בית פורומים עצור כאן חושבים

מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2014 00:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:
  אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין לאום לקפיטליזם.

זה לא מספיק להסכים. אתה חייב תיכף ומיד לעצור את גיוס רווקים ורווקות. ואם לא ? אתה שפל כמותם !!!
מה עם חוקה על גבולות הארץ ? כל זמן שאין חוקה על גבולות הארץ אז אפי' ראשי ישיבות ההסדר הם רוצחים שפלים.
על דבריך האחרונים אתה חייב לעשות תשובה תיכף ומיד. תאמין לי שאותם אנשים מבינים יותר ממך. אני תומך בגיוס רווקים. מה זה חוקה על גבולות הארץ, מי יסכים לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:
  אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין לאום לקפיטליזם.זה לא מספיק להסכים. אתה חייב תיכף ומיד לעצור את גיוס רווקים ורווקות. ואם לא ? אתה שפל כמותם !!!מה עם חוקה על גבולות הארץ ? כל זמן שאין חוקה על גבולות הארץ אז אפי' ראשי ישיבות ההסדר הם רוצחים שפלים.

וגם הרב שטיינמן והרב אלישיב, תומכי הנח"ל החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:02 לינק ישיר 

מקס    כל זמן שאין חוקה על גבולות הארץ אז אפי' ראשי ישיבות ההסדר הם רוצחים שפלים.

האם אתה מעביר קורסים לגדעון לוי ואנשי -הארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:06 לינק ישיר 

חסדא כתב:
כמדומני שכמעט לא החסרתי דבר של עניתי עליה,
ההוגים הגדולים היחידים שציינת היו ציונים דתיים או לפני הציונות והחרדיות. לא ענית למה אין פרשני מקרא בציבור החרדי. לא ענית למה כל מי שמנסה לענות על הבעיות האמוניות שיוצר המדע המודרני מוחרם , וגם אלה המנסים לענות ומוחרמים הם מעט שבמעט. לא ענית לי מה בין התפיסה היהודית הקלאסית לאורך הדורות- שאיפה לממלכה בארץ, תורת חיים, לבין החרדיות שמנתקת את לומדי התורה מהמציאות ומצמצת את תורתנו לכמה סעיפים בשולחן ערוך, בלי חזון לממלכה יהודית, משפט עברי. לא ענית לי למה הבוז לרבנים ציוניים, גם אם הם גדולי עולם, מתי אחוזי העבודה בין היהודי היו כה נמוכים, למה הפחד מכל דבר חדש וסגירות מפני שיטות חדשות. למה אם אני אלך בישיבה חרדית לא אמצא ספרים של הרב קוק הגרי״ד סולובייצ׳יק, פוסקים ציונים דתיים, בעוד שתמצא ספרים חרדים בישיבות ציוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:15 לינק ישיר 

maxmen כתב:
  אני מסכים שבתפיסת עולם חילונית יש פרדוקס בין לאום לקפיטליזם.

זה לא מספיק להסכים. אתה חייב תיכף ומיד לעצור את גיוס רווקים ורווקות. ואם לא ? אתה שפל כמותם !!!
מה עם חוקה על גבולות הארץ ? כל זמן שאין חוקה על גבולות הארץ אז אפי' ראשי ישיבות ההסדר הם רוצחים שפלים.
כנראה לא שמת לב לדבריי, כתבתי ׳בתפיסת עולם חילונית׳, אך בדתית לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:23 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:

עצם זה שרבי עקיבא, גדול הדורות, תמך בצבא אומר משהו.

זה אומר שצריך להתאבל כל שנה שבע שבועות (ספירת האומר) בכדי שלא נחזור על הטעות שלו. שהקריב את דם תלמידיו על משיחיזם.
וכן באמת נוהגים, רק רבני הציונות פשוט לא שמשו כל צורכם ולכן פשוט לא יודעים למה מתאבלים כל שנה על תלמידי ר' עקיבא דווקא מול אסונות יותר גדולים שאף אחד מהם לא מתאבלים יותר מיום אחד.

החיילים הנרצחים בחרו להתגייס.

