בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~ ממלכה תורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2015 17:17 לינק ישיר 

תודה רבה אסתרק, על נתינתך לפורום מדי שבוע כמה מילים,
והאומר דבר בשם אומרו וכו'...:)
מנהלת למופת! אה, ולדוג'...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2015 12:38 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת
פרשת שופטים תשע"ה

באחת מהערים באירופה היה מושל שתחת חסותו היו היהודים זוכים לשקט ולרוגע. מושל זה אהב לקבל שוחד וכך היו היהודים קונים לעצמם שקט וביטחון. יום אחד הוחלף המושל ומחליפו הודיע שהוא בשום אופן לא ייקח שוחד, היהודים נבהלו וחששו מאוד שהנה עכשיו יורע מצבם והמושל יתנכל אליהם. הגיעו היהודים לרב ופרשו בפניו את חששותיהם, הרב חייך, אמר להם 'אל תדאגו, הכל יסתדר'; וביקש הרב להיפגש עם המושל החדש.

בעיצומו של הקיץ המושל מזמין את הרב לפגישה. הרב מגיע לבית המושל לבוש בבגדי חורף כבדים, מעיל מצמר, מגפיים, צעיף עשוי פרווה וכובע צמר גדול. המושל, אשר רואה את הרב כך, מתחיל לצחוק ושואל "מה קרה לך כבוד הרב? מה זה הבגדים האלו?"
והרב בשיא הפשטות עונה לו "עוד מעט ירד שלג"; המושל צוחק ואומר לו " השכחת שאנחנו באמצע הקיץ?!" הרב עונה "אני יודע שאנחנו בקיץ ובכל זאת ירד שלג, אני מוכן להתערב אתך על כך". המושל צוחק ומחליט להתערב עם הרב על 5000 רובל, הרב מפקיד את סכום הכסף בידי נאמן ויוצא לביתו שמח, וכשחזר לביתו הוא אומר ליהודי העיר "אין מה לדאוג המושל קיבל שוחד 5000 רובל מעכשיו הכל יהיה בסדר".

פרשתנו מתחילה במילים "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך"; ולאחר מכן מזהירה התורה את השופטים "לא תכיר פנים ולא תיקח שוחד כי השוחד יעוור..."
כאשר אדם מקבל שוחד, דעתו מתעוותת והוא שופט לטובת זה שממנו קיבל טובת הנאה.

בחסידות מוסבר, שהשערים עליהם מדברת התורה אלו העיניים, האוזניים והפה.
העיניים צריכות שופטים בשביל לדעת מה לראות ועל מה לבחור לא להסתכל; האוזניים צריכות להיזהר ולדעת למה להקשיב ולמה לא; הפה שצריך להיזהר בדיבורו וכו'.

על כך באה התורה ומורה לנו "לא תיקח שוחד"; האדם מעצם טבעו משוחד כלפי עצמו ומכיוון שהוא השופט שאמור לשמור על השערים הללו, עליו לשים לב לא להיות משוחד במשפט ועליו להיות ערני לכל דבר שנכנס או יוצא בהם.

חודש אלול אותו התחלנו בימים אלו הוא חודש חשבון הנפש של כולנו ובו אנחנו עושים בדיקה על כל השנה לדעת אם אכן השופטים שעומדים בשערינו עושים את עבודתם נאמנה.

ההתבוננות בטוח תביא אותנו למסקנה שיש מה לשפר וההחלטות לעשות את השינוי הנדרש יעזרו לנו לחיות בעולם יותר טוב וייתנו לנו את הזכות להיכתב ולהיחתם לחיים טובים ומאושרים, חיים של גאולה אמתית ושלימה.

