|
|
| נשלח ב-22/7/2014 00:11 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | מקס. מה ההבדל בין גיוס חובה לגיוס בכפיה? איזו ארץ אתה מכיר שלא הענישו את מי שסרב להתגייס בשעת מלחמה? ואחרי הכל מה הקשר להיטלר??? |
|
אתה באמת לא יודע ? אדם מצפוני מגייסים בכוח ?
לגבי היטלר: אתה גם לא קורא מה אני כותב ? אגב: היטלר רצה להרוג את הגוף והוא רוצה לא רק לגזול ממך את צאצאיך רק גם להרוג את נשמתם. אז הרווחת הסבר חדש למה היטלר כך שלמעשה צריך לבקש סליחה מהיטלר, וכי אייך אני מדמה לו ללפיד ?! הרי הוא רק רצה להרוג את גופם.
מבחינת כל הורה חרדי לגייס את בנם לצבא היא מבחינת להרוג אותם בנשמתם כך שלמעשה עדיף להורים שתכניסו את ילדיהם לתאי הגזים מלגייס אותם לצבא.
תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2014 00:12:36
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 00:25 |
|
| |
מקס
| maxmen כתב: |  | מקס. מה ההבדל בין גיוס חובה לגיוס בכפיה? איזו ארץ אתה מכיר שלא הענישו את מי שסרב להתגייס בשעת מלחמה? ואחרי הכל מה הקשר להיטלר???
אתה באמת לא יודע ? אדם מצפוני מגייסים בכוח ? ודאי. איזו מדינה אתה מכיר שלא הענישו אדם מצפוני שסרב להתגייס
לגבי היטלר: אתה גם לא קורא מה אני כותב ? קראתי ולא ראיתי שום הסבר. האם כוותך שמי שלא חושב כמוך בעניין זכות המדינה לגייס אזרחים הוא היטלר??? אגב: היטלר רצה להרוג את הגוף והוא רוצה לא רק לגזול ממך את צאצאיך רק גם להרוג את נשמתם. הוא לא מבקש לגזול אף אחד. הוא חושב שכולם צריכים לתרום להגנת המדינה בשווה כולל החרדים ולפי הבנתו לימוד התורה אינו תורם להגנה גם אם נניח שהוא טועה אי אפשר לטעון שיש כאן דעה לא לגיטימית. אז הרווחת הסבר חדש למה היטלר כך שלמעשה צריך לבקש סליחה מהיטלר, וכי אייך אני מדמה לו ללפיד ?! הרי הוא רק רצה להרוג את גופם.
מבחינת כל הורה חרדי לגייס את בנם לצבא היא מבחינת להרוג אותם בנשמתם כך שלמעשה עדיף להורים שתכניסו את ילדיהם לתאי הגזים מלגייס אותם לצבא. ואם איזה קבוצה תחשוב שמצידה תשלום מיסים הוא בבחינת להרוג אותם בנשמתם אז הם יהיו פטורים מתשלום מיסים??? ועדיין זה שהורה חרדי חושב כך עדיין לא אומר שזה לא לגטימי שאחרים יחשבו אחרת.
תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2014 00:12:36 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 01:04 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | מקס. מה ההבדל בין גיוס חובה לגיוס בכפיה? איזו ארץ אתה מכיר שלא הענישו את מי שסרב להתגייס בשעת מלחמה? ואחרי הכל מה הקשר להיטלר???
אתה באמת לא יודע ? אדם מצפוני מגייסים בכוח ? ודאי. איזו מדינה אתה מכיר שלא הענישו אדם מצפוני שסרב להתגייס
לגבי היטלר: אתה גם לא קורא מה אני כותב ? קראתי ולא ראיתי שום הסבר. האם כוותך שמי שלא חושב כמוך בעניין זכות המדינה לגייס אזרחים הוא היטלר??? אגב: היטלר רצה להרוג את הגוף והוא רוצה לא רק לגזול ממך את צאצאיך רק גם להרוג את נשמתם. הוא לא מבקש לגזול אף אחד. הוא חושב שכולם צריכים לתרום להגנת המדינה בשווה כולל החרדים ולפי הבנתו לימוד התורה אינו תורם להגנה גם אם נניח שהוא טועה אי אפשר לטעון שיש כאן דעה לא לגיטימית. אז הרווחת הסבר חדש למה היטלר כך שלמעשה צריך לבקש סליחה מהיטלר, וכי אייך אני מדמה לו ללפיד ?! הרי הוא רק רצה להרוג את גופם.