שקר וכזב הרי הגיוס היא חובה.

אי אפשר לישם את חוקי התורה כי הרוב כיום גרים בבנינים,

ואז מה ? תן להם לבנות את הבתים בעצמם והקרקע בחינם כמובן. בכל אופן מה זה קשור לדם ? אתה לא מקריב דם אנשים ואוסור להם לאגור מים ואוסר להם להתנחל באדמה בארץ הזאת

לא עוסקים בחקלאות,

קרקע זה לא רק חקלאות הוא יכול להתפרנס מקרקע בדרכים אחרות.

וככלל כל העולם השתנה מאז. אינך יכול ליישם את החוקים.

אז אין יותר רלוונטיות לארץ ישראל יותר מכל ארץ אחרת. על זה כל זעקתי, על הבורות והרשעות של ההנהגה שיודעת את זה ומקריבה את בניה למולך.

אך יש משפט עברי שמנסה להתאים את העקרונות(!) של התורה לימינו וארגונים כמו כת״ר- כלכלה לפי התורה, שבהם אני בהחלט תומך. אני לא אזרוק אותם לשום רוח. אבל מדבריך נשתמע שגם אתם מקבלם כגדולי הדור, או שלא הבנתי נכון?

אין חוקה בארץ ישראל. זה המציאות ועל המציאות הזה אתה מוכן להקריב את ילדיך למולך ?

לסיכום:
אם השתנה הדרך ארץ באנושות ? למשל קידוש הקניין. אז לא צריך את ארץ ישראל יותר ולכן אין לך שפילות יותר גדול מיזה לעבוד על הצעירים והצעירות כאילו זה מצווה להקריב את נפשם למען המולך ועוד בשם התורה והאלוהים.

אם אתה רוצה את ארץ ישראל מכוח התורה ? אז לפחות תבין למה התורה דורשת את ארץ ישראל מכל הארצות.

ובכן למה למשל האלוהים לא נתן להם את מצרים עצמה ? למה לטרוח ארבעים שנה בבמדבר ולכבוש שוב את ארץ ישראל ?

התשובה היא פשוטה שאין אלוהי ישראל מכיר בכיבוש
ואין אלוהי ישראל מכיר בקניין מכוח הכסף. 
למדנו השבת שבני ראובן וגד לא מביאים ביכורים כי נחלתם הם כיבוש ולא האלוהים נתן להם את זה. אנחנו מביאים ביכורים אך ורק מארץ שקיבלנו מהאלוהים.

אייך אלוהי ישראל נותן ארץ ? אך ורק בחלוקה, כך שחלוקת היבשות של נח, הוא הוא המזכה לכל העמים את ארצם ולכן אוסרת התורה לכבוש ארצות אחרות. (מאותו סיבה לא נשארנו ולא כבשנו את מצריים עצמה)

ארץ ישראל שייך לזרע יעקב. אך ורק בגלל החלוקה לכל בני אנוש. אחרת אין טעם לכל החלוקה.
ואחר כך חילקו את כל הארץ לכל פרט ולכל נולד על ידי יורשה.

זה תוקף דרישת הארץ. בלעדיו ? אין ערך לארץ הזאת ואסור לשפוך עליו דם וק"ו דם רווקים שמראש נכרתים כלומר להם בכלל לא רלוונטי הארץ הרי הם מתים בלי ילדים.

את הבסיס החשיבתי הזה לא קיים בשום הגות של הנאורות ולא חשבו על זה היי פעם. כלומר כל הנאורים הם טיפשים גמורים. הם לא מבינים את החשיבה הזו ולא מבינים למה היהודי דורש את ארץ ישראל ובשביל מה.

