|
|
| נשלח ב-18/7/2014 17:30 |
|
| |
מיכי
אתה אוהב לוגיקה ,אז הנה אתה לא חושב שמיעוט מפחד מרוב מזלזל ? וכן מיכי אם היו ממנים אותך לראש ישיבת אורחות תורה עדיין אתה וצאצאיך וצאצא צאצאיך משועבדים הייתם ....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 17:31 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | | גושניק את משקר במצח נחושה,ואם המשפט הזה יעשה לך טוב אז הנה לך,,כל אחד והשטיפת מח שלו,, |
|
במה אני משקר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 17:57 |
|
| |
גושניק אתה אמיתי ? אדיקות ,דאורייתות בציבור החרדי?תבדוק קודם את בית ובני ונשי וכלבי ראשיך ושבטך ,החל מבנט עד אורי אורבך ,[כמדומני שלראשון יש כלב שחור][מזכיר לו את החרדים אולי] ראית פעם חרדי שמנסה להתנכל ומדבר בכזאת שנאה כפי שיוצא מתחת לשפמו של אורי , לפיד גם טוען כך [ברוך שכונת],בס"ה מנסים לעזור לכם ,,,,,,,,,,,אם זה לא היה עצוב..... כן אני יודע ,הרב קוק והרב ריינס [גדול הוגי הדעות ,ממתי ?וכנראה שגם היה למישהו צורך]היו רוקדים עם בנות עם נעליים תנכיות חסרי גרביים אם לא היה להם משרה רבנית,[הוגי הדעות של הציבור החרדי שלא התקבלו אצל החרדים והציבור הדתי לאומי מייחס אותו לעצמו אלעק,מדובר בפינג פונג?] יש מישהו שחולק על היעוד ?יש בעיה כשהופכים את היוצרות והוגים מדינה להיות ככל הגויים בציבור החרדי יש 30 אחוז נשירה ???????????????ועוד 50 אחוז הפוסחים על שני הסעיפים????????? די עם שקרים
תוקן על ידי חסדא ב- 18/07/2014 18:08:48
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:12 |
|
| |
| גושניק1 כתב: |  | | כ״כ שמספיק לקרוא קצת תנך כדי להבין שהיעוד של עם ישראל הוא לא להיות דת אלא ממלכה- ״ואעשך לגוי גדול״ נאמר, ולא דת גדולה. . |
|
לא הבנתי, גוי גדול = ממלכה ? אתה יודע מה מצחיק ? אתה מנסה ללמד את החרדים תורה ועוד גם לעזור להם, וואלה למה אתה מזכיר לי את בריון מיקי ובנט שני בורים ובריונים שלא מבינים בחייהם כלום ק"ו במדעי מדינה ובן בנו של ק"ו ביהדות.
תוקן על ידי maxmen ב- 18/07/2014 18:13:55
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:19 |
|
| |
לא יודע מה הבעיה עם כלב שחור. אין איזור הלכתי בזה.
אינני יודע איזו שנאה יצאה מתחת שפמו של אורי אורבך, אבל אני כן יודע איזו שנאה יצאה מתחת שפמו של הרב הלברטל והרב שלום כהן שלפיו יש לי דין של עמלק. אני לא אתחיל אפילו לדבר על השנאה ששאר הרבנים החרדים וחברי הכנסת ואנשי הציבור החרדים הפגינו כלפי הציונות הדתית.
על מה שאמרת על הרב קוק והרב ריינס אתה צריך לעשות תשובה, ומהר. לעצם העניין- הגרי״ד סולובייצ׳יק, ליבוביץ( כן הוא היה ציוני דתי) הרב שגר, הרב זקס, ועוד רבים.
לא יודע איפה ראית אותי כותב אחוזים.
תוקן על ידי גושניק1 ב- 18/07/2014 18:25:20
תוקן על ידי גושניק1 ב- 18/07/2014 18:48:36
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:24 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כ״כ שמספיק לקרוא קצת תנך כדי להבין שהיעוד של עם ישראל הוא לא להיות דת אלא ממלכה- ״ואעשך לגוי גדול״ נאמר, ולא דת גדולה. .
לא הבנתי, גוי גדול = ממלכה ? אתה יודע מה מצחיק ? אתה מנסה ללמד את החרדים תורה ועוד גם לעזור להם, וואלה למה אתה מזכיר לי את בריון מיקי ובנט שני בורים ובריונים שלא מבינים בחייהם כלום ק"ו במדעי מדינה ובן בנו של ק"ו ביהדות.
