נסיונותיו של הקפיטליסט של הקבלה
המקובל (הרב? איני יודע כי איני מכיר) פינטו סובך בחקירות משטרתיות ובשמועות לא נעימות. יש אומרים שזה קול שהוציאו אויבים. בכל זה אין ענין לפורום. אולם כמדומה שיש ענין בכתבה ביוגרפית שהתפרסמה בניו יורק מגזין.
הכותב סטיב פישמן, נראה יהודי.
Pinto was born on the first day of Rosh Hashanah in Ashdod, Israel, and, as he sees it, was fated to be a rabbi. ''It was the business of the family,'' he has said. The men on both sides of his family had been renowned rabbis for centuries, including the Baba Sali, the Kabbalist whose prayers were said to effect miracles. The rabbi became aware of his own supernatural abilities when he was just 11 years old. ''The rabbi was a kid in school,'' related a follower who'd been told the story. ''And there was a teacher who was not good. The rabbi prayed, 'God, please punish this person.' An hour later the teacher was riding a bicycle when he had an accident. Until today he's in a wheelchair.''
לפי הנכתב כאן:
פינטו נולד ביום הראשון של ראש השנה... לפי דעתו, הוא נולד להיות מקובל. "זה עסק משפחתי", לדבריו.
לאחר איזכור סדרת מקובלים משפחתית ובה הבבא סאלי, שמוצג כאן בתור "זה שתפילותיו גרמו לניסים", מובא הקטע המעניין הבא:
הרב גילה את יכולותיו העל טבעיות בגיל 11. "הוא היה ילד בבית ספר, והיה מורה שלא היה טוב. הרבי התפלל: אנא אלוקים הענש את האיש הזה. שעה אחר כך המורה נסע על אופנים והיתה לו תאונה. עד היום הוא בכסא גלגלים".
המקור לפי הכתבה הוא "מי ששמע את הסיפור מהרב".
מעניין מה המקובל עצמו היה אומר על הסיפור הזה. אני הייתי מצפה ממנו שיתפלל כל ימיו שה' יסלח לו וישלח רפואה שלימה למורה המסכן ואולי גם יעניק קצבה לו ולילדיו. סוף סוף הוא גרם לו. ואולי הוא אינו מאמין שהוא גרם לו? או שלא היה קורה לו כלום אילולא ביקש?
להשוואה, אביא מעשה שמיוחס לרבי ישראל מסלנט. מישהו סיפר לו, לאבי תנועת המוסר, שיש אדמור שברגע שהוא מקפיד על מישהו, אותו אדם נענש. החסיד סבר שרבי ישראל יתפעל. אבל לא בדיוק ממה שהוא חשב. רבי ישראל מסלנט אמר: אם כן, עליו להיזהר מאד לא להקפיד!
למען האמת, קשה לי להאמין באותו מנהיג לבירה שיעניש מורה בכסא גלגלים לכל החיים רק בגלל שילד התפלל נגדו. אם אחד הילדים שלי היה מספר לי שהתפלל וקרה משהו, הייתי מרגיע אותו שהוא רק מדמיין. נכון שאסור להתפלל תפילה כזו (ולכן גם צריך להיזהר ממה שהגמרא מכנה "כשגגה היוצאת מפי השליט), בגלל רגשות האשמה, לא בגלל שזה באמת כך.
או כך לפחות אני רוצה להאמין שה' מנהל את העולם.
לגבי האחריות של מי שקילל את חברו וההוא נענש, יש גם תשובה של הסטייפלער, אביו של הרח"ק. הוא דן ב"מזיק על ידי סגולה" אם הוא חייב.