בית פורומים עצור כאן חושבים

מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2014 22:51 לינק ישיר 

חסדא כתב:
ירוחם , 
תקרא שוב את כל הפוסקים שהעליתי,

גושניק ,מה לעשות שיש ציבור מבולבל שדורש תשובות לבקורת המקרא ,בציבור החרדי אין את אותה נחיצות הוא דרוש רק לציבור מבולבל ונבוך שקראו אותו,
לא ידעתי שמי שלומד ראיית חשבון נחשף למה שיהפוך אותו בבוא הימים ללא חרדי ,
אכן מי שנחשף לעניינים שבעיניו עד היום נחשבו לכפירה יתקשה לפעמים להתמודד ,אין לי מושג מה כונתך להרויח בזה,רחוק מלהיות קשור לדיון 
אין עוקר הרים כהרב ליכטשטיין ,נו שירווח לך ,עוד יותר רחוק מלהיות קשור לדיון,

קרא את כל הפוסקים שהרב סתיו מביא אין ציבור מבולבל, אבל מה לעשות, ביקורת המקרא קיימת ואתה יכול או לברוח ממנה ואז לחיות בהרגשה שהיהדות היא שקר, אבל זה נוח סוציולוגית להיות בה, כמובן שתצטרך להסתגר מכל דבר שמריח אקדמיה. כמובן שחברה כזו מעולם לא תוכל להיות החברה שהתורה רוצה כי אם כל ישראל יהיו חרדים אז, לפי שיטתך, לא תהיה אקדמיה ובאמת נהפוך לאיראן, אולי גרוע ממנה. לעצם טענתי, שאתה לא יכול להבין את מה שהתורה מכוונת אליו, את מסריה, ולהישאר חרדי, ועל כן אין פרשני מקרא חרדים, לא התייחסת. לא צריך להרחיק לכת עד רואה חשבון, מספיק לראות את כל העיתונאים החרדים בתקשורת הכללית שאחרי כמה זמן הופכים לדתיים לאומיים. ואם עיתונאות כך, בשאר הדברים על אחת כמה וכמה. ציינתי את הרב כי הסגירות המחשבתית פוגעת גם ביכולת ליצור מחשבה הלכתית מקורית ועמוקה. שמתי לב שאחרי כל תגובה שלי אתה עונה כל פחות שאלות ממה שאני מציג, יש סיבה לדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:01 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

אינני מבין למה אתה חש צורך לדבר על אנשים בצורה כזו מבישה. לעצם העניין, אני לא אלאה אותך בהוכחות מן התנך, אלא אסתפק בכך שאחת מהסיבות שבארצות ערב לא הייתה התנגדות רבנית לציונות הייתה בגלל ששם רבנים ואנשים למדו תנך והעדיפו את כל המדרשים והתנך שמהם עולה שעלינו להקים ממלכה בארך על שלוש בשבועות. ואת זה אומרים גם חוקרים ומלומדים ממני וממך.

תראה אותך, אתה דואג לכבוד שלך  ולצורת דיבור שלי כלפיך, אבל להקריב רווקים ורווקות למולך ?! מספיק לך איזה עיוות דיבילית ואמונה דבילית בתנ"ך. כי אם התנך יפסקו שמותר לגייס רווקים ורווקות למען הממלכה הדמיונית שלך אז תתיר אותה. וכל לומד תורה ויהדות יודע שאפי' האלוהים בעצמו יבוא לומר דבר כזה אז לא נשמע לו.

כל החוקרים והמלומדים באקדמיה לא מבינים בתורה יותר מתרנגול בבני אדם. 
אין כאן שאלה של כבוד יש כאן שאלה של עובדה וזה העובדה.
אין להם שימוש, ובתורה צריך שימוש, זה היסוד הראשוני של לימוד תורה ויהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:07 לינק ישיר 

גושניק 

איני רואה תועלת בלהאריך אחרי שעשיתי זאת על ראשון ראשון ואל אחרון אחרון ומה שקבלתי כתשובה היא שלא עניתי על אף שאלה ,
אתה שוב מכניס כאן את ביקורת המקרא ואני יותר נוטה להבין שאנחנו ב2 עולמות ,
מה ליהודי מאמין לביקורת המקרא ,למה שיתעסק בזה בכלל?למה שיחשף אליו,הרי לרוב רובו לשאלות של בקורת המקרא עונים הראשונים על אתר ,
אתה חי בבועה שלך כאן בארץ ,אבל לידיעתך יש חרדים בכל העולם והם לא איראנים ,
ממתי תורה ועבודה מורידה את התואר חרדי?יש כאן 40 אחוז חרדים עובדים וכפול ממנו נשים,
עיתונאים חרדים בתקשורת הכללית????סלח לי ,אתה באמת מנותק ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:10 לינק ישיר 

מי שחי בבועה הוא מי שחושב כי הראשונים עונים ברצינות על רוב השאלות של ביקורת המקרא.