מבחינת כל הורה חרדי לגייס את בנם לצבא היא מבחינת להרוג אותם בנשמתם כך שלמעשה עדיף להורים שתכניסו את ילדיהם לתאי הגזים מלגייס אותם לצבא. ואם איזה קבוצה תחשוב שמצידה תשלום מיסים הוא בבחינת להרוג אותם בנשמתם אז הם יהיו פטורים מתשלום מיסים??? ועדיין זה שהורה חרדי חושב כך עדיין לא אומר שזה לא לגטימי שאחרים יחשבו אחרת.
|
|
אני רואה שצריך להתחיל אתך מהתחלה ולהסביר לך מהי חברה ומהי חוקי יסוד ומה ההבדל בין מיסים לבין אמונות ודת וכדומה. אבל אין לי זמן כרגע לזה. אתה אולי רוצה שאני הביא לך פסיקות בג"ץ בעניין ? האם אתה חיי במאה הקודמת ? אי אפשר במודרנה היום לגייס אדם בכוח 1, מצד הפרקטיות 2, על פי החוקי יסוד. לגבי היטלר: זה מה שכתבתי לך לעיל והנה שוב "צרף יחד את כל מה שאמרתי וקבל היטלר קטן. הרי אייך צמח היטלר גדול ? אך ורק הצירוף הזה של בריון שכונתי עם בורות מוחלטת במדעי החברה ומדינה + שנאה מטורפת = היטלר גדול"
לגבי מה הוא רוצה: הוא זועק את זה דיי בקול גדול שהוא רוצה לקחת את צאצאיך מהחצר האחורי של הבית שלך, הוא בהחלט לא חושב שכולם צריכים לתרום הרי הוא לא התגייס בעצמו. חוץ כמובן שהוא בור ועםארץ כי הוא חושב שבכוח הדקטטורי שלו הוא יכול להפוך הסכם בסיסי מראש בין החרדים להנהגת המדינה בתחילת דרכה שהם לא חלק בנושא הגיוס. הוא חושב שאפשר - אחרי שהחרדים נתנו אימון בהנהגת המדינה ובנו את מוסדותיהם וקהילותיהם ואת קן משפחתם בארץ ישראל על סמך ההבטחה הזו, להפוך את היוצרות. כל בר דעת יודע שאילולי ההבטחה הזו מראש, אף חרדי ואף מוסד חרדי וקהילה ומשפחה לא היו בארץ ישראל. הם פשוט היו מקימים את קהילותיהם בחול כמו בכל ימי ההיסטוריה שראו שיש איום על יהדותם.
לפיד ושאר הדמגוגים הרי יודעים את זה, רק מה ? אפשר פשוט לגזול מהם את הילדים מהחצר האחורי של הבית שלהם. זה נקרא היטלר ויותר גרוע ממנו.
לגבי מסים: שוב אתה ממש לא מבין כלום. מסים גם לא כופים הרי אם כולם לא ירצו לשלם מיסים אז מה נעשה ? מסים טעונים כל ההוגים הפוסט מודרניות אפשר באופן שכל אדם מבין מעצמו שהוא צריך\כדאי לשלם מיסים לטובתו. כל לומד כלכלה מתחיל שמכיר את הגות הכלכלית והחברתית יודע את הדבר הפשוט הזה.
לגבי שמסים יכול להרוג את נשמתו: אתה משחק אתי משחקים של ילד כיתה גן ?
