אגב איפה שכתוב שהיה נס זה עם הגר,שהתעברה בפעם הראשונה מאברהם...אך לא זכור לי שעם בנות לוט היה כתוב שהיה נס...
נשלח ב-23/7/2014 14:40
ותקל גברתה בעיניה- אמרה שרי זו אין סתרה כגלויה מראה עצמה כאלו היא צדקת ואינה צדקת שלא זכתה להריון כל השנים הללו ואני נתעברתי מביאה ראשונה: (רש"י)
נשלח ב-23/7/2014 15:00
בס"ד
אדם1,אין עליך תמיד בא לעזרתי
נשלח ב-23/7/2014 15:01
הכרתי בחורה בת 14 חרדית מבית אדוק מאוד היתה עושה בייביסיטר אצל השכנה ונוצר קשר... לא אונס. היא נהנתה והכל... מפה לשם היא נכנסה להריון. רצתה להפיל וכמובן שהוריה לא הסכימה. אז היום היא בת 25/6 עם ילדה בת 10.
והיא תמיד היתה חרדית. והילדה שלה חרדית. רק מה לעשות שהחיים הם לא תמיד הוגנים? אני הייתי מציעה לה להפיל. בייחוד שזה הרס לה את החיים ואת העתיד.
אז לפני שאתם קופצים ושופטים את אותה אחת תחשבו אלף פעמים.
הכרתי בחורה בת 14 חרדית מבית אדוק מאוד היתה עושה בייביסיטר אצל השכנה ונוצר קשר... לא אונס. היא נהנתה והכל... מפה לשם היא נכנסה להריון. רצתה להפיל וכמובן שהוריה לא הסכימה. אז היום היא בת 25/6 עם ילדה בת 10.
והיא תמיד היתה חרדית. והילדה שלה חרדית. רק מה לעשות שהחיים הם לא תמיד הוגנים? אני הייתי מציעה לה להפיל. בייחוד שזה הרס לה את החיים ואת העתיד.
אני לא יודעת מה הצדדים ההלכתיים לעניין..... אבל מה זאת אומרת לא הסכימו?? ילדה כ"כ צעירה....הם ידעו שהחיים שלה הולכים לההרס, זה היה עדיף להם?!
נשלח ב-23/7/2014 15:13
בס"ד
לא שופטים אף אחד.רק אומרים שצריך לבדוק מה בדיוק קרה שם ואז לדון לגבי ההמשך. ברור שלכל אדם יכול להיות מעידה.ולכל אדם יש אפשרות לחזור בתשובה. אגב,למה היא לא התחתנה עם גרוש?או חוזב"ש?יש תמיד אופציות...
נשלח ב-23/7/2014 16:15
חייכנית770 כתבה:
בס"ד
אגב איפה שכתוב שהיה נס זה עם הגר,שהתעברה בפעם הראשונה מאברהם...אך לא זכור לי שעם בנות לוט היה כתוב שהיה נס...
נדמה לי שבגמרא (לא ממש יודעת את המקור... גמרא, תורה וואט אבר) כתוב שאין אישה מתעברת מביאה ראשונה...
שלטו בעצמן, ניסים.. לא ניסים... זה מה שאמרו חז"ל ... לא אני.
לא שופטים אף אחד.רק אומרים שצריך לבדוק מה בדיוק קרה שם ואז לדון לגבי ההמשך. ברור שלכל אדם יכול להיות מעידה.ולכל אדם יש אפשרות לחזור בתשובה. אגב,למה היא לא התחתנה עם גרוש?או חוזב"ש?יש תמיד אופציות...
וכי גרוש או חוזב"ש או אפילו הבחורה הזאת-- הם סוג ב'??
למה לקטלג?
אני מכירה 2 בחורים גרושים שהתחתנו עם רווקות... מהשופרא דשופרא של הציבור...
השאלה לגבי הוולד שנולד, מה המצב ההלכתי של הוולד ? האם האמא יצאה הרבה זמן עם הבחור, והיא צריכה גט ממנו ?
סיכויים גבוהים שהוולד בסדר /גמור. צריך פה פסק של רב שיבחן את כל הסיפור.
