בית פורומים עצור כאן חושבים

ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2014 15:22 לינק ישיר 

יש, ביקשתי לצאת מהבועה לא כי היא שונה מהבועות האחרות. סדנא דאמונה חד הוא.
ביקשתי לצאת כי החינוך ושטיפת המוח עלולים להפריע לראות נכוחה. הבה נבדוק דתות אחרות ורק אח"כ נבדוק האם יש אנלוגיה ואיזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 10:10 לינק ישיר 

הגעתי למסקנה שאני מטומטם ואני מאד מקוה שתסכימו אתי כך שאירגע כי מי שמשמיץ אותי כך איו אלא מטומטם ואין ערך למסקנתו. החשבון שלי הוא פשוט, על פי המחקר של אלי, תואר אקדמאי הוא מסמן של חכמה ונכונות האמונו של בעליו, הוא הדין למבחן אי קיו, ומכאן שככל שאדם מתקדם באקדמיה חכמתו רבה ומסקנותיו נכונות יותר. וכאן אני שואל את עצמי איך זה שהמוסדות האקדמאיים הכי מתקדמים והכי נחשבים והכי חכמים וגם הפרופסורים הכי מכובדים בארץ קובעים חד משמעית שישראל מדינת אפרטהייד של רוצחים נפשעים, ואי כל הקהל החכם והמחוכם הזה המליך את אובמה, שהוא כמו האיש מהאגדה כל דבר שנוגע בו נהפך לחרא, איך יכול להיות שמטומטם כמוני רואה של חסיד ערום במקוה בן 12 מבין יותר מאובמה במזרח התיכון, ובכל אופן כל הפרופסורים חושבים אחרת. כנראה שאני בכל אופן מטומטם, והחכמים הגדולים ודקים, אנחנו רוצחים, מדינה לא מוסרית, אובמה הוא הגאון הגדול, החרא שלו זה סושי וקויאר, מדד חלבוני האיקיו קבע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 10:39 לינק ישיר 

באמת מצחיק אותי

מגיל 0 אני יודע שכל הפרופסורים, כל השמאלנים, כל אנשי הרוח, כל הנאורים והשכלתנים, אתאיסטים.. מה לעשות שזה לא הפריע לי [האמת שלפעמים כן - אבל גם זה ידעתי מגיל 0 שלהיות מאמין זה קשה], כמו שלא מפריע לאף ימני שאנשי האקדמיה והנאורות הם שמאלנים והומניסטים, הוא בז להם ולהתחנחנות שלהם.

פתאום נולד איזה פרופסור מקריח שעשה מחקר והוציא מיליונים על עוזרי מחקר לעשות סקר מי יותר מאמין האדם בשוק או באוניברסיטה, דבר שכל ילד בן 0 יודע, פתאום כאשר זה קיבל מספרים אז זה נהפך להוכחה מדעית מסוג ההוכחות של האוניברסיטאות הנאורות ההומניסטיות והשמאלניות מעלות הרוח והריח, לכך שאין אלוקים,שוו בנפשכם., 

באמת כשרואים את סגנון החשיבה המדעי המערבי כבר קשה לסמוך על שום מחקר בתחום מדעי הרוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 10:50 לינק ישיר 

מתוך נסיון חיים מימים ימימה, אם אינך יכול לענות לעניין. תלעג!
אם זה משכנע? לא בטוח. אבל ללועג הבור זה נותן סיפוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 11:08 לינק ישיר 

סליחה, כעת ברצינות

הרי מטבעו המדע המערבי הוא שכלתני וביקורתי
ולכן כאשר הגורם המשכנע הוא ניסוח של עובדה ידועה ומוכרת לכל דרדק בן 6 מקבלת ניסוח מדעי, והחלבון הממונה על האי קיו  מקבל איזה שם, ומוגדר כגורם לאמונה בה'. הוי אומר שהפופוליזם נצרך גם בשביל לשכנע בטענה זו, ולכן דמגוגיה נענית בלעג.

