בית פורומים עצור כאן חושבים

מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2014 00:18 לינק ישיר 

חלילה לי לצנזר ,חכמים ממני צינזרו או חשבו שהוא טועה או טענו שזוייף ,עיין אגרות משה באריכות,
טענתי שאם זה מה שהוא רואה אז אלו הנסיבות ,
באמת שאין לי מושג היכן לומדים ועל איזה אקדמיה מדובר ,
אני מכיר הרבה רואי ורואות חשבון וכלכלנים בציבור החרדי יראים ושלמים ,גם בארץ וגם מחוצה לה ,
והחברה צריכה לה ?אז למה הסיכוי שמצרך חשוב כמו חרדי אחרי שלמד מקצוע מתקשה להתקבל לעבודה בחברה הכללית?
בוא נסכם רוב רובו של הציבור החרדי בעולם עובד ומפרנס ברוך השם ,
ונמאס לי מהויכוח הדבילי,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:20 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

אז לפי דבריך, כל ימי הבית הראשון והשני לא היה לעם ישראל צבא, ברקים נפלו מהשמיים על כל אויביו, כן? אולי גם תמחק התורה את פרשת כי תצא, את מלחמת מדין, עמלק, עוד וסיחון, מצוות כיבוש הארץ, את כל הנביאים הראשונים ועוד ועוד.

הרבה מים רצו בירדן מבית ראשון ושני והחליטו שלא מקימים צבא יותר.
חוץ מיזה אפי' אז היה מדובר על הגנה על הנחלות האישיות של כל אדם.
אין שום טעם להילחם על ארץ שאתה זוכה בו אך ורק בכסף ובקניינים (אפי' מי גשם אסור לחייל הרווק לאגור בארץ שאתה שולח אותו למות למענה.)

אני ניזהר עכשיו לא לכתוב קשות כי אתה נראה לי אדם רגיש.
אבל אתם וכל הנהגת הארץ הזו הם רוצחים שפלים על חשבון רווקים ורווקות שאין להם בארץ הזו אפי' מים.
מה עוד שאת כל משאבי הטבע מוכרים לזרים ולאנשים פרטיים.

לעבוד על ילדים בשם התנ"ך ובשם האלוהים ולגרום להם למות למען ארץ שאין להם כלום, (יותר מיזה בכל ארץ קפיטליסטית אחרת יש להם דיור ומים בהרבה פחות רק 30 משכורות לדיור מה שאין כן בארץ ישראל מדובר על מעל מאתיים משכורות שזה עבדות לבנק לכל החיים ובלי צבא) ?! זאת יכולים לעשות רק אנשים שפלים  שההיסטוריה האנושית לא ידע מעולם.

מכאן הביקורות שלי על האקדמיה.
מילא אנשים בורים ועםארצים, מה אני יכול לזעוק עליהם, אבל אנשים מלומדים אנשי הגות ואקדמאים, אייך הם נותנים לדבר כזה לקרות ???

אין להם אפי' חוקה לגבי גבולות הארץ. כך שאתה יכול להקריב רווקים ורווקות לריק על עזה שלושים שנה ואחר כך לגרש בבוז את כל יושביה. כל שכל הדם נשפך לריק. אותו דבר על יהודה ושומרון. ובעוד מאה שנה גם את הגליל ואת ירושלים. 

יושבים בארץ הנהגה של רוצחים שפלים שאין להם אפי' חוקה על גבולות הארץ ואין להם חוקה על זכויותיו הבסיסיות של האזרח כך שאפי' מים אין לו בארץ שהוא מקריב את נפשו ואת נפש ילדיו, מי מדבר על שאר משאבי הטבע.
ואתה מצטט לי ואעשך לגוי גדול ??????????????

סתם להשכלה אתה מעוות את המשמעות הפשוטה שלו הרי מדובר על כל זרע אברהם, שכל אחד מהם יזכה להיות גוי גדול והנה נערי האוצר רודפים אחרי כל מי שמוליד יותר מ1,6 ילדים. הם רודפים אחרי כל עקרת בית שרוצה לגדל את הגוי הגדול הזה.