תוקן על ידי maxmen ב- 18/07/2014 18:13:55 |
|
אינני מבין למה אתה חש צורך לדבר על אנשים בצורה כזו מבישה. לעצם העניין, אני לא אלאה אותך בהוכחות מן התנך, אלא אסתפק בכך שאחת מהסיבות שבארצות ערב לא הייתה התנגדות רבנית לציונות הייתה בגלל ששם רבנים ואנשים למדו תנך והעדיפו את כל המדרשים והתנך שמהם עולה שעלינו להקים ממלכה בארך על שלוש בשבועות. ואת זה אומרים גם חוקרים ומלומדים ממני וממך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:25 |
|
| |
דוקא יש בעיה לגדל חיה טמאה בתוך הבית וחבל שנטפלת לשוליים [שדוקא מעידים משהו על אורח חיים] גם אותך אם היו מכים היית זועק עמלק,הלברטהל גדל דוקא אצלך וממתי הוא אישיו?ובמה חטא תזכיר לי? ופתאום אינך מכיר את הסלב שלך אורי אורבך ?, לגבי הגאונים הצדיקים והקדושים [בעיניי לפחות ]הרב קוק והרב ריינס,פשוט לא הבנת למה התכונתי,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:28 |
|
| |
פירוש ללינק של מיכי:
אמוץ דולניקר (או אמיץ?) הוא גיבור ספרו של אפרים קישון, "השועל בלול התרנגולות" או "עין כמונים" שמכנס בסיפור עלילתי את רוב ביקורתו ההומוריסטית של המחבר על הפוליטיקה והפוליטיקה הישראלית במיוחד.
דולניקר סובל מכל הבעיות של פוליטיקאי קש.
ראוי לאשכול בפני עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 18:37 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | דוקא יש בעיה לגדל חיה טמאה בתוך הבית וחבל שנטפלת לשוליים [שדוקא מעידים משהו על אורח חיים] גם אותך אם היו מכים היית זועק עמלק,הלברטהל גדל דוקא אצלך וממתי הוא אישיו?ובמה חטא תזכיר לי? ופתאום אינך מכיר את הסלב שלך אורי אורבך ?, לגבי הגאונים הצדיקים והקדושים [בעיניי לפחות ]הרב קוק והרב ריינס,פשוט לא הבנת למה התכונתי,
|
|
אין בעיה כזו.
הרב הלברטל היה עוזר של הרב אלישיב, מי כמוהו מייצג את החרדיות. אני מכיר את אורי אורבך, אינני יודע מה הוא אמר. מתי הכו את הרב כהן?
לעצם העניין לא ענית לאף אחת שאלה משאלותיי- איך זה שאין הוגי דעות גדולים חרדים, למה חרדים שנחשפים לתרבות הכללית מפסיקים להיות חרדים, איפה מצינו בהיסטוריית עמנו שיותר נשים עבדו מגברים, למה כל ספרי ההגות, פירושי התנך ולאחרונה אף ספרי ההלכה ששוים משהו(אולי מהאחרון אני מסתייג מעט) יצאו מתחת ידי מברים דתיים לאומיים, איפה נמצא במקורותינו שהיהדות היא דת וכל תכליתה זה קיום מצוות ולא הקמת ממלכה וחברת מופת, וכמובן שאלת השאלות למה החרדיות, בפורום זה, שהוא באתר חרדי, מותקפת כל כך על ידי חרדים?
תוקן על ידי גושניק1 ב- 18/07/2014 18:38:33
תוקן על ידי גושניק1 ב- 18/07/2014 18:42:27
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 19:19 |
|
| |
בין ההבדלים שיש בין ציוני וחרדי. אגב נדמה לי כי גם הרב מימוני חרדי. צריכים לשאול את הר' מיכי. הוא חשוד, חסדא כותב על כלב- חיה טמאה. במחילה אבל כל בעל חי שחי אינה טמאה, זו בורות חרדית. תנאים ואמוראים רכבו על אתון חמור וגמל, בלי כל בעיה. לפעמים היו גם מכניסים את חמור לבית המדרש- נדמה לי במעומם. הכלב זכה שבצואתו היו מורחים את אותיות ספר התורה לחיזוק הכתב.
