|
|
| נשלח ב-5/8/2014 21:06 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | אלא שבקרב ביולוגים שיעור המאמינים נמוך מהממוצע, ועומד על 30% בלבד, ובקרב פיזיקאים על 20% בלבד - שיעור האמונה הדתית הנמוך ביותר בקהילה המדעית בארצות הברית. מה ההבדל בין פיזיקאים וביולוגים למדענים אחרים? אני הייתי אומר שאולי הנחות היסוד/דרך חשיבה של הביולוגיה והפיזיקה בנויות על כפירה. לחלופין הייתי עורך מחקר מה גורם לסטודנטים לבחור בלימודי ביולוגיה ופיזיקה. אבל עורכי המחקר מצאו טעם אחר: נראה שככל שהמדענים מעמיקים לחקור את פלאי הבריאה, כך הם פחות מקבלים את הסברי הדת. החוקרים מניחים, בענוה לא מצויה, שהפיזיקאים הם המעמיקים ביותר לחקור את פלאי הבריאה, אחריהם הביולוגים ואחר כך מגיעים פשוטי העם, הביוכימאים, הנוירולוגים ושאר בורים.
המדע החילוני המודרני, שהביא את האנושות להישגים האדירים בתולדותיה, הפריך עד היום את רוב הסברי הדתות ... ובכל זאת, בניגוד למה שאולי נדמה, רוב העולם דתי..."המצב הזה דורש תיאוריה חדשה לגבי הסיבה שאנחנו דתיים, כזאת שפונה לפן הביולוגי שלנו ולחקר המוח", כתב ב־2005 פרופ' פול בלום.בלום מסמן מראש את המטרה: לגלות איך אנשים דתיים למרות שזה לא נכון. משכך אין פלא שהוא מצא אותה. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 21:06 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | עכשיו שוקע בלום בנאום ארוך על תינוקות שכבר בקטנותם מבינים את כל מנגנוני האנושות. הם מכירים צער, שנאה, הבדל בין גוף לנפש וגם את הישארות הנפש. בלום יודע שלגבי דבר אחרון זה הם טועים ומשכך חייב להיות שהם מוכרחים לחשוב כך. בושה לחשוב שמאמר כזה נבחר לאנתולוגיה הנחשבת "המאמרים המדעיים החשובים באמריקה".
והשלב האחרון: חלבון האמונה. כאן נתגלה שאיזור מסויים במוח אחראי על חוויות דתיות. מה חשבתם עד היום? שיש איזור שאחראי על ראיה, על זיכרון, על יצירתיות, על ניתוח לוגי, ורק על חוויות דתיות אין איזור אחראי? אבל פרסינגר, הנמנה כנראה על אותו מיעוט נדיר של שפויים, מוצא קשר בין רגשות דתיים להפרעות באזור האונה הרקתית, על זה נאמר "אתם השפויים ואנחנו הרוב"(המלכה אליזבת, בביקור בבית משוגעים.) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 21:15 |
|
| |
ויש עוד מרכיב שבלום לא הכניס למשוואה. כשהוא שואל "איך זה שרוב בני האדם דתיים" - הוא לא מכניס את המרכיב הסוציולוגי. לא כל אדם שנולד במשפחה דתית, או חבר בקהילה דתית - הוא אכן דתי בנפשו פנימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 23:28 |
|
| |
שלום חברים, כמתלבט במשך שנים בענייני אמונה, הגעתי לאחרונה למצב שהמחשבות טורדות אותי מידיי.. ולא אסתיר כי אני משוחד להמשיך להאמין כי לא נוח לי לצאת מאיזור הנוחות שלי, ואני מחפש המלצה על מישהו שאתם מכירים מהפורמים בנושאים האלה או ממקום אחר עם ראש פתוח אשר יוכל להועיל לי להיאחז באמונה. יצויין שכיום אינני מאמין בדת
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 09:36 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מקס, אלי אפילו לא שם לב שעניתי לו בגלל החרבת האשכול על ידך. אתה יכול לפתוח אשכולות כאוות נפשך. אלי רצה לדון במשהו, ועכשיו הוא לא יכול לעשות זאת. זכותך להגיב, אבל כדאי שתשים לב שאתה לא לוקח את האשכול למקומות אחרים (7 תגובות רצופות הן כמעט תמיד בבחינת החרבת אשכול ובמיוד שחלק גדול מהן לא קשור ישירות לנושא אלא להתפלמסות שלך עם אחרים על מה שאלי מכנה דת מקסמן).