שבת שלום!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2015 16:23 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת פרשת כי תצא תשע"ה

רב חבדניק צעיר נסע פעם מקנדה לניו יורק נסיעת לילה אחרי חתונה, אחרי כמה שעות נהיגה הרגיש שהוא מאוד עייף וחייב לעצור לנוח, ירד מהכביש המהיר והחל לחפש מלון, הוא נוסע ונוסע ואין שום מלון באופק, רק אחרי כחצי שעה נסיעה מצא סוף סוף מלון דרכים קטן, הוא נכנס אך הפקידה אומרת לו "אני מצטערת אין לנו חדרים פנויים", שואל אותה הרב "תגידי לי היכן יש מלון נוסף כי אני ממש לא מסוגל לנהוג יותר, אני חייב לישון כמה שעות", עונה לו הפקידה "האמת היא שבכל האזור אין שום מלונות אבל ישנו בית אבות כמה קילומטרים מכאן וכשיש להם חדר פנוי הם משכירים" הגיע הרב לאותו בית אבות, הבחור הנחמד בקבלה אמר לו שבדיוק התפנה חדר באותו יום ונתן לו מפתח, החבדניק העדיף לא לחשוב מה זה חדר שהתפנה בבית אבות והלך לישון,
בבוקר הוא מתפלל ועומד לצאת לדרך, כשהוא כבר עומד ליד הרכב הוא חושב לעצמו, "אם הגעתי עד לכאן בהשגחה פרטית כנראה שיש לי כאן שליחות" הוא חוזר פנימה ושואל את הפקיד "האם יש כאן יהודים?" הפקיד אומר לו "מעניין שאתה שואל, היה לנו כאן רק יהודי אחד במקום, הוא היה גר בחדר שישנת בו ואתמול הוא נפטר, עכשיו אנחנו מחכים לכומר שיבוא לקחת אותו לקבורה" הרב הצעיר אומר לו "בטח אתה מתכוון שאתם מחכים לרב?" והפקיד אומר לו "לא, יש לנו כומר שאחראי על ענייני הקבורה והוא מטפל בכל התהליך, התחיל הרב להסביר לו את חשיבות הקבורה היהודית ובשלב מסוים הפקיד אומר לו "אתה יודע מה? אתה רב? אקח את הפרטים שלך, אוציא לך תעודת פטירה ותיקח איתך את הנפטר, החבדניק שלנו נדהם לרגע מהרעיון של גופה בתא המטען שלו.. אבל כשהתעשת, הבין שלצורך זה נשלח לשם והסכים, ואחרי כחצי שעה הוא יוצא לדרך עם מטען קצת חריג...
הוא נסע מיד לקהילה היהודית הקרובה והחל להסביר למזכיר הקהילה את העניין, אך המזכיר שנבהל מהרעיון אמר לו "הרב לא כאן תחזור מחר", כשראה שלא מכאן תבוא הישועה נסע לעוד קהילה, הוא מספר לרב את הסיפור ושניהם מתפעלים איך הגיע בדיוק בזמן להביא יהודי לקבורה יהודית, הרב מספר לו שבבית הקברות שלהם יש חלקה מיוחדת שמישהו תרם עבור יהודים גלמודים ובודדים שיוכלו להיקבר ללא תשלום, שני הרבנים הולכים להכין את הנפטר לטהרה ופתאום רב הקהילה צועק "זה לא יאומן, היהודי הזה היה חבר בקהילה שלנו, לפני כחמש שנים הוא נעלם וכולנו חיפשנו אותו ביחד עם המשטרה אך לא מצאנו אותו, תראה באיזו השגחה פרטית הוא חזר להיקבר בדיוק כאן בבית הקברות הקהילתי שלנו, אך מה שיותר מדהים זה שחמש שנים לפני שהוא נעלם הוא זה שתרם את החלקה המיוחדת לאנשים גלמודים כאן בבית הקברות...
בפרשתנו אנו קוראים על מצוות שילוח הקן, "כי ייקרה קן ציפור לפניך בדרך על כל עץ או על הארץ, אפרוחים או ביצים... לא תיקח את האם על הבנים ...שלח תשלח את האם ואת הבנים תיקח לך" אנחנו רואים שהתורה מאריכה מאוד בתיאור פרטי המקרה, והרי היתה יכולה לכתוב בקיצור אם תראה קן ציפורים אל תיקח האם על הבנים מדוע התורה מאריכה כל כך? מסבירים המפרשים, שהרבה פעמים אדם מרגיש שבשביל לקיים מצווה הוא צריך להתכונן והוא מעדיף לדחות למתי שיהיה לו יותר זמן וראש פנוי, מגיעה התורה ומראה לנו בפירוט שהמצוות יכולות להיות בכל מיני סיטואציות, "על העץ או הארץ, אפרוחים או ביצים" המצוות נמצאות סביבנו בכל מקום ואנחנו פשוט צריכים לפקוח את העיניים ולנצל את ההזדמנויות שיש לנו
אנחנו נמצאים בשבועות האחרונים של השנה וזה הזמן לקבל החלטה להסתכל סביבנו ולמצוא את כל המצוות שמחכות לנו, לשים לב לאדם שזקוק לחיוך או מילה טובה שלנו, להצטרף לשיעור קצר, להניח תפילין, להדליק נרות וכו', כך נוכל להיכנס לשנה החדשה עם עוד מצוות ומעשים טובים ונזכה להיכתב כולנו לחיים טובים ומאושרים בגשמיות וברוחניות ולשנה של גאולה אמתית ושלימה.

שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2015 16:43 לינק ישיר 

שכוייח אסתרקוש:)
א דאנק וגוצאבעס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2015 17:36 לינק ישיר 

סיפור חזק,
תודה אסתרק.
אולה, איך ווינטש דיר אויך אין א גוט שבת:)!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2015 16:24 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת פרשת כי תבוא תשע"ה

ישבתי פעם במשרדו של מפקד תחנת המשטרה ברחוב הקאוסן בבנגקוק כדי לנסות לעזור לבחור ישראלי שנעקץ על ידי חנות תכשיטים בבנגקוק, מכרו לו תכשיטים מאוד זולים במחיר של אלפי דולרים, בעודנו יושבים שם נכנסו שני אמריקאים בליווי מקומית עם אותה בעיה בדיוק, הבחורה שאלה מי אני ואמרתי שאני מנהל מרכז יהודי שעוזר למטיילים היהודים כאן, היא פנתה לאמריקאים ואמרה להם "אתם צריכים לדאוג שגם האמריקאים ייפתחו כזה בית שעוזר למטיילים" המפקד התחיל לצחוק ואמר לה "את לא מבינה, זה לא משהו שמדינות מקימות, זה העם שלהם, אצלם העזרה ההדדית היא בגנים, כשנעצר ישראלי מיד מגיעים אלי 20 ישראלים לשאול כמה אפשר לשלם בשביל לשחרר אותו, לעומת זה כשייעצר בחור אמריקאי ואני מציג לאמריקאי אחר את הדרכון שלו שיעזור לו, הוא מסתכל על התמונה ואומר לי "מצטער אני לא מכיר אותו"...
בפרשת השבוע אנחנו קוראים על מצוות הביכורים, הפירות הראשונים שצומחים על העצים מוקדשים להשם וניתנים לכוהנים, כשעם ישראל הגיעו לארץ לקח להם שבע שנים לכבוש את הארץ ועוד שבע שנים לחלק אותה ורק אז החלו לקיים את מצוות הביכורים, ההמתנה לסיים את כיבוש הארץ מובנת שהרי כל זמן שלא כבשו אין ממה לתת ביכורים, אבל למה להמתין עד שכל עם ישראל יקבלו כל אחד את חלקו בארץ ולמה לא יתחיל כל אחד לקיים את מצוות הביכורים מהרגע שקיבל את חלקו?
מוסבר בתורת החסידות, מכיוון שהתורה מצווה עלינו שמצוות הביכורים צריכה להיעשות מתוך שמחה "ושמחת בכל הטוב אשר נתן לך ה'" ויהודי לא יכול להיות שמח כשיש עדיין יהודי שלא קיבל את חלקו בארץ ישראל ועדיין לא יושב תחת גפנו ותחת תאנתו.
השבוע היה ח"י באלול יום זה הוא יום הולדתם של הבעל שם טוב מייסד החסידות הכללית ושל בעל התניא מייסד חסידות חב"ד, שניהם שמו דגש גדול על עניין הערבות ההדדית בעם ישראל.
הבעל שם טוב לימד עד כמה האהבה צריכה להיות גם ליהודי פשוט ואמר שאסור לזלזל באנשים פשוטים שכן בתמימותם הם יכולים להגיע לדרגות גבוהות.
בעל התניא התקדם עוד צעד ואומר שלא רק יהודי פשוט צריכים לאהוב אלא אפילו אדם שחטא עלינו לאהוב אותו בדיוק כמו שאנחנו אוהבים את עצמינו, כך גם נוכל להוציאו מחטאו וגם אם לא הרי קיימנו מצוות ואהבת לרעך כמוך.
בימים אלו עלינו להחליט להוסיף בערבות ההדדית ולהביא לידי ביטוי את הנקודה הזו שכל זמן שיש יהודי שחסר לו משהו בגשמיות או ברוחניות אנחנו נהיה שם עבורו.
ח"י אלול הוא גם יום מיוחד מאוד עבורנו אישית, ביום זה התחלנו את שליחותנו בבנגקוק ואנחנו מנצלים את ההזדמנות להודות לרבי מליובאוויטש שנתן לנו את הזכות להיות שלוחים במקום כל כך מיוחד ולהודות לקרוב ל2 מליון יהודים שעברו בבית חב"ד שלנו במשך השנים על העידוד והתמיכה על התרומות והעזרה ובעיקר על השיעורים שלמדנו מכל אחד ואחת מכם.
יהי רצון שנזכה שכל עם ישראל יגיעו כבר לארץ ישראל ונתאחד כולנו בארץ בגאולה אמתית ושלימה תיכף ומיד ממש.

שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2015 00:13 לינק ישיר 

אסתרק היקרה!
אני חייבת להביע את התפעלותי והערכתי! אני מאד מתרגשת מהאשכול הזה שמקפיץ ומוסיף ערך וערכים.
ישר כח ותמשיכי הלאה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 17:34 לינק ישיר 

תודה רבה, דבי!

ב"ה

ממתק לשבת פרשת נצבים תשע"ה

בכפר קטן ליד העיר מז'יבוז' היה חי רועה צאן צעיר, שנה אחת בימים שלפני יום הכיפורים התעורר בו הניצוץ היהודי והוא החליט ללכת להתפלל ביום כיפור, הוא הגיע לבית הכנסת של הבעל שם טוב, המוני יהודים נאספו להתפלל ביחד עם הצדיק, התפילה מתחילה וכולם רואים שהבעל שם טוב מתפלל השנה בדבקות עצומה, יותר מכל שנה, דביקותו של הבעל שם טוב סוחפת את כל הקהל וכולם מתפללים בהתרגשות גדולה, גם רועה הצאן נסחף בהתרגשות של כולם, הוא מרים את עיניו לשמים ואומר "ריבונו של עולם, אני לא יודע להתפלל, אבל אני יודע לנגן מאוד יפה בחליל אנגן בחליל שלי לכבודך, אנא קבל את תפילתי בדרך זו", הוא לוקח את החליל ומתחיל לנגן ניגון רועים, כל המתפללים משתתקים לרגע ומנסים להבין מי זה מפריע כאן לתפילה בנגינה בחליל? רק הבעל שם טוב מסתובב עם חיוך גדול, מזמין את רועה הצאן לעמוד לידו ומאותו רגע התפילה זורמת בשמחה גדולה, עם סיום הצום מספר הרבי לתלמידיו על כך שראה בעיני רוחו קטרוג גדול חלילה על עם ישראל ולכן כל כך התאמץ בתפילתו, התפילה המיוחדת של כולנו לא ביטלה את הגזירה ורק החליל המיוחד של רועה הצאן הוא זה שהצליח לבטל את רוע הגזירה,

