בית פורומים עצור כאן חושבים

ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2014 22:28 לינק ישיר 

eli (גם אני אלי), לא נכנסתי לפרטים אלא הבאתי דוגמה של תחושות שיש לבני האדם שאחרים פשוט עוורים להן. 
אגב, מניין לך שאותה תחושת "אדום" שלי היא אותה תחושה שיש לך. ישנה שפה משותפת ואנו מסכימים שהצבע של דם הוא אדום ושל הדשא ירוק וכו'. לגבי החוויה הדתית, אמנם התחושות שונות ותלויות תרבות אך נראה שכולם מדברים על אלוהים ויודעים על מה הם מדברים.

max,
באמת אין צורך ביהדות באלוהים? אולי לא כדמות מוחשית ומפחידה (עבודה מפחד) אך בהחלט יש צורך כעקרון אחדותי של המציאות לעבודה מאהבה. מציע לך להתעמק במשמעות שם הוויה (מסמך בהתהוות ..) . הציטוט השלם של חז"ל הינו:
ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב (ירמיה טז 11), " ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב. רב הונא אמר: למד תורה אע"פ שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה!

הציטוט השני לגבי הדימיון בין עובדי ה' לרבם - הפנה אותך להוראת אדוננו הרמב"ם (פרק חלק) שיש להבין את מאמרי חז"ל לאחר שהשתלמנו בידיעת המציאות וגם שכל ישר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2014 23:29 לינק ישיר 

בשנתיים האחרונות הוא הוסיף לרשימת אויביו את הכנסייה הנוצרית ורוב הארגונים הדתיים באירופה. מחקר שערך ב־2008 בקרב אמריקאים לבנים בארצות הברית העלה שככל שאדם דתי פחות, כך הוא אינטליגנטי יותר. לפי נתוניו של נייבורג, לאנשים שמגדירים עצמם אתאיסטים מוחלטים יש מנת משכל שגבוהה ב־1.95 נקודות אייקיו בממוצע מזו של אגנוסטיקנים - אנשים שאינם דתיים אך גם אינם שוללים את אפשרות קיומו של אל כל־יכול, ב־3.82 נקודות אייקיו בממוצע מזו של מאמינים ליברליים - נוצרים, יהודים ומוסלמים שטוענים כי הם מאמינים בדתם אך לא מקבלים על עצמם את עולה, ו־5.89 נקודות אייקיו יותר ממנת המשכל של דתיים אדוקים. אתאיסטים, בהפשטה, חכמים בכמעט 6 נקודות אייקיו מדתיים מאמינים. זהו פער יחסית קטן, אך עצם קיומו מעיד על הבדלים מורגשים בביצועי שתי האוכלוסיות.

כבר אמרו חכמים שהדבר היחיד שמבחן איי קיו בודק הוא את היכולת לפתור את מבחני האיי קיו.
ובמילים אחרות התבונה והחכמה האנושית הם נושא מורכב וסבוך מכדי לקמט אותו באיזה מדד של מבחן אייקיו מטופש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 23:36 לינק ישיר 

בסגנון של המאמר הנ"ל, אולי בכלל כל האמונות והבחירות שלנו תלויים בחיידקים שנמצאים בגופינו:  http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3560740,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 01:53 לינק ישיר 

אנסאזי כתב:
eli (גם אני אלי), לא נכנסתי לפרטים אלא הבאתי דוגמה של תחושות שיש לבני האדם שאחרים פשוט עוורים להן. 
אגב, מניין לך שאותה תחושת "אדום" שלי היא אותה תחושה שיש לך. ישנה שפה משותפת ואנו מסכימים שהצבע של דם הוא אדום ושל הדשא ירוק וכו'. לגבי החוויה הדתית, אמנם התחושות שונות ותלויות תרבות אך נראה שכולם מדברים על אלוהים ויודעים על מה הם מדברים.

אם כולם היו מדברים על אותו אלוהים ואותה חוויה, לית לן בה.

רבות מספור הן החוויות. נבדלים התיאורים. ושונות התוצאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 04:19 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
מעמד הר סיני נברא בבין השמשות?

