|
|
| נשלח ב-25/7/2014 18:21 |
|
| |
הנה ציטוט מאשכול סמוך של אחד מחברי הפורום ששם שמים ומצוות התורה תמיד בראש מעייניו ושגור על פיו ,תעשו העתק הדבק ליד מה שכתבתי בתחילת האשכול,
חלמיש יש יותר גויים בעולם מיהודים. ויש יותר חיות ובהמות מאנשים.
הם דומים מאד ליהודים. אבל מזמן הם המירו את דתם ודעתם. הם בני נכר- שהתנכרו לעמם ולאביהם שבשמיים..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 20:43 |
|
| |
חסדא
במקור השאלה הופנתה אליך אבל מקס ענה במקומך והדיון לא הגיע לשום מקום אז אני חוזר ושואל אותך. מאין לך שלפיד שונא חרדים. וכן בנט
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 21:02 |
|
| |
מעולם לא הוצאתי משפט כזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 21:14 |
|
| |
רק עכשיו התפניתי להשיב לך. וסליחה. (אני אכתוב בצבע כחול)
| alchanan כתב: |  | מקס בויכוח עם מתעניין כמו בויכוחים שניהלת כאן בעבר, אתה שוב ושוב מתחמק ממתן תשובות, ופוצח בנאומים ארוכים שלא ממן העניין,
טוב, כזה אשמה כללית צריך כל הפחות איזה הוכחה אחת או שנים. אבל אם אתה מוסיף שאני כן שמשיב רק בנאומים ארוכים אז אולי אתה לא מבין מה אני אומר (ואפשר לשאול שוב ואני בדרך כלל עונה בסבלנות).
לגבי מתעניין: אותו דבר. אפי' על שטות שלו להתמקד במשל דיבילי ולא תואם שום מציאות ראלית, גם עניתי בסבלנות. בכל מקרה אם רוצים להתמקד בדיון צריך להתחיל אם האדם הפרט. לא מתחילים עם המובן לך שארבע אנשים באי חייבים להתחלף בשמירה. כמו שלא מתחילים עם המובן אצל האנטישמים שהיהודי חייב למות. כלומר אם כל כדור הארץ הוא אי אחד גדול וכל הצורות באי הם היהודים אז למה לא מובן שצריך להכחיד את היהודי ??
ולכן כל דיון מתחיל ומתמקד באפס = האדם הפרט, עם הבסיס החשיבתית שכל העולם נבראה\קיימת בשבילו. ומכאן מתחילים להגדיר שיתוף וכיוצא מהם מוסר וערכים. וגם השיתוף אי אפשר לכפות. כלומר השיתוף יכולה להיות אך ורק בהסכמה בין הפרטים. כך שבמשל שלו, הרביעי לא חייב להם כלום.
מה שלא אהבתי במשל הוא, שקודם כל הוא רוצה לטעון שזה המציאות ולא היא, הרי היו כאן הבריטים והשלושה גרשו אותם כך שהרביעי בוודאי לא חייב להם כלום. במיוחד שמראש הבינו את זה השלושה והסכימו לכך שהוא הרביעי לא חלק בשמירה. והיות שאין לשלושה חוקה יסוד (חברה בלי חוקה וחוקי יסוד אין לו זכות קיום, לא בגלל מוסר או מה, רק מבחינת הניסיון ההיסטורי כלומר מבחינת פרקטית אין לכזו חברה קיום) ולכן מתאפשר אחרי דור או שנים שהם יתכחשו להסכמה הנ"ל עם כל מיני תירוצים של נשתנו התנאים. ועל כך אמרתי שאם נשתנו התנאים באמת הרי היו מתגייסים ואם לא מתגייסים אז כנראה שלא התשנה אצל הרביעי כלום.
אבל כאמור לדעתי להתמקד בדיון מתחילים עם הפרט האדם. ואז אפשר להתקדם.
מה שמוכיח שהמילה "תבונה" שאתה מרבה להשתמש בה בהטיות שונות, היא לא תמיד מאפיינת את דעותיך.
ההנחה שלך לא נכונה כנ"ל ולכן גם המסקנה לא נכונה לדעתי.
ואף על פי כן, זה מרתק לקרוא את התאוריות המקוריות שלך,
תודה מקרב לב. אתה מחמם לי את הלב.
למרות שבדרך כלל הם מעוררות אנטגוניזם.
אני לא אחראי על מה שכל סובייקט מרגיש מדברי. הרי המקבל צריך להיות מוכן לקבל.