היחידים שיודעים את הדבר הפשוט הם ילדים בכיתה גן אצל החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:26 לינק ישיר 

ההוגים הגדולים היחידים שציינת היו ציונים דתיים או לפני הציונות והחרדיות. לא ענית למה אין פרשני מקרא 
היתה רשימה ארוכה ,כונתך בטח לרב ריינס והרב קוק ,הם כמובן היו חרדים וצמחו מתוכה ,
ציבור החרדי. לא ענית למה כל מי שמנסה לענות על הבעיות האמוניות שיוצר המדע המודרני מוחרם , וגם א
לא נכון ,למי שיש צורך יש את הידברות ,ים של ידע ונתונים
ה המנסים לענות ומוחרמים הם מעט שבמעט. לא ענית לי מה בין התפיסה היהודית הקלאסית לאורך הדורות- שאיפה לממלכה בארץ, תורת חיים, לבין החרדיות שמנתקת את לומדי התורה מהמציאות ומצמצת את תורתנו לכמה סעיפים בשולחן ערוך,?????אני מבין שהחרדים גם בתחרות עם מישהו על סעיפים בשולחן ערוך???

בלי חזון לממלכה יהודית, משפט עברי. לא ענית לי למה הבוז לרבנים ציוניים, גם אם הם גדולי עולם, מתי
חזון לממלכה יהודית ??בושה אופפת את פניי רק מלחשוב שלממלכה זו פניך מייחלות
הבוז לרבנים ציוניים גדולי עולם ,לא לגמרי מדוייק ,ואם כן בכדי לא לתת להם לגיטימציה כמשמר,

אחוזי העבודה בין היהודי היו כה נמוכים, למה הפחד מכל דבר חדש וסגירות מפני שיטות חדשות. למה אם א
הפחד מכל דבר חדש ?עיין מצבו של הציבור הדתי לאומי שאינו מפחד,
ני אלך בישיבה חרדית לא אמצא ספרים של הרב קוק הגרי״ד סולובייצ׳יק, פוסקים ציונים דתיים, בעוד שתמצ
א ספרים חרדים בישיבות ציוניות.עיין לעיל מה שעניתי,
למה לא אמצא ספרים של קאנט שפינוזה לייבניץ,פרויד ,וכו בישיבות של הציונות הדתית ורק אמצא אותם בספרייה הלאומית ,איזה זילזול בחילונים ,,,,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:29 לינק ישיר 

alchanan כתב:

וגם הרב שטיינמן והרב אלישיב, תומכי הנח"ל החרדי.

הרב שטיינמן והרב אלישיב לעולם לא התירו לשפוך דם על הארץ הזאת. לעולם לא התירו לגייס שום אדם למען המולך.
הוא התיר לשבבניקים במקום להסתובב ברחוב, לעשות משהו מועיל עם עצמן. והיות שיש גזירה על בחורים שלא לומדים ולוקחים אותם בכוח, אז הוא מעדיף את הצבא מהרחוב.

אין לזה שום קשר לכל החשיבה העיקרית, אחרת היו כולם מתגייסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

האם אתה מעביר קורסים לגדעון לוי ואנשי -הארץ?

ירוחם: אפשר שפעם שתשיב לעניין ? אני שואל כאן שאלות קשות ונסה לדון בהם ברצינות ובכובד ראש.

אם יש איזה דיון בפורום הקדוש הזה שהיה כדאי כל קיומו של הפורום ?! אז זה על השאלות הקשות שאני מעלה כאן !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 01:37 לינק ישיר 

גושניק1 כתב:
   על דבריך האחרונים אתה חייב לעשות תשובה תיכף ומיד.  

אם הם יראי שמים ? הם מוחלים\סולחים לי מראש !!!

תוקן על ידי maxmen ב- 20/07/2014 01:51:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 10:46 לינק ישיר 

טוב, התשתם כחי כנקבה. אני שוטח טענותי ואין הן נענות, או שאתם עונים תשובות הזויות ולא קשורות וחושבים שעניתם. לדבר לקיר היה יותר מועיל. נסגור את הדיון כאן ומה שלא יעשה השכל יעשה הזמן. עדיף לא לעורר קטרוג בשעה כזו. לי תספיק העובדה שבחברה הדתית לאומית יש פריחה- תרבותית, תורנית, הגותית, קידוש השם, הצלחה בכל תחומי החיים הרבה מעבר לחלקה באוכלוסייה, ומה קורה לאחיהם בחברה החרדית. דרך אגב תלמידי רבי עקיבא מתו כי לא נהגו כבוד זה לזה. בקשר לחרדים ואקדמיה - http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=166680