אני יותר אוהב את המדינה מאשר מזוהה כציוני. אבל בהחלט אני מקבל את התואר בכבוד. שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 19:32 |
|
| |
גוי פירושו עם. לא ממלכה. אין גם ציווי להקים עם, אם לנסח את זה בגסות זאת לא טובה שלנו לבורא אלא טובה של הבורא לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 21:28 |
|
| |
יש בעיה כזו,אין מגדלין כלב רע בבית זהו דינא דגמרא , רמבם אין מגדלין חזירים וכלבים כי הזיקן מצוי , כמדומני בקשו,ע ,אין מגדלין חיות טמאות בתוך הבית, יעב"ץ גידול כלב בבית ממנהג ערילים,, הרב [???]הלברטהל לא היה עוזר של הרב אלישיב ,אין לו קשר לשום הנהגה ובשום צורה בציבור החרדי ,אין לי מושג במה הוא לכלך על הציבור הדתי לאומי ,יתכן שיצא נגד הגזירות ,ואם סתם פתח גורה אזכנראה הוא למד זאת מאיפה שהוא גדל .... ספרי הגות בציבור החרדי?הרב קוק ,איגרות חזו"א ,אמונה וביטחון,קהלות יעקב ,הרב דסלר, הרב ריינס ,הרב פרידלנדר ,הרב רוטנברג,הרב קלוגר ועוד ים....,ןלמעלה בקודש הרב אלחנן ואסרמן ,רב ירוחם ,רב ישראל סלנטר הר יצחק חיות,.................... ספרי הלכה ????פירושים על התורה ,??? חרדים שנחשפים לתרבות הכללית מפסיקים להיות חרדים ???הופכים לדתיים לאומיים?מה לך כי תלין,
הציבור החרדי בפורום מותקף בעיקר מדתיים לאומיים,רפורמיים ואנוסים,
תוקן על ידי חסדא ב- 19/07/2014 21:34:30
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 21:58 |
|
| |
חסדא
אתה מתמם אתה אמרת על כלב חיה טמאה! ועל זה הגבתי.
הגמרא שהזכרת אומרת לפי מטב זכרוני לא יגדל כלב- מסוכן. אבל אם הוא קשור מותר. אבל מה זה לטמא?
על כלבים קטנים פודלים פינצ'רים וכ' אין כל שאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 22:12 |
|
| |
אין בעיה כזו- דינא דגמרא ״מגדלין כלבים כופרין וחתולים וקופין וחולדות סנאים מפני שעשויים לנקר את הבית״. וכן פסק הרב סתיו בספרו בין הזמנים והביא ראיות לרוב.
הרב הלברטל היה מקורב לרב אלישיב.
אלו גזרות?
ההוגים העמוקים ממי שהזכרת הם בעיקר הרב קוק, הרב ריינס והרב סלנטר שנפטר לבית עולמו לפני תחילת הציונות, אז לא נראה לי שאתה יכול להביאו כדוגמה.
אינני יודע אלו פירושים לתורה שבאמת נוגעים לשאלות הדור, דהיינו ביקורת המקרא, או פירושים המשתמשים במקבילות ספרותיות יצאו מתחת ידי חרדים. בטח שלא לספרי התנך. זאת בשל עובדה אחת- אינך יכול ללמוד תנך, דהיינו לקרוא פשוטו של מקרא פעמים רבות, להפנים מסריו- השגחה, חשיבות ארץ ישראל ועוד ועוד- ולהיות חרדי. ראיה לדבר, מה שכתבתי לעיל על רבני ארצות ערב. כמו כן העובדה שפרשני המקרא הגדולים בדורנו- הר״י מדן, הר״י בן נון, נחמה ליבוביץ עליה השלום, כולם ציונים דתיים.
אינני יודע אם יש בציבור החרדי כיום עוקר הרים כהרב ליכטנשטיין. אבל כבר הסתייגתי חלקית מדבריי אלו.
למה הרב שלום כהן התנגד למכללה החרדית אם לא בשל זה, כי מי שהולך ונחשף לעולם לא יהיה אותו חרדי אחר כך. אבל אם אתה בטוח בעמדתך אז אנא ציין שמות של אנשים שנחשפו לעולם ונותרו חרדים מסורתיים.
אני לא מכיר דתיים ששמעו על זה הפורום. רוב קוראי הפורום הזה הם חרדים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2014 22:32 |
|
| |
ירוחם , תקרא שוב את כל הפוסקים שהעליתי,
גושניק ,מה לעשות שיש ציבור מבולבל שדורש תשובות לבקורת המקרא ,בציבור החרדי אין את אותה נחיצות הוא דרוש רק לציבור מבולבל ונבוך שקראו אותו, לא ידעתי שמי שלומד ראיית חשבון נחשף למה שיהפוך אותו בבוא הימים ללא חרדי , אכן מי שנחשף לעניינים שבעיניו עד היום נחשבו לכפירה יתקשה לפעמים להתמודד ,אין לי מושג מה כונתך להרויח בזה,רחוק מלהיות קשור לדיון אין עוקר הרים כהרב ליכטשטיין ,נו שירווח לך ,עוד יותר רחוק מלהיות קשור לדיון,
|
|
|
|
|