעצמי)
שוב תודה עשית לי את השבת שכל ברכות התורה יפלו עליך ועל כל צאצאיך לדורי דורות. מברך מכל הלב max
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 15:18 |
|
| |
מקס אני כן חושב שאני אמור להגיד לך תודה, על התשובה העניינית מאוד שכתבת לי. לגבי התודה למפד"ל, כנראה לא הובנתי. ישנו מטח בין הציבור החרדי לכל ציבור אחר, והמקום השנאוי ביותר על החרדי הוא הדתי שאינו חרדי [הציבור החרדי מתרץ את עצמו בטענה שכך מרגישים הד"לים, אבל העובדות מדברות בעד עצמן]. חסדא היקר, שמשום מה נדם קולו, ביקש למצוא עילה לזלזל ביהודי יקר שמסר את נפשו למעני ולמענך, בגלל שיוכו המפלגתי - בשל האובססיה לזלזל בציבור הדתי שאינו חרדי הנ"ל, וע"ז כתבתי שאותה מפלגה, שיסודה באותו ציבור, עשתה את החלק הטוב בטענתו, ואילו הציבור שביסודו המפלגה החרדית, הוא שהרס.
לגבי הגישה שלך, אני מכבד את המחשבה, לדעתי יש בה כמה בעיות עקרוניות אבל לא אכפת לי שאדם חושב שהיא טובה, בכל מקרה אם זו הבעיה, אינך מסוגל שבדיוק כמוך ישנם אנשים שחשבו והגיעו למסקנות אחרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 15:40 |
|
| |
במקרה נפלתי לאשכול הזה שאינו אלא התכתשות פוליטית ולא מהזן המשובח לא יכלתי להמנע מלהעיר שאדון שטרסלר הוא כתב כלכלי (בינוני למדי) אבל כשהוא שולח מקלדתו לעניינים בהם האג'נדה הפוליטית מכרעת הוא נוהג לפעמים לאפסן את הההגיון הנורמלי. הוא שונאנ חרדים מובהק ונוהג בנושא כמנהגו שהזכרתי לעיל. ראה דוגמה אקטואלית מאוד לשכח הישר שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 16:05 |
|
| |
אח
רק כעת ראיתי את תגובתך המזלזלת [לפני כמה דפים] על דברי הבאי ורמה שלא מתאימה לפורום , לא הבנתי לאיזה תגובה הינך כבר מצפה ממני אחרי .... מי כלל התייחס לכלב של בנט כתמצית כשלא היה מדובר אלא בשולי שוליו של עצם כלבו, נורא מעניין אבל שכעת אתה מייחס את כל השנאה מהצד החרדי לדתי כשבעצם בסך הכול כתבתי להיפך והואשמתי בדברי הבאי ותת רמה ? בנט הוא איש יקר שמסר את נפשו למען עם ישראל ורק למען עם ישראל כמובן ,[אגב נורא אהבתי את הראיון עם הכתב לאחרונה] רוצה עוד דברי הבאי ? שאל אותי שוב אם הכול למען עם ישראל ואשתדל לענות,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 16:42 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | אריאל. הוא שאל שאלה מסודרת. נסה להשיב בצורה כזו. |
|
אני לא רואה ספסור בדם כשאלה מסודרת, גם לא כשהוא מלווה בתביעה דמגוגית "להילחם ולא לגלוש באינטרנט" אמור מעתה, כל החרדים, מגיל 3 ועד 300, נדרשים להסתגר בבתיהם ולא לעסוק בכל פעולה שהרי כמה אלפי צעירים בגילאי 18-21 אינם נלחמים אלא לומדים.
נפלאות הדעת האנושית
רק רשע מרושע בן-בנו של המן הרשע, כשרואה את האם השכולה מבכה את בנה, חושב שהיא מחפשת תשומת לב. ברגיל, אין לענות לרשעים מנוולים חסרילב כאלו, אך חרגתי הפעם ועניתי.
נ.ב. תתי לך, שאולי שליטתך בעברית כל כך מועטה - כפי שנראה מכתיבתך פעמים רבות - שאולי אינך מבין את אשר אתה כותב. אךמלבד נסיון עלוב זה שלי להפך בזכותך, אינני מוצא דרך אחרת לקרוא את הדברים חסרי הלב והמרושעים הללו. (מואדיב, עצור כאן חושבים, 2014/7/4. 6:40)
... ואחרי שישוכו הלהבות, אולי יתפנה מישהו לדון בשאלה האמיתית. כי מה שכתב שטרסלר, מלב מורתח נכתב. קל לצווח הסתה (מואדיב, עצור כאן חושבים, 2014/7/25. 11:06)
(המובאות מתוך הרהורים על חיי מואדיב, פרק 2, התרגילים בשיקוף)
|
|
|
|
|