את הסיפור הזה סיפרתי לפני כמה שנים בבנגקוק, קם אחד המשתתפים והפנה שאלה אל הקהל, "מה היה כל כך מיוחד בחליל של הנער?" כולם כמובן ענו שהתפילה שלו היתה מכל הלב ובתמימות וכו' אמר אותו בחור "אני חושב שהיה כאן עוד משהו מיוחד, כאשר עומדים המוני יהודים ביחד בבית הכנסת ומתפללים, כולם מתפללים שתהיה שנה טובה אבל אם נשאל כל אחד למה הוא מתכוון כשמבקש שנה טובה, כל אחד יסביר משהו אחר, אחד יגיד ששנה טובה זה שהגינה שלו תצמיח עגבניות, האחר יגיד שהפרה שלו תתן חלב, אחד יבקש שמחיר היהלומים יעלה והשני יבקש דווקא שהמחיר ירד כי הוא עומד לקנות עכשיו יהלומים וכך כמספר האנשים כך מספר הפרשנויות למשמעות של שנה טובה, אבל כשנשמע קול החליל בבית הכנסת פתאום כל המחשבות של כולם התאחדו בשאלה "מה זה החליל הזה" ועצם זה שכולם התאחדו במחשבתם זה דבר שמחולל נפלאות ומבטל גזירות"

פרשת השבוע מתחילה במילים "אתם נצבים היום כולכם...ראשיכם שבטיכם...חוטב עציך ושואב מימך" פרשה זו נקראת באופן קבוע בשבת שלפני ראש השנה ומסבירים המפרשים שהמילה היום שבפסוק "אתם נצבים היום כולכם" מכוונת לראש השנה והפסוק אומר לנו שעל ידי "כולכם" על ידי האחדות האמיתית של יהודים מכל סוג שהוא זוכים להיות "נצבים" בראש השנה במשמעות שעומדים זקופים וזכאים בדין כאשר עם ישראל מאוחדים ומרגישים את הערבות ההדדית האמתית ביניהם אזי הם יכולים להגיע לדין ברוגע ובשלווה מתוך ידיעה שהקב"ה יזכה אותם בדין וכתוב אותם לשנה טובה.

שנזכה לקראת השנה החדשה להתאחד כולנו ולעמוד ניצבים כאיש אחד לקראת שנה טובה ומתוקה שנה של גאולה וישועה לכל עם ישראל.

שבת שלום!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2015 11:58 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת
פרשת וילך תשע"ו

מספר הרב וילהלם, שליח הרבי מליובאוויטש בבנגקוק:
בראש השנה ישבנו על הספות בבית חב"ד והתפתח דיון מעניין, "איך זה שעם כל הישראלים שאנו פוגשים בטיול אנחנו מרגישים משפחה ומאד נחמד לנו לשבת איתם ביחד? וגם, מה מושך את כל המטיילים לבוא לשמוע קידוש ולהתחבר יותר לרוחניות?"

היו שטענו בתוקף שזה רק בגלל שאנחנו בטיול והכל נחמד ונעים ואנחנו לא באמת "עצמנו", אבל מיד כשחוזרים לארץ מתגלה המצב הטבעי שלנו. והיו שסברו בדיוק הפוך, שבארץ אנו מושפעים מהפוליטיקה, מהלחצים ומעומס העבודה; אבל דווקא בטיול מתגלה ה"אני האמיתי" שלנו, מתגלה החיבור בינינו כעם אחד, וגם החיבור עם הנשמה שלנו.

