בית פורומים שידוכי חרדים

מציעים לידיד שלי, רווקה, עם ילד/ה ! ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2014 15:21 לינק ישיר 

בס"ד

לדעתי גם אם זה דעת תורה אסור למשפחה לכפות על ביתם.זה בחירתה האישית והיא תבחר אם ללכת בדרך התורה או לא.
הובנתי??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2014 15:29 לינק ישיר 

טום888 כתב:
בס"ד

למה רבאיי?אם עושים פסק דין אז עד הסוף.התורה הרי לא מוחלפת ולא משתנה. וצריך לשמוע לה.אם לא שומעים לה אז אין זכות לחייב את הבחורה לשמוע לה.
ויש אפשרות היום לכפות ע"י נידוי למשל...

נידוי הוא לא גורם חזק מספיק  במיוחד במקרים כאלה

בס"ד

למה לא?אם הוא בחור ישיבה.ויאיימו עליו בסילוק...
ולא יצרפו אותו למניין ואף אחד לא ישהה בד' אמותיו זה כן יכול לפעול.
גם אם לא לפחות הם יכולים לבוא לבחורה ולהגיד,אנחנו עשינו את שלנו.
(כמו שהיום עושים הכל למען ה"עגונות" ו"מסורבות גט" ולא פוטרים אותם בטענה שאין בכוחם לכפות...)

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 27/07/2014 15:29:39

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2014 15:39 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
חייכנית770 כתבה:

בס"ד

לא שופטים אף אחד.רק אומרים שצריך לבדוק מה בדיוק קרה שם ואז לדון לגבי ההמשך.
ברור שלכל אדם יכול להיות מעידה.ולכל אדם יש אפשרות לחזור בתשובה.
אגב,למה היא לא התחתנה עם גרוש?או חוזב"ש?יש תמיד אופציות...

וכי גרוש או חוזב"ש או אפילו הבחורה הזאת-- הם סוג ב'??

למה לקטלג?

אני מכירה 2 בחורים גרושים שהתחתנו עם רווקות... מהשופרא דשופרא של הציבור...

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

לא אומרת שהם סוג ב'...אך להם יהיה יותר קל לקבל אחת עם עבר כזה...
את היית רוצה לאחיך בחורה כזו?את האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2014 19:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

לדעתי גם אם זה דעת תורה אסור למשפחה לכפות על ביתם.זה בחירתה האישית והיא תבחר אם ללכת בדרך התורה או לא.
הובנתי??

לא נראה לי שבחורה בת 14 היא אחת שיכולה להחליט לעצמה אם היא לא די בוגרת לגדל ילד כזה וודאי שהיא לא יכולה להחליט לעצמה בשאלות כאלה ואגב גם אצל החילונים הכי ליברלים יש הסכמה לכפיית מרות בגיל הזה
בגילאים יותר בוגרים אכן ההורים יכולים לבקש והיא יכולה להחליט ללכת לגהינום אם החלטה אומללה ללכת נגד התורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 19:57 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בפיתוי המפתה משלם קנס לאבי הנערה, באונס בי''ד מכריחין אותו להנשא לה, אכן כמו שכתב טום שכיום אין לבי''ד כח לכפות

בס"ד

הוא חייב להתחתן איתה.אם היא לא רוצה/אביה לא רוצה, הוא צריך להביא כסף.

הוא לא חייב, הוא כמובן רוצה להתחתן איתה אבל אביה לא חייב להסכים.

לעומת זאת באונס כתוב במפורש שאסור לו לגרשה כל ימיו... (מה שאין כן במפתה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 08:58 לינק ישיר 

בס"ד

תן בבקשה הוכחה מהתורה.אני קראתי שהוא כן חייב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 09:45 לינק ישיר 

תחשבי קצת, מה ההגיון לחייב אותו להתחתן אם אחרי דקה הוא יכול לגרש? רק אונס אינו יכול לגרש וממילא הם נישואים כפויים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 09:59 לינק ישיר 

בס"ד

לא כל אחד רוצה להיקרא גרוש...לא?
חוצמזה אם הוא מגרש אותה היא מרוויחה עוד כסף על הכתובה ומזונות וכו'...וגם התינוק יקבל מזונות.
זה לא אותו דבר כמו שזורקים בחורה לחו"ל לבד והגבר הולך לו רווק חופשי ומפתה עוד בחורה...בלי לקחת אחריות על המעשים שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:00 לינק ישיר 

טום888 כתב:
בס"ד

הובנתי??

לא נראה לי שבחורה בת 14 היא אחת שיכולה להחליט לעצמה אם היא לא די בוגרת לגדל ילד כזה וודאי שהיא לא יכולה להחליט לעצמה בשאלות כאלה ואגב גם אצל החילונים הכי ליברלים יש הסכמה לכפיית מרות בגיל הזה
בגילאים יותר בוגרים אכן ההורים יכולים לבקש והיא יכולה להחליט ללכת לגהינום אם החלטה אומללה ללכת נגד התורה

בס"ד

מגיל 3 עפ"י תורה יש לילדה כבר דעה כי אם לא היה אסור לחתן ילדה בגיל שהיא לא מודעת לדבריה.
אם ילדה בגיל 12 בוגרת כדי להתחתן(עפ"י תורה) היא גם בוגרת כדי להחליט מה טוב לגופה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:23 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

חוצמזה אם הוא מגרש אותה היא מרוויחה עוד כסף על הכתובה ומזונות וכו'...וגם התינוק יקבל מזונות.
זה לא אותו דבר כמו שזורקים בחורה לחו"ל לבד והגבר הולך לו רווק חופשי ומפתה עוד בחורה...בלי לקחת אחריות על המעשים שלו.

