הפאדיחה השניה שכתבת "מוות בעיר" כאשר מדובר שמישהו נרצח מחוץ לעיר.
בקיצור תחזרי על החומש לפני שתבואי לומר לנו מה דיני התורה...
נשלח ב-28/7/2014 11:28
בס"ד
טוב מזה משנה מחוץ או בתוך העיר?העיקרון מובן...
לא אחזור על שום דבר.זכותו של אדם לטעות.ואין טעם לרדת לפרטים הקטנים כשרוצים להסביר משו בכללי.
אין עלי
נשלח ב-31/7/2014 12:36
קודם כל באונס הוא צריך להתחתן איתה רק אם היא רוצה כמובן, כי אחרת יהיו לה חיים קשים מאד, והתורה רוצה להקל עליה ולסדר לה בעל. כמובן רק מרצונה. בנושא הילדה בת ה14, כשכל התינוקות כאן יסיימו לקשקש ש"הפלה זה רצח" ויבינו מה קורה לילדה בת 14 שבטעות לגמרי נכנסת להיריון כי היא לא מבינה כלום מהחיים שלה ופיתו אותה, אפשר יהיה לדון בזה בכובד ראש. (אה, ומי אמרה שגרידה זה דבר נורא? את בכלל יודעת מה זה ואיך זה הולך?)
-האישה של ברבי-מדברת בשם עצמי.
נשלח ב-31/7/2014 12:42
אני מתחילה לאהוב את האישה של ברבי...
נשלח ב-31/7/2014 12:46
על זה שצריך להיצמד לדעת תורה שנותנת את התשובה הנכונה לכל מצב הכי נורא אתה קורא תינוקיות סורי חבר התקלקלת לנו
נשלח ב-31/7/2014 13:09
אם היתה תשובה נכונה למה הרבנים שוברים את הראש למצוא היתר במקרים מסויימים? למה אחד מתיר והשני אוסר? אין הלכה אבסולוטית. כמו שאמר איינשטיין - הכל יחסי...
נשלח ב-31/7/2014 13:15
לא אמרתי שהפתרון פשוט הוא הרבה פעמים מורכב גם מהנתונים היבשים והיותר אמוציונלים אבל בסוף אין אדם ששומע לי ומפסיד אמר הקבה לישראל
נשלח ב-31/7/2014 14:28
לא יודעת מי אתה טום, אבל תאמין לי שאין לך מושג על מה אתה מדבר. כשתגדל תבין. (אגב, שאלת פעם רב, אפילו הכי מחמיר מה דעתו ההלכתית בנושא או שאתה קובע מתוך מוחך הקודח?) ואני לא אומרת שזה מותר, אני פשוט אומרת שלא הכל שחור לבן.
תודה תותי, באמת שיחק אותה (עפה על עצמי-זה הדבר היחיד עם כנפיים שיש בסמלילים)
נשלח ב-31/7/2014 14:31
רציף.. יש לך סיפורים יותר מדי הזויים.... מאיפה?!?!
נשלח ב-31/7/2014 14:42
barbrav כתב:
לא יודעת מי אתה טום, אבל תאמין לי שאין לך מושג על מה אתה מדבר.
כשתגדל תבין.
(אגב, שאלת פעם רב, אפילו הכי מחמיר מה דעתו ההלכתית בנושא או שאתה קובע מתוך מוחך הקודח?)
ואני לא אומרת שזה מותר, אני פשוט אומרת שלא הכל שחור לבן.
תודה תותי, באמת שיחק אותה (עפה על עצמי-זה הדבר היחיד עם כנפיים שיש בסמלילים)
יפה לשמוע ממך ברבי
רק בגלל שבגרתי ועצבתי את דעתי אני אומר מה שאני אומר
לא אמרתי לרגע מה הדין
כל הדיון היה תיאורטי למדי
אמרתי רק עיקרון אחד שכל יהודי מאמין הולך איתו
שלכל דבר יש דעת תורה
אולי היא תגיד כך או כך זה לא משנה
אבל צריך לחפש תשובה בדעת תורה ולא בדעתנו
גם בשואה במצבים פי מליון רקשים
יהודים מאמינים שאלו לדעת תורה
והקשיבו לה במחיר חייהם
שותים שלמים נכתבו על זה
נ.ב
אני די זוכר אותך הייתי פה בעבר
רק שאתה לא יודע מי אני
לא נורא
אני בניק אחר כרגע
אבל הייתי פה לפני שניים
נשלח ב-31/7/2014 19:01
אני האישה של ברבי, אז אתה לא מכיר אותי. אני כן יכולה להגיד לך שבהתחלה כל הזמן נאמת שהפלה זה רצח ולא דיברת על דעת תורה. תתפלא לשמוע שההלכה היהודית היא יותר מורכבת מקלישאות. ואחרי שתתחתן תגלה שלפעמים מה שנראה לך אסור יכול להיות הכי מותר בעולם. יהודי לא מחזיק בסיסמאות, אחא בספרים. סתם שתדע שחודש וחצי ראשונים זה כמעט כולם מתירים, שלא תדע ולא תצטרך אבל רבני פועה יכולים לספר לך על מקרין יותר מסובכים
נשלח ב-31/7/2014 19:21
טום888 כתב:
אני די זוכר אותך הייתי פה בעבר רק שאתה לא יודע מי אני לא נורא אני בניק אחר כרגע אבל הייתי פה לפני שניים