האם אלי התייחס בכלל לתגובות בנושא האשכול ? האם ניסה בכלל לבדוק אייך מודדים משכל ? האם הפנים מה כתבתי לו ? אז התשובה היא כרגיל לא באלף רבתי. הוא רוצה לדון אך ורק בכיוון שמוליך לתזה שהוא מאמין. כל תשובה או טיעון אחר, הוא ברוב המקרים לא מגיב ובמעט שכן מגיב הוא טוען שזה דת מקסמן ושלום עלי נפשי.
חוץ מכל זה בטבע הדברים של דיון, נגררים לנושאים אחרים וזה טבעי ביותר בכל דיון, וברוב המקרים זה מחוייב הדיון כמו התגובות שלי לניק היקר "אנסאזי"
שאדם אומר משפט\הנחה וממנו הוא רוצה להוכיח משהו כלפי נושא האשכול ?! אז טבעי שנדון בהנחה שלא קשור לנושא האשכול. למשל, מישהו מניח שהיהדות מאמינה בניסים ומכאן רוצה להוכיח את טיעון האשכול, אז טבעי ביותר לדון בהנחה שלו. |
|
בטח שהוא לא התייחס. מרגע שהחרבת את הפורום הוא כבר לא התייחס לשום דבר, גם לא לתגובה שלי. תרגיע עם ה"אני ואפסי עוד" שלך - שאלת מדידת מנת משכל היא לא חדשה ואפשר לדון בה אם רוצים ואפילו בשולי אשכול זה אבל לא כשהאשכול הופך לדיון ב'דת מקסמן'. אני יכול לומר לך שעוד מישהו פנה אליי בפרטי, והצטער על כך שהיו אשכולות שהוא התעניין בהם אבל החרבת אותם. אני מפציר בך שתתחשב גם באחרים שמעוניינים לדון בנושאים שמעניינים אותם ולא רק ב'דת מקסמן'. אם אתה רוצה אתה יכול לומר שכולנו משוגעים, אבל בשם ההתחשבות במשוגעים - הנח לנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 11:14 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | בטח שהוא לא התייחס. מרגע שהחרבת את הפורום הוא כבר לא התייחס לשום דבר, גם לא לתגובה שלי. תרגיע עם ה"אני ואפסי עוד" שלך - שאלת מדידת מנת משכל היא לא חדשה ואפשר לדון בה אם רוצים ואפילו בשולי אשכול זה אבל לא כשהאשכול הופך לדיון ב'דת מקסמן'. אני יכול לומר לך שעוד מישהו פנה אליי בפרטי, והצטער על כך שהיו אשכולות שהוא התעניין בהם אבל החרבת אותם. אני מפציר בך שתתחשב גם באחרים שמעוניינים לדון בנושאים שמעניינים אותם ולא רק ב'דת מקסמן'. אם אתה רוצה אתה יכול לומר שכולנו משוגעים, אבל בשם ההתחשבות במשוגעים - הנח לנו. |
|
אתה לא ראוי לתשובה. בא לכאן אדם חדש חוצפן ודמגוג יחד, ומטיף לי מוסר ועל מה ? השד אולי יודע !! חוזר על הדמגוגיה כמו תוכי "דת מקסמן" והנה השתכנענו ב"ה שלא זה היהדות. אייך אומר הדמגוג ?! היהדות היא אייך שאני רואה אותו, מתי שאני רוצה לתקוף אותו, ומתי שאני צריך לקבוע על שבוי (גולדין) שהוא מת ?! אני דווקא יאמץ אותו ואני אשלח את הרבים למשפחה לשקר להם !!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 11:29 |
|
| |
