בית פורומים עצור כאן חושבים

ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2014 07:19 לינק ישיר 

ואני שואל אותך מה נקרא נס? רק החפצים

"הכתב המכתב והלוחות?"

הרי היו עוד תופעות על-טבעיות במעמד הר סיני, ולמיטב ידיעתי - גם הם מוגדרים "נס", ולא נבראו בין השמשות משום שהם לא חפצים, אלא מעשים

תוקן על ידי פתיאמי ב- 05/08/2014 07:22:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:32 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
ואני שואל אותך מה נקרא נס? רק החפצים
"הכתב המכתב והלוחות?"
הרי היו עוד תופעות על-טבעיות במעמד הר סיני, ולמיטב ידיעתי - גם הם מוגדרים "נס", ולא נבראו בין השמשות משום שהם לא חפצים, אלא מעשים

איזה נסים יש חוץ מאלה ? ואם היו אז חז"ל היו מכניסים את זה כמו את זה. מה קשה להבין כאן ?
הרי בעל המאמר הזה בחז"ל חשב כמו קהלת שאין חדש תחת השמש ולכן חייב להיות שאין נסים והכל טבע מראש.

אבן עזרא בראשית שיטה אחרת - הקדמה 
ואמרו זכרם לברכה עשרה דברים נבראו בין השמשות (אבות ה, ט). והטעם כאלו התנה עם מעשי בראשית וגזר להיות אלה הנזכרים, בעבור שאין כל חדש תחת השמש

תוקן על ידי maxmen ב- 05/08/2014 07:35:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:35 לינק ישיר 

אז תגיד "היהדות אינה מאמינה ביצירת חפצים על ידי נס".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:37 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
אז תגיד "היהדות אינה מאמינה ביצירת חפצים על ידי נס".

היהדות שוללת יש מאין. והמושג "נס" הקלסי של הטיפשים כן חושבת שזה אפשרי ומאמינים בזה.

עד היום ידענו שמי שחושב נגד מנהוגו של עולם (= חוקי הטבע,) הוא בור\תמים\שוטה\ריק מוח\מדמיין\הוזה הזיות וכדומה,
השבת ראיתי בחז"ל הגדרה חדשה, "רשע"

מן היאר עלת: והלא אין במנהגו של עולם שתברא בהמה מן המים, אלא מתוך שמחשבתו של רשע שלא כמנהגו של עולם לכך ראה שלא כמנהגו של עולם (אתו סיפור לגבי השבולים שואלים חז"ל ממתי יש לשבולים פה ? man)
(מדרש הבאור כת"י)
(אז מי היום מי שמאמין ומדמיין שטויות נדע מהו באמת, פשוט רשע,  ,max )  

תוקן על ידי maxmen ב- 05/08/2014 07:47:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:42 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
  ביצירת חפצים  .

אני לא מבין למה באת לחלק בין חפץ לבין משהו אחר. האם להרוג את הבכורים (מכת בכורות)  זה יצירת חפץ ?
ובכל זאת זה חלק מעשרה דברים שנבראו בבין השמשות = המטה של משה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:44 לינק ישיר 

המטה הוא חפץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:50 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
המטה הוא חפץ

אבל חז"ל לא מדברים כאן על המטה, רק על הנסים שנעשתה על ידה. הנסים נבראו ולא החפץ = המטה, הרי מטה יש בכל מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 07:52 לינק ישיר 

אגב: אם אתה רוצה את הרציונליות של מכת בכורות על פי חז"ל, אז הנה לך ידידי.

(מכת בכורות רציונאלי בחז"ל, הבכורים פשוט היו איום כי הם האמינו במשה, ואז פשוט הרגו אותם, מבחינת הבא להורגך השכם להורגו)

מדרש תהלים (בובר) מזמור קלו

למכה מצרים בבכוריהם. בשעה ששלח הקב"ה מכת בכורות, א"ל כחצות הלילה ומת כל בכור, נכנסו כל הבכורות אצל אבותיהם ואמרו להם כל מה שאמר משה הביא עלינו, אין אתם מבקשים שנחיה, בואו והוציאו את העברים האלו מבינינו, ואם לאו אנו מתים, השיבו להם ואמרו אפילו כל המצרים מתים אינן יוצאין מכאן, מה עשו נכנסו כל הבכורות אצל פרעה, והיו מצווחין לפרעה, ואומרים בבקשה ממך הוצא את העם הזה שבשבילם רעה תבא עלינו ועליך, אמר לעבדיו צאו וקפחו שוקיהם של אלו, מה עשו הבכורות מיד יצאו ונטלו כל אחד חרבו והרג את אביו, שנאמר למכה מצרים בבכוריהם, למכה בכורי מצרים אין כתיב כאן, אלא למכה מצרים בבכוריהם, ששים רבוא הרגו הבכורות באבותיהם,

(קריאת ים סוף רציונאלי ?!)