לגבי מה חושבים ההורים ואם לגיטימי לחשוב אחרת מההורים עצמם, כאילו ההורים לא יודעים מה הם רוצים: שוב אתה משחק כאן משחק טיפשי ילדותי. השאלה היא עקרונית, למי שייך הילד ? לישות הדמיונית שנקרת מדינה כך שהדיקטטור לארבע שנים הוא בעצם ההורה ? בפוסט מודרניזם אין שאלה כזו, הילד שייך להורים והם וודאיים (ואין על כך חולק וכך היה מוסכם מראש לפני שהקימו את קן משפחתם בארץ ומוסדותיהם והקהילות) שילדיהם יתקלקלו שם. כך שעדיף להם לא להוליד אותם מתחילה. על דרך "דין הוא לגזור על עצמינו לא לישא אישה ולא להוליד בנים" (חז"ל)
אם אתה מתעקש להבין את הבסיס החשיבה של החרדים בכל הנושא ? אתה מוזמן לראות כאן
תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2014 01:54:48
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 09:19 |
|
| |
מקס ילד בן 18 לא שייך למדינה ולא שייך להורים. הוא שייך לעצמו. זה שהוא שייך לעצמו לא אומר שאין לו חובות לחברה. אין הבדל בין הצורך בכבישים במערכת רפואה ציבורית לבין מערכת הגנה ציבורית. הוא מחוייב לתרום את חלקו בכל אחד מהתחומים בחלקם זה מתבטא בתשלום כסף דהיינו מיסים ובחלקם בשירות צבאי. אין הבדל בין צבא למיסים. בוועד בית שמתחזקים את נקיון חדר המדרגות על ידי תורנות שטיפה אף דייר לא פטור מזה גם אם ההורים שלו חושבים שזה יגרום לו שמד רוחני. לא טענתי שההורים לא יודעים מה הם רוצים הם יודעים טוב מאוד אבל זה לא אומר שחייבים לקבל את דעתם. באופן כללי אמרו חז'ל שמע האמת ממי שאמרה לכן תביא את גוף הטענות ולא אמירה שהוגים פוסט מודרנים לא חושבים כך. זה לא מעניין אותי אם טענה מסויימת שייכת למאה ה19 או להגות הפוסט מודרנית צריך לדון בטענה גופא עם היא נכונה. וגם טענה לא נכונה אין הכרח שהיא נובעת משנאה אלא מטעות. עד עכשו אפילו לא הראית שלפיד טועה. אחרי שתצליח (אם תצליח) להראות שהוא טועה עדיין הדרך ארוכה להראות שזו שנאה ולא סתם טעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 09:21 |
|
| |
מקס
מקס ילד בן 18 לא שייך למדינה ולא שייך להורים. הוא שייך לעצמו. זה שהוא שייך לעצמו לא אומר שאין לו חובות לחברה. אין הבדל בין הצורך בכבישים במערכת רפואה ציבורית לבין מערכת הגנה ציבורית. הוא מחוייב לתרום את חלקו בכל אחד מהתחומים בחלקם זה מתבטא בתשלום כסף דהיינו מיסים ובחלקם בשירות צבאי. אין הבדל בין צבא למיסים. בוועד בית שמתחזקים את נקיון חדר המדרגות על ידי תורנות שטיפה אף דייר לא פטור מזה גם אם ההורים שלו חושבים שזה יגרום לו שמד רוחני. לא טענתי שההורים לא יודעים מה הם רוצים הם יודעים טוב מאוד אבל זה לא אומר שחייבים לקבל את דעתם. באופן כללי אמרו חז'ל שמע האמת ממי שאמרה לכן תביא את גוף הטענות ולא אמירה שהוגים פוסט מודרנים לא חושבים כך. זה לא מעניין אותי אם טענה מסויימת שייכת למאה ה19 או להגות הפוסט מודרנית צריך לדון בטענה גופא עם היא נכונה. וגם טענה לא נכונה אין הכרח שהיא נובעת משנאה אלא מטעות. עד עכשו אפילו לא הראית שלפיד טועה. אחרי שתצליח (אם תצליח) להראות שהוא טועה עדיין הדרך ארוכה להראות שזו שנאה ולא סתם טעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 14:17 |
|
| |
[מקס,
אני מסכימה לרוב התשובות שנתן לך מתעניין (לשאלות ששאלת אותי), ואוסיף -
א. מי שמצהיר על עצמו כפציפיסט או שיש לו בעיית "מצפון" לשרת בצבא, יכול במדינת ישראל - אחרי שיוכיח שאכן כך הוא (למשל, שהוא אכן מתנגד מכל וכל לשימוש בנשק גם בתחומים אחרים בחייו וכו') - לקבל פטור משירות. אני מכירה שני אנשים כאלה (בחור ובחורה בגילים שונים וממקומות שונים בארץ), ושניהם בחרו לקיים כמה שנים של שירות אזרחי (הוא - בפעילות חינוכית עם נוער בסיכון, והיא - בבתי חולים). הם לא היו חייבים לעשות זאת, אבל מסתבר שהם באמת היו מצפוניים...
