בית פורומים עצור כאן חושבים

"ומלאו את הארץ" - אולי כבר מלאה הארץ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2014 10:15 לינק ישיר 

לכאורה החיוב עצמו של בן ובת - הוא רק שימור המצב הקיים, כלומר אבא אמא שמולידים בן ובת - ומתים. זהו רק שכפול, לא היתרבות.

מצד שני, אם אני אמור להוליד בן ובת - מסתבר שלא תמיד זה ילך מיידית, כך שיהיו לי כמה בנות ואח"כ בן או להיפך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 11:27 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
השאלה שלי היא על כל בני האדם בעולם, לאו דווקא יהודים.

(אם בן נח מצווה על פריה ורביה)

בוודאי כל בן אדם מאז ומתמיד לא הוליד למען מין האנושי. כך שאין כאן שאלה האם כבר מלא או לא מלא כדור הארץ. כי הוא מוליד לעצמו והתמלאות הכדור הוא דבר שצריך לפתור ולא ההפך שהאדם יפסיק להוליד.

אני רוצה שנבין לעומק מה אני טוען כאן. האם האדם נכנע לטבע, או שהוא מנצח את הטבע.
אם הוא נכנע לטבע ומוליד בשביל הטבע ובשביל ישות מין האנושי וכדומה, אז אתה צודק, אבל אם האדם לא נכנע לטבע רק להפך נלחם בו והוא מנצח את הטבע אז כדור הארץ הוא לא הגבול שלו, כלומר הוא עוד ימצא כוכבים להתיישב שם.
כך שלחץ מההתמלאות הכדור שלנו רק תביא למצוא כוכבים שאפשר להתיישב שם.

לסיכום:
התמלאות הכדור היא הדבר שצריך למצוא לו פיתרון. ולא ההפך כאילו כל בני אדם דאגו למלא את הכדור ואם זה כבר מלא הגענו לתכלית. זאת חשיבה אבסורדית לגמרי.
בני אדם לא חיפשו לעולם למלא את הכדור.
הברכה של האלוהים כביכול למלאות הארץ היא בסך הכל מטפורה סוג של ברכה שאומרים לזוג שנכנסת לדירה החדשה שלהם. היעלה על הדעת שהזוג מוליד בשביל למלא את הדירה הגדולה שלהם כי זאת היית הברכה של הקרובים שלהם ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 13:33 לינק ישיר 

בעל בעמיו

איני יודע מה היו אומרים בבריסק. אולי תרצה לבאר ולהדגים, כי איני מכיר את הווארט על הגדרת עמלק ואשמח לדעת.

וכמובן, השאלה אם בריסק מחייבים אותי או מאן דהוא כלשהו. זו שיטה. יש עוד.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:15 לינק ישיר 

השאלה של פתיאמי רצינית מאד. האם הארץ יכולה להמשיך ולשאת את המין האנושי? האם הארץ יכולה ליצר די מזון להאכלת כל המין האנושי? העולם המערבי, בחלקו, חי ברמת חיים גבוהה אשר המין האנושי לא ידע כמוה, אבל אוכלוסית העולם חיה בתנאים קשים ומליונים סובלים חרפת רעב. האדם משמיד את הטבע סביבו, את בעלי החיים, את היערות המיצרים את החמצן הנחוץ לחיים. האדם מזהם אזורים גדלים והולכים. המאזן האקולוגי משתנה באופן חריף.

המחשבה כי המין האנושי יכול להמשיך ולהתרבות ללא מחיר היא בלתי הגיונית.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:19 לינק ישיר 

עודד ,החמאס מחפש שאהידים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:24 לינק ישיר 

932woland כתב:

השאלה של פתיאמי רצינית מאד. האם הארץ יכולה להמשיך ולשאת את המין האנושי? האם הארץ יכולה ליצר די מזון להאכלת כל המין האנושי? העולם המערבי, בחלקו, חי ברמת חיים גבוהה אשר המין האנושי לא ידע כמוה, אבל אוכלוסית העולם חיה בתנאים קשים ומליונים סובלים חרפת רעב. האדם משמיד את הטבע סביבו, את בעלי החיים, את היערות המיצרים את החמצן הנחוץ לחיים. האדם מזהם אזורים גדלים והולכים. המאזן האקולוגי משתנה באופן חריף.

המחשבה כי המין האנושי יכול להמשיך ולהתרבות ללא מחיר היא בלתי הגיונית.עודד

מאלתוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:32 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:36 לינק ישיר 

לדעתי אין באפשרות שכל אנוש לענות על השאלה הגדולה- מה עתיד האנושות בהקשר של ריבוי האוכלוסיה. העתיד לא ידוע לנו. יש יותר מדי גורמים שאין לנו מושג לגביהם.
לכן אני חושב שאת מצוות פרו ורבו צריך לתפוס כמצוה שפונה אל הפרט- השתדל ללדת כמה שיותר ילדים שביכולתך. (יש את מצוות 'ולערב אל תנח ידך' מדרבנן).

וגם מצוה זו אינה ברורה, מה היא 'היכולת' של המשפחה בהולדת הילדים? האם רצוי להרבות בילדים ובעקבות כך להגיע לעוני מחפיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 14:58 לינק ישיר 

מיימוני
שכל מי שמצר לישראל הוא עמלק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 18:53 לינק ישיר 

מקסמן

מהיכן ההנחה שאנו אמורים להילחם נגד הטבע?

להיפך,

אנחנו חלק מהטבע, ורוצים לשמור אותו כמה שיותר טבעי ומקורי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 19:01 לינק ישיר 

הרצאה מעניינת וחשובה, הקשורה לנושא השיחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2014 19:13 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
מקסמן

מהיכן ההנחה שאנו אמורים להילחם נגד הטבע?

זה לא הנחה, זה מה שאתה עושה כל יום וכל רגע. אתה מדבר = שפה, אתה חקלאי = דורש קניין. אתה מחנך = חינוך חובה. ועוד ועוד ועוד.

הטבע הוא אקראית והאדם נלחם (אולי המילה נלחם קצת מפחידה, אולי נכון יותר לומר תבוני באקראיות במקום להיות אקראי) באקראיות כלומר הוא לא רוצה להיות אקראי ולשם כך המציא את השפה ואת כל השאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 01:13 לינק ישיר 

maxmen כתב:

הוא לא רוצה להיות אקראי ולשם כך המציא את השפה ואת כל השאר.

ובמסגרת זה שהוא לא אקראי - הוא מונע פיצוץ אוכלוסין על ידי הגבלת ילודה. (ע"ע מדינת סין)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 02:08 לינק ישיר 

כבר לפני שנים טענתי שאולי בסין קיום לשבת יצרה מתקיים במי שאינו מביא ילדים לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 06:36 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "ומלאו את הארץ" - אולי כבר מלאה הארץ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.