תוקן על ידי גושניק1 ב- 20/07/2014 11:14:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 11:17 לינק ישיר 

בראבו ,העיקר שתרגיש טוב ותתאושש גם ממשפטים שובניסטים מלבד תשישות כוחך הנקבי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 11:18 לינק ישיר 

מקס
האמת שני אוהב אותך, מאז שהתחלת לכתוב כאן, אבל מאז שהתחלת להיות הוגה דעות, יש לי בעיה איתך,
אני אנסה להשיב  כענין. אתה קובע עובדות הלכתיות וורעיוניות , במחילה, בשליפה מהשרוול הריק שלך.
אין לי את היכולת המבורכת שלך לכתוב באריכות כל כך,(עצה קטנה לא כולם יכולים לקרא את המסות הארוכות שלך תנסה לצמצם, לעיקר.)

כמה כשלים גדולים בדבריך - היתה לך פליטת קולמוס פרוידיאני- ספירת האומר- אתה באמת צריך לספור את האומר.
מרד בר כוכבא לא גרם לעם ישראל להתאבל שבע שבועות, מותם של 24 אלף התלמידים (אם הסיפור בכלל היה) התרחש כ20 שנה לפחות לפני המרד. למד את הגמרא ביבמות סב- אן מקור אחר לסיפור הזה. ואם תמשילך ללמוד תגלה. כי אתה טועה בגדול.

למרות שיש בחוק גיוס חובה- רוב ובם של הנלחמים במלחמות ישראל עושים זאת לא בגלל הצו.אפילו החיילים החרדים- אם היית יוצא לנקודות הקישור הצבאיות היית מגלה באיזה רצון עצמי גדול מתייצבים. וכמה מאוכזבים אלה שלא נקראו לשרת את עמם, ראה את עשרות ומאת המתנדבים האזרחים מסביב לשדה הקרב..

הכשל הלוגי שלך כי הארץ שייך רק לבני יעקב.- זו טעות. הארץ התקדשה בכיבושו של יהושוע., הקדושה פגה או לא פגה מחלוקת ראשונים היא, הקדושה של הארץ היום היא מכח הכיבוש של צהל.
אני מבין שאתה כמו חסידי סאטמר רוצה למצוא צידוק ,לאי תרומתך למדינה. אתה ממציא הלכות ורעיונות חדשים.
מדינת ישראל חיה ונושמת ובועטת בחסדי האלוקים, המוכיח לכל חרש ועיוור כי ניחא ליה לה' צורת התנהלותה של המדינה, התוכחות היו כשהרבנים שלך הנהיגו את העם,
היום ב"ה כל מה שנאמר בתוכחה אין - כאילו לא היה. זה רק בראש כל אלו ,החושבים כמוך,
הדבקת אותי, הארכתי מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 12:23 לינק ישיר 

.

ירוחם,

פעמים שאל תען. אטו בשופטני עסקינן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 16:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
האמת שני אוהב אותך, מאז שהתחלת לכתוב כאן, אבל מאז שהתחלת להיות הוגה דעות, יש לי בעיה איתך,
אני אנסה להשיב  כענין. אתה קובע עובדות הלכתיות וורעיוניות , במחילה, בשליפה מהשרוול הריק שלך.
אין לי את היכולת המבורכת שלך לכתוב באריכות כל כך,(עצה קטנה לא כולם יכולים לקרא את המסות הארוכות שלך תנסה לצמצם, לעיקר.)

כמה כשלים גדולים בדבריך - היתה לך פליטת קולמוס פרוידיאני- ספירת האומר- אתה באמת צריך לספור את האומר.
מרד בר כוכבא לא גרם לעם ישראל להתאבל שבע שבועות, מותם של 24 אלף התלמידים (אם הסיפור בכלל היה) התרחש כ20 שנה לפחות לפני המרד. למד את הגמרא ביבמות סב- אן מקור אחר לסיפור הזה. ואם תמשילך ללמוד תגלה. כי אתה טועה בגדול.