אם ה'מחקר' היה מתריס פחות ו'טריוויאלי' יותר [- מה לעשות] הוא היה יותר משכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 13:25 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:
הגעתי למסקנה שאני מטומטם ואני מאד מקוה שתסכימו אתי כך שאירגע כי מי שמשמיץ אותי כך איו אלא מטומטם ואין ערך למסקנתו. החשבון שלי הוא פשוט, על פי המחקר של אלי, תואר אקדמאי הוא מסמן של חכמה ונכונות האמונו של בעליו, הוא הדין למבחן אי קיו, ומכאן שככל שאדם מתקדם באקדמיה חכמתו רבה ומסקנותיו נכונות יותר. וכאן אני שואל את עצמי איך זה שהמוסדות האקדמאיים הכי מתקדמים והכי נחשבים והכי חכמים וגם הפרופסורים הכי מכובדים בארץ קובעים חד משמעית שישראל מדינת אפרטהייד של רוצחים נפשעים, ואי כל הקהל החכם והמחוכם הזה המליך את אובמה, שהוא כמו האיש מהאגדה כל דבר שנוגע בו נהפך לחרא, איך יכול להיות שמטומטם כמוני רואה של חסיד ערום במקוה בן 12 מבין יותר מאובמה במזרח התיכון, ובכל אופן כל הפרופסורים חושבים אחרת. כנראה שאני בכל אופן מטומטם, והחכמים הגדולים ודקים, אנחנו רוצחים, מדינה לא מוסרית, אובמה הוא הגאון הגדול, החרא שלו זה סושי וקויאר, מדד חלבוני האיקיו קבע.

ציפיתי מיותר מבעמח"ס המאמין והמשתדל.
ע"פ עורכי המחקר (בלא קשר לתוקפו) יש הבדל בין נקודות IQ בין מאמינים לאלו שלא. 

למעשה תוכל לקרוא בעשרות מחקרים איך ככל שרמת הלימודים האקדמית עולה (מדדים חיצוניים כמו טיב האוניברסיטה וההתמחות) רמת האמונה יורדת.

אתה יכול לתקוף (וכבר תקפת) את טיב המחקרים או את המדדים על פיהם הם נעשו, אך ההקשר למזרח התיכון ולהבנתו רעוע וטיפשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 14:27 לינק ישיר 

כשכתבתי את הודעתי היתה בעיה של קליטה במחשב, וכנראה גם לך יש בעיה של קליטה, אני מוכן להסביר שוב.
המתודה שאתה מציע היא: אין לי מושג בנושאי אמונה, השערת המחקר היא שככל שאדם רכש יותר חינוך אקדמי / חלבונים / תוצאות במבחנים מסויימים, מסקנותיו יותר נכונות. ולכן אם הוא לא מאמין באל זה סביר שהוא צודק.
אני מציע דרך לבחון זאת. קח נושא שכולנו מכירים ומבינים, כמו המצב במזרח התיכון, השאלה האם 'צוק איתן' מוצדק, והאם צה"ל נוהג באופן לא מוסרי כלפי החמאס. ונראה מה אומרים בעלי החלבונים / תארים / שנות חינוך מערביות רבות: התוצאה ברורה, הם מטומטמים, לא מבינים, לא קולטים, משתינים עלינו מהמקפצה, זה מוכיח שכנראה הם לא כל כך חכמים, האמונות שלהם לא כל כך מבוססות, ושהנהירה הדבילית של כמותך להתבשם ולו במעט מניחוח החרא שלהם, מגוחכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 14:29 לינק ישיר 

בהתעלם מהשלשול.

היכן טענתי כי מסקנותיהם נכונות יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:00 לינק ישיר 

eli_s כתב:

2. ככל שהאדם בעל IQ נמוך יותר הוא בעל נטיה לקבל "תותים" כעובדות.
....
4. רוב האנושות בעלת הIQ הנמוך מקבלת את אותן חוויות, נבואות ואמונה כאמת 
...
תוצאה: דת.

