בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש מקורות הלכתיים לחיוב לקיים הסכמים בינלאומיים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2014 11:48 לינק ישיר 

yerubaal כתב:

חזק, יש חובה הלכתית להיות מוסרי? הרבה פעמים עושים הבחנה מאד חדה בין חובה הלכתית לחובה מוסרית בעיקר סביב מקור חובה. אז אני אכליל את השאלה. האם יש חובה הלכתית להיות מוסרי? ברור שהרב ליאור לא סבור כך. הוא חושב שאפשר להיות נבל ברשות התורה. הוא אפילו חושב שהדבר רצוי ואולי אף חובה

תוקן על ידי yerubaal ב- 24/07/2014 16:29:43

תיקון טעות: הרב ליאור סבור שמוסרי להעדיף את בני עמו על עמים אחרים, גם במקרים קיצוניים. וגם התחיבויות לאותם עמים נחותים אינן משנות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2014 12:31 לינק ישיר 

הגמרא מספרת מה קורה כשלא מכבדים הסכמים והבטחות לגוי.

תלמוד בבלי מסכת נדרים דף סה עמוד א

וגם במלך נבוכד נצר מרד אשר השביעו באלהים (חיים) - מאי מרדותיה? אשכחיה צדקיה לנבוכד נצר דהוה קאכיל ארנבא חיה, א"ל: אישתבע לי דלא מגלית עילוי ולא תיפוק מילתא, אישתבע. לסוף הוה קא מצטער צדקיהו בגופיה, איתשיל אשבועתיה ואמר. שמע נבוכד נצר דקא מבזין ליה, שלח ואייתי סנהדרין וצדקיהו, אמר להון: חזיתון מאי קא עביד צדקיהו? לאו הכי אישתבע בשמא דשמיא דלא מגלינא? א"ל: איתשלי אשבועתא. [א"ל, מתשלין אשבועתא]? אמרי ליה: אין. אמר להו: בפניו או אפילו שלא בפניו? אמרי ליה: בפניו. אמר להון: ואתון מאי עבדיתון? מאי טעמא לא אמריתון לצדקיהו? מיד: +איכה ב+ ישבו לארץ ידמו זקני בת ציון, אמר רבי יצחק: ששמטו כרים מתחתיהם.

הרב ליאור שיהיה בריא וחזק, וישתוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2014 18:22 לינק ישיר 

הובא כאן איזה מכתב אשר מחברו הוטנטוטי בוודאי היה מצדיק את טבח לידיצה. אין לי חלק עם יצורים כאלו. אני מתפלא על כי החברים לא שמו לב לדבר.

כעת לשאלה אשר נשאלה בכותרת. היא חלק משאלה גדולה וחשובה אודות היחס שבין ההלכה למדינה. היא אינה מיוחדת לנו וקיימת גם במדינות האיסלם והנצרות. המדינות הנוצריות פתרו את הדבר בהפרידם את הרשות המדינית מן הרשות הדתית. כולן הכירו לפני מאות שנים כי 'מדינה' משולה לגוף והיא בעלת הגיון וצרכים המיוחדים לה וההכרחיים לקיומה, המכונים בלשון הצרפתית 'ראיזון ד'אטה', אינטרס המדינה. אין אלו נתנים להכפפה לתאוריה דתית כיוון שהמקור של השתים והאינטרס שלהן שונה. דבר זה יוצר מתח, אשר בתנאים בריאים עשוי להיות מועיל ובונה, ובתנאים אחרים הרסני.
המיוחד בעולם ההלכה שלנו במה שמזמן ביטול ממלכת החשמונאים אין ליהודים שלטון מדיני על עצמם וכל דיון בעניני המדינה הוא תאורטי לגמרי.
באשר לשאלה עצמה, יפים בעיני דברי השכן ואני מצטרף אליהם.
יש לראות האמנות בין לאומיות, ובעיקר אלו העוסקות במלחמה ופשעי מלחמה, נסיון לגבש כללים מוסכמים ומחייבים, ואני רואה בכך משדום התקדמות אנושית ראויה.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 07:44 לינק ישיר 

עודד
נימוקים יתקבלו בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 08:40 לינק ישיר 

עודד
קצת צניעות לא תזיק גם לאינטליגנטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 08:59 לינק ישיר 

אריאל, מהגדרות המוסר היא שלא כל אחד קובע לעצמו מהו צו מוסרי. לא שאין מגבלות באפיון הקאנטיאני, אבל ברור שיש משהו אובייקטיבי או עכ"פ כללי בצו מוסרי. אני רוצה לטעון שהמוסר הנוהג בדור קובע מסגרת של מגבלות של פרשנות ופסיקה הלכתית. זה קרה עם עיר נידחת ועם עין תחת עין ועוד הרבה. אפילו אם נגרם עוול חברתי גדול משנים חוקי תורה ממש. זה ברור כשמש וגם ברור מדוע אין הלכות או מטא הלכות לאיך ועד היכן מכפיפים הלכה למוסר. מי שקובע ערכים היא ההסכמה האנושית הרחבה הכוללת ל"ע גם מי שאינו בן ברית. אנחנו משנים פרשנות ופסיקה כי גם לנבל ברשות יש גבולות. ניתן כמובן לבטל את הפסק המטורף של הרב ליאור, אבל האיש נושא במשרה ציבורית ומקבל את משכורתו מהקופה הציבורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 13:21 לינק ישיר 

עד מתי אזעק שאין קשר בין הסכמים בינלאומיים לבין מוסר המלחמה???