ב. כתבת: "מסים גם לא כופים הרי אם כולם לא ירצו לשלם מיסים אז מה נעשה ? מסים טעונים כל ההוגים הפוסט מודרניות אפשר באופן שכל אדם מבין מעצמו שהוא צריך\כדאי לשלם מיסים לטובתו. כל לומד כלכלה מתחיל שמכיר את הגות הכלכלית והחברתית יודע את הדבר הפשוט הזה". ובכן, מסים כן כופים - ואם מישהו לא משלם זה בגלל שהוא מתחמק מן החוק (או שיש לו מספיק כסף כדי לשלם לעו"דים שיעזרו לו "לכופף" את החוק). ואם תופסים אותו - הוא נענש (זה נכון בכל "האומות המתורבתות"). איני יודעת על איזה הוגים אתה מדבר בדיוק, אבל הם כנראה לא חיים בעולמנו שלנו, בו אף אדם לא משלם מיסים כי הוא רוצה או מבין שזה חשוב, אלא בעיקר כי הוא מפחד מעונש (ובסופו של דבר מבין, שאכן יש טעם מסויים בכפייה זו ולטווח הארוך היא משתלמת).
ג. כתבת - "מבחינת כל הורה חרדי לגייס את בנם לצבא היא מבחינת להרוג אותם בנשמתם כך שלמעשה עדיף להורים שתכניסו את ילדיהם לתאי הגזים מלגייס אותם לצבא". כיוון שאין דרך אמיתית לקשר את תוכן דבריך למציאות, דומני ששוב אנחנו נכנסים כאן ליער העבות המסתורי של הלשון האישית שלך. לכן יש לספק מילון לביטויים השונים שאתה משתמש בהם. אין זמני בידי כעת, אז רק אצביע על המילים הנמצאות במילונך והשימוש בהם שונה מזה ששנעשה בהם בד"כ. הרי הן להלן: "חרדי", "צבא"' "להרוג", "תאי גזים". ואולי הכי חשוב בהקשר הזה: "כל".]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 14:55 |
|
| |
מקס שטויות אני, בני וחתני היינו בצבא, אף אחד לא העברינו על דת. מספיק עם הסיסמאות האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 17:18 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס שטויות אני, בני וחתני היינו בצבא, אף אחד לא העברינו על דת. מספיק עם הסיסמאות האלו. |
|
אם לא היו מעבירים אותך, לא היית מהין לגלוש באתר שכולו כפירה, כפי שהוסבר לנו היטב פעמים רבות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 18:06 |
|
| |
מואדיב תרצת אותי, כיצד תתרץ את מקס. ושנינו יודעים שגולשים כאן כאלו שהועברו על דת לא ע"י הצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 18:27 |
|
| |
.
את מקס אני לא מנסה לתרץ. זה שייך למקצוע של אשתי, להבין אנשים כמוהו. גדול עלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 20:07 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | מקס ילד בן 18 לא שייך למדינה ולא שייך להורים. הוא שייך לעצמו.
אתה גם יכול להגיד ש1+1=7 ואז תהיה צודק ? בוודאי שהוא שייך גם לעצמו, אבל האומן שיצר אותו וגידל אותו ועמל בשבילו הם ההורים. אם יש משהו קנייני טבעי ?! זה הילד עד יום מותו ואחר כך כל שצאצאיו עד עולם שייכים להורים האלה.