בסופו של הדיון כולם השתכנעו שאכן כאן בטיול זה באמת אנחנו, והלוואי שנצליח גם בארץ להישאר עם ההרגשה הזו.. אמרתי להם, שלא מפתיע שהם בחרו במסקנה שמוציאה אותם אנשים טובים יותר.. אך זוהי האמת, ומעניין שזהו עניינה המרכזי והמיוחד של השנה החדשה אליה נכנסנו בימים אלו "שנת הקהל"...

בפרשת השבוע "פרשת וילך" אותה משה אומר לבני ישראל ביומו האחרון, הוא מצווה עליהם את המצווה המיוחדת, מצוות הקהל.

אחת לשבע שנים עם סיום שנת השמיטה היו כל עם ישראל מתאספים בבית המקדש והמלך שהיה באותה תקופה היה מקריא קטעים מהתורה לכל העם. מעמד מכובד זה נקרא "הקהל" ועל שמו נקראת כל השנה שלאחר השמיטה "שנת הקהל". מטרת המעמד היתה לשחזר את מעמד קבלת התורה בהר סיני, לחזק את עם ישראל ביראת שמים ולזרזם במצוות.

מסביר הרבי מליובאוויטש על כך שבמשך שנת השמיטה עם ישראל התנתקו מעבודת האדמה לשנה שלימה וממילא התעסקו יותר ברוחניות (הם היו בסוג של טיול...), ועכשיו עם סיום השנה (עם חזרתם לארץ...) הם מתאספים ביחד כדי ללמוד איך לקחת את הרוחניות שחוו ולהביא אותה לידי ביטוי בשש השנים הבאות בהם יחזרו לעבודת האדמה ויחזרו להתעסקות עם הגשמיות.

כיום כאשר אין לנו בית מקדש איך נוכל לקיים מצווה זו?
מסביר הרבי שכיום תפקידנו לחזק את האחדות בתוכנו על ידי עריכת התכנסויות מיוחדות לשנה זו בהם נחזק אחד את השני בעשיית מצוות ומעשים טובים.

בנוסף, אם נשים לב נראה שהתורה מדגישה שהמצווה היא להקהיל אנשים נשים וטף. לכל אחד מקבוצות אלו יש תכונות ומעלות, יש מעלות שמיוחדות לאנשים, יש מעלות שמיוחדות לנשים ויש גם דברים שניתן ללמוד דווקא מהטף. כך גם לכל אחד באופן אישי יש קצת מכל התכונות הללו ושנת הקהל זה הזמן לאחד את כל הכוחות שבתוכנו ולהשתמש בכל הכוחות ביחד כדי לחזק את הקשר עם הקב"ה.

אין ספק שהאחדות של כל עם ישראל ואיחוד הכוחות שבתוכנו הם ההכנה הכי טובה להיחתם ביום הכיפורים לשנה טובה ומתוקה;
כפי שנאמר "ברכנו אבינו כולנו כאחד" - כשאנחנו מאוחדים אזי אנחנו ראויים לברכת השם.

יהי רצון שעל ידי ההוספה באחדות של כולנו כעם ועל ידי החיזוק של כל אחד באופן אישי עם איחוד כל הכוחות שבתוכו נזכה כבר השנה בחג הסוכות לחוות שוב את המעמד המיוחד של הקהל בבית המקדש.

שבת שלום!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2015 14:57 לינק ישיר 

אמנם אסתרק לא נמצאת כדי להעלות לנו ממתק לשבת, אך אם למישהי יש איזה דבר תורה היא מוזמנת לשתף אותנו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 16:26 לינק ישיר 

ב"ה ממתק לשבת האזינו תשע"ו שנת "הקהל"