מילא אם היו מחלקים את הארץ לפרטים כפי שתורה דורשת, ומחלקים את כל משאבי הטבע של הארץ ואי אפשר למכור את הנחלות לצמיתות, וביטול הכסף כל שבע שנים. ואיסור ריבית. 
ואחרי כל זה, גם לא כדאי להקריב דם ועוד דם רווקים ורווקות ? לכרת אותם מעולמם במזיד ?

אתה באמת חושב שהחרדים וגדולי הדורות עסקו בפוליטיקה זולה ?
האם יש לך מושג בכלל מיהם גדולי הדור בכל הדורות והדור שלנו ?
האם מישהו מאקדמאים וגדולי הציונות  היי פעם חשבו בכלל על הכיוון הזה ? האם חשבו בכלל מהי הבעיה של גיוס רווקים ורווקות למען המולך ?? האם היי פעם חשבו מהי הפרדוקס של קפיטליזם ולאום ?

אתם עוד חושבים את עצמכם כחושבים וכנאורים ומוסריים ?? וואלה !!!!

תוקן על ידי maxmen ב- 20/07/2014 00:23:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:20 לינק ישיר 

גושניק1,

איני נכנס לגופו של דיון, רק רוצה לציין אי אילו הערות בשוליו:

בעניין האקדמיה והחרדים:
ראשית, אני מסכים שלאג'נדה האקדמית יש השפעה, אך עדיין חושב שיש הבדל בדיסציפלינות. לא ראי פסיכולוגיה כראי מתימטיקה. אני חושב שניתן למצוא רואי חשבון ועורכי דין חרדים.
שנית, יש הבדל בין "להישאר חרדי" ובין "להישאר אותו חרדי".

בעניין המקרא וביקורתו:
בשיחה עם אחד המרצים בחוג לתלמוד ב"בר אילן" סיפר לי כי כששקל את התחום בו ילמד באוניברסיטה, החוג למקרא כלל לא נחשב אצלו כאופציה, בשל הקשיים האמוניים שהוא מייצר. מרצה זה רחוק מחרדיות כרחוק מזרח ממערב! 

תוקן על ידי yirmiahu ב- 20/07/2014 00:23:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:28 לינק ישיר 

alchanan כתב:

א. אני לא "מכיר חרדים" אני חרדי בעצמי. ב. שאלה טובה, בישיבה שלי אף אחד לא למד אותם כולל הרמי"ם.

א, דבר בשם עצמך. ב, תן לי את שם הישיבה ואת הרמים ואם אף אחד מהם לא למד קידוש החודש ?! אתה מקבל ממני מיליון שקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:30 לינק ישיר 

yirmiahu כתב:
גושניק1,

איני נכנס לגופו של דיון, רק רוצה לציין אי אילו הערות בשוליו:

בעניין האקדמיה והחרדים:
ראשית, אני מסכים שלאג'נדה האקדמית יש השפעה, אך עדיין חושב שיש הבדל בדיסציפלינות. לא ראי פסיכולוגיה כראי מתימטיקה. אני חושב שניתן למצוא רואי חשבון ועורכי דין חרדים.
שנית, יש הבדל בין "להישאר חרדי" ובין "להישאר אותו חרדי".

בעניין המקרא וביקורתו:
בשיחה עם אחד המרצים בחוג לתלמוד ב"בר אילן" סיפר לי כי כששקל את התחום בו ילמד באוניברסיטה, החוג למקרא כלל לא נחשב אצלו כאופציה, בשל הקשיים האמוניים שהוא מייצר. מרצה זה רחוק מחרדיות כרחוק מזרח ממערב! 