בכל אופן בין שהוא שייך להורים ולעצמו ובין שהוא אפי' שייך לחברה (למשל החברה יצרה אותו במעבדה), אי אפשר לעולם לכפות על אדם משהו, לא החברה ולא הרוב, הרי אם אני יבוא עם עוד מישהו אליך ונהיה רוב = שנים מול אחד, האם מותר לנו להרוג אותך כי אנו רוב מולך ? האם 99.9% מהעולם יחליטו להרוג אותך אז הם צודקים כי הם רוב ? אם הרוב יחליט ש1+1=7 אז הם צודקים ? אם האלוהים יזעק בהר סיני ש1+1=7 האם הוא צודק ?
המושג רוב הוא מושג עתיק יומין ותבוני ומועיל מאוד, אבל אך ורק במקום שאין הכרעה באמת. במקום שיש הכרעה וודאות כמו ש1+1=2 ?! לא צריך הכרעה של רוב. הכרעה של רוב היא אך ורק בדבר שאין הכרעה כמו בדבר שרירותית כמו איזה צבע תהיה הדגל של המדינה. מתי יכנס שבת על פי השקיעה או על פי השעון. איפה קו התאריך וכו' וכו' כל דבר שההחלטה עליו היא שרירותית ?! שם המושג רוב מאוד מועיל. אבל להרוג אותך ? אין להם שום זכות כי הרוב הוא לא הכלי לכך בכלל. מכאן המושג חוקי יסוד. חוקי יסוד הם מעל הרוב.
הדבר הבסיסי הזה, רוב רובם של בריוני השכונה לא מבינים, הם חושבים שכל בני אנוש משחקים רולטה אכזרי שכל פעם מי שמצליח להשיג רוב ? יכול לעשות מה שהוא רוצה ולבצע את זממו בכל מי שהוא שונא.
תחזור לנאום של ההיטלר הקטן לפיד ותבין מנין בה ההשתלחות הבריונית שלו. היא בה מאותו מבורות של ההיטלר הגדול. היטלר הגדול עשה הכל על פי רוב דמוקרטי. וחשב כמו לפיד שבאמת כל בני אנוש משחקים משחק רולטה שהחזק = הרוב יכול לעשות מה שהוא רוצה.
זה שהוא שייך לעצמו לא אומר שאין לו חובות לחברה.
אין לאף אדם חובות למשהו שהוא ממציא, הרי אין חברה זה רק דמיון, סוג ישות דמיונית שהוא קורה לו מדינה או חברה בע"מ. ולכן הבסיס הראשוני היא שהישות הזה בה לשרת אותו ולא ההפך.
אני הצטט לך את אחד ההוגים הגדולים ביותר בפוסט מודרניזם שהשפיע מעשית על כל החשיבה החברתית כלכלית באקדמיה ובפוליטיקה בכל מדינות המערב וכמובן גם בארץ ישראל השפיע יותר מכל הוגה אחר. וכך הוא מסביר בטוב טעם ותבין את דבריו לעומק.
בעיני בן חורין, המדינה היא אוסף של בני אדם ולא ישות שמעל ומעבר להם, הוא רואה את השלטון כאמצעי, כמכשיר, ולא כמי שמעניק חסדים, כאדון או כאל שיש להעריצו ולשרתו בצורה עיוורת. אין הוא מכיר בשאיפה לאומית כלשהי, אלא באשר היא ההסכמה בין השאיפות שלהגשמתן פועלים האזרחים כל אחד לחוד. אין הוא מכיר במטרה לאומית כלשהי, אלא באשר היא ההסכמה לגבי המטרות שלמענן נאבקים האזרחים כל אחד לחוד (קפיטליזם וחירות – מילטון פרידמן).
אני אצטט לך גם את קאנט הדגול אולי תבין משהו.