מקס, תרגע. השאלה בכלל לא אם האם זה היהדות או לא. אתה יכול לפתוח על זה אשכולות. באשכול הזה הדיון הוא על שאלה אחרת ואתה יכול לפתוח דיון על 'זה' (כאן אני מצטט אותך, וממש לא אכפת לי אם לקרוא לזה 'דת מקסמן', 'זה', 'יקום פורקן' או 'היהדות האמיתית בטהרתה). אינני מבין למה אתה קורא לי חוצפן ודמגוג, וזה אף מעליב. דומני שזה איסור מדאו'. אני רק מבקש שתתחשב באחרים. שים לב שזה לא רק אני אלא גם אלי, וכאמור הייתה אלי עוד פנייה בתיבה, ומאז עוד פנייה שאמרה לי פשוט להתעלם ממך (של חבר ותיק ולא "חדש" כמוני). אם אתה רוצה, אתה יכול לבקש מכל מי שחושב שאתה מחריב אשכולות לומר את זה. אינני מבין מדוע מי שמבקש ממך התחשבות ראוי ליחס כזה. לגבי "חדש" - לא הבנתי מדוע זה רלוונטי. זה דיבור שהייתי מצפה לו מחזירים קפיטליסטים ולא ממך. היה יותר יפה אם היית מברך אותי לרגל הצטרפותי. אגב, אם אתה רוצה לפתוח דיון על גולדין אתה יכול לפתוח אשכול חדש. אין שום סיבה שהאשכול הזה יתגלגל לדיון הזה שאין לו שום קשר לנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 12:00 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | מקס, תרגע. השאלה בכלל לא אם האם זה היהדות או לא. אתה יכול לפתוח על זה אשכולות. באשכול הזה הדיון הוא על שאלה אחרת ואתה יכול לפתוח דיון על 'זה' (כאן אני מצטט אותך, וממש לא אכפת לי אם לקרוא לזה 'דת מקסמן', 'זה', 'יקום פורקן' או 'היהדות האמיתית בטהרתה). אינני מבין למה אתה קורא לי חוצפן ודמגוג, וזה אף מעליב. דומני שזה איסור מדאו'. אני רק מבקש שתתחשב באחרים. שים לב שזה לא רק אני אלא גם אלי, וכאמור הייתה אלי עוד פנייה בתיבה, ומאז עוד פנייה שאמרה לי פשוט להתעלם ממך (של חבר ותיק ולא "חדש" כמוני). אם אתה רוצה, אתה יכול לבקש מכל מי שחושב שאתה מחריב אשכולות לומר את זה. אינני מבין מדוע מי שמבקש ממך התחשבות ראוי ליחס כזה. לגבי "חדש" - לא הבנתי מדוע זה רלוונטי. זה דיבור שהייתי מצפה לו מחזירים קפיטליסטים ולא ממך. היה יותר יפה אם היית מברך אותי לרגל הצטרפותי. אגב, אם אתה רוצה לפתוח דיון על גולדין אתה יכול לפתוח אשכול חדש. אין שום סיבה שהאשכול הזה יתגלגל לדיון הזה שאין לו שום קשר לנושא. |
|
אייך רבונו של עולם אתה מצליח להיות הנפגע כאן ??? אתה אומר שאני החרבתי את הפורום ואתה זה שנפגעת ממני ? החדש מאוד רלוונטי כי אייך אתה קובע מי ומה מחריב את הפורום, אם אתה חדש ? לגבי גולדין: פתחתי אשכול וסגרו את זה לצערי. בכל אופן הסברתי לך לעיל אייך התגלגל הדיון לאן שהתגלגל. לא שאמרתי אני ואפסי עוד ועושה מה שבא לי ולכן תגובתך וכעסך לא היה במקום. ולכן הגבתי כפי שהגבתי.
בכל אופן עוד מעט ראש השנה ואפשר כבר עכשיו לבקש ממך סליחה ומחילה שמה נפגעת ממני. באותו הזדמנות אני מבקש מכל חברי וחכמי הפורום סליחה ומחילה, אני מבקש סליחה ומחילה מכל החברים והחברות בפורום ומכל הגולשים לפורום היקר שלנו, אם מישהו נפגע ממני ?! אני מבקש ממנו סליחה ומחילה !! ואני גם מוחל לכולם אפי' שלא נפגעתי מאף אחד ב"ה.