למרות שיש בחוק גיוס חובה- רוב ובם של הנלחמים במלחמות ישראל עושים זאת לא בגלל הצו.אפילו החיילים החרדים- אם היית יוצא לנקודות הקישור הצבאיות היית מגלה באיזה רצון עצמי גדול מתייצבים. וכמה מאוכזבים אלה שלא נקראו לשרת את עמם, ראה את עשרות ומאת המתנדבים האזרחים מסביב לשדה הקרב..

הכשל הלוגי שלך כי הארץ שייך רק לבני יעקב.- זו טעות. הארץ התקדשה בכיבושו של יהושוע., הקדושה פגה או לא פגה מחלוקת ראשונים היא, הקדושה של הארץ היום היא מכח הכיבוש של צהל.
אני מבין שאתה כמו חסידי סאטמר רוצה למצוא צידוק ,לאי תרומתך למדינה. אתה ממציא הלכות ורעיונות חדשים.
מדינת ישראל חיה ונושמת ובועטת בחסדי האלוקים, המוכיח לכל חרש ועיוור כי ניחא ליה לה' צורת התנהלותה של המדינה, התוכחות היו כשהרבנים שלך הנהיגו את העם,
היום ב"ה כל מה שנאמר בתוכחה אין - כאילו לא היה. זה רק בראש כל אלו ,החושבים כמוך,
הדבקת אותי, הארכתי מדי.

ירוחם:

כפי שאמרת אני אכתוב בקצרה אבל אנא תשים לב לכל מילה ומשפט ובעיקר לתוכנו ומשמעותו.

כידוע בנוגע לאומות המערביות, עד דקארט כל החכמה והתבונה עצרה מלכת. כלומר בכל הדורות היו הוגים ומדענים ורופאים וכדומה אבל היו כל כך הרבה דעות ותליה באילנות גבוהים כמו התנ"ך ואלוהים ואפלטון ואריסטו ושאר פילוסופי המערב, כך שבתכלס לצאת עם משהו ביד ?! נדא כלום זירו אפס !!!

דקארט התחיל מאפס דווקא משום כך לומר חבריההה היקרים: מספיק עם כל הלהיסמך על אחרים, כמו שהאבן עזרא אומר (אבן עזרא קהלת פרק ה) רוח אל עשתנו כלנו ומחומר קורצו הקדמונים כמונו. כלומר הבינה של הקדמונים היא אותו בינה, אדם הראשון והתינוק בסוף כל הדורות בעוד מיליארדי שנים ?! יודעים ש1+1=2

ולכן למה צריך כל הזמן להיסתמך על מישהו ? לצטט מישהו קדמון ? למה פשוט אי אפשר להתחיל מהתחלה ? כך טען דקארט ובאמת בני אנוש (המערבים כמובן) נכנסו לתקופה חדשה.

איש המערב הנאור חושב שזה גאונות ופשטות של דקארט, אבל הוא לא מבין שזה גאונות ופשטות של כותב התורה והנ"ך.

התורה גם מתחיל מהתחלה שהאדם הוא ערום כלומר אין לו עוד תודעה\בושה ולכן הוא פשוט עוד ערום בלי בגדים ואין לו עוד אפי' שפה ואין לו עוד חקלאות ואין לו עוד אפי' את חוקי המשפחה כך שהוא לא מוצא אפי' אישה ממינו ומזדווג עם כל מה שזז בג'ונגל.

צעד אחרי צעד התורה לוקחת את הילד בחידר (ואת הבוגר במושב זקנים שלא למד בצעירותו) ומסביר לו: ילד מתוק שלי האדם הראשון זה אתה, אתה הוא האדם הראשון לכל צאצאיך עד עולם, ממך מתחיל עולמך האישי.

אני הולך לספר לך היסטוריה את העבר כך שתבין ותלמד מטעויות של קודמך ואבותיך.

אבל במציאות של היקום (= עבר הווה עתיד) אתה הוא אדם ראשון לכל צאצאיך אתה אדם ראשון לעולמך האישית.

ולכן שמע בני\תי את הסיפור לעומק שתבין ותדע לא להיכשל כקודמך, תבין גם שכל הרע מאסונות הטבע ועד מחלות האדם, אפי' המוות ?! היא באשמתך ובאשמת קודמך, כי התרופה לסרטן שתמצא מחר ?! יכלו אבותיך למצוא לפני מיליוני שנים !!