מעניין אותי לדעת מה דעתך על זה:
על כך הגבתי ביום שישי ושוב תודה מקרב לב
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 21:18 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | במקור השאלה הופנתה אליך אבל מקס ענה במקומך והדיון לא הגיע לשום מקום אז אני חוזר ושואל אותך. מאין לך שלפיד שונא חרדים. וכן בנט |
|
אני שוב עונה במקומו ואומר שדיי הוכחתי זאת. ואין לך עדות כשרה יותר מח"כ שטבון וכך אומר ח"כ שטבון היקר מהבית היהודי
"בחודשים האחרונים חשתי בין השורות ומעל פניהם, אם זה בדיוני הוועדות ואם זה במליאת הכנסת, כיצד מדברים פה על הציבור החרדי, כאילו היה מדובר בשמורת טבע - זן נכחד. לא יכולתי לשאת את הגישה, לא יכולתי להכיל את הסלידה, לא יכולתי להכיל את האובססיה להכניס להם...= לחרדים." תשמע מדקה 1:50
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:00 |
|
| |
"כמובן שמהפורום הזה צריך לצפות רק לקטילות,
בוא נראה בכל זאת מישהו אמיץ" פתחתי בדברי נחמה נעימים, רכים ובעיקר אופטימיים בקשר לדיון באשכול זה. למותר לציין שאת הדברים כתב מי שעושה רבות ונצורות מתוך ולמען עם ישראל, רק עושה ורק למען, קשה אפילו לדעת מה יותר... פתיחה נוספת מבחינתי, היא התנצלות על הטענות הראשונות שלי, שמיד הובילו לכך שתוכל להמלט מלענות על השאלה העקרונית. אם את השאלה אני נמנע מלהציג באופן ישיר, ע"מ שתבין אותה לבד, למה אני מכשל בדרכים אחרות?! – והרי התנצלותי. [אם כי לא הסברת למה כן או למה לא ואיך קשור הכלב (של) בנט. זכור! יצירתיות וחדשנות מחייבת עקביות וניטרול חוסר ענייניות] לגופו של עניין, בא נעזוב הכל ופשוט תסביר מהו המצב האידיאלי מבחינתך. אם יש לך טענות, אתה אמור לחשוב על מצב חילופי, אז בבקשה תפרט עליו! [דרישה פשוטה היא לא להשתמש במונחים 'חרדי', 'ד"לי' וכדו', אלא להסביר את יסודי העקרונות]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:10 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | מקס אני כן חושב שאני אמור להגיד לך תודה, על התשובה העניינית מאוד שכתבת לי. לגבי התודה למפד"ל, כנראה לא הובנתי. ישנו מטח בין הציבור החרדי לכל ציבור אחר, והמקום השנאוי ביותר על החרדי הוא הדתי שאינו חרדי [הציבור החרדי מתרץ את עצמו בטענה שכך מרגישים הד"לים, אבל העובדות מדברות בעד עצמן]. חסדא היקר, שמשום מה נדם קולו, ביקש למצוא עילה לזלזל ביהודי יקר שמסר את נפשו למעני ולמענך, בגלל שיוכו המפלגתי - בשל האובססיה לזלזל בציבור הדתי שאינו חרדי הנ"ל, וע"ז כתבתי שאותה מפלגה, שיסודה באותו ציבור, עשתה את החלק הטוב בטענתו, ואילו הציבור שביסודו המפלגה החרדית, הוא שהרס.
לגבי הגישה שלך, אני מכבד את המחשבה, לדעתי יש בה כמה בעיות עקרוניות אבל לא אכפת לי שאדם חושב שהיא טובה, בכל מקרה אם זו הבעיה, אינך מסוגל שבדיוק כמוך ישנם אנשים שחשבו והגיעו למסקנות אחרות? |
|
דבר ראשון אני מכחיש בכל תוקף וטוען שהחרדי לא יכול לשנוא מישהו, כך הוא מצווה בתורה בחז"ל בגאונים בראשונים ואחרונים עד ימינו וכך הוא מתנהג. אני לא חושב שיש ציבור בכל העולם שמחבר (חדשים) ומדפיס (ישנים) כל כך הרבה ספרי מוסר במיוחד בבין אדם לחבירו. כך שהחרדי הקלסי (לא היושבי קרונות) לא שונא אף אחד במיוחד יהודי וק"ו דתי. במציאות החברתית אני רואה דתיים גם בתולדות אהרן בסוכות כך שאפי' במאה שערים רואים אותם בסוכות באלפים. כך שכנראה גם הדתי לא מרגיש כמו שאתה מרגיש. אותו דבר בשטיבלך החרדיים רואים אותם באלפים. אני זוכר שאצל הרבנים כמו הר' ישראל יעקב פישר אב בין דין של העדה החרדית, היו מגיעים דתיים ודתיות לרוב, גם אצל ר' ר' משה הלברשטאם גם דיין בבית דין של העדה החרדית ומקורב לסאטמר, ראינו הרבה מאוד דתיים ודתיות מגיעים לביתו לשאול בהלכה. אם זה כך מול הקיצוניים של החרדים אז מה נאמר על הפחות קיצוניים כמו החסידים. ובכן אצל החסידים רואים דתיים באלפים בכל חג וחג כך שגם אצלם\החסידים מרגישים הדתיים בבית. במיוחד הירושלמים של אגודת ישראל והחסידים הירושלמים, הם בכלל מאוהבים בדתיים. כך לדוגמא את משפחת פרוש, הם יעשו הכל בכל מכל כל לטובת הדתיים מבחינת מפלגתית פוליטית ועוד ועוד.
