בית פורומים עצור כאן חושבים

ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2014 12:07 לינק ישיר 

מאז ומתמיד החווייה (הדתית) האקסטטית  נחווית על רקע  זמן מקום  תרבות וכו'. כך למשל אם  נחליט על קיומו של יוה"כ  מחר ויקלע לשם יהודי שלא מודע ללוח השנה פשיטא שהוא 'יחוש'  את אותה 'תחושה עילאית' שהוא חש כל שנה בתפילות יו"כ ולא יבחין שעבדו עליו. אותו הדבר אם נחליט לעשות שבת ביום שלישי כולל  הלבוש המאכלים והטישים ויקלע לשם אדם שהיה במערה ומנותק מהעולם החיצון ברור שהוא יחווה  'קדושת שבת' עילאית מבלי להרגיש בהבדל. (וכמובן שאת את אותה מניפולציה ניתן לעשות לאו דווקא בחוויות רוחניות הקשורות לדת כמו אירועי ספורט מבוימים וכו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 12:48 לינק ישיר 

מקסמן

גם בתנורו של עכנאי, אם היה מתגלה אלוקים לכל עם ישראל במעמד הר סיני חדש - היתה ההלכה משתנה.

המונח: "לא בשמים היא" - סובב סביב התורה שקיבלנו בסיני. אם אלוקים יואיל בטובו להתגלות כמו אז ולתת לנו תורה חדשה - מאד נשמח.

שם (-בתנורו של עכנאי) היה בת קול ולא נבואה לכל ישראל. הנבואה לכל ישראל היא בהחלט יוצאת מגדרי הטבע הרגילים. (מה שאני מכנה "תופעה ניסית")

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי פתיאמי ב- 05/08/2014 12:58:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 13:14 לינק ישיר 

ניתוח המאמר שבראשית האשכול:
פרופ' הלמוט נייבורג (74) מאוניברסיטת ארהוס בדנמרק הוא הפסיכולוג הדני המצוטט בעולםהפרופסור נייבורג הוא גבר, לבן ואתאיסט.
הוא פרסם ממצאים שלפיהם ממוצע מנת המשכל של גברים גבוה מעט, לפי כמה אומדני אינטליגנציה, מזה של נשים, והוא מצטט מחקרים משנות התשעים, שנגנזו בשל רגישותם ובשל ביקורת על המתודולוגיה שלהם, שלפיהם ממוצע מנת המשכל של לבנים גבוה בכמה אחוזים מזה של שחורים.

אם כן, במסעו להוכחת עליונות הגזע שלו על כל שאר באי עולם, השתמש הפרופ' במחקרים מוטים ו/או לא מוכרחים.

לפי נתוניו של נייבורג, לאנשים שמגדירים עצמם אתאיסטים מוחלטים יש מנת משכל שגבוהה וכו' יתכן שהפעם הנתונים כן מדוייקים. לך תדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 13:26 לינק ישיר 

אלא שבקרב ביולוגים שיעור המאמינים נמוך מהממוצע, ועומד על 30% בלבד, ובקרב פיזיקאים על 20% בלבד - שיעור האמונה הדתית הנמוך ביותר בקהילה המדעית בארצות הברית.
מה ההבדל בין פיזיקאים וביולוגים למדענים אחרים? אני הייתי אומר שאולי הנחות היסוד/דרך חשיבה של הביולוגיה והפיזיקה בנויות על כפירה. לחלופין הייתי עורך מחקר מה גורם לסטודנטים לבחור בלימודי ביולוגיה ופיזיקה. אבל עורכי המחקר מצאו טעם אחר:
נראה שככל שהמדענים מעמיקים לחקור את פלאי הבריאה, כך הם פחות מקבלים את הסברי הדת. החוקרים מניחים, בענוה לא מצויה, שהפיזיקאים הם המעמיקים ביותר לחקור את פלאי הבריאה, אחריהם הביולוגים ואחר כך מגיעים פשוטי העם, הביוכימאים, הנוירולוגים ושאר בורים.

