|
|
| נשלח ב-10/8/2014 15:00 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | | אתה רוצה לטעון על ארבעים ושמנה דברים שהתורה נקנית בהם שהם בעצם קנויים מהנוצרים ,קצת נסחפת לדעתי.. |
|
אין ספק שהוא צודק, אולי לא צריך לומר נוצרי אבל אפלטון או אולי קהלת מאוד השפיעו על החשיבה. הפרדה של גוף ונפש מאוד משפיע על החשיבה הזו. כך שכל עיקר עמלינו נהפכים להיות רוח וכמובן מלחמה נגד הגוף = סיגופים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2014 21:07 |
|
| |
מקס ,על אפלטון גם אנכי הקטן חשבתי וכך אכן הדברים נראים מכופיא וצ"ע ,תיקח בחשבון שהפער הוא מאות רבות של שנים,אלו אחד מההבדלים בין הדת הפרושית לצדוקית ובין האיסיים שלגמרי הרחיקו לכת ,
תוקן על ידי ביליצר ב- 10/08/2014 21:20:57
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2014 08:00 |
|
| |
מקס, אני לא רואה את העולם כמו שאתה רואה. לדעתי אין חוקי טבע בתחום הכלכלה אלא חוקי משחק, והמהפכה התעשייתית ומהפכות נוספות שבאו אחריה שינו את חוקי המשחק. איזה חוקי משחק התורה מציעה לנו לחוקק? לא ברורים לי הפרטים, אבל נראה לי שהם יותר גמישים ממה שאתה מנסה לייצר, ושהתורה בעיקר נותנת כיוון, ובכוונה נשאר מרחב לחשיבה האנושית כדי להתאים את הערכים והכיוון של התורה אל המציאות הכלכלית המשתנה. פרוזבול והיתר עיסקא הם בעיני דוגמאות לחיפוש הדרכתה של התורה במציאות משתנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2014 15:58 |
|
| |
"פרוזבול והיתר עיסקא הם בעיני דוגמאות לחיפוש הדרכתה של התורה במציאות משתנה."
איפה אתה רואה כאן הדרכה של התורה?
להפך.יש כאן שינוי של 180 מעלות מהנאמר בתורה.
דוגמה אחרת : האם הדרכתה של התורה נשמרת בעניין בן סורר ומורה? להפך. יש כאן שינוי של 180 מעלות מהנאמר בתורה.
וכן לגבי הרבה שינויים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2014 17:35 |
|
| |
אפריים זה המיוחד בתורה שלנו. מבטלים הרבה ממצוותיה קובעים מצוות הפוכות ממה שכתוב, ולמרות כל זאת התורה נשראת נצחית במקורה, כאילו היום ניתנה.
|
|
|
|
|