השדכנית מספרת שהיא בחורה מאוד חמודה, חרדית, מבית חרדי, אלא שפשוט הבחורה יצאה עם מישהו לשידוכים, היא לא שמרה נגיעה, ויש לה ילד/ה קטנ/ה.. (כמה פשוט, כמה נחמד ורומנטי) המשפחה שלה חמה ותומכת, מה עושים במקרה כזה ?.... לצאת איתה ?... יש לציין שהידיד שלי הוא מעל 30. לא הכי הולך לו בשידוכים. וממש לא מפריע לו לקחת מישהי שהיתה לה חבר, וחזרה בתשובה. בבקשה לשמור על שפה נקיה, כדי שלא ימחקו את האשכול הזה. תודה
השדכנית מספרת שהיא בחורה מאוד חמודה, חרדית, מבית חרדי, אלא שפשוט הבחורה יצאה עם מישהו לשידוכים, היא לא שמרה נגיעה, ויש לה ילד/ה קטנ/ה.. (כמה פשוט, כמה נחמד ורומנטי) המשפחה שלה חמה ותומכת, מה עושים במקרה כזה ?.... לצאת איתה ?... יש לציין שהידיד שלי הוא מעל 30. לא הכי הולך לו בשידוכים. וממש לא מפריע לו לקחת מישהי שהיתה לה חבר, וחזרה בתשובה. בבקשה לשמור על שפה נקיה, כדי שלא ימחקו את האשכול הזה. תודה
השאלה לגבי הוולד שנולד, מה המצב ההלכתי של הוולד ? האם האמא יצאה הרבה זמן עם הבחור, והיא צריכה גט ממנו ?
סיכויים גבוהים שהוולד בסדר /גמור. צריך פה פסק של רב שיבחן את כל הסיפור.
איך הידיד שלי ירגיש עם הסיפור ? ממש יהיה נחמד ככה לצאת לטייל עם המשפוחה באויר הצח.. המליצו לו לצאת לפגישה אחת, ואם זה נראה אז לשאול רב. ויתכן שהם כבר שאלו רב, ויש להם פסק.
השאלה לגבי הוולד שנולד, מה המצב ההלכתי של הוולד ? האם האמא יצאה הרבה זמן עם הבחור, והיא צריכה גט ממנו ?
סיכויים גבוהים שהוולד בסדר /גמור. צריך פה פסק של רב שיבחן את כל הסיפור.
איך הידיד שלי ירגיש עם הסיפור ? ממש יהיה נחמד ככה לצאת לטייל עם המשפוחה באויר הצח.. המליצו לו לצאת לפגישה אחת, ואם זה נראה אז לשאול רב. ויתכן שהם כבר שאלו רב, ויש להם פסק.
לפי ההלכה ילד כזה הוא כשר לחלוטין ואינו ממזר או משהו כזה כיון שנולד לאישה פנויה כך שמבחינה זו אין בעיה .
נשלח ב-23/7/2014 11:40
בס"ד
לא נראה לי שהילד נוצר משידוך...יש כאן סיפור "מסריח" יותר...
נשלח ב-23/7/2014 11:50
לא, היא הרתה לבד כמו אמו של אותו האיש...
נשלח ב-23/7/2014 12:10
בס"ד
כוונתי שזה לא קרה בשידוך רגיל...אלא משו כמו חבר בגיל "טיפשעשרה" או אונס או אפילו שמעתי סיפור שילד במשפחה חרדית, נוצר בין אח ואחות שהחליטו לעשות "ניסוי"... צריך לבדוק לעומק. אבל לפני החפירות רציף,צריך לשאול ...האם אני מוכן לגדל ילד שלא שלי?האם אני יכבד אותה למרות מה שעברה בעבר?האם מצבה הרוחני כרגע טוב ויציב כמה שנים?
נשלח ב-23/7/2014 12:16
מה זה משנה אם זה היה שידוך או חבר רגיל או ווטאבר? שורה תחתונה יש ילד וצריך להתמודד עם זה...
נשלח ב-23/7/2014 12:19
בס"ד
זה משנה.אם זה בשידוך זה מראה שאין בעברה "היסטוריה מרשימה" של ילדה מופרעת.אלא מעידה חד פעמית בשידוך ללא גבולות... אם זה באונס,צריך לבדוק האם טיפלה בעצמה מבחינה נפשית.והאם הגבר מוכן לקבל את הבעיות שיכולות להופיע אחרי/לפני לידה,שאז הטראומה חוזרת שוב...אם הגבר לא יודע לתמוך.עדיף שלא יתחתן איתה. אם זה ניסוי בין אח לאחות,זה כבר סיפור של ממזר...
נשלח ב-23/7/2014 12:33
מעידה חד פעמית?! הסיכויים להיכנס מהפעם הראשונה להריון הם אפסיים
נשלח ב-23/7/2014 12:36
רציף, כמו שכבר כתבתו אם יש לו את הכוח הנפשי והפיזי לגדל אתה את הילדה, מה טוב ומה נעים.