קבוצה של סטודנטים היו פעם בשיחה אישית ביחידות עם הרבי מליובאויטש, לאחר היחידות הם שאלו את הרבי: "רבי, האם אנחנו יהודים טובים?" הם כנראה ציפו לשמוע מהרבי את היחס לאנשים שעדיין לא מקפידים על חיים של תורה ומצוות ביום יום".
הרבי ענה להם: "בוודאי אתם מכירים את הסיפור של סולם יעקב אבינו. יש סולם שמלאכים יורדים מלמעלה למטה ומלאכים שעולים מלמטה למעלה. כל יהודי נמצא על סולם. אם ישנו יהודי שעומד על הסולם בשלב גבוה מאד אבל הוא לא מתקדם, הוא במצב פחות טוב ממי שנמצא בשלב הראשון אבל מתקדם לשלב השני ושואף להמשיך ולהתקדם. ואז סיים הרבי ואמר להם את השאלה הזו כל יהודי צריך לשאול את עצמו כל יום "האם אני יהודי טוב? האם אני משקיע בקשר שלי עם הקב"ה? האם אני משתדל שהיום יהיה יותר טוב מאתמול וכבר היום מתכונן לכך שמחר יהיה עוד יותר טוב?"

בפרשת השבוע נקרא את שירת האזינו, משה רבינו פותח את דבריו במילים "האזינו השמיים ואדברה ותשמע הארץ אמרי פי" מדוע פונה משה אל השמיים בביטוי של האזנה ואל הארץ פונה משה בביטוי של שמיעה? מוסבר על כך שהאזנה היא ביטוי שמשתמשים בו לשמיעה מקרוב לעומת שמיעה שיכולה להיות גם מרחוק, משה רבנו שענייני השמיים קרובים אליו משתמש בביטוי האזינו לשמים ואל הארץ שרחוקה ממנו הוא פונה שתשמע. אבל למה בכלל משה מדבר גם אל הארץ? אם הוא קרוב לשמיים שידבר רק בענייני שמיים? מסביר הרבי מליובאוויטש שמשה מלמד אותנו שצריכים לזכור שגם כשנמצאים בשמיים ובהתעסקות רוחנית המטרה היא להביא את הרוחניות לידי ביטוי בענייני הארץ.

אנחנו נמצאים ביום שאחרי יום הכיפורים יום שבו כולם מתעלים ומתרוממים ודומים למלאכים הנמצאים בשמים, עלינו לזכור לקחת את יום כיפור אתנו לכל השנה ולדעת שיום כיפור בא לידי ביטוי בעיקר ביום שאחרי בזה שניישם את ההתעוררות הרוחנית של יום כיפור במעשים הארציים הפשוטים שלנו בכל יום, רק כך נוכל לוודא את היותנו מאותם מלאכים שעולים על הסולם וממשיכים להתקדם בקשר עם הקב"ה.

שנזכה להיות בין העולים בסולם ולנצל את הכוחות שקיבלנו לשנה טובה של הצלחה בגשמיות וברוחניות.

שבת שלום!

תוקן על ידי רידה ב- 25/09/2015 17:14:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 17:27 לינק ישיר 

יישר כח גדול מהללו!!

מוזמנת להעלות לנו גם בהמשך, עד שאסתרק תחזור..

שבת שלום ומבורך!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2015 12:16 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת
פרשת בראשית תשע"ו

יעקב היה יהודי עני ושמח בחלקו. כשבתו של יעקב התארסה בשעה טובה ויעקב ראה שאין כסף להוצאות החתונה החליט לנסוע לעיר הבירה ולבקש מיהודים טובים שיעזרו לו. הוא לובש בגדים יפים ועולה לרכבת לראשונה בחייו אל עיר הבירה, הוא יורד בתחנה המרכזית ומתחיל לחשוב לאן ללכת? מאיפה הוא אמור לדעת היכן גרים היהודים העשירים?
הוא עומד כך מבולבל, חם לו ומתחיל לגרד לו בגב, הוא נכנס לגן היפה שמאחוריו ומתחיל לגרד את גבו על אחד העצים, המלך בדיוק מסתכל מהחלון ורואה יהודי מהודר בלבושו עומד ומתגרד על אחד מעציו.