המדע החילוני המודרני, שהביא את האנושות להישגים האדירים בתולדותיה, הפריך עד היום את רוב הסברי הדתות ... ובכל זאת, בניגוד למה שאולי נדמה, רוב העולם דתי..."המצב הזה דורש תיאוריה חדשה לגבי הסיבה שאנחנו דתיים, כזאת שפונה לפן הביולוגי שלנו ולחקר המוח", כתב ב־2005 פרופ' פול בלום.
בלום מסמן מראש את המטרה: לגלות איך אנשים דתיים למרות שזה לא נכון. משכך אין פלא שהוא מצא אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 13:46 לינק ישיר 

עכשיו שוקע בלום בנאום ארוך על תינוקות שכבר בקטנותם מבינים את כל מנגנוני האנושות. הם מכירים צער, שנאה, הבדל בין גוף לנפש וגם את הישארות הנפש. בלום יודע שלגבי דבר אחרון זה הם טועים ומשכך חייב להיות שהם מוכרחים לחשוב כך.
בושה לחשוב שמאמר כזה נבחר לאנתולוגיה הנחשבת "המאמרים המדעיים החשובים באמריקה".

והשלב האחרון: חלבון האמונה. כאן נתגלה שאיזור מסויים במוח אחראי על חוויות דתיות. מה חשבתם עד היום? שיש איזור שאחראי על ראיה, על זיכרון, על יצירתיות, על ניתוח לוגי, ורק על חוויות דתיות אין איזור אחראי?
אבל פרסינגר, הנמנה כנראה על אותו מיעוט נדיר של שפויים, מוצא קשר בין רגשות דתיים להפרעות באזור האונה הרקתית, על זה נאמר "אתם השפויים ואנחנו הרוב"(המלכה אליזבת, בביקור בבית משוגעים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 15:29 לינק ישיר 

כל הקבוד למקס!
ההצלחה המדהימה להפוך את כל האשכולות בפורום לדיון בדת מקסמן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 17:43 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
מקסמן
גם בתנורו של עכנאי, אם היה מתגלה אלוקים לכל עם ישראל במעמד הר סיני חדש - היתה ההלכה משתנה.

כמובן שלא, הרי אם יאמר לעבוד ע"ז ?? וחוץ מיזה את בת קול כל החכמים שמעו וגם בסיני כל אחד שמע כפי דרכו. והנה אומרים חז"ל שלא מקבלים את דברי האלוהים כי התורה לא בשמים היא.

המונח: "לא בשמים היא" - סובב סביב התורה שקיבלנו בסיני. אם אלוקים יואיל בטובו להתגלות כמו אז ולתת לנו תורה חדשה - מאד נשמח.

שוב ושוב בשום אופן לא, בכל דור ודור יהיה נביא כמשה. והתורה לא תהיה מחולפת.

שם (-בתנורו של עכנאי) היה בת קול ולא נבואה לכל ישראל. הנבואה לכל ישראל היא בהחלט יוצאת מגדרי הטבע הרגילים. (מה שאני מכנה "תופעה ניסית")

בת קול זה בדיוק מה שהיה בסיני שכולם שומעים. תבין שלא משנה השם עצם (בת קול או נבואה) מה שהעיקר זה השליחות שהמקבלים צריכים לקבל, ואם החכמים מקבלים מהאלוהים מסר ברור שר' אליעזר צודק ואם המקבלים מקבלים מסר ברור של לא תרצח, בשניהם השליחות מהאלוהים יצא לפועל, אז מה לי אייך ובאיזה שם עצם תתן לו, בת קול או נבואה או דרגת נבואה ?!

אגב: מישהו יודע מה קרה לאשכולות שאי אפשר לראות את הדיונים רק את פתח האשכול. ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 17:56 לינק ישיר 

eli_s כתב:

כל הכבוד למקס!

לא נמאס לך מהבדיחת קרש הזה  ?

פתחת אשכול לדיון וכל אחד ניסה לדון בנושא וכך בטבעיות גולשים לעוד חלקי שרשרת של הנושא הכללי שזה דת ואמונה.

לעצם נושא האשכול, הסברתי דיי טוב איפה הכשל שלו.
ואתה חייב להפנים שאין מדד משכל. המשכל של האדם הוא החכמת חיים האישי שלו ולא הכישורים שהתעצל לעמל על כך או מצא לו עסוקים יותר מעניינים.
לדעתי כל העמלים בכישורים נהפכים לרובוטים דטרמיניסטיים, כך שהחכמת חיים שלהם נהפך להיות לחנונית ותמימות משווע.
יש "חכמה" שזה לעצמו לא מספיק כי זה רק "חמור נושא ספרים"
יש "בינה" שזה לעצמו גם לא מספיק כי אז הוא רובוט דטרמיניסטי = חננה.
יש "דעת" שזה החיבור בין "חכמה" ובינה" = תבונה = אדם תבוני. ואת זה אי אפשר למדוד.

