|
|
| נשלח ב-20/7/2014 11:33 |
|
| |
חסדא
הציווי הוא לצרור-אנחנו באמת צוררים אותם- בצורה פאסיבית, אתם קרואים אדם..ועוד כמה כינויי גנאי הרבה יותר קשים וחמורים., הבנתי כבר קודם כי אתה ניזון מסיפורים מהמדרש וכו' מה שאני כתבתי - פרעה נתן חופש דת במדינתו וכן מלכי בבל ופרס רומי ואפילו יוון- והרבה אחרים, מעולם לא יצא מלך פאגני למסע צלב להעביר את את האויב על דתו. המלחמות היו ל טריטוריה ושטחי מרעה. המקרים שקרו היו במישור הפרטי ולא הממלכתי, אתה ודאי רוצה להזכיר את המדרשים על אברהם. אף אחד לא היה נוגע באברהם אם היה מתפלל שלש פעמים לאלוקים עם טלית ותפילין. הוא הרי התחיל לשבור את הצלמים בחנות אביו, וניהל ויכוחים דתיים כנגד הע"ז של שכניו. אחי יוסף אכלו בסעודה אם יוסף בשר - המצרים לא צעקו חי וקים אלא פשוט לא אכלו איתם על אותו שולחן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 11:48 |
|
| |
אההה פאסיביי ,אוי ויי , פרעה בכלל היה דמוקרט ,גם דאג לעולים החדשים לעבודה במשך כל זמן שהותם , כשיהודי היה שוחט כבש ליד שוטר מצרי המצרי היה הולך בצד ובוכה בצער ,היה מפטיר כירוחם ,הנעלבין ואינם עולבין שומעים חרפתם ואינם משיבים , מישור פרטי ולא ממלכתי?משפט תלוש, גם היהודים עשו מסע ופרוייקט עד לאירופה בכדי לזעוק מי לה אלי ,ומי שלא קיבל טבחו בו,אנסו אותו ובזזו את שלדו, נכון וב"ה טוב שרק את המדרשים אתה מכיר ,חבל שלא את כולם , יש לך עוד המון עבודה בהיסטוריה,אין שום עניין להביע דעה בכל תחום כל עוד אין לך נתונים,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 12:02 |
|
| |
חסדא עליך אמר דוד -שומרה נפשי כי חסיד אני- אתה לא עונה לענין, אפילו בסיפור שלך המצחיק כביכול על השוטר המצרי, אתה פשוט לא לומד מקרא בעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 12:15 |
|
| |
נו שוין ,מקוה שלפחות הספקת לקרוא על הדת האשורית ,,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 16:11 |
|
| |
אריאל
התוכל לציין מקור לדבריך המרתקים על אשור. זה מפתיע אותי שהיתה דת כופה לפני היהדות. וכמדומה שאין לכך זכר במקרא אבל למה שיהיה.
חסדא
אני מביא מדבריך ומציג מה שלא ברור לי. ובמידת האפשר, אציע איך אולי עלי להבין את דבריך.
פתחת בציטוט מדברי:
אמנם - עלינו להודות שהיהדות אינה סובלנית, וכפי שמביאים בשם חוקרים במדעי הדתות (ורבלובסקי למשל), היהדות היא כמדומה הדת הראשונה בהיסטוריה שאינה סובלנית.
והוספת שורה אחרת:
הרי אלוקים צוה אותם ?
ואני שואל:
האם זה לא מה שכתבתי אני? שהיהדות כלומר הדת שניתנה בידי אלוקים היא לא סובלנית.
רק אתקן שאין היהדות כמו הנצרות והאיסלם, כופה את אמונתה על הגויים (אם כי היו תקופות יוצאות דופן בימי החשמונאים וכך הצטרף אנטיפטרוס אבי הורדוס ליהדות ויצא מה שיצא). הכפיה היא רק כלפי יהודים שירצו לעבוד חלילה עבודה זרה. בדומה לזה יש רדיפה של עבודה זרה בארץ ישראל.
ואילו לגבי הרדיפה של המדינים - אני משער - והעמלקים - הוספת וכתבת:
מה יענה כאן מיימוני ,אלוקים פשוט זרם איתם כי זה מה שהתאים לאותו דור , אבל לא ,היהודים לא ביקשו כאן שום נקמה לפני שלא נצטוו ואף לא רצו בה משום הדיבור דאסיפת משה אל עמיו,
זה באמת מה שכתבתי אני - אם הבנתיך, אמנם במילים אחרות. לא הייתי משתמש בביטוי "זרם איתם" שהוא פחות מוכר לי (עברית חדשה מדי לגילי) אבל בהחלט כתבתי שה' התחשב בצרכי העם דאז כאשר נתן את הציווי למחוק את עמלק. להראות שאכפת לו. שמי שפוגע בעמו ישלם. ירוחם מה רצית להגיד בזה ,היהודים צוררים גם היום לדעתך?
אתה יכול להסתפק במה שאתה כן יודע בלי לחפור ,כמה אנשים נהרגו או עמדו להיהרג במשך הדורות בגלל שלא השתחוו לצלם כזה או אחר?כמה נהרגו כי לא הסכימו להתכחש לזה שיש להם חלק באלוקי ישראל,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 18:49 |
|
| |
שמיניות באויר וחסד בכדי לנסות אולי להבין מתוך דבריי הכל כך לא מובנים בכדי לענות, אבל דבריך ...שפתיים יישק ,כמדומני שסניליות בכל זאת מתחיל בגיל קצת יותר מאוחר ,הלא כן מיימוני החביב?,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 19:25 |
|
| |
חסדא יקירי
מה לעשות, זה עלול לקרות לכל אחד, סניליות, פרקינסון, אלצהיימר. זה בא עם הגיל, כמו שכתבת. ואיני צעיר כפי שהייתי.