משנה מסכת אבות פרק ה 

[ה] עשרה דברים נבראו בערב שבת בין השמשות ואלו הן פי הארץ ופי הבאר ופי האתון והקשת והמן והמטה והשמיר והכתב והמכתב והלוחות ויש אומרים אף המזיקין וקבורתו של משה ואילו של אברהם אבינו ויש אומרים אף צבת בצבת עשויה: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 04:45 לינק ישיר 

אנסאזי כתב:
 max,
באמת אין צורך ביהדות באלוהים? אולי לא כדמות מוחשית ומפחידה (עבודה מפחד) אך בהחלט יש צורך כעקרון אחדותי של המציאות לעבודה מאהבה.

מאז המצאת השפה ומהפיכת החקלאי, אין בן אנוש שחולק על אחדות הבריאה, הרי בלעדיו אין אפשרות לחשוב על שפה וחקלאות שאי אפשר בלי לוח שנה = עונות השנה ודרכי הטבע בחקלאות.

היום שיש חינוך חובה בכל בני האומות, לא נשאר שוטה אחד שחושב שאפשר שמישהו יחלוק על כך. כך שבאמת צודקים חז"ל שתישאר אך ורק להודות לאלוהים משום הכרת הטוב, ובאמת המדענים הרציניים יותר לעולם לא ישללו בוודאות את אי קיומו של האלוהים כך שבאמת יש מקום להודות לו.

מבחינת היהדות אתאיסט לא מרוויח כלום חוץ מלהיות כופר בתודה שהוא מחוייב להוריו ולאלוהים. כך שבאמת אני בעניין זה לא מבין את האתאיסטים.

מציע לך להתעמק במשמעות שם הוויה (מסמך בהתהוות ..) .

אני לא הצליח לעיין בספר הזה היום, אבל אני בעזרת השם יעמיק בספר ואני אחזור אליך, אבל הנושא מוכר לי ולא נראה לי שאנו מדברים על אותו עניין, בכל אופן תודה על הספר.

הציטוט השלם של חז"ל הינו:
ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב (ירמיה טז 11), " ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב. רב הונא אמר: למד תורה אע"פ שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה!

בוודאי מחזיר למוטב, ונוו ואז מה ?? הרי זה מה שהתורה בא להבטיח לך שהיא תחזיר אותך למוטב, איפה כתוב שהוא מחזיר אותו לאלוהים ?? ומהי תורה לשמה ? תורה לשמה לשם המצווה ולא לשם האלוהים !! והרבה באמת טועים בהבנת המושג לשמה.

הציטוט השני לגבי הדימיון בין עובדי ה' לרבם - הפנה אותך להוראת אדוננו הרמב"ם (פרק חלק) שיש להבין את מאמרי חז"ל לאחר שהשתלמנו בידיעת המציאות וגם שכל ישר.

אני לא הבנתי האם אתה בא לסתור או להסכים. בכל אופן אלוהי ישראל הוא לא אלוהי הבייביסיטר הנוצרי והמוסלומי ובוודאי לא אלוהי האתאיסטים. האתאיסטים צריכים ללמוד את החז"ל הזה ולהבין שהם כמו רבם שלא קיים, כך הם לא קיימים והם אך ורק בשר חמורים = גנטיקה וחלבונים ועוד.

לסיום אצטט לך מה קודם למה ביהדות. "התבונה קודמת לתורה" ויותר גרוע מיזה תראה במקור שלמדנו השבת מפי חזלינו הקדושים.

(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר" 
(אותיות דרבי עקיבא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 04:47 לינק ישיר 

צופרהנעמתי כתב:
מקסמן - לא תרצת כלום, כי מאי נפק"מ?

לא באתי לתרץ, באתי לומר שאתה לא מכיר את היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 05:11 לינק ישיר 

אנסאזי כתב:
  מציע לך להתעמק במשמעות שם הוויה (מסמך בהתהוות ..) . 

ראיתי שזה רק כמה עמודים אז התחלתי לקרוא (חיפשתי לי היתר ללמוד את זה בליל ט' באב ומצאתי בינתיים רק התר מסוג "אנוס אני").