בברכה max maxmen
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 15:27 |
|
| |
מקס, זה אכן קשה מאוד.
אין צורך להטיף לדת החדשה שלך בכל אשכול בפורום בתשובות ארוכות ועילגות. מעוניין להשמיע את דעתך? אדרבא!!! יש ליצור אשכולות המיוחדים לדיון בדת מקסמן. אי אפשר בכל אשכול לדון רק בדעתך. תוסיך לכל אשכול את דעתך בנושא הדיון עצמו בכמה משפטים קצרים.
כל אחד חדש שמגיע לפורום מנסה בהתחלה בתימהון להבין מה אתה אומר. לוקח לכל אחד שבועיים להבין כי אתה דובר בשפה אחרת וכי לא ניתן לתקשר עימך, ולבנתיים כל ניסיון כזה עולה ביוקר למשתתפים האחרים.
כן, אני יודע. התבטאתי בהתבטאויות אישיות ומכוערות. אולי כי נמאס. דייי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 15:43 |
|
| |
מקס, אני מנסה מאוד לא לפגוע, אבל העובדה היא שאתה בהחלט מחריב אשכולות. אני חדש כאן בכתיבה אבל לא בקריאה. אלי חושב כמוני, ויש עוד לפחות 3 ניקים שכתבו לי בפרטי שאני צודק, ובנוסף עוד אדם שאני מכיר בעולם ה'אמיתי'. כלומר יש לפחות 6 כאלו. רובם כנראה חוששים לפגוע, אבל אתה יכול לשאול אנשים ולראות אם יש עוד אנשים שחושבים כך. אני רוצה להבהיר שבניגוד להאשמות שלך, אני אישית (ואני לא רואה את עצמי כקואליציה עם אחרים אלא רק אני עצמי) לא אמרתי שום דבר נגד שיטתך (שתקרא כאמור 'היהדות האמיתית בטהרתה', 'זה' או 'דת מקסמן'), ולא אמרתי שזה לא היהדות. לא אמרתי שאתה לא צודק. רק אמרתי שאתה מכניס לדיון נושאים לא קשורים. מקרה גולדין הוא דוגמה מובהקת לכך. מתגובתך אני מבין שהכנסת את זה לכאן בגלל שנעלו לך אשכול בנושא הזה., אבל זו לא סיבה למנוע אחרים מלדון במה שהם רוצים. בכל תגובותיך באשכול הזה, אני ראיתי רק דבר אחד שקשור לענייננו והוא השאלה אם ניתן למדוד מנת משכל. גם לאמאמין כתב זאת ותוכל להשוות בין תגובתו הקצרה והקולעת לבין תגובותיך שהביאו את האשכול למחוזות רחוקים.
לעצם העניין, מדידת אינטליגנציה. במדעי החברה נהוג לדבר על שני סוגי הגדות הגדרה נומינלית והגדרה אופרטיבית. ההגדרה הנומינלית היא הגדרה במובן הרווח של המילה הגדרה, וכאן היא תנסה לומר מה היא אינטליגנציה. ויקיפדיה מגדיר "אינטֶליגנציה היא מכלול הכישורים שבאמצעותם ניתן לפתור בעיות הדורשות חשיבה בצורה יעילה". ההגדרה המדויקת לא כל כך משנה לי, אבל נדמה שבני האדם בעולם מבינים דבר די דומה במילה אינטליגנציה. ההגדרה האופרטיבית מנסה לתת למושג מופשט הגדרה קונקרטית, וכך אינטליגנציה היא מה שמודד מבחן IQ. זכות הקיום של מבחן IQ היא שנראה שבאמת אנשים שרובנו נראה כאינטליגנטים יותר יקבלו ציון גבוה יותר. המבחן הזה הוא גם בעל מה שקרוי 'תוקף' כלומר הוא נבדק מול מבחנים אחרים שנראה שבודקים אינטליגנציה ונמצא מוצלח. ניתן לבקר את המבחן הזה ובודאי שהוא אינו מדויק כאשר משווים בין שני אנשים וההפרש הוא קטן, אבל המבחן הזה מצליח באופן לא רע להבחין במה שהאינטואיציה שלנו תגדיר שיותר/פחות אינליגנט כך שאני חושב שאין טעם לפסול אותו באופן גורף.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 18:09 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | מקס, זה אכן קשה מאוד.