קאנט אמר "שלטון שמבוסס על עיקרון של כוונות טובות כלפי העם כמו אב כלפי בניו, כלומר שלטון אבהי, שבו מתייחסים לנתינים כילדים וכקטינים שאינם יכולים להחליט מה מועיל ומה מזיק להם ושכופה עליהם לנהוג בפסיביות ולהמתין רק לחסדי המדינה שתשפוט כיצד עליהם להיות מאושרים - אם בכלל תרצה שהם יהיו מאושרים. זוהי הרודנות הגדולה ביותר שאפשר להעלות על הדעת. ארגון מדיני שמבטל את כל החופש של הנתינים ומותיר אותם נטולי זכויות."
אין הבדל בין הצורך בכבישים במערכת רפואה ציבורית לבין מערכת הגנה ציבורית. הוא מחוייב לתרום את חלקו בכל אחד מהתחומים בחלקם זה מתבטא בתשלום כסף דהיינו מיסים ובחלקם בשירות צבאי. אין הבדל בין צבא למיסים. בוועד בית שמתחזקים את נקיון חדר המדרגות על ידי תורנות שטיפה אף דייר לא פטור מזה גם אם ההורים שלו חושבים שזה יגרום לו שמד רוחני.
כל מה שאמרת הם על הבסיס הפשוט שכל אזרח רוצה בזה ולשם כך הקים את הישות הזה שנקרה מדינה או ועד בית. זה לא הולך הפוך כפי שהנשיא קנדי המפגר אמר "אל תשאל מה ארצך יכולה לעשות למענך – שאל מה אתה יכול לעשות למען ארצך" ולכן אתה לא מקים מדינה וישות חברתית בלי הסכמה מראש ובלי חוקה (חוקי יסוד וחוקה על גבולות הארץ), ואם החרדי הסכים לישות הזה אך ורק על התנאי הזה ?! אז זה חלק של החוקי יסוד ששום רוב אפי' 99.9% לא יכולים לשנות את זה.
אתה יודע את זה וכל אדם הגון מאז קום המדינה יודע את זה.
לא טענתי שההורים לא יודעים מה הם רוצים הם יודעים טוב מאוד אבל זה לא אומר שחייבים לקבל את דעתם.
אתה פשוט לא מבין שאף אחד לא שואל את דעתך ואת דעת הרוב, אתה כן מקבל או לא מקבל את דעת הזולת ממש לא רלוונטי כאן. מה שרלוונטי כאן האם יש לך זכות לכפות עליו, ואין לך זכות כזו כמו שאין לי עם חברי זכות להרוג אותך כי אנו רוב מולך. אתה יכול לבוא עם טענה שקבענו ביחד להקים ועד בית או ישות מדינה ולכן אתה כביכול יכול לדרוש יפה מכל מי שמשתחווה לישות הזה להתגייס, (אם כי שגם כאן אי אפשר לכפות על מישהו שלא רוצה מבחינת מצפון וכדומה) אבל לא מהחרדי שמראש לא הסכים לשום ישות כזה, מבחינת החוקה שאין לישות בכלל (אין חוקה למדינת ישראל זו אחת הדברים הכי מטריפים שאפשר לעלות על הדעת ולכן כל המלחמת התרבות הנצחית במדינה וכל מלחמת ימין שמאל וגירוש יושבי עזה בעצם כל הצרות בארץ הם אך ורק בגלל החוסר חוקה וזה מה שיביא את חורבנה של הישות הדמיונית שנקרת מדינת ישראל) ובעיקר ההסכמה מראש שהם לא חלק בגיוס.
באופן כללי אמרו חז'ל שמע האמת ממי שאמרה לכן תביא את גוף הטענות ולא אמירה שהוגים פוסט מודרנים לא חושבים כך. זה לא מעניין אותי אם טענה מסויימת שייכת למאה ה19 או להגות הפוסט מודרנית צריך לדון בטענה גופא עם היא נכונה. וגם טענה לא נכונה אין הכרח שהיא נובעת משנאה אלא מטעות. עד עכשו אפילו לא הראית שלפיד טועה. אחרי שתצליח (אם תצליח) להראות שהוא טועה עדיין הדרך ארוכה להראות שזו שנאה ולא סתם טעות.