תוקן על ידי yirmiahu ב- 20/07/2014 00:23:50

אני מקבל את דבריך בנוגע לסוגי מקצועות. להשאר אותו חרדי זה מה שהדגשתי חרדי מסורתי. הרי גם אתה מסכים שחרדי שלא מתנגד לאקדמיה ולציונות ואין לו בעיה לשלוח בניו לצבא- הרי אין כמעט הבדל בינו לבין רעהו הציוני דתי. נראה לי שבעולם החרדי דווקא לימוד תלמוד באקדמיה ולגלות שרבותינו, רח״ל, היו בקיאים בספרות יוון ובפילוסופיה תהיה בעיה אמונית קשה יותר. לא אמרתי שכולם רצים ללמוד מקרא, ודאי שיש בזה קשיים, אבל את ההתמודדות עם הקשיים תמצא רק אצל דתיים לאומיים כהרב ברויאר זצל, נחמה ליבוביץ ע״ה, הרב מדן, הרב בזק, הרב בן נון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:31 לינק ישיר 

yirmiahu כתב:
בעניין האקדמיה והחרדים:ראשית, אני מסכים שלאג'נדה האקדמית יש השפעה, אך עדיין חושב שיש הבדל בדיסציפלינות. לא ראי פסיכולוגיה כראי מתימטיקה. אני חושב שניתן למצוא רואי חשבון ועורכי דין חרדים.שנית, יש הבדל בין "להישאר חרדי" ובין "להישאר אותו חרדי"

א. לא התכוותי לאג'נדה האקדמית, אלא על עצם ההיחשפות לידע כללי ולחשיבה ביקורתית. ב. הרו"ח והעו"ד החרדים שתמצא יהיו על פי רוב חוצניקים/"חרדים חדשים"/"חרדים ישנים"(פא"י)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:34 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אז לפי דבריך, כל ימי הבית הראשון והשני לא היה לעם ישראל צבא, ברקים נפלו מהשמיים על כל אויביו, כן? אולי גם תמחק התורה את פרשת כי תצא, את מלחמת מדין, עמלק, עוד וסיחון, מצוות כיבוש הארץ, את כל הנביאים הראשונים ועוד ועוד.

אין שום טעם להילחם על ארץ שאתה זוכה בו אך ורק בכסף ובקניינים (אפי' מי גשם אסור לחייל הרווק לאגור בארץ שאתה שולח אותו למות למענה.)

אבל אתם וכל הנהגת הארץ הזו הם רוצחים שפלים על חשבון רווקים ורווקות שאין להם בארץ הזו אפי' מים.

לעבוד על ילדים בשם התנ"ך ובשם האלוהים ולגרום להם למות למען ארץ שאין להם כלום, (יותר מיזה בכל ארץ קפיטליסטית אחרת יש להם דיור ומים בהרבה פחות רק 30 משכורות לדיור מה שאין כן בארץ ישראל מדובר על מעל מאתיים משכורות שזה עבדות לבנק לכל החיים ובלי צבא) ?! זאת יכולים לעשות רק אנשים שפלים  שההיסטוריה האנושית לא ידע מעולם.

מילא אנשים בורים ועםארצים, מה אני יכול לזעוק עליהם, אבל אנשים מלומדים אנשי הגות ואקדמאים, אייך הם נותנים לדבר כזה לקרות ???

אין להם אפי' חוקה לגבי גבולות הארץ. כך שאתה יכול להקריב רווקים ורווקות לריק על עזה שלושים שנה ואחר כך לגרש בבוז את כל יושביה. כל שכל הדם נשפך לריק. אותו דבר על יהודה ושומרון. ובעוד מאה שנה גם את הגליל ואת ירושלים. 

יושבים בארץ הנהגה של רוצחים שפלים שאין להם אפי' חוקה על גבולות הארץ ואין להם חוקה על זכויותיו הבסיסיות של האזרח כך שאפי' מים אין לו בארץ שהוא מקריב את נפשו ואת נפש ילדיו, מי מדבר על שאר משאבי הטבע.

סתם להשכלה אתה מעוות את המשמעות הפשוטה שלו הרי מדובר על כל זרע אברהם, שכל אחד מהם יזכה להיות גוי גדול והנה נערי האוצר רודפים אחרי כל מי שמוליד יותר מ1,6 ילדים. הם רודפים אחרי כל עקרת בית שרוצה לגדל את הגוי הגדול הזה.