אין צורך להטיף לדת החדשה שלך בכל אשכול בפורום בתשובות ארוכות ועילגות. מעוניין להשמיע את דעתך? אדרבא!!! יש ליצור אשכולות המיוחדים לדיון בדת מקסמן. אי אפשר בכל אשכול לדון רק בדעתך. תוסיך לכל אשכול את דעתך בנושא הדיון עצמו בכמה משפטים קצרים.
. |
|
נפלת על הראש ? לכל מתדיין כאן יהיה לו אשכול מיוחד ששם יכתוב את דעתו על כל נושא שדנים ? דיון היא דיון כך שכל אחד אומר את דעתו בתוך הדיון, (האריכות והעילגות וכו' רק יכול לעזור לכל אחד לדלג ושלום על ישראל) ככה מתנהל לו דיון בטבעיות.
לגבי מה קרה באשכול הזה: הסברתי שוב ושוב ואין צורך לחזור על כך ובכל זאת. הגבתי לנושא מדד משכל, ובטבעיות הגבתי להנחה של ניק יקר שעל פי ההנחה שלו ניסה להוכיח את טיעון המאמר.
ההוא נתן לי לינק לספרון שלו לעיין בו לעומק, וכך עשיתי והגבתי לו. כלומר אילו לא טרחתי לעיין בספרון שלו ולא טרחתי להגיב לו, אז היה נפגע ממני בוודאי. אז נכון הדיון עמו לכך כמה תגובות, ביג דיל אפשר לחשוב שהחרבתי את האשכול ?! ממש מסכן, לאשכול יש 1824 צפיות ב"ה ו85 תגובות. אשכול בנושא הרבה יותר מעניין והרבה יותר מעורר אתגר חשיבתי כמו האשכול האחרון שפתחתי וסגרו לי אותו ?! לא קיבל יותר ממאתיים צפיות ועוד פתחתי אותו יום אחד לפניך. אז אנא אל תתבכיין לריק, תשמח שלאשכול שלך יש פופולריות ושפו עליך.
תוקן על ידי maxmen ב- 06/08/2014 18:52:16
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 18:24 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | מקס, אני מנסה מאוד לא לפגוע, אבל העובדה היא שאתה בהחלט מחריב אשכולות. אני חדש כאן בכתיבה אבל לא בקריאה. אלי חושב כמוני, ויש עוד לפחות 3 ניקים שכתבו לי בפרטי שאני צודק, ובנוסף עוד אדם שאני מכיר בעולם ה'אמיתי'. כלומר יש לפחות 6 כאלו. רובם כנראה חוששים לפגוע, אבל אתה יכול לשאול אנשים ולראות אם יש עוד אנשים שחושבים כך. אני רוצה להבהיר שבניגוד להאשמות שלך, אני אישית (ואני לא רואה את עצמי כקואליציה עם אחרים אלא רק אני עצמי) לא אמרתי שום דבר נגד שיטתך (שתקרא כאמור 'היהדות האמיתית בטהרתה', 'זה' או 'דת מקסמן'), ולא אמרתי שזה לא היהדות. לא אמרתי שאתה לא צודק. רק אמרתי שאתה מכניס לדיון נושאים לא קשורים. מקרה גולדין הוא דוגמה מובהקת לכך. מתגובתך אני מבין שהכנסת את זה לכאן בגלל שנעלו לך אשכול בנושא הזה., אבל זו לא סיבה למנוע אחרים מלדון במה שהם רוצים. בכל תגובותיך באשכול הזה, אני ראיתי רק דבר אחד שקשור לענייננו והוא השאלה אם ניתן למדוד מנת משכל. גם לאמאמין כתב זאת ותוכל להשוות בין תגובתו הקצרה והקולעת לבין תגובותיך שהביאו את האשכול למחוזות רחוקים.