כך שאם יש לך מחשבה להוליד ילדים להיות יוצר ובורא כמו האלוהים, ליצור חיים חדשים ?! אין לך זכות מוסרית להוליד ילד בכפיה בלי שתשאל אותו קודם, אז אייך באמת אתה עושה זאת ? אייך באמת האלוהים בעצמו עשה זאת ?

התשובה של האלוהים והתשובה שלך לילד, תהיה: אני השתדלתי לתת לך את הטוב ביותר שאבותי ירשו לי ואני קידמתי. כלומר כל התובנות של הקדמונים פלוס מה שאני בעצמי עמלתי לקדם, מאפשרים לי להוליד אותך לעולם יותר טוב ותפקידך (אם רצונך בכך) היא לקדם את האנושות יותר קדימה בתבונה במוסר ובערכים וכמובן במדעי הרפואה.

כל זה אומרת התורה ממש בתחילה לימוד של הילד החדש. כמו דקארט כל ילד שלומד תורה, מתחיל מאפס. הוא לא מתחיל ב"אני חושב ? משמע אני קיים !!  כי כל ילד לא מסתפק האם הוא קיים כי הוא מודע לעצמו מיום שמודע לעצמו במראה בראי, מגיל חצי שנה לערך. אבל כאמור מתחיל מהאדם הערום שאין לו אפי' שפה ואין לו אפי' שרידות אישית כי אין לו משיכה מינית דטרמיניסטית לבת\ן מינו, כך שאפי' את הדבר הפשוט הזה של שרידות אבולוציונית טבעית, אין לו. אך ורק דעתנית כלומר הוא חייב בדעת להיזדווג דווקא עם בת\ן מינו בכדי לשרוד. כלומר מבחינת התאווה המינית ?! הוא יכול להיזדווג עם כל מה שזז בג'ונגל וכך אומרים חז"ל שעשה האדם הראשון התנכי, בנאורות זה נקרא "לצאת מהארון" מכאן הטיפשות של הנאורות שלא מבינים שלהפך זה הטבע האקראי בלי דעת ותבונה, זה האדם בהווה שלא לומד תורה ולא מבין שבלי דעתנות ?! אין לו שרידות אישית. מכאן הדוגמטיות המשווע של הנאורים.

כמו הדבר הפשוט הזה של שרידות אישית אבולוציונית אין לו אלא מדעת. כך כל דבר אחר, השפה הביגוד חוקי המשפחה וחוקי המוסר והערכים והסדר החברתי, הכל בכל מכל כל. הוא משיג אך ורק מדעת. לא האלוהים ולא חוקי הטבע ולא שאר האורגניזמים, אף אחד מהם לא פועל בשבילו. הוא צריך לעמל בעצמו ולהבין למה הוא לובש בגדים ? למה הוא צריך שפה ? למה חוקי המשפחה ? למה חקלאות ? למה קניינים ? למה לא תרצח ? למה לא תגנוב ? למה צדקה ? למה ולמה ולמה ולמה.

לעומק כל אדם שלא שואל על הכל בכל מכל כל ומתנהג על פי הנורמה החברתית או על פי תליה באילנות גבוהים ?! הוא אדם דוגמטי !! וזה מה שרוב הבשר חמורים עושים. אך ורק היהודי מתחיל ללמוד מאפס בכדי לא להיות דוגמטי כלפי שום דבר, ולכן היהודי הוא באמת המשכיל מיום היוולדו.