ובכן.
כבר בעמוד 4 למטה בהערת 3 אתה שואל: "אם כך, יש מקום לשאול מדוע בכלל טרחהרמב"ם להוכיח את קיומו של האל ומה אופי ההוכחה"

על כך בדיוק התייחסתי לעיל "הכרת הטוב"  שחז"ל אומרים שבעתיד יבוטל כל המצוות והקרבנות ויישאר אך ורק להודות לו או קרבן הודיה. לעומק זה מה שהבינו שבני אנוש יגיעו למצב תבוני כזה שלא נצטרך יותר לחינוך את הפחד האלוהי וכדומה.
וגם הסברתי לך לעיל שהתאיסט בעצם לא מרוויח כלום בכפירתו חוץ מלכפור בהכרת הטוב.

אני ממשיך לקרוא בספר והגיב בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 05:27 לינק ישיר 

אנסאזי כתב:
  מציע לך להתעמק במשמעות שם הוויה (מסמך בהתהוות ..) . 

ובכן, בעמוד 10 בהערה 6.

ובכן זה לעומק הבעיה של חלק מחז"ל (חז"ל הרי היא תקופה של אלף שנות חכמים מכל סוגי הדעות) ואחריהם הרמב"ם ועוד שהסתבכו עם היקום הסטטי = דטרמיניסטי מוחלת של שלמה המלך בקהלת "אין חדש תחת השמש" (לא לחינם רצו לגנוז את קהלת) ולכן חיפשו "אל" מחוץ ליקום, וכאן הבעיה שלהם להסביר את ההתהוות = יקום דינמי.

תוקן על ידי maxmen ב- 05/08/2014 05:27:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 06:20 לינק ישיר 

טוב אני המשיך פעם אחרת לעיין שם אבל הכיוון ברור לי. ואני הסביר כמה דברים דיי פשוטים.

השפה היא אמצעי אנושי. כך שכבר בתחילת התורה, התורה בא לשכנע את האדם ללמוד שפה באומרה שאפי' האלוהים כביכול ברא את היקום עם שפה (לא את היש מאין רק היש מיש: בראשית שיצר ?! אז אמר "יהי אור" ויהי אור  וגו' ) = עשרה מאמרות בבריאה.

ולכן כל הבלשנות רק מביא אותך לנסות להבין מה משמעות שם השם אצל אנשים בתקופות שונות. 
ולא ח"ו להבין את השם עצמו, שבכך הרמב"ם צודק שאין לנו עסק בעצמאותו.

ביהדות בכדי להבין מה הצורך באלוהים, צריך לדעת מה השלילה של ע"ז. הרי זה האנטי תזה של האלוהים וזה העיקר, העיקר היא שלילת ע"ז. ולכן באמת לא תראה כפירה במקרא. כי בכפירה אין בעיה. (אם הוא לא כופר בצוו הקטגורי של קאנט או של הלל לגר.)

שלילת הע"ז בא לשלול את "כל אחד עם האמת שלו" כלומר אין אדם יכול לומר אני נוצרתי על ידי אליל שאצלו 1+1=7.
באל האחדותי הזה כולם האמינו כי כאמור לעיל אי אפשר לחשוב על המצאת שפה ומי מדבר על המצאת החקלאות והלוח שנה ?! ולכן סוג ע"ז כזה לא היה באמת, וגם לא כפירה.

אבל סוג עבודת אלילים שהתורה אוסרת בכל תוקף, היית הישויות הדמיוניות. למשל התודעה של הגל היא ע"ז של תורה.
כל לאומני הוא עובד אלילים. אימפריה וחברה הם ישות דמיונית = ע"ז, וכתושבה להם (האימפריה הראשונה בהיסטוריה = נמרוד) אברהם אבינו המציא את ברית המילה = דגל אישי מול דגל חברתי, לומר שאין לי בעולמי חוץ מעצמי והאבר ההולדה שהם צאצאי לדורי דורות.

כל קידוש סמכותית מעבר לתבונה  בהווה ?! היא סוג של אלהים אחרים !! וכך נזעק הספרונו כלפי אלה שמקדשים את הקדמונים, והנה זעקתו (ספורנו דברים פרק כח) "כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ"

ולכן לדעתי בכדי להבין מהי ומהו אלוהי ישראל אנו חייבים ללכת אחרי אלוהים אחרים וע"ז, כלומר להבין מה רע ומה כל כך קריטית ע"ז ואלהים אחרים ליהדות. ולכן לדעתי אין טעם לחקור את הבלשנות שבקושי תצא עם תזה יפה ותו לא, כי את העבר אי אפשר לדעת במדויק.