השאלה היא אם זה יפה לדבר על זה ברבים.
בכל אופן, עדיין איני מצליח להבין את שפתך ואיני יודע אם זכיתי להבין את דבריך קודם ועכשו.
אני כמובן יכול לא לטרוח על זה יותר, אבל אני רגיל להשתדל להבין את דברי כל אחד ואחד.
אם תרצה להסביר יותר מה רצית לומר ואם הבנתיך, מה טוב
ואם לאו - הפורום רחב דיו כדי לרעות את הצאן של כולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2014 19:45 |
|
| |
מיימוני רק להזכירך שמי שאתה נושא את שמו פסק:
וכן ציווה משה רבנו מפי הגבורה, לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נוח, וכל מי שלא קיבל, ייהרג.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 08:31 |
|
| |
מיימוני מוקיר ומעריך אותך ,אין שום דם רע בינינו , כמדומני שהבנת בדיוק מה כונתי ,ואל תזלזל באף אינטליגנציה גם בהדיוט נמוך כמוני, והנני חותם ,הק" חסדא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 17:28 |
|
| |
בעל בעמיו
תודה על המקור ששכחתי.
ובדקתי כי תמהתי. אלו הם דברי רבנו הרמב"ם:
רמב"ם הלכות מלכים פרק ח
הלכה י משה רבינו לא הנחיל התורה והמצות אלא לישראל, שנאמר מורשה קהלת יעקב, ולכל הרוצה להתגייר משאר האומות, שנאמר ככם כגר, אבל מי שלא רצה אין כופין אותו לקבל תורה ומצות, וכן צוה משה רבינו מפי הגבורה לכוף את כל באי העולם לקבל מצות שנצטוו בני נח, וכל מי שלא יקבל יהרג, והמקבל אותם הוא הנקרא גר תושב בכל מקום וצריך לקבל עליו בפני שלשה חברים, וכל המקבל עליו למול ועברו עליו שנים עשר חדש ולא מל הרי זה כמן האומות.
(פרוייקט השו"ת כמובן).
וחיפשתי כי תמהתי. הרי לפי זה יש חיוב על עם ישראל לחייב גויים לשמור מצוות בני נח, והיכן מצאנו כזאת בגמרא, או שמא גם זה נעלם ממני.
הצצתי קצת בין מפרשי הרמב"ם אבל לא מצאתי שהעירו על זה או שציינו מקור.
אולי תשלים את מה שנעלם ממני?
*** חסדא
גדול השלום. וסליחה שהתבטאתי באופן מזלזל. אמנם אני מקפיד לכתוב את האמת כמידת יכולתי ולהימנע מלפגוע באחרים. צר לי שנכשלתי בלא כוונה.
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 18:11 |
|
| |
מיימוני - מקור איני זוכר כעת, אבל לפי אמונתו של הרמב"ם בנכונות התורה היחידה שמתאימה עם האמת הפילוסופית היחידה, הרי דברים אלו מסתברים לשיטתו. עצם העובדה שקיימות שבע מצוות בני נוח, שידועות כנראה רק לנו, ומותר לנו לעשות דין במפריהם, מלמדת שיש לנו אחריות עולמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 21:20 |
|
| |
בני יעקב הענישו אנשי שכם בגלל מצוות מ 7 מצוות ולמיטב זכרוני זו פרשנות של הר"מ
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 22:10 |
|
| |
משנה למלך הלכות מלכים פרק י
שהרי נהרגו אנשי שכם על הדינין שהיינו שנצטוו לדון בשבע מצות דידהו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 22:43 |
|
| |
אריאל, הטענה שלך היא שהתורה (ואלוהים - ע"פ האמונה באמת של התורה) לא מוסריים. התשובה של מיימוני מעט קשה עבורי. קשה לי לקבל שאלוהים ציוה לעשות מעשה לא נכון של עוול נוראי כלפי הזולת, רק כי זו היתה הרמה המוסרית של בני אותו דור. להזכיר, שבני אותו דור גם נצטוו מצוות מוסריות להפליא בהשוואה לחוקים אחרים מאותה תקופה (ואכמ"ל), וצ"ע כיצד זה מסתדר.
אולי ניתן להשיב בדרך שונה. כיום, במדינות שמקובל בהן עונש מוות, נניח שאדם רצח ביד ימין, מדוע מענישים גם את ידו השמאלית? התשובה היא שאיננו מענישים את היד הרוצחת, אלא את בעל התודעה שרצח. האם יתכן שבאותה תקופה בני האדם תפסו את עצמם כחלק ממשפחה/שבט/עם באותה צורה שאנו תופסים את שני הידיים כחלקים של אותו גוף? מהמעט שידוע לי, זו הנחה לא מופרכת. אם אכן כך בני אדם תפסו את עצמם ביחס לעמם, הרי שהטיעון שלא להרוג אחד מהם היה בעיניהם שקול לטיעון שישמיע רוצח כיום שלא להרוג את ידו השמאלית. הלא כן? כלומר, ע"פ הדברים הללו, יתכן שאותו ילד אומלל לא ראה את הדברים כפי שאתה מתאר, אלא הבין לגמרי שאם ראש השבט חטא גם לו (לילד) מגיע עונש מוות, ומבחינתו של הילד לא עשו עמו שום עוול. זו כמובן רק השערה אפשרית.
 |
|
|
|
|
|