מילא אם היו מחלקים את הארץ לפרטים כפי שתורה דורשת, ומחלקים את כל משאבי הטבע של הארץ ואי אפשר למכור את הנחלות לצמיתות, וביטול הכסף כל שבע שנים. ואיסור ריבית. 
ואחרי כל זה, גם לא כדאי להקריב דם ועוד דם רווקים ורווקות ? לכרת אותם מעולמם במזיד ?

האם מישהו מאקדמאים וגדולי הציונות  היי פעם חשבו בכלל על הכיוון הזה ? האם חשבו בכלל מהי הבעיה של גיוס רווקים ורווקות למען המולך ?? האם היי פעם חשבו מהי הפרדוקס של קפיטליזם ולאום ?

מי היו אלו שהחליטו לא להקים צבא. את מי ראשי המדינה רצחו? אתה באמת סבור שאפשר לקחת את החוקים הכלכליים של התורה ולישמם כיום? אתה לא חושב שהמציאות השתנתה? אני יודע מי הם גדולי הדור וכולם ראשי ישיבות הסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:36 לינק ישיר 

maxmen כתב:

מי היו אלו שהחליטו לא להקים צבא. את מי ראשי המדינה רצחו? אתה באמת סבור שאפשר לקחת את החוקים הכלכליים של התורה ולישמם כיום? אתה לא חושב שהמציאות השתנתה? אני יודע מי הם גדולי הדור וכולם ראשי ישיבות הסדר. אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין חרום לקפיטליזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:37 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

מי היו אלו שהחליטו לא להקים צבא. את מי ראשי המדינה רצחו? אתה באמת סבור שאפשר לקחת את החוקים הכלכליים של התורה ולישמם כיום? אתה לא חושב שהמציאות השתנתה? אני יודע מי הם גדולי הדור וכולם ראשי ישיבות הסדר. אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין לאום לקפיטליזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:43 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

מי היו אלו שהחליטו לא להקים צבא.

מאז מרד בר ככובא אין יותר צבא יהודי.  כך החליטו כל גדולי הדורות.

את מי ראשי המדינה רצחו?

את כל החיילים שנפלו על הארץ הקפיטליסטית שנקרת מדינת ישראל. 

אתה באמת סבור שאפשר לקחת את החוקים הכלכליים של התורה ולישמם כיום?

בוודאי אפשר, חוץ מיזה כל זמן שזה ידרוש כיבוש = דם ? אז לא צריך את זה ובגלל זה אנו אלפיים שנה בגלות ונמשיך להיות בגלות.

בכל אופן אתה לא משיב לי על עצם הטיעון. מה הקשר האם אפשר או לא אפשר. שאלתי היא דיי פשוטה
1, אייך אתה מקריב רווקים ורווקות למען המולך בזמן שכל המולך הוא אמצעי לשרידותו האישית ?
2, בארץ קפיטליסטית שאין לו אפי' מים, אייך אתה מבלף אותו ? אייך אתה עובד עליו ??

אתה לא חושב שהמציאות השתנתה?

בוודאי השתנה, כל הוגי האנושות  הם פנאטים ובורים ועםארצים ועוד חושבים את עצמם נאורים.

אני יודע מי הם גדולי הדור וכולם ראשי ישיבות הסדר.

ביום שיחשבו אחרת ממך ? אז תזרוק אותם לכל הרוחות !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:43 לינק ישיר 

יש משהו שלא התייחסתי אליו ,
הזכרת את ליבוביץ כהוגה פורה של יהדות ,
ליבוביץ היה בעיקר מטמא טהורים ,עיין גם צאצאיו,
הרבה סברות כרס ללא סמכות ,
אין לו כמובן כל קשר לציבור הדתי לאומי ,ומבחינתו כולם יודע נאצים ,נכון כיפתו הגיעה מאוחר .והתפלל בבית כנסת הגדול הציוני.