(מדרש תנחומא (ורשא) פרשת בראשית סימן ז)
בוא וראה כל מי שבקש לעשות עצמו אלוה בונה לו פלטרין בתוך המים פרעה בנה לו פלטרין בתוך המים וסתם מי נילוס שלא ירדו לתוך הים (סכר בל"ז max) והמים מתגברין ותולין הפלטרין והגביהו אותו ונשאוהו למעלה שנא' (יחזקאל כט) דבר ואמרת כה אמר אדני ה' הנני אליך פרעה מלך מצרים התנין הגדול וגו', א"ל הקב"ה רשע נתגאית במים במים אתה מת דכתיב ונער פרעה וחילו וגו' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 08:07 לינק ישיר 

הנבואה היא נס?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 08:11 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
הנבואה היא נס?

בוודאי שלא, אחרת אייך אפשר נביא שקר ?

ראה אשכול זה מהי נבואה ?? (חשיבה מחדש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 08:27 לינק ישיר 

מקסמן

כאן ההבדל בינינו. אצלי המושג "נס" - כולל כל חדירה של כוח עליון לתוך עולמי. אצלך זה לא בדיוק כך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 08:28 לינק ישיר 

לכן אצלי נבואה היא נס גמור ואצלך לא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 08:44 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
לכן אצלי נבואה היא נס גמור ואצלך לא

אני לא מבין מזה אצלי או אצלך. נבואה היא לא נס אצל אף אחד והסברתי לך למה כי אם היה זה נס אז אי אפשר נבואת שקר.

תחשוב על אלוהים האם הוא טיפש שמשתמש עם כלי שכל נביא שקר יכול להשתמש ? 

יותר מזה האם הנביא יכול לומר ש1+1=7 ? כלומר הבינה שנטע בנו האל היא קודמת לכל נבואה כך שדווקא עם הבינה הזה אנו מזהים מהי נבואת שקר ומהי נבואת אמת, על כורחינו הנבואה היא נתון (בטבע או ברוח ולא מחוץ לו) שהבינה צריך לשפוט האם היא נכונה או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 09:01 לינק ישיר 

maxmen כתב:

>אני לא מבין מזה אצלי או אצלך. נבואה היא לא נס אצל אף אחד

אצל ריה"ל היא ניסית. עיין בכוזרי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 09:17 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
maxmen כתב:

>אני לא מבין מזה אצלי או אצלך. נבואה היא לא נס אצל אף אחד

אצל ריה"ל היא ניסית. עיין בכוזרי

אני יודע, אבל ברור לכל ששם הדיון בין שלושת הדתות כך שלא היית לו ממש ברירה בעניין כי חייב היה להוכיח שנבואת משה היא יותר סמכותית משאר נביאי שקר כי נאמרו ברבים מה שאין כן מוחמד וישו שנאמרו כביכול ביחידות.

אבל תסכים עמי שהריה"ל יסכים עמי שהבינה קודמת לנבואה, אחרת היעלה על הדעת שיקבל נבואה נסית שתאמר ש1+1=7 ??? כלומר גם מעמד הר סיני מבקש את השופט האישי שלנו שנקרא בינה.
הנה הנבואה אמרה לא תרצח באופן אבסולוטית (הרי לא הסביר מתי כן תרצח) והנה התורה מלא ברצח על כל מיני דברים קטנים לכאורה, אז אייך נסביר את הנס ?
התשובה היא שהאמת לא תרצח היא אבסולוטית וכל עונשי התורה היא רק להרתעה, כי ביום שרבו הרוצחים = אין הרתעה ?! אין טעם להעניש ולכן בטלו את עונש המוות. (בזמן שהיו צריכים להגביר את העונש יותר מהרגיל, הרי אם רובו הרוצחים אז צריך את העונש יותר, לא ?! מכאן תבין לעומק שלא תרצח באמת אבסולוטית.)

תראה ותבין, בסיפור תנורו של עכנאי לא קיבלו נסים של ר' אליעזר וגם לא את הבת קול שזה ממש נבואה נסית שהאלוהים בעצמו זועק לטובת ר' אליעזר. 
והחכמים התעקשו שהתורה לא בשמים. עד שהם במליצתם משתמשים עם שמים לומר בשמו "נצחוני בני" והבן זאת לעומק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.