אז הפרט מול הפרט אין בעיה.
המטח שאתה מדבר, שאני כן יכול להודות, היא המטח ההשקפתית כלומר מבחינת השקפה החרדי לא ילמד אצל הדתי וכן ההפך. או המטח המפלגתי שאתה מדבר עליו.
בשני הדברים האלה לא צריך להיות שנאה. עובדה שהנה באים ומרגישים בבית. כלומר הדתי לא מרגיש מה שאתה טוען שהחרדי שונא דתיים. וגם מפלגתית אגודת ישראל מאוד מעריצה את המתנחלים ועשתה הרבה מאוד בשבילם. מה שאין כן מפד"ל שלא כל כך אהבה את המתנחלים. הרי דווקא בגלל זה אין היום מפדל.
אבל אני אישית לא מאמין במפלגות. מחשבתית מפלגה היא סתירה לשיתוף בין בני אדם. כי מי שהוא במפלגה הוא מיד מצהיר שכוח הוא המשחק ולא הצדק. דווקא המפלגות החרדיות בעניין זה שקיבלו איזה תפקיד ציבורי ?! אז כן פעלו לכל הציבור !!
אבל שוב אני נגד מפלגות ובעד אנשים מקצועיים בכל תחום ותחום. כי והיות שהם מקבלים משכורת מהציבור אז הם צריכים להיות מקצוענים. כל המושג בחירות היא בעיני ילדותי. וכמובן מי שהופך להיות חסיד שוטה למפלגה כלשהי ?! בוודאי הוא צריך להיות או ילדותי או סתם אינטרסנט זול.
הרי אם מגיע לך אז תקבל ואם לא אז לא תקבל. מה זה קשור למפלגה ? אבל אם יש בחירות ומפלגות אז אנו מראש מסכימים כביכול למשחק שקרי של כוח ולא צדק.
אני טוען את זה בקהילה לגבי ערים חרדיות כמו מודיעין וביתר ועוד. שאימצנו את דרכי הגויים שבמקום צדק ומשפט אנו משתמשים עם כוח. אם התורה הוא צודקת אז אייך חסידות זו או קהילה זו חושבת שהאחר ייקח ממנו יותר ?? אתה יורד לסוף דעתי בעניין ?? אני טוען שהמושג בחירות היא סתירה לצדק, ואימוץ הכוח מול הצדק התורני. כלומר חלוקת המשאבים של העיר חייבים להיות צודקת ולא כוחנית. זה הרי דרכם של הגויים העמי ארצות שאין להם תורה וצדק, אבל לנו ליהודים ב"ה יש תורה אז למה לאמץ את הכוח במקום לאמץ את התורה.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/07/2014 22:30:24
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:11 |
|
| |
וכעת לנקודות בדבריך האחרונים. התגובה שלי היתה ע"ףז שכתבת ההיפך מהמציאות [דיברת על 'למען עם ישראל', בטענה שהמזרחי לא מספיק משתחווה לגזע החרדי הארי - וזה אכן ההיפך מדעתי, ודעת כל מי שלא אינטרסנט] אינני מתעניין בראיונות. אין לי זמן להבלים האלו. אני אברך כולל ומשקיע את רוב שעותיי בתורה [וזוהי בדיוק ההצדקה שלי לאי הליכתי לצבא, תיקצובי ע"י המדינה ועוד]. מצטער! אין צורך שתכתוב עוד דברי הבאי. כתבת מספיק, ואם חשבת שאתה טוב למישהו עי"ז, רוב תודות לך!