המלך שולח את עוזרו לקרוא ליהודי ומבקש לדעת מה מעשיו, יעקב מתחיל להתחנן "אדוני המלך אני לא ידעתי שזו החצר שלך, אני ממש מתנצל", המלך שואל אותו "למה הגעת לכאן?" ויעקב מספר לתומו שיש לו בת שעומדת להתחתן ואין כסף להוצאות החתונה, המלך מצווה על העוזר להביא ליעקב סכום כסף וגם כמה מתנות לחתן ולכלה "כי אם הוא ייצטרך לדאוג לסכום כזה הבת שלו תישאר רווקה כל חייה..."

יעקב חוזר תוך כמה שעות לעיר ולהפתעת כולם שוכר את אחד האולמות היפים לחתונת בתו וכולם מנסים להבין מאיפה הכסף אבל יעקב לא מגלה. בעיצומה של שמחת החתונה ניגשו ליעקב שניים מחבריו ומבקשים שיגלה להם מאיפה הכסף, ויעקב מספר להם את כל מה שהיה בבית המלך.

החברים מחליטים שזה ממש רעיון מצוין וכבר למחרת שניהם יושבים על הרכבת בדרכם לארמון המלך. הם נכנסים לחצר, כל אחד תופס עץ ומתחיל להתגרד, המלך מסתכל בחלון ומנסה להבין מאיפה צצו הפעם שני יהודים ליד העצים שלו, הוא מזמין אותם אליו ושואל אותם למעשיהם, והם עונים את אותם תשובות כמו יעקב, המלך קורא לעוזר ואומר לו "תלה כל אחד מהם על העץ שעליו הוא התגרד".

היהודים הנדהמים שואלים את המלך למה זה מגיע להם? והמלך מסביר שזו מרידה במלכות להכנס לחצר המלך להתגרד, שואלים המסכנים "אבל למה חבר שלנו היה כאן ונתת לו כסף ואותנו אתה תולה?" עונה המלך "החבר שלכם היה לבד, אתם שניים יכולתם לגרד אחד לשני..."

פרשתנו פותחת את התורה עם סיפור הבריאה ומספרת לנו על היום הששי בו נברא האדם, מיד לאחר בריאתו אומר הקב"ה "לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו". על כך מסביר רש"י, "זכה עזר לא זכה כנגדו", אם האדם זוכה תהיה אשתו עזר ויהיו להם חיים יפים אך אם לא יזכה היא תהיה כנגדו.

בתורת החסידות מוסבר שמכיוון שאיש ואשה רואים את העולם בצורה שונה ופועלים בצורה שונה לכן דווקא בזה שהיא כנגדו היא העזר שלו. דווקא הניגודיות של האשה משלימה את האדם ועוזרת לו לראות את הדברים בצורה נכונה וביחד הם משלימים את תכלית הבריאה.
כמובן העזר יהיה בתנאי שבני הזוג יקבלו את ראייתם השונה בצורה בריאה ונכונה ויבינו שרק ביחד יהיו מושלמים אחרת גם ה"עזר" ייתפרש כ"נגדו".

וזה גם מלמד אותנו על חיינו בעולם, אם נסתכל על המציאות בצורה נכונה נבין שגם דברים שנראים נגדנו הם רק כדי לאתגר אותנו שנתגבר ועל ידי זה נתחזק. רואים את זה בצורה יפה בפרשתנו כשהקב"ה שם את אדם הראשון בגן עדן אבל אוסר עליו לאכול מעץ הדעת. איזה סוג גן עדן זה אם אני לא יכול לעשות כל מה שאני רוצה?
הקב"ה מלמד את אדם שגן עדן אמיתי הוא לא במצב בו אין קשיים, אלא דווקא כאשר יש אתגרים ואתה מצליח להתגבר עליהם.

השבת שבת בראשית, השבת הראשונה לאחר החגים ובה קוראים את הפרשה הראשונה בתורה. הנהגת שבת זו, תשפיע על מצבנו כל