תוקן על ידי eli_s ב- 19/07/2014 23:10:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:16 לינק ישיר 

eli_s כתב:
מי שחי בבועה הוא מי שחושב כי הראשונים עונים ברצינות על רוב השאלות של ביקורת המקרא.

מה אתה יודע בביקורת המקרא ? אגב: בשניהם גם המקורות וגם האקדמית ? מה ידוע לך ?
אני מבין ש99% חרדים את מכיר ממש אישית. הנה נודע לנו שגם את כל הראשונים וחז"ל אתה מכיר.
אז אנא בוא נשמע ממך משהו. יש למשל שאלות קשות בפרשת השבוע אולי אתה יודע מהם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:16 לינק ישיר 

מספיק ברצינות בכדי שזה לא יטריד את רוב החרדים הקלאסיים ,

היו כאלה שזה הטריד אותם ,אחד מהם יצא רב יהודה החסיד,

תוקן על ידי חסדא ב- 19/07/2014 23:41:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:34 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אינני מבין למה אתה חש צורך לדבר על אנשים בצורה כזו מבישה. לעצם העניין, אני לא אלאה אותך בהוכחות מן התנך, אלא אסתפק בכך שאחת מהסיבות שבארצות ערב לא הייתה התנגדות רבנית לציונות הייתה בגלל ששם רבנים ואנשים למדו תנך והעדיפו את כל המדרשים והתנך שמהם עולה שעלינו להקים ממלכה בארך על שלוש בשבועות. ואת זה אומרים גם חוקרים ומלומדים ממני וממך.

תראה אותך, אתה דואג לכבוד שלך  ולצורת דיבור שלי כלפיך, אבל להקריב רווקים ורווקות למולך ?! מספיק לך איזה עיוות דיבילית ואמונה דבילית בתנ"ך. כי אם התנך יפסקו שמותר לגייס רווקים ורווקות למען הממלכה הדמיונית שלך אז תתיר אותה. וכל לומד תורה ויהדות יודע שאפי' האלוהים בעצמו יבוא לומר דבר כזה אז לא נשמע לו.

כל החוקרים והמלומדים באקדמיה לא מבינים בתורה יותר מתרנגול בבני אדם. 
אין כאן שאלה של כבוד יש כאן שאלה של עובדה וזה העובדה.
אין להם שימוש, ובתורה צריך שימוש, זה היסוד הראשוני של לימוד תורה ויהדות.

אז לפי דבריך, כל ימי הבית הראשון והשני לא היה לעם ישראל צבא, ברקים נפלו מהשמיים על כל אויביו, כן? אולי גם תמחק התורה את פרשת כי תצא, את מלחמת מדין, עמלק, עוד וסיחון, מצוות כיבוש הארץ, את כל הנביאים הראשונים ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:45 לינק ישיר 

חסדא כתב:
גושניק 

איני רואה תועלת בלהאריך אחרי שעשיתי זאת על ראשון ראשון ואל אחרון אחרון ומה שקבלתי כתשובה היא שלא עניתי על אף שאלה ,
אתה שוב מכניס כאן את ביקורת המקרא ואני יותר נוטה להבין שאנחנו ב2 עולמות ,
מה ליהודי מאמין לביקורת המקרא ,למה שיתעסק בזה בכלל?למה שיחשף אליו,הרי לרוב רובו לשאלות של בקורת המקרא עונים הראשונים על אתר ,
אתה חי בבועה שלך כאן בארץ ,אבל לידיעתך יש חרדים בכל העולם והם לא איראנים ,
ממתי תורה ועבודה מורידה את התואר חרדי?יש כאן 40 אחוז חרדים עובדים וכפול ממנו נשים,
עיתונאים חרדים בתקשורת הכללית????סלח לי ,אתה באמת מנותק ,
לא ענית תשובה רצינית על אף אחת משאלותיי, כי ענית לכל התשובות שלך והדרא קושיא לדוכתא. אני מציע לך לעבור על שאלותיי ולחפש למה מהן באמת ענית. תורה ועבודה מורידה את התואר חרדי כי זו הסיסמה של חצי מהאגודות הציוניות דתיות בערך, כי כוונתה היא לא להשאיר את התורה בישיבה אלא להוציא אותה החוצה ולפעול על פי ערכיה. כוונת הביטוי היא לא לצמצם את היהדות לכמה סעיפים באורח חיים. לעומת זאת היום זה נראה שמלאכה היא משהו בדיעבדי. 40 אחוז וכפול מהם נשים, לא נראה לך שיש כאן משהו מעוות ושינו סדרי בראשית? לשאול למה שיחשף לזה זה כלשאול למה שמישהו יחשף לזה שהעולם קיים יותר מ6000 שנה. העיתונאים הייתה רק דוגמה, אבל אפילו עליה לא ענית ונתת לי דוגמה. כוונתי הייתה שאם אני אחפש, כמה דוקטורים ופרופסורים חרדים מסורתיים אמצא? או שגם לזה לא צריך להיחשף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:47 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מספיק ברצינות בכדי שזה לא יטריד את רוב החרדים הקלאסיים ,