ולקינוח, לפי הזמנתך, אשאל: האם הכל למען עם ישראל?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:19 |
|
| |
שתי הודעותיי האחרונות מיועדות כמובן לחסדא
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:37 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | במקרה נפלתי לאשכול הזה שאינו אלא התכתשות פוליטית ולא מהזן המשובח לא יכלתי להמנע מלהעיר שאדון שטרסלר הוא כתב כלכלי (בינוני למדי) אבל כשהוא שולח מקלדתו לעניינים בהם האג'נדה הפוליטית מכרעת הוא נוהג לפעמים לאפסן את הההגיון הנורמלי. הוא שונאנ חרדים מובהק ונוהג בנושא כמנהגו שהזכרתי לעיל. ראה דוגמה אקטואלית מאוד לשכח הישר שלו
|
|
מי שמאפסן את ההגיון הנורמלי הם החרדים ולא שטרסלר. "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?"משה רבינו פנה לבני גד וראובן בשאלה הנורמלית,כפי שאומר ההגיון הנורמלי מבחינה מוסריות נורמלית פשוטה. הרפורמים החרדים יצרו דת חדשה של טפילות והתבדלות על אף מה שנאמר במקורות שכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון.לכן אין כל פלא ששטרסלר שונא חרדים .תן לי סיבה אחת מדוע שחילונים יאהבו חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:48 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | מי שמאפסן את ההגיון הנורמלי הם החרדים ולא שטרסלר. "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?"משה רבינו פנה לבני גד וראובן בשאלה הנורמלית,כפי שאומר ההגיון הנורמלי מבחינה מוסריות נורמלית פשוטה. הרפורמים החרדים יצרו דת חדשה של טפילות והתבדלות על אף מה שנאמר במקורות שכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון.לכן אין כל פלא ששטרסלר שונא חרדים .תן לי סיבה אחת מדוע שחילונים יאהבו חרדים. |
|
אל תדבר בשם החילונים וק"ו בשם היהדות. אתה יכול לדבר אך ורק בשם עצמך למה אתה שונא חרדים.
ובכן כל מי ששונא הוא תת אדם. והחילונים שאני מכיר הם בני אדם ולכן לא שונאים חרדים רק דווקא אוהבים אותם.
לגבי היהדות: היהדות מאז חורבן בית שני ואחריו הגיעו להחלטה שלא אוחזים יותר בחרב אפי' על ארץ ישראל (הרי לא גרשו אותם מארץ ישראל אחרי החורבן הבית), וכך נהגו כך אלפיים שנה. כך שהדת החדשה הם האוחזים בחרב.
כל זה לא קשור למה חשבו קודמיהם כלומר אפשר דת חדשה, כלומר התורה והנ"ך חשבו שעל הארץ נלחמים, ואחרי שזה רק עלה לנו דמים לריק שוב ושוב עד מרד בר כוכבא, אז החליטו שדיי ואין יותר אחיזה בחרב. כך שלבוא לשכנע עם התורה ?! זה ממש ילדותית כי את התורה קובעים החכמים של הדור. וכל אחד הולך אחרי רבו.
הרשע הזה יודע את כל זה והוא גם יודע שאין מה לעשות בנידון, כלומר הביקורת שלו לא תשנה את המצב, ולכן כל ההסתה בא רק לשם הסתה, לשם רשע נטו. אולי חשב לקבל רייטינג על גבי החרדים אבל מה לעשות שההמונים לא טיפשים כמוהו ויודעים שזה לא מקורי שלו רק רשע מרושע אחר קדם לו כבר. והוא כמובן נחום ברנע.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/07/2014 22:52:43
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:54 |
|
| |
אפריםבן כתב: "הרפורמים החרדים יצרו דת חדשה של טפילות והתבדלות על אף מה שנאמר במקורות שכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון.לכן אין כל פלא ששטרסלר שונא חרדים .תן לי סיבה אחת מדוע שחילונים יאהבו חרדים."
אז שטרסלר שונא את החרדים כי הם לא נאמנים למה שכתוב בתורה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 23:02 |
|
| |
אריאל
הבנת הנקרא. הרי מה שכתוב בתורה בעניין זה תואם את ההגיון המוסרי הנורמלי .
אבל מאחר שהרפורמים החרדים לא מתפעלים מההגיון המוסרי הנורמלי הבאתי גם את המקורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 23:05 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 26/07/2014 23:08:34
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 23:06 |
|
| |
מדוע נטפלים רק לשטרסלר- הרי זו לא דעתו, הוא גרפומן. הוא אומר מה שכולם אומרים.
|
|
|
|
|