המדד של המשכל מתמקדת על חכמה ובינה ומכאן הכשל שלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:20 לינק ישיר 

maxmen כתב:

כל הכבוד למקס!

לא נמאס לך מהבדיחת קרש הזה  ?

פתחת אשכול לדיון וכל אחד ניסה לדון בנושא וכך בטבעיות גולשים לעוד חלקי שרשרת של הנושא הכללי שזה דת ואמונה.

לעצם נושא האשכול, הסברתי דיי טוב איפה הכשל שלו.
ואתה חייב להפנים שאין מדד משכל. המשכל של האדם הוא החכמת חיים האישי שלו ולא הכישורים שהתעצל לעמל על כך או מצא לו עסוקים יותר מעניינים.
לדעתי כל העמלים בכישורים נהפכים לרובוטים דטרמיניסטיים, כך שהחכמת חיים שלהם נהפך להיות לחנונית ותמימות משווע.
יש "חכמה" שזה לעצמו לא מספיק כי זה רק "חמור נושא ספרים"
יש "בינה" שזה לעצמו גם לא מספיק כי אז הוא רובוט דטרמיניסטי = חננה.
יש "דעת" שזה החיבור בין "חכמה" ובינה" = תבונה = אדם תבוני. ואת זה אי אפשר למדוד.

המדד של המשכל מתמקדת על חכמה ובינה ומכאן הכשל שלו. 

מקס, אלי אפילו לא שם לב שעניתי לו בגלל החרבת האשכול על ידך.
אתה יכול לפתוח אשכולות כאוות נפשך. אלי רצה לדון במשהו, ועכשיו הוא לא יכול לעשות זאת. זכותך להגיב, אבל כדאי שתשים לב שאתה לא לוקח את האשכול למקומות אחרים (7 תגובות רצופות הן כמעט תמיד בבחינת החרבת אשכול ובמיוד שחלק גדול מהן לא קשור ישירות לנושא אלא להתפלמסות שלך עם אחרים על מה שאלי מכנה דת מקסמן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:22 לינק ישיר 

המונח דת מקסמן חשוב ביותר לדעתי.

כי באופן שהאלקים יעשה מעמד הר סיני 2  - הקבוצה שלא תקבל את זה כמחייב תהיה "דת מקסמן".

כלומר, לא עשיתי סקר, אך הגיונית די ברור לי ש99% מעם ישראל היה לגמרי מקבל את חידוש הברית הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:34 לינק ישיר 

בחזרה לדיון המקורי בכתבה שהביא אלי:

אני מצטט את אחד מעורכי המחקר שהובאו בכתבה:

"מטרת הניסוי הזה לא היתה להוכיח שאין אלוהים, אלא להתגבר על אחד המכשולים האחרונים בתפיסה האנושית, על האשליה שאם אלוהים קיים, אז קיומו אבסולוטי ונסי, ונפרד לחלוטין מהמוח האנושי. בפועל, מידת הרגישות הדתית ועוצמת החוויה הדתית מושפעות מתכונות המוח".

לדעתי האמירה הזאת מאד בעייתית. משום שהמשמעות דה-פקטו למילים: "אלוהים אבסלוטי ונסי, ונפרד לחלוטין מהמוח האנושי" - היא המשמעות לעצם ההגדרה של אלוקים.

אלוקים שאינו: 1) אבסלוטי 2) וניסי 3) ונפרד מהתודעה שלנו - אינו יכול להיות מוגדר אלוהים

תוקן על ידי פתיאמי ב- 05/08/2014 19:35:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:41 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
המונח דת מקסמן חשוב ביותר לדעתי.
כי באופן שהאלקים יעשה מעמד הר סיני 2  - הקבוצה שלא תקבל את זה כמחייב תהיה "דת מקסמן".
כלומר, לא עשיתי סקר, אך הגיונית די ברור לי ש99% מעם ישראל היה לגמרי מקבל את חידוש הברית הזה.

לא הראשון של משה ולהבדיל אלף הבדלות לא השני של ישו ולא השלישי של מוחמד ולא הרביעי של הנאור, כל אלה אין להם שום קשר ליהדות.
מהסיבה הפשוטה שאנו לא מקבלים סמכות אלילית כלשהו.

חז"ל לא התרגשו מהמופתים של ר' אליעזר ולא מזעקת האלוהים בעצמו שר' אליעזר צודק. ופסקו שתורה לא בשמים היא.
זו גאוותינו ואשרינו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו ומה יפה ירושתנו.

אני שוב בפעם האלף יצטט את החז"ל שלמדנו השבת ואולי תפנימו משהו.