כאן אומר אלי שאנשי הIQ הגבוה לא יקבלו תותים כעובדות
הם יודעים ומבינים מה עובדות ומה תותים
[את התארים הוא הזכיר בהודעה אחרת]

והמציאות? אנשי הIQ ונציגיהם עלי אדמות הם ההזויים הגדולים ביותר בחברה תפיסת החיים שלהם בנויה ומיוסדת על תותים אם זה השמאל הסהרורי אם זה החרמות האקדמיים על ישראל וכל הטענות הנחותות אינטלקטואלית המגלות על חוסר הבנה של החיים סביבם ועל צריכת תותים בסדר גודל של האריה שאהב תות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:30 לינק ישיר 

אתה מבלבל בין ספקנות לבין מסקנות.
הטיעון היה כי ככל שיש IQ יותר נמוך מקבלים יותר תאוריות כעובדות בלי לבדוק אותם.
כשזה מתחבר לעובדה שמחסור בחלבון גורם לאדם דיכאון וגורם לו לחפש נחמה בזרעותיה של דת התוצאה הינה פחות IQ = יותר דתיים.

אין לזה שום קשר לסיבות בגללן אנשי אקדמיה מתחום התמחות אחד מגיעים למסקנות מסויימות בתחומי התמחות אחרים ובתפיסת החברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:39 לינק ישיר 

ישיבישער,
1. נא לכתוב בשפה עדינה. מילים כמו שכתבת לא מקובלות פה.
2. נא ענה נכונה על השאלות הבאות-
אתה מקליד כרגע במחשב, שעל פיתוחו עמלו:
א. אנשי אקדמיה מתחומי המתמטיקה, הפיזיקה ומדעי המחשב. ב. ילדים טיפשים מהמקווה. 
את הארטיקים שתאכל עוד מעט, אתה שומר במקרר שהתפתח בזכות:
א. אנשי אקדמיה מתחומי המתמטיקה, הפיזיקה ומדעי המחשב ב. ילדים טיפשים מהמקווה 
הג'י פי אס שאתה או נהגי המוניות שלך נעזרים בו, פותח על ידי:
א. אנשי אקדמיה מתחומי הפיזיקה, האסטרונומיה והמתמטיקה ב. ילדים טיפשים מהמקווה 
אם חלילה תחלה, ותיאלץ להגיע לניתוח, תפנה לבית חולים שהידע שלו נרכש על ידי:
א. אנשי אקדמיה מתחומי הכימיה, הביולוגיה והרפואה ב. ילדים טיפשים מהמקווה 

בקיצור - נא להפריד בין מה שנקרא כאן בפורום מדעי החרטא, ובין מדעים מדוייקים. 
החבר'ה שלומדים מדעים מדוייקים, הועילו לעולם, ועדיין מועילים בכל רגע נתון, פי אלף מכל באסטיונר בשוק או ילד טיפש או מבוגר טיפש כלשהו. 
ולראות את הילדים או המבוגרים האלו, כופרים בטובתה של האקדמיה, זה פשוט מעורר גיחוך, או מעורר עצבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:40 לינק ישיר 

רק הערה קטנה: כבר מזמן החוקרים לא רואים IQ כמטרה והוכחה להצלחה בחיים. אפילו לגבי משכל זה לא מדוייק [ונעזוב את זה שבחינת האינטיליגנציה שנויה במחלוקת, ובכל מקרה כל נבחן אמור להבדק בכובד ראש וע"י פסיכולוג מוסמך]. כך שזה לא ממש מרגש. גם סטטיסטית המחקר לא מוכיח שחכמים=כופרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:48 לינק ישיר 

הגם שאף אני הלכתי עד עתה בדרכו של ישיבישעאר [בצינזור ניבולי הפה], כעת רצוני לטעון טיעון אחר.

הרי הכל מודים שהדתיות הנבערת, של אלו שעושים כל דבר אסור אבל שם אלקים על פיהם ומתפללים אליו שיצליח בידם לחטוא לפניו, ושעליה אמר מרקס בצדק כי היא האופיום להמונים, היא בעצם עבודה זרה [שהתורה התירתה] ועוד צורה של קריאה בקפה, אסטרולוגיה ושאר זוועות עולם. דתיות זו היא בעצם לקחת את הנחות היסוד האליליות ולהשליך אותם כלפי הקב"ה.