אני מקווה שהסברתי לך בטוב טעם, שאפי' שימפנזה (אבותינו הפרימיטיבים ביותר) יכול להבין את זה.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 20:41 |
|
| |
אמשלום היקרה, אני מת לפגוש אותך לריב פנים מול פנים, נמאס לי לדון איתך בכתב.
| אמשלום כתב: |  | [מקס,
אני מסכימה לרוב התשובות שנתן לך מתעניין (לשאלות ששאלת אותי), ואוסיף -
ולכן ? הבן אדם היקר הזה (כמו רוב הבריונים בכנסת האחרונה,) פשוט לא מודע לכולם. עכשיו אולי - אחרי שטרחתי להסביר לו שוב ושוב - יבין.
א. מי שמצהיר על עצמו כפציפיסט או שיש לו בעיית "מצפון" לשרת בצבא, יכול במדינת ישראל - אחרי שיוכיח שאכן כך הוא (למשל, שהוא אכן מתנגד מכל וכל לשימוש בנשק גם בתחומים אחרים בחייו וכו') - לקבל פטור משירות. אני מכירה שני אנשים כאלה (בחור ובחורה בגילים שונים וממקומות שונים בארץ), ושניהם בחרו לקיים כמה שנים של שירות אזרחי (הוא - בפעילות חינוכית עם נוער בסיכון, והיא - בבתי חולים). הם לא היו חייבים לעשות זאת, אבל מסתבר שהם באמת היו מצפוניים...
נוו זה מה שאני אומר, שאפי' אדם שהוא חלק בהקמת הישות החברתית שנקרא מדינה (מעניין אייך הטיעון יהיה כלפי כל אלה שנולדו אחרי שהישות קמה. האם נטען שאבותיו נשבעו בסיני בשבילו ?? כלומר תסכימי שההורים ואבותיו יכולים לקבוע לו מראש מהן חובתו לישות ? אני מקווה אמשלום היקרה שאת מודעת לאן אני מוביל אותך) יכול לא להתגייס = אי אפשר לכפות עליו גיוס, וזה ההבדל בין חובה לכפיה.
אבל שאנו באים לדון על אדם שמראש מצהיר ולא מסכים לישות הזה מתחילה וגם ההנהגת הישות קובעת ומבטיחה לו שהם לא חלק בגיוס ?! אז אייך אחרי דור או שנים - אחרי שהקים את קן המשפחתי שלו ואת המוסדות והקהילות וכו' וכו' - את בה מכוח הרוב לקחת את ילדיו מהחצר האחורי של הבית ?? לדעתי אין לך היטלריזם יותר גדולה מזו.
ב. כתבת: "מסים גם לא כופים הרי אם כולם לא ירצו לשלם מיסים אז מה נעשה ? מסים טעונים כל ההוגים הפוסט מודרניות אפשר באופן שכל אדם מבין מעצמו שהוא צריך\כדאי לשלם מיסים לטובתו. כל לומד כלכלה מתחיל שמכיר את הגות הכלכלית והחברתית יודע את הדבר הפשוט הזה". ובכן, מסים כן כופים - ואם מישהו לא משלם זה בגלל שהוא מתחמק מן החוק (או שיש לו מספיק כסף כדי לשלם לעו"דים שיעזרו לו "לכופף" את החוק). ואם תופסים אותו - הוא נענש (זה נכון בכל "האומות המתורבתות").
האדם עצמו מסכים לעונש ויודע שמגיע לו העונש. ביום שהוא לא יסכים לעונש, באותו יום הישות מבוטלת כי הוא ממציא את הישות בשבילו ולא ההפך.
איני יודעת על איזה הוגים אתה מדבר בדיוק, אבל הם כנראה לא חיים בעולמנו שלנו,
אם אינך יודעת אז אייך את קובעת שכנראה הם לא חיים בעולמינו ? נוו באמת זה ממש לא לרמה שלך.
בו אף אדם לא משלם מיסים כי הוא רוצה או מבין שזה חשוב, אלא בעיקר כי הוא מפחד מעונש (ובסופו של דבר מבין, שאכן יש טעם מסויים בכפייה זו ולטווח הארוך היא משתלמת).
הנה הגעת בכוחות עצמך להבין מה שאמרתי לעיל שהאדם עצמו מסכים לעונש, אז הנה את חיה בעולמינו ב"ה.