תוקן על ידי חסדא ב- 20/07/2014 00:51:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:46 לינק ישיר 

חסדא כתב:
חלילה לי לצנזר ,חכמים ממני צינזרו או חשבו שהוא טועה או טענו שזוייף ,עיין אגרות משה באריכות,
טענתי שאם זה מה שהוא רואה אז אלו הנסיבות ,
באמת שאין לי מושג היכן לומדים ועל איזה אקדמיה מדובר ,
אני מכיר הרבה רואי ורואות חשבון וכלכלנים בציבור החרדי יראים ושלמים ,גם בארץ וגם מחוצה לה ,
והחברה צריכה לה ?אז למה הסיכוי שמצרך חשוב כמו חרדי אחרי שלמד מקצוע מתקשה להתקבל לעבודה בחברה הכללית?
בוא נסכם רוב רובו של הציבור החרדי בעולם עובד ומפרנס ברוך השם ,
ונמאס לי מהויכוח הדבילי,,
לרוב שאלותיי לא השבת וזה מאכזב. בקשר לרבי יהודה החסיד עיין במשנה הלכות(חי״ב סי׳ ריד) לאדמו״ר מאונגוואר באריכות שהשיב על הגרמ״פ, ותמצית דבריו ״ובאמת כי לפ״ז גם הכת״י של ר״י החסיד אין לרחקו ולגנזו...וב״ה עיינתי בדבריהם וראיתי שיש לפרשם לפי דרכו בקודם ע״פ ההלכה אלא שאין כאן מקומן״.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:46 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:
  אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין לאום לקפיטליזם.

זה לא מספיק להסכים. אתה חייב תיכף ומיד לעצור את גיוס רווקים ורווקות. ואם לא ? אתה שפל כמותם !!!
מה עם חוקה על גבולות הארץ ? כל זמן שאין חוקה על גבולות הארץ אז אפי' ראשי ישיבות ההסדר הם רוצחים שפלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:49 לינק ישיר 

כמדומני שכמעט לא החסרתי דבר של עניתי עליה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:53 לינק ישיר 

maxmen כתב:

מי היו אלו שהחליטו לא להקים צבא.

מאז מרד בר ככובא אין יותר צבא יהודי.  כך החליטו כל גדולי הדורות.

את מי ראשי המדינה רצחו?

את כל החיילים שנפלו על הארץ הקפיטליסטית שנקרת מדינת ישראל. 

אתה באמת סבור שאפשר לקחת את החוקים הכלכליים של התורה ולישמם כיום?

בוודאי אפשר, חוץ מיזה כל זמן שזה ידרוש כיבוש = דם ? אז לא צריך את זה ובגלל זה אנו אלפיים שנה בגלות ונמשיך להיות בגלות.

בכל אופן אתה לא משיב לי על עצם הטיעון. מה הקשר האם אפשר או לא אפשר. שאלתי היא דיי פשוטה
1, אייך אתה מקריב רווקים ורווקות למען המולך בזמן שכל המולך הוא אמצעי לשרידותו האישית ?
2, בארץ קפיטליסטית שאין לו אפי' מים, אייך אתה מבלף אותו ? אייך אתה עובד עליו ??

אתה לא חושב שהמציאות השתנתה?

בוודאי השתנה, כל הוגי האנושות  הם פנאטים ובורים ועםארצים ועוד חושבים את עצמם נאורים.

אני יודע מי הם גדולי הדור וכולם ראשי ישיבות הסדר.

ביום שיחשבו אחרת ממך ? אז תזרוק אותם לכל הרוחות !!!

עצם זה שרבי עקיבא, גדול הדורות, תמך בצבא אומר משהו. אבל לא ראיתי אף ראשון שאמר שלא צריך להיות צבא. החיילים הנרצחים בחרו להתגייס. אי אפשר לישם את חוקי התורה כי הרוב כיום גרים בבנינים, לא עוסקים בחקלאות, וככלל כל העולם השתנה מאז. אינך יכול ליישם את החוקים. אך יש משפט עברי שמנסה להתאים את העקרונות(!) של התורה לימינו וארגונים כמו כת״ר- כלכלה לפי התורה, שבהם אני בהחלט תומך. אני לא אזרוק אותם לשום רוח. אבל מדבריך נשתמע שגם אתם מקבלם כגדולי הדור, או שלא הבנתי נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.