איך הידיד שלי ירגיש עם הסיפור ? ממש יהיה נחמד ככה לצאת לטייל עם המשפוחה באויר הצח.. המליצו לו לצאת לפגישה אחת, ואם זה נראה אז לשאול רב. ויתכן שהם כבר שאלו רב, ויש להם פסק.
ילד מחוץ לנישואין, לא? זה המצב אני מניחה...
ואם הוא לא היה רוצה את זה, אז מה יש לתהות כאן?
ואם הוא כן רוצה את זה ושואל רב, אז מה השאלה פה?
באמת. שלא הבנתי...
אכן, ילד מחוץ לנישואין. האיש התלבט, הוא דווקא בעד עכשיו.
אדם, זה לא אותו דבר כמו בגירושים, זה לא נעים, וזה לא הכי פשוט לעיכול מסתבר. וגם, זה סיפור שיש לברר אותו מבחינה הלכתית. בגדול אם האבא מודה אז אין בעיה. נראלי שאפשר לאלץ אותו לעבור בדיקת רקמות, ואז מתבררים העניינים
כוונתי שזה לא קרה בשידוך רגיל...אלא משו כמו חבר בגיל "טיפשעשרה" או אונס או אפילו שמעתי סיפור שילד במשפחה חרדית, נוצר בין אח ואחות שהחליטו לעשות "ניסוי"... צריך לבדוק לעומק. אבל לפני החפירות רציף,צריך לשאול ...האם אני מוכן לגדל ילד שלא שלי?האם אני יכבד אותה למרות מה שעברה בעבר?האם מצבה הרוחני כרגע טוב ויציב כמה שנים?
תודה רבה. מה שהוא עשה בהתייעצות עם רבו, הוא בקש מהשדכנית לשאול אותה אם יודעים מי האבא
אדם, זה לא אותו דבר כמו בגירושים, זה לא נעים, וזה לא הכי פשוט לעיכול מסתבר. וגם, זה סיפור שיש לברר אותו מבחינה הלכתית. בגדול אם האבא מודה אז אין בעיה. נראלי שאפשר לאלץ אותו לעבור בדיקת רקמות, ואז מתבררים העניינים
זה הכל בראש שלו, הרי אף אחד לא ישאל אותו עם מי היא היתה נשואה קודם. זה פשוט מקובעות מחשבתית שרגילים למשהו אחד אז משהו חדש פתאום נראה מאיים אבל זה לא כזה שונה. (זה כמובן לא מקובל מבחינה דתית אבל האישיו פה לא מבחינת הדת)
בקשר לילד מה זה משנה אם יודעים מי האבא או לא? ברור שאם לא יודעים מי האבא זה יותר גרוע אבל בכל המקרים הילד יהודי רגיל לכל דבר ועניין ואין צורך לדעת מי אביו...
נשלח ב-23/7/2014 21:43
אדם_ה1 כתב:
שתיכן צודקות, בזמן התלמוד היו כמה הנחות בביולוגיה (כגון שאשה בתולה או מניקה אינה יכולה להיכנס להריון או שמין העובר נקבע לאחר 40 יום מתחילת ההריון ועוד) שכיום התבררו כלא נכונות ב100%...
יתכן לזה כמה סיבות, ידוע שהטבעים השתנו. או אולי חז"ל מדברים על בדרך כלל, ויתכן גם שחז"ל ציטטו/הסתמכו על המדענים שבתקופה ההיא.
זה הכל בראש שלו, הרי אף אחד לא ישאל אותו עם מי היא היתה נשואה קודם. זה פשוט מקובעות מחשבתית שרגילים למשהו אחד אז משהו חדש פתאום נראה מאיים אבל זה לא כזה שונה. (זה כמובן לא מקובל מבחינה דתית אבל האישיו פה לא מבחינת הדת)
בקשר לילד מה זה משנה אם יודעים מי האבא או לא? ברור שאם לא יודעים מי האבא זה יותר גרוע אבל בכל המקרים הילד יהודי רגיל לכל דבר ועניין ואין צורך לדעת מי אביו...
אם לא יודעים מי האבא אז עשוי להיות פה פגם.. וגם לא בהכרח קל לגדל ילד שהאבא שלו ערבי שפיתה מישהיא.. או ילד שאין לו אבא. לא פעם שואלים, עם מי היא היתה נשואה קודם ?... אה גפן שמוכר אבטיח בשוק ??.... אה יפה יפה, הוא אדם טוב