ג. כתבת - "מבחינת כל הורה חרדי לגייס את בנם לצבא היא מבחינת להרוג אותם בנשמתם כך שלמעשה עדיף להורים שתכניסו את ילדיהם לתאי הגזים מלגייס אותם לצבא". כיוון שאין דרך אמיתית לקשר את תוכן דבריך למציאות, דומני ששוב אנחנו נכנסים כאן ליער העבות המסתורי של הלשון האישית שלך. לכן יש לספק מילון לביטויים השונים שאתה משתמש בהם. אין זמני בידי כעת, אז רק אצביע על המילים הנמצאות במילונך והשימוש בהם שונה מזה ששנעשה בהם בד"כ. הרי הן להלן: "חרדי", "צבא"' "להרוג", "תאי גזים". ואולי הכי חשוב בהקשר הזה: "כל".]
את יודעת טוב טוב שזה המצב מבחינת ההורים בלי קשר אייך אני מתבטא. מה שעומד על הפרק היא האם אפשר או נצליח לגזול מהם את ילדיהם מהחצר האחורי של הבית. כי לא רוצים אותם כמו שהם, רוצים אותם כפונקציה של צמיחה רוצים אותם כעבדים לישות רוצים אותם כרובוטים בלי חשיבה עצמית, ראי אייך קאנט מגדיר את זה בטוב טעם,
קאנט אמר "שלטון שמבוסס על עיקרון של כוונות
טובות כלפי העם כמו אב כלפי בניו, כלומר שלטון אבהי, שבו מתייחסים לנתינים כילדים
וכקטינים שאינם יכולים להחליט מה מועיל ומה מזיק להם ושכופה עליהם לנהוג בפסיביות
ולהמתין רק לחסדי המדינה שתשפוט כיצד עליהם להיות מאושרים - אם בכלל תרצה שהם יהיו
מאושרים. זוהי הרודנות הגדולה ביותר שאפשר להעלות על הדעת. ארגון מדיני שמבטל את
כל החופש של הנתינים ומותיר אותם נטולי זכויות."
|
|
תשימי לב יקירתי למשהו מוזר. שהחרדי בה לזעוק מטעם הדת (לא מכוח שלטון וכפיה ומשטר רק רעיונית דתית). שאת בא לזעוק מטעם הישות החברתית שמתחילה הם באים עם משטרה וכפיה ומכוח הרוב.
שניכם החרדי ואת, מאבדים את השכל הישר. וטעונים את אותו טענות דביליות. ההבדל היא כמובן אך ורק בנשק, את באה מולו עם משטרה = הידיים ידי עשו והוא בא מולך עם הקול קול יעקב.
תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2014 21:03:45
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 20:46 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס שטויות אני, בני וחתני היינו בצבא, אף אחד לא העברינו על דת. מספיק עם הסיסמאות האלו. |
|
לכל אחד יש את הדת שלו ולכן אתה זה שמדבר שטויות. ודיי עם הסיסמאות האלו.
תהרוג אותי אני לא מבין אייך אתה יכול בכלל להתווכח בעניין. אתה יודע מה הוסכם מראש שהם לא חלק בגיוס, אתה לא יכול לבוא מאחורי הבית ולקחת מהם את צאצאיהם ולהעביר את דתם. כן כן זה הדת שלהם אם תרצה או לא תרצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 20:47 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מואדיב תרצת אותי, כיצד תתרץ את מקס. ושנינו יודעים שגולשים כאן כאלו שהועברו על דת לא ע"י הצבא. |
|
תתפלא ששאלתי את רבי מורי והתיר לי, בלעדיו לא הייתי כאן. אבל מה כל זה קשור לדיון כאן ?
תוקן על ידי maxmen ב- 22/07/2014 20:48:39
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 20:50 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
את מקס אני לא מנסה לתרץ. זה שייך למקצוע של אשתי, להבין אנשים כמוהו. גדול עלי.
|
|
תמשיך תמשיך להשתין עלי, אולי תהיה גם צודק בדיון.
|
|
|
|
|