היו כאלה שזה הטריד אותם ,אחד מהם יצא רב יהודה החסיד,

תוקן על ידי חסדא ב- 19/07/2014 23:41:55

שספריו צונזרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:50 לינק ישיר 

חסדא כתב:
י
לא ידעתי שמי שלומד ראיית חשבון נחשף למה שיהפוך אותו בבוא הימים ללא חרדי ,

פעם ירון לונדון אמר שכל תרגיל במתמטיקה שלומד חרדי עושה אותו לפחות חרדי.
ואני שמכיר את האקדמיה החרדית לפני ולפנים מסכים איתו, משא"כ במגזר הדת"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:54 לינק ישיר 

alchanan כתב:
י 

ירון לונדון הוא האדמור שלך ?
בכל אופן אתה לא מכיר חרדים בכלל. מהסיבה הפשוטה שאתה צריך את ירון בכדי להכיר אותם.
שנית. אייך לומד חרדי את קידוש החודש של הרמב"ם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:58 לינק ישיר 

צונזר ובצדק ,זה לא מתאים לכל אוזן ונפש ,

אלחנן ,
אין כל קשר לחומר הנלמד ההופך אותו לפחות חרדי ,
א  או הסביבה שהוא נחשף איליו 
ב  או שמלכתחילה כבר הגיע פוזל 
ג  אתה מגזים בתיאור

תוקן על ידי חסדא ב- 19/07/2014 23:58:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2014 23:59 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בכל אופן אתה לא מכיר חרדים בכלל. מהסיבה הפשוטה שאתה צריך את ירון בכדי להכיר אותם.שנית. אייך לומד חרדי את קידוש החודש של הרמב"ם ?

א. אני לא "מכיר חרדים" אני חרדי בעצמי. ב. שאלה טובה, בישיבה שלי אף אחד לא למד אותם כולל הרמי"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:02 לינק ישיר 

maxmen כתב:
י 

ירון לונדון הוא האדמור שלך ?
בכל אופן אתה לא מכיר חרדים בכלל. מהסיבה הפשוטה שאתה צריך את ירון בכדי להכיר אותם.
שנית. אייך לומד חרדי את קידוש החודש של הרמב"ם ?

שמע את האמת ממי שאמרה. גם אנשים חרדים אומרים את מה שירון לונדון אמר. לא ענית לי בקשר לצבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:07 לינק ישיר 

חסדא כתב:
צונזר ובצדק ,זה לא מתאים לכל אוזן ונפש ,

אלחנן ,
אין כל קשר לחומר הנלמד ההופך אותו לפחות חרדי ,
א  או הסביבה שהוא נחשף איליו 
ב  או שמלכתחילה כבר הגיע פוזל 
ג  אתה מגזים בתיאור

תוקן על ידי חסדא ב- 19/07/2014 23:58:58

אז אתה יותר חכם מרבי יהודה החסיד ומבין יותר מה מתאים לכל אוזן. יפה. מדבריך משתמע שרק החרדים הפחות חרדים(פוזלים) הולכים לאקדמיה, אז אני אשאל שוב, איך אמורה להיראות חברת מופת לפי האידיאולוגיה החרדית? כולם לומדים תורה, הנשים עובדות והחלשים הולכים לאקדמיה? או אם זו חברת מופת אין חלשים ואין אף אחד שלומד באקדמיה ואין בחברה זו כלכלנים, מדענים, וכל שאר המקצועות שחברה צריכה ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.