. |
|
טוב ידידי היקר: למה לנו לטחון מים, דת מקסמן היא מילת גנאי, ואתה יודע את זה, כך שלומר שלא התכוונת לפגוע ?! נראה לי מוזר !! אולי באמת הייתי צריך להיות צדיק ולדון אותך לכף זכות ולא לכעוס ולהגיב כמו שהגבתי. אבל מצד שני מותר לך להבין למה הגבתי כפי שהגבתי. כי המילה "דת מקסמן" היא מילת גנאי, ועוד לשמוע את זה ממישהו חדש שעוד לא דן עמי בשום נושא ?! זאת נשמעת חוצפה !!!
בכל אופן ביקשתי ממך ומכולם סליחה ומחילה ותעביר לאנשים האלה מהפרטי את בקשתי שהם יסלחו לי שמה נפגעו ממני.
לגבי גולדין: נתתי דוגמא אייך הדמגוג פועל (זה לקח בקושי חצי שורה).
לסיום: אין טעם יותר לדון בעניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 18:34 |
|
| |
דת מקסמן זה לא ביטוי שלי ואני רק ציטטתי. להבנתי זה לא גנאי אלא רק אומר שזה ייחודי לך; זה לא שונה מדבריה הקבועים של אמשלום שאתה משתמש במילים באון שונה משאר העולם. בכל אופן אני מבקש את סליחתך. הזכרה של גולדין היתה יכולה להתפתח לדיון ארוך כמו למשל השאלה מי יותר גרוע היטלר או לפיד. הנקודה היא שיש כאן הרבה חברים שמופרעים מכך שאתה מסיט את הנושא באשכולות רבים. אני מניח שלא היית מודע לכך, ושכאדם מתחשב תשים לב לא לעשות זאת. אם אתה חושב שאתה לא מסיט נושאים, כדאי שתשים לב שמה שאתה עושה בכל זאת מפריע להרבה אחרים. אתה יכול להגיד שלא אכפת לך או לנסות לראות כיצד לפתור את הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 00:04 |
|
| |
מקס, אני אנסה להסביר לך ואלי תעשה מאמץ להבין. כמו שאתה הסברת כל כך יפה, "מילים" הם רק הגדרות. ההגדרות מאפשרות לנו לנהל שיח עם אחרים בנושאים שונים.
בצורה מוזרה ומשונה, כולנו מגדירים "יהדות" כדת שבה יש "ניסים" (מעשה על טבעי שמתרחש כהתערבות כח חיצוני בטבע), כדת שמאמיניה מאמינים כי ישות עליונה בחרה בקבוצה מסויימת של אנשים והעניקה להם מסמך הוראות הקרוי "תורה", וכו'.
אתה, (זכותך) חושב כי היהדות האוטנתית הינה משהו אחר. מאחר וכדי להתווכח יש להגדיר על מה מדברים, אנו מגדירים שרירותית את הדת הניסית שתוארה לעיל כ"יהדות" ואת הדת אותה אתה מתאר כ"דת מקסמן".
באשכולות המנסים לבדוק ראיות, הוכחות, ניסים או כל נושא אחר בהקשר של "יהדות" מהסוג שתואר למעלה, מיותר להכניס תשובות הנוגעות ל"דת מקסמן".
נסה כתרגיל מחשבתי להידבר איתנו בשפתינו שלנו על הדת ההפותטית לה אנו קוראים "יהדות".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 00:36 |
|
| |
מקס, אם אתה מעדיף נוכל לבטל את המינוח דת מקסמן ולקרוא לדתך מהיום 'היהדות הטהורה האמיתית' (ובקצרה הה"ה) אתה בתגובה תפסיק לקרוא לדתנו הטועה עבודת אלילים ותקרא לה מהיום יהדות או לפחות יהדות לדעתכם. (בקצרה י"ל)
|
|
|
|
|