כך לימדו אותי רבותי ואבותי, וזה מה שקיבלתי מהם. המתנה הכי גדולה שבן אנוש יכול לקבל ?! זה התנ"ך !! ולכן טיפשים הם אלה שחושבים שאדם הראשון התנכי הוא ראשון בבריאה. כמו שאני בהווה לא ראשון בבריאה כך האדם הראשון התנכי לא ראשון בבריאה רק הוא  ראשון לאדם התבוני שהמציא את חוקי המשפחה ולכן התורה מתעקשת על אילן יוחסין בתנ"ך. טיפשים הם אלה שחושבים שסיפור ההיסטורי התנכי חייב להיות היסטוריה ופרשנות אמיתית עובדתית. טיפשים הם אלה שחושבים שצריך את אלוהי הבייביסיטר הנוצרי שיכתוב תורה שהוא יהיה הסמכות. טיפשים הם אלה שחושבים שכל הקדמונים הם הסמכות שלנו בהווה. אין לך אלוהים אחרים יותר גדול מיזה לקדש את הקדמונים\המתים לסמכות (הספורנו)

שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד, יש אך ורק אדם אחד ושרידותו האישית, יש רק אדם ראשון התנכי בהווה. חייב כל אחד לומר שבשבילי נבראה העולם.

ככה שאייך שאתה בהווה מתנהג מול הזולת ? כך בדיוק צאצאיך בעתיד יתנהגו אחד לשני !! אתה אומר שהיטלר הוא רשע ? רגע רגע הוא בן דודך, שניכם צאצאי אב ראשון לכם. כך שאין מניע שמצאצאי ייצא היטלר אחד שישמיד את רוב צאצאי אם לא את כולם ח"ו.

ועכשיו אפשר לחזור לנושא שלנו:

אני לא צריך להיכנס לדיון איתך ואם כל אדם אחר, מהי החשיבה של תורה ומהי החשיבה של הקדמונים ואייך פוסק זה מול פוסק אחר, כך שנשתגע כמו איש המערב עד שהגיע דקארט ?! לא ולא ידידי היקר ירוחם וכל הרוצים להקשיב לי.

אני מתחיל איתך מהתחלה בדיוק כמו התורה. אני אתה וכל אחד מאתנו, אנו אדם הראשון התנכי הערום בלי שפה ובלי שום חוק מוסרי וערכי. כך שאנו חייבים יחד להסתדר בהווה נכון וצודק כי כך יקרה עם צאצאינו האישיים שלנו בעתיד. כלומר ההיטלרים יהיו צאצאינו בדיוק כמו שהם צאצאי האדם הראשון התנכי.

כל ציטוט מהמקורות או טיעון היסטורי שאני מביא ?! היא אך ורק דוגמא ומשל ותו לא, כך שמצדי שלא היה ולא נברא, גם טוב בעיני. אנחנו מתחילים מהתחלה בכל מכל כל. ומתחילים לשאול למה שפה ? למה חוקי משפחה ? למה חקלאות ? למה קניין ? וכתוצאה הירושה והלא תגנוב.

כך שאנו רוצים להגן על עצמינו עם צבא ? אז קודם נשאל למה בכלל רבים ? למה צריך כוח כמו בג'ונגל ? האם הכוח פועל יותר מדור אחד או שנים ? הרי בדור הבא יבוא מישהו חזק יותר ? כלומר בצאצאי האישים שלי, אני לא יכול לתת להם אפשרות לחשוב אפי' על כוח במקום שפה ודיבור וצדק ומוסר. כי שניהם לא ישרדו.

ואם באין ברירה בהווה צריך להגן על עצמינו מרשעים ורוצחים שפלים, אז שוב מי צריך לצאת להגן ? מי שאין לו ילדים ? הרי הוא לא צריך הגנה כי הוא יכול לברוח כי הוא עוד לקט צייד, הוא לא צריך חקלאות בכדי לשרוד את החיים הקצרים שלו, הוא לא צריך חברה וחוקיה. רק האדם הנשוי שיש לו אישה וילדים וקניינים ?! הוא הצריך הגנה הוא נלחם על קניין הוא נלחם על שרידותו האישית של צאצאיו שהם הילדים. אז אתה בא לשולח את הילדים עצמן להיהרג בשבילך ?

לעולם אתה לא יכול לשולח ילד\רווק\רווקה להגן עליך ועל החברה ועל הקניינים, בזמן שלו עצמו אין שום עניין בכך. הרי עוד לא החליט האם הוא רוצה בכלל לשרוד ולהתחתן ולכן למה הוא צריך בכלל את החברה והגנתה. אפי' שחושב להתחתן ולהיות אדם ראשון התנכי, אז הוא יכול לברוח ולהתחיל מחדש במקום אחר כמו כל צייד לקט.