שנעמיק להבין מה משמעות של המשפט הנודע "שמע ישראל השם אלהינו השם אחד" נבין שלא מדובר באל ה'אחד רק באחד = הפרט = שלילת כל ישות דמיונית חברתית = ברית המילה וההתהוות ממנו = הצאצאים = קניתי את האלוהים = אני נצחי (= דינמי) כמותו.
(
אבן עזרא בראשית פרק ד פסוק א א והאדם: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם הוצרך הוא להחיות המין, על כן אמרה קניתי איש את ד',,,,, כי הנה נמצא בארץ במין כאשר הוא במעלה בעצמים. )

הדוגמא שאני אוהב להביא להמחיש את ההבדל בין "השם אחד" לבין ישות חברתית, היא שהנה החברה מקריבה למולך את הרווקים ואת הרווקות כך שהישות הדמיונית קודמת לפרט. הרי אם היו בחשיבה היהודית אז לעולם רווק לא מתגייס למען הישות הדמיונית שנקרא חברה. הרי החברה היא לא ישות קודמת לו שהוא ייכרת מעולמו בשבילה 

עוד דוגמא שאני אוהב לציין היא כמובן ההבדל בין חירות האדם של הנאור לבין חירות האדם של היהדות.
אלה שמאמינים בישויות דמיוניות שוללים את הטבע מכל נולד מראש (אסור לאגור מים על פי חוק) שהוא יהיה עבד לצמיחה החברתית הדמיונית. ומשום כך מקדשים את הקניינים בדוגמטיות ולא מבינים שעל פי הצו הקטגורי אין קניין קביל בכלל אם כולנו נולדים לטבע בלי הטבע. ולכן חירות האדם של הנאור היא קלישאה ותו לא, כי אייך אפשר לחשוב על חירות בלי הטבע ?

אבל חירות האדם של היהדות, מושתתת על הבסיס הזה שאין חירות האדם בלי הטבע ולכן היא דורשת את ארץ ישראל שהיא ארץ ירושתו מחלוקת נח (כאן הקניין קביל כי היית חלוקה לכל פרט ועל ידי המצאת הירושה, גם הנולדים נולדים לטבע). ורק כך אלוהי ישראל פועל, מכאן תבין למה הגר בחוץ לארץ כאילו אין לו אלוהי. כי באמת אין לו שם קניינים כי הם שייכים ליורשים מחלוקת נח.

ניסיתי להסביר לך מיליון דברים בכמה מילים ואני מקווה שתבין.
בהצלחה
max 

תוקן על ידי maxmen ב- 05/08/2014 06:50:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 06:29 לינק ישיר 

ראה גם את האשכול הזה לא תעשה לך פסל ! מה עם הכרובים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:09 לינק ישיר 
כאן מקסמן כותב שהניסים של היהדות נבראו בבין השמשות

maxmen כתב:

כי היהדות לא מאמינה בניסים הרי פסקו שתורה לא בשמים היא.ואפי' ניסי התורה אומרים חז"ל שהם נבראו בבין השמשות כלומר אין נסים הכל טבע.

תוקן על ידי פתיאמי ב- 05/08/2014 07:20:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:13 לינק ישיר 

ואז שאלתי אותו אם היהדות לא מאמינה במעמד הר סיני. כי הניסים במעמד הר סיני - לא נבראו בין השמשות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:14 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
כאן מקסמן כותב שהיחסים של היהדות נבראו בבין השמשות
maxmen כתב:

כי היהדות לא מאמינה בניסים הרי פסקו שתורה לא בשמים היא.ואפי' ניסי התורה אומרים חז"ל שהם נבראו בבין השמשות כלומר אין נסים הכל טבע.

אתה מדבר אתי בגוף שלישי ? חוץ מיזה לא הבנתי מה אתה רוצה, אולי תרחיב יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:15 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
ואז שאלתי אותו אם היהדות לא מאמינה במעמד הר סיני. כי הניסים במעמד הר סיני - לא נבראו בין השמשות

ואז אמרתי לך שכן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.