ולגוף הדיון:
"חוקי המלחמה הם דבר חדש יחסית" - כך כתב ירובעל וסייעו בעדו אחרים.

ממש לא. למשל: "כִּי תִקְרַב אֶל-עִיר לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ וְקָרָאתָ אֵלֶיהָ לְשָׁלוֹם" וגם "כִּי תָצוּר אֶל עִיר יָמִים רַבִּים לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ לְתָפְשָׂהּ לֹא תַשְׁחִית אֶת עֵצָהּ לִנְדֹּחַ עָלָיו גַּרְזֶן" (דברים כ').

או למשל: 

"כשצרים על עיר לתופשה, אין מקיפין אותה מד' רוחותיה, אלא מג' רוחותיה, ומניחים מקום לבורח, ולכל מי שירצה להמלט על נפשו..." (רמב"ם הלכות מלכים פ"ו)

יש באמתחתי עוד דוגמאות, אבל אני עובד...

כללו של דבר, חוקי מלחמה היו תמיד, תרגומם למעשה משתנה לפי התקופה וסוג המלחמה

טוב שכן טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2014 13:59 לינק ישיר 

בעלבעמיו. העובדה כי אדם עמד בבחינות והוסמך להיות רב אינה מוכיחה דבר על מצבו המוסרי או על ערך רוחני או על אלו שהם דברים אחרים. כל אחד נשפט על פי עמדותיו, כוונותיו ומעשיו. עברה היא להתבטל מפני אדם ולהטות את משפטו משום איזה מעמד שרכש לעצמו. אין מסוכן מכך. לדאבון הלב יש לנו אוסף גדול של בינוניים ומטה, ועדות חסידים בטלנים המקיפה אותם, משתחווה להם ועובדת אותם.

עודד

תוקן על ידי 932woland ב- 27/07/2014 13:59:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:04 לינק ישיר 

שכן, אתה מציין מקורות לחוקי מלחמה שקיבלו על עצמם או צוו עליהם ולא לחוקי מלחמה שהוסכמו בין עמים להסדיר את מגבלות האלימות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:26 לינק ישיר 

שכן
הדגמתי קודם שהפרת הסכמים נפוצה

עודד
מוסרי יותר שכל אחד יתעסק ברמתו המוסרית שלו.  בקשתי ממך הסברים ל"שיחתך"  ואלו טרם הגיעו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:31 לינק ישיר 

עודד
ומנין לי שאתה אינך כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 17:22 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

עודד
 בקשתי ממך הסברים ל"שיחתך"  ואלו טרם הגיעו

וגם לא יגיעו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 17:26 לינק ישיר 

ירובעל, אני חושב שזה יותר מורכב. מי קבע שמה שאתה רואה כמוסרי הוא אכן המוסר האבסולוטי? קומוניסט רואה דברים אחרים כמוסריים. למעשה, אני ואתה רואים דברים שונים כמוסריים (סביר להניח) אם כי בשינויים דקים בהרבה מאשר שנינו מול הקומוניסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 00:25 לינק ישיר 

הפנו את תשומת ליבי, בתור מבקר הפורום ונציב קבילות הפורום, שיש כאן ביטויים חריפים נגד רבנים. אזכיר כי מותר למתוח ביקורת אבל יש לנמק ולהימנע מלשון מעליבה. למה להטריח לתקן?

מה שמצאתי עד כאן באשכול הוא גבולי ולא אמחוק. יש הבדל בין לכתוב על פסק שהוא "מטורף" לבין על הפוסק. האחרון היה נמחק מייד (אלא אם כן יש ראיות רפואיות למצב זה ולא כינוי המבטא את ייאושו של הכותב לנוכח גישה הפסולה בעיניו מאד). 

כנ"ל לגבי דברים נוספים.

בבקשה הקפידו על הסגנון. זה שיש כאן דברים רגישים ואולי מקוממים אינו צריך לגרום לנו לאבד את האדיבות שלנו. נכון שאדיבות נמצאת במקום נמוך מאד יחסית לערכים אחרים, אבל היא מאפשרת את קיום הפורום.

הכותב וחותם, הק' מיימוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 08:49 לינק ישיר 

הסכמים צריך לקיים כי כל התורה מבוססת על ברית (פרשת ניצבים).

האם צריך לקיים הסכמים שלא חתמנו עליהם? זו כבר שאלה אחרת.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/07/2014 08:49:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש מקורות הלכתיים לחיוב לקיים הסכמים בינלאומיים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.