במילים פשוטות, כל האמצעי שנקרא חברה שפה חוקי משפחה וחוקי חברה וקניינים וכו' וכו' שעל כך מגנים עם צבא ונלחמים ?! עוד לא רלוונטית לרווק ולרווקה !! כך שאם אתה מגייס אותו בכוח אפי' בכוח השכנוע בשם האלילים ובשם המוסר העריבות החברתית זה לזה ? אתה כמנוול מגן על עצמך עם חומת מגן אנושי של ילדים בדיוק כמו החמס. וכי מה הבעיה להגן עם ילדים על עצמי ? למה כלונו לא יכולים לסבול את התנהגות של החמסניקים ??

כן כן אני שואל מה ההבדל בין חומת מגן של נשים וילדים לבין חומת מגן של רווקים ורווקות = חיילים ??

אני אשאל את זה אחרת. למה ילד או ילדה חולה אנו מרחמים יותר, מעל חולה מבוגר ??? האם זה סתם רחמנות דוגמטיות רגשית לא רציונלית ? כלומר הרציונלי צריך לרחם על מבוגר באותו דרך כמו לילד ולילדה ולאישה ??

שמעתי איזה רופא פרופ' מכובד שאול את זה בהרצאה מול הקהל ובאמת מגיע למסקנה טיפשים ודוגמטית שאנו סתם רגשניים ולא רציונליים כי "על אדם מבוגר מבחינת מוסרית צריך לרחם בדיוק כמו על ילד וילדה" טען בתוקף הפרופ' בדוגמטיות וטיפשות יחד.

מה שהוא לא מעמיק להבין שהרגשנות הטבעית שלנו יותר חכמה מהרציונליות הדוגמטית שלו. כן כן הרגשנות הטבעית שלנו לילדים יותר ממבוגרים הם בגלל שכל זמן שלא זכו לשרידות אישית ? אז הם נולדו לריק ולכן מרחמים עליהם יותר. שאנו רואים צעירים וילדים חולים במחלה חשוכת מרפה ?! אנו מרחמים עליהם יותר ומנסים להציל אותם יותר וגם תורמים לרפואה יותר, הכל בגלל התובנה הפשוטה שאני טוען לה כאן.

נכון שצריך לתרום גם למחלות של מבוגרים, כי אז גם ילדים יכולים להינצל מאותן מחקרים, אבל ברור מאיפה הרחמנות הטבעית הרציונלית שלנו כלפי ילדים ונשים, יותר ממבוגרים.

ולכן שאנו רואים את החמס מגן על עצמו עם ילדים ונשים ? אנו לא יכולים לסבול כזו רשעות משווע. והנה אני שואל אותך מה ההבדל בין שהילד הוא לא חייל לבין שהילד כבר חייל ?! הרי לשניהם אין עוד שרידות אישית כלומר אין להם ילדים.

תהפוך בה והפוך בה מכל כיוון מוסרי ושכלי ורציונלי, אנו אנשים שפלים שההיסטוריה לא ידע מעולם, לגייס רווקים ורווקות כחומת מגן על עצמינו ועל קניינינו.

בכדי לא להאריך יותר, אני לא אדון איתך עכשיו לגבי רלוונטיות ארץ ישראל. רק נסתפק בלומר שאם אין לנו חוקה לגבולות הארץ ובעיקר בזמנים שדת הקפיטליזם שולטים באנושות ?! אין לנו שום סיבה להילחם עליה. ועוד על חשבון הרווקים והרווקות שלא זוכים אפי' למים בארץ שאוסרת לאגור מים ?? הרי בכל מקום אחר בעולם, הוא משיג את כל מבוקשתו (דיור ומים, עם קניינים וכסף) בלי צבא בלי להקריב את הדם שלו ודם צאצאיו הרווקים והרווקות.

בברכה

Max maxmen 

תוקן על ידי maxmen ב- 20/07/2014 16:25:20

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדת הציונות לדת של שנאה [עצמית]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.