|
|
| נשלח ב-27/7/2014 21:40 |
|
| |
עצוב לראות רווקות חרדיות שעד שמתחתנות לא יכולות ללדת. מה הבעיה להעלות נושא כזה בפורום הזה? תגידו תודה שאתן לא בגיל..... מי שזה לא מדבר אליה/אליו שלא תגיב. אני לגמרי בעד אם היא רווקה בת 35 מי מבטיח לה שתמצא את זיווגה בשנים הקרובןת? ואז להיות אמא בגיל 40??? ולהיות אמא זקנה. מסכן הילד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 21:45 |
|
| |
אני גם לא רואה מה הבעיה בדיון הזה רק חושבת שיש דרכים פרגמטיות יותר למנוע קשיים בפוריות כמו הקפאת ביציות ומכירה כמה חברות שעשו כך. זה נותן חלון הזדמניות ולדעתי בגיל מסוים, יש חובה להתעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 21:57 |
|
| |
מי אמר שזה מותר בכלל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 23:01 |
|
| |
לדעתי בפורום דתי / חרדי אפשר וצריך לדון על כל נושא (כמעט), ובשפה נקיה. כדי שנדע מה לעשות, כדי שנכיר את החיים, וכדי שלא נעבור לפורום המופקר ממול לשאול שאלות ולרכוש ידע. בכל ספרי היהדות ישנה פתיחות מדהימה, למעט עיתונים חרדים, היות וגם ילדים ונערים קוראים בהם. (ובודאי בפורומים של בחדרי שמלאים בכפירה וברכילות, אין מקום לצדקנות מיותרת וצבועה) אלא אם כן, זה מביא למצב בלתי נסבל של ליצנות וסלידה מהפורום. אבל לכתחילה ! ודאי שאפשר רצוי ואף חובה לדון בכל נושא (כמעט) בפתיחות ובעדינות, כדי לתת מענה לכל שואל. ובוודאי, גם על חשבון זה שהמנהלים יצטרכו לעבוד יותר קשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 23:03 |
|
| |
הקפאת ביציות מותרת וממולצת, וזה מצווה לעשות מאמץ להביא ילדים לעולם
נראלי שזה הפיתרון /ההלכתי הכי טוב
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 27/07/2014 23:09:34
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 00:35 |
|
| |
היות ואני יודע שזה אסור, אסלוד ממנה, זו בחורה שמכריזה על עצמה שהיא אפס ואף גבר לא ירצה אותי, היא מיואשת, ועוברת על חוקי התורה. כנראה היא באמת דפוקה ומכוערת. אם היא עשתה זאת בתור חילונית וחזרה בתשובה אקבל זאת יותר, כי יש לזה משמעות אחרת, וגם יהיה לי לא נעים שאני אולי הולך לגדל ילד שאין לו אבא, ומי יודע מי זה אבא שלו. שלא נדע.. היה קשה לכתוב בנושא. פווווווווו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 01:08 |
|
| |
אני אישית מכירה אישה בת 35+ חילונית שילדה ילד מתרומת זרע... אני אדבר משתי נקודות מבט: הראשונה היא שאני יכולה להבין למה אותה אחת עשתה את המעשה הזה(אני שמה בצד לחלוטין היבט הלכתי-למרות שאני שמעתי שעדיף שהזרע יהיה של גוי כדי שלא יהיה מצב של עריות וד"א גם הקפאת ביציות ופונדקאות זה בעייתי ולא ניכנס לזה עכשיו)אני חושבת שהיאוש של אותה אשה הוא מובן לכל אדם. השנייה האם אני הייתי עושה את זה? זה באמת ניסיון שלא הייתי רוצה לעמוד בו, כי עם כל ההבנה שלי של אותן נשים שעושות את זה והרצון שלהם שתהיה להן המשכיות אני גם חושבת אולי שיש פה פגם באמונה אבל שוב לא הייתי רוצה לעמוד בניסיון הזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 01:14 |
|
| |
| רציף כתב: |  | היות ואני יודע שזה אסור, אסלוד ממנה, זו בחורה שמכריזה על עצמה שהיא אפס ואף גבר לא ירצה אותי, היא מיואשת, ועוברת על חוקי התורה. כנראה היא באמת דפוקה ומכוערת.
|
|
פשששש, איזו תגובה בוגרת ונבונה... 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 08:56 |
|
| |
איפה אסיק השוטר הטוב שיעשה קצת סדר לאן נעלמו הימים ההם שהיה מלך בישראל 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 09:07 |
|
| |
בס"ד
כ"כ קשה להשיג גבר מהרחוב שצריך תרומה? נכון שכל אישה רוצה ילד.אבל אני עד עכשיו לא פצחתי את הקוד למה בדיוק.הרי מבחינה שכלית זה נטל. נכון שיש לו חיוך חמוד.אך אחרי הכל האם הרצון הזה בא מאגואיסטיות של"שלא אשאר לבד בזקנה ויהיה מי שישעשע את חיי וימשיך את שלשלת הגנים שלי לנצח"? האם באמת הרצון הזה בא באמת מלעשות את רצון ה'?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 09:32 |
|
| |
דרך אגב לכל אלה שמרימים גבה על הדיון הזה כאן בפורום לפני שנים היה דיון כאן {שבסוף אסיק נעל אותו} לגבי שאלה של מישהו בנוגע ליחסים בינו לבינה אל תדאגו זה היה דיון רציני ודברו שם הכי עדין ככה שהדיון הזה הוא משחק ילדים לעומתו למרות שאני אישית לא בעד בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 09:40 |
|
| |
בס"ד
טוב לא מהרחוב...מהצ'אט אוקי אולי הרעיון הזה לא בדיוק מתאים לחרדית אמתית... זה שאלה באמת קשה.וגם קצת מגעיל לחשוב שלא יודעים מי האבא.ומסכן הילד שכל חייו יחיה בהרגשה כ"כ רעה..לדעתי זה יכול להוביל לבעיות פסיכולוגיות-כך שטובת הילד-אין כאן כמעט. כי אם היו שואלים אותי אם הייתי רוצה להיוולד לאמא כזו שמייצרת אותי במאבחנה הייתי מעדיפה לא להיוולד אלא אם כן הנשמה שלי הייתה ממש סובלת בגהנום...אז אולי הייתי מסכימה להמיר את הסבל...
לא הבנתי מזה הקפאת ביציות?מה יעזור ביצית קפואה?אין לה צורת ילד...ומי אמר שתמצא גבר שיפרה אותה? ובסוף אולי היא תתקע עם הביצית במקפיא ומקל סבתא ביד השנייה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 10:04 |
|
| |
בס"ד
ההבדל זה בהרגשה...וגם בידיעה פה לפחות יש שם וכתובת והילד יכול אח"כ לחפש את אביו ולהכיר אותו.... וההבדל הגדול-זה טובת הילד.אני הייתי מעדיפה להיוולד לאמא כזו מאשר לאמא שאין לה מושג מי האבא... (גם זה נראה עלוב שהיא עד כדי כך "דוחה" שהיא צריכה תרומה...)
|
|
|
|
|