נראה לך שבזמן התורה היו את הסטיגמות של היום? היו מתחתנים עם כמה נשים שרוצים ואם היו רוצים לגרש כמה מהם מישהו היה סופר? היו אנשים "חצי גרושים"? (שהתחתנו עם 2 והתגרשו מאחת)

הכתובה זה מדרבנן, לפי התורה הוא לא חייב לה גרוש אז תחשבי שוב בהיגיון, למה נראה לך שיש לו חובה להתחתן איתה מהתורה?

(מי דיבר על תינוק עכשיו בכלל?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:25 לינק ישיר 

בגיל 12 היא הגיעה לבגרות מינית וזה קובע לענייני עונשים, זה לא אומר שיש לה בגרות שכלית...

(בגיל 3 אין לה דעה אבל היא "שייכת" לאביה שיכול לחתן אותה לאיש אשר הוא חפץ ביקרו)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:29 לינק ישיר 

בס"ד

אוקי אבל בכל גיל שואלים לדעתה.כי אין אישה נישאת אלא מדעתה.גם אם היא קטנה שואלים אותה.
כמו ששאלו את רבקה אימנו למרות שהייתה בת 3.

אז מתי לדעתך עפ"י תורה יש לה בגרות שכלית?
לדעתי מגיל 12 ויום/6חודשים(לא ממש זוכרת).למה?כי אביה גם לא יכול להפר את נדריה מהגיל הנ"ל.למה?לדעתי כי בגיל הזה היא כבר מבינה ויש לה בגרות שכלית להבין על מה היא נודרת ומה ההשלכות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:35 לינק ישיר 

מה פתאום, כשהאב מחתן לא שואלים אותה...

אין גיל קבוע לבגרות שכלית, גיל הבגרות נקבע לפי חכמים מהבגרות המינית, אבל יש הרבה בנות 12 שטיפשות כמו בול עץ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 10:37 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
בס"ד

נראה לך שבזמן התורה היו את הסטיגמות של היום? היו מתחתנים עם כמה נשים שרוצים ואם היו רוצים לגרש כמה מהם מישהו היה סופר? היו אנשים "חצי גרושים"? (שהתחתנו עם 2 והתגרשו מאחת)

הכתובה זה מדרבנן, לפי התורה הוא לא חייב לה גרוש אז תחשבי שוב בהיגיון, למה נראה לך שיש לו חובה להתחתן איתה מהתורה?

(מי דיבר על תינוק עכשיו בכלל?)

בס"ד

זה לא משנה כרגע.אתה אמרת שאין לו חובה להתחתן ואני אומרת שהוא חייב להתחתן.
מה שיהיה אח"כ זה כבר משהו אחר...
אבל התחתן הוא חייב.
מה בדיוק הקטע?אף אחד לא יודע.אבל להתחתן איתה הוא חייב.נקודה.
וזה מאד קשור לתינוק.כי הנושא כאן זה שנוצר למשהי תינוק בגלל פיתוי...
ואני כרגע מדברת על דורנו ולא מה היה בהתחלה.בדורנו יש כתובה ויש סטיגמות.
אנחנו דנים בנושאים רלוונטים להיום ולא מה היה בעבר...

פעם גם היו הורגים חמור כשהיה מוות בעיר ולא היו יודעים מי הרוצח, ואז?מה זה רלווטי לעכשיו?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/07/2014 10:50:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 11:04 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
חובה להתחתן ואני אומרת שהוא חייב להתחתן.
מה שיהיה אח"כ זה כבר משהו אחר...
אבל התחתן הוא חייב.
מה בדיוק הקטע?אף אחד לא יודע.אבל להתחתן איתה הוא חייב.נקודה.
וזה מאד קשור לתינוק.כי הנושא כאן זה שנוצר למשהי תינוק בגלל פיתוי...
ואני כרגע מדברת על דורנו ולא מה היה בהתחלה.בדורנו יש כתובה ויש סטיגמות.
אנחנו דנים בנושאים רלוונטים להיום ולא מה היה בעבר...

פעם גם היו הורגים חמור כשהיה מוות בעיר ולא היו יודעים מי הרוצח, ואז?מה זה רלווטי לעכשיו?

שוב, מי שירבב לדיון הזה תינוק בכלל? לא מדובר שהיה תינוק והסיכוי שיהיה תינוק מהפעם הראשונה הוא אפסי..

ואי אפשר לקחת את מה שאת רוצה מהדור שלנו עם מה שאת רוצה מהדור שלהם. זה לא אותו אורח חיים וזה לא דומה בכלל, הרי היום האב לא יכול "למכור" את ביתו לחתן אז מה הטעם שהמפתה ישלם לו את המוהר שהפסיד לו?

דין התורה פשוט, מי שאונס בחורה היא יכולה לבחור להתחתן איתו ואז זה נישואים כפויים שאינו יכול להתגרש.
מי שמפתה בחורה מצוה עליו להתחתן איתה (מן הסתם אם פיתה אותה הוא מעוניין בה) אבל אם לא מתחתן איתה צריך לשלם לאביה את מוהר הבתולות שהפסיד לו.

נ.ב.
איזה חמור בראש שלך? עשית ת'פאדיחה שלך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מציעים לידיד שלי, רווקה, עם ילד/ה ! ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.