בית פורומים עצור כאן חושבים

לראות אמונה בעינים!! נסים גלויים!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2014 18:50 לינק ישיר 

מקרה היפותטי: מלך הודו שולח אליך מתנות שנמצאות רק בהיכלי המלכים (נניח מטוסי קרב) ונראה בבירור שיוצרו בהודו (הם עשויוים מענבר ומשי והטייסים דוברים הודית)

אבל שגרירו של המלך מתגלה כמיקרונזי ונכשל בבחינה על המיתולוגיה ההינדית.
אני אניח שהמלך אמיתי והשגריר מזויף.

מה יפסול את המלך? לדוגמא, ראיות שהמטוסים מזוייפים, למשל אם נמצא על הענבר חותמת מייד אין צ'יינה.

אני מקווה שהנמשל ברור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2014 21:56 לינק ישיר 

השאלה היא מהו דבר שיש "רק בהיכלי המלכים".
פעם חשבו שיודעים מה יש מחוץ להיכלים אלה, וממילא היה אפשר לדעת שמשהו בא משם, אבל היום כל מה שמוצאים מניחים שלא בא מההיכלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 16:53 לינק ישיר 

יש כתב:
"
אין לי הסבר מדעי למכות מצרים (אגב, לוליקובסקי יש הסבר מופרע), אבל הנקודה היא שבעבר היתה הנחה שהאדם יודע את חוקי הטבע ולכן חריגה מהם התפרשה כנס, ואילו היום ההנחה היא שהידע מוגבל, ולכן המדע צריך לספק תיאוריה שתסביר את כל התצפיות. תצפיות בלתי מוסברות הן בגדר תעלומה מדעית.
"
לדעתי לא זהו ההבדל. בעבר כוחות הטבע נחשבו לאלוהיים, ומילא "נס" הוא ההסבר הטבעי. נניח כשאנשי ארם אמרו על ישראל "אלוקי הרים אלוקיהם", הם הבינו שהאלוקים עושה "ניסים" היינו תופעות טבע לצורך העניין - (במקרה זה תופעות "טבע" של נפש הלוחמים והמוראל שלהם נניח, או תופעת "טבע" של תפישה מרחבית של החילים) - על ידי שהוא בעל כוחות הטבע השולטים בהרים. וכך אנו מוצאים שלכל עם יש את ה"אל" שלו, ובימינו - אנו מכירים בעיקר אצל היוונים את ריבוי האלים - שנקראים על שם פעולותיהם ולא על שם האומה המאמינה בהם. וכן כתוב "הלא עם אל אלוהיו ידרוש בעד החיים אל המתים" - כל עם דורש לכח הטבע המתאים לו. אם אדם צריך לעבור במדבר אז הוא יעבוד לאל המדבר נניח (וכן מצינו שהערביים אצל אברהם משתחווים שעפר שברגליהם) , עם ישראל בחר לו את האלוקים הכללי ביותר. היינו כח הטבע שמעל כל הכוחות של כל העמים ושל כל המצבים ושל כל תופעות הטבע - וזהו "אלוהי האלוהים ואדוני האדונים". אילו נכנס לתחומנו היום אדם מהעבר, היה אומר שאנו עובדים לאל המכונות והמדע הנסיוני - כל כוחותינו מושקעים להצלחה הניתנת לבדיקה = מדע נסיוני (להבדיל למשל ממדעי הרוח). ולייצור כלים ורובוטים העובדים עבור האדם = מכונות.

אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 20:11 לינק ישיר 

לא צריך לשלול את כל האפשרויות כדי להניח שהשולח הוא המלך. פשוט צריך שזו תהיה התיאוריה הסבירה ביותר.
למעשה, אף תיאוריה אינה שוללת את כל האפשרויות האחרות ולמרות זאת אנו מסתתמכים עליה.
אליקים, מה שאתה מתאר הוא פנתאיזם. אני חושב שהמציאות היתה קצת יותר מורכבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2014 21:23 לינק ישיר 

אריאל

תודה שהערת ואכן עלי להסביר.

דבריי תקפים גם אם האלוקות הינה מעבר לטבע. גם כוחות רוחניים (מלאכים) יכולים להנהיג את הטבע, כאשר יכול להיות ביניהם ריב ומדון. מה שרציתי לומר הוא שאין "אלוקים אחד" בעל תכונות על טבעיות ספיציפיות, וכל השאר נתון למדע נסיוני בידי אדם. המדע הנסיוני כולו נשלט בידי ישויות רוחניות - שכל אחת לעצמה וכולם ביחד מנהלות את העולם כל אחת לפי תפקידה כוחה ואפשרויותיה. בעבר כאשר רצו להגיד על תופעת טבע נניח צונמי, שהרוח גורמת אותה, היו אומרים ש"אל הרוח" עשאה. אין כוונתי שלרוח הם קראו אל הרוח. אלא שהם אמרו: ברור שזה הרוח. עכשיו צריך לבדוק האם הרוח נבעה מכח רוחני המפעיל את הרוח, או אולי מרעידת אדמה - אל המרעיד את האדמה.  וכדומה. וזה מה שהיה נתון לדיון בעבר, והדיון התבטא ע"י החכמים והכהנים או הנביאים שתפקידם לנסות לחשוב על דברים כאלה. (וזה לא שייך דווקא לדת כמו שאנו תופסים אותה. הדתות שלהם היו שונות משלנו.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לראות אמונה בעינים!! נסים גלויים!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.