דתיות זו היא בעצם הדתיות המנוגדת לאי קיו.

הדתיות האמיתית איננה בדוקא מנוגדת לאי קיו, אלא ששומריה מעטים כי היא קשה מאד לעיכול מבחינה מחשבתית.

אני יכול לשמוע על טיעון שמאחר והדת עצמה ברובד הנמוך שלה מסתכמת בדתיות הזו המתוארת לעיל, יש בזה ראיה כי גם הדתיות הגבוהה היא דתיות נמוכה בהסתר. אני יכול לשמוע טיעון כזה אבל אין בו קשר למחקר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:50 לינק ישיר 

כדי להוסיף לדיון קצת פלפל:

הנה תאוריה מעניינת:

א. ככל שהחלבונים, האיי קיו, או רמת המשכל או וואטעבער גבוהים - כך הידע רב יותר.

ב. ידע זה כוח.

ג. הכוח משחית!

דהיינו, הידען - יש לו את הלוקסוס לכפור באמונה, בעוד הבור - אין לו מספיק כוח בשכלו להסביר לעצמו את הטעמים לכפירה האפשרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 15:52 לינק ישיר 

אח רחוק. הויכוח על ה IQ לא ממש קשור לפה. אפשר לפתח את הנושא בכיוון הזה. סתם נקודות למחשבה מתוך ויקיפדיה:
נחקר רבות הקשר בין אתאיזם להשכלה, על מנת לבדוק את הטענה שאתאיזם נפוץ בעיקר בקרב אנשי מדע. מחקר בינלאומי דיווח על התאמה חיובית בין השכלה לבין אי-אמונה באלוהים.‏[33] ב-1998 דיווח כתב העת המדעי Nature על תוצאות סקר שלפיהן אמונה באל אישי או בחיים לאחר המוות היא הנמוכה ביותר בכל הזמנים בארצות הברית ב-NAS, האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות הברית: רק 7.0% מהחברים בה האמינו באל אישי, כאשר השיעור הנמוך ביותר היה בקרב החוקרים בתחום הביולוגיה (5.5% האמינו באל אישי),פיזיקאים ואסטרונומים אחריהם (7.5%), ואילו השיעור הגבוה ביותר היה בקרב המתמטיקאים (14.3%),‏[34] בעוד שמעל 85% מכלל אוכלוסיית ארצות הברית מאמינים באל אישי. עם זאת, מחקר זה ספג ביקורת על הגדרתו המחמירה לאמונה באלוהים;‏[35][36] מאמר שפורסם במגזין של אוניברסיטת שיקגו דן במחקר הנ"ל, וקבע ש-76% מהרופאים מאמינים בצורה כלשהי של אלוהים – שיעור נמוך מכלל האוכלוסייה, אך גבוה משיעור המאמינים באל אישי ב-NAS‏.[37] מחקר אחר שבדק דתיות בקרב מדענים, הפעם חברי ה-AAAS ‏(American Association for the Advancement of Science), מצא כי רק 51% מהם מאמינים בצורה כלשהי של אלוהות או כוח עליון, כאשר 33% אמרו שהם מאמינים באלוהים ו-18% אמרו שהם מאמינים בנפש אוניברסלית או בכוח עליון.[38] לפי מאמר של מגזין מנסה, נמצא יחס הפוך בין דתיות לבין אינטליגנציה ב-39 מתוך 43 מחקרים שנערכו בין 1927 ל-2002.[39] ממצאים אלו תומכים במטא-אנליזה של פרופסור מייקל ארגייל (Michael Argyle) מאוניברסיטת אוקספורד. הוא בחן 7 מחקרים שבדקו התאמה בין יחס לדת לבין IQ בבתי-ספר ובמכללות בארצות הברית, ואף על פי שנמצאה קורלציה ברורה בין אי-דתיות ל-IQ גבוה, באנליזה לא הוצבע על הסיבה וצויין שגורמים כגון רקע משפחתי ומעמד חברתי יכלו להשפיע גם כן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההפרעה האלוהית. האם מחסור בחלבון או בiq גורם לצורך באמונה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.