(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום ! 
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר"  
(אותיות דרבי עקיבא)

אני מבין לרוחכם באמת, כי קשה לצאת מהחלום המתוק שיש אלוהי הבייביסיטר הנוצרי. ומצד שני אני מבין לרוחכם של האתאיסטים שחשבו שהמציאו את הגלגל. ולכן החיבור של שניכם (המאמין באלוהי הבייביסיטר והאתאיסט) דיי מובן לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:52 לינק ישיר 

יש3 כתב:
מקס, אלי אפילו לא שם לב שעניתי לו בגלל החרבת האשכול על ידך.
אתה יכול לפתוח אשכולות כאוות נפשך. אלי רצה לדון במשהו, ועכשיו הוא לא יכול לעשות זאת. זכותך להגיב, אבל כדאי שתשים לב שאתה לא לוקח את האשכול למקומות אחרים (7 תגובות רצופות הן כמעט תמיד בבחינת החרבת אשכול ובמיוד שחלק גדול מהן לא קשור ישירות לנושא אלא להתפלמסות שלך עם אחרים על מה שאלי מכנה דת מקסמן).

האם אלי התייחס בכלל לתגובות בנושא האשכול ? האם ניסה בכלל לבדוק אייך מודדים משכל ? האם הפנים מה כתבתי לו ?
אז התשובה היא כרגיל לא באלף רבתי. הוא רוצה לדון אך ורק בכיוון שמוליך לתזה שהוא מאמין. כל תשובה או טיעון אחר, הוא ברוב המקרים לא מגיב ובמעט שכן מגיב הוא טוען שזה דת מקסמן ושלום עלי נפשי.

חוץ מכל זה בטבע הדברים של דיון, נגררים לנושאים אחרים וזה טבעי ביותר בכל דיון, וברוב המקרים זה מחוייב הדיון כמו התגובות שלי לניק היקר "אנסאזי"

שאדם אומר משפט\הנחה וממנו הוא רוצה להוכיח משהו כלפי נושא האשכול ?! אז טבעי שנדון בהנחה שלא קשור לנושא האשכול.
למשל, מישהו מניח שהיהדות מאמינה בניסים ומכאן רוצה להוכיח את טיעון האשכול, אז טבעי ביותר לדון בהנחה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 19:53 לינק ישיר 

בחזרה לדיון המקורי בכתבה שהביא אלי:

אני מצטט את אחד מעורכי המחקר שהובאו בכתבה:

"מטרת הניסוי הזה לא היתה להוכיח שאין אלוהים, אלא להתגבר על אחד המכשולים האחרונים בתפיסה האנושית, על האשליה שאם אלוהים קיים, אז קיומו אבסולוטי ונסי, ונפרד לחלוטין מהמוח האנושי. בפועל, מידת הרגישות הדתית ועוצמת החוויה הדתית מושפעות מתכונות המוח".

לדעתי האמירה הזאת מאד בעייתית. משום שהמשמעות דה-פקטו למילים: "אלוהים אבסלוטי ונסי, ונפרד לחלוטין מהמוח האנושי" - היא המשמעות לעצם ההגדרה של אלוקים.

אלוקים שאינו: 1) אבסלוטי 2) וניסי 3) ונפרד מהתודעה שלנו - אינו יכול להיות מוגדר אלוהים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2014 21:06 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:

ניתוח המאמר שבראשית האשכול:
פרופ' הלמוט נייבורג (74) מאוניברסיטת ארהוס בדנמרק הוא הפסיכולוג הדני המצוטט בעולםהפרופסור נייבורג הוא גבר, לבן ואתאיסט.
הוא פרסם ממצאים שלפיהם ממוצע מנת המשכל של גברים גבוה מעט, לפי כמה אומדני אינטליגנציה, מזה של נשים, והוא מצטט מחקרים משנות התשעים, שנגנזו בשל רגישותם ובשל ביקורת על המתודולוגיה שלהם, שלפיהם ממוצע מנת המשכל של לבנים גבוה בכמה אחוזים מזה של שחורים.

אם כן, במסעו להוכחת עליונות הגזע שלו על כל שאר באי עולם, השתמש הפרופ' במחקרים מוטים ו/או לא מוכרחים.

לפי נתוניו של נייבורג, לאנשים שמגדירים עצמם אתאיסטים מוחלטים יש מנת משכל שגבוהה וכו' יתכן שהפעם הנתונים כן מדוייקים. לך תדע.

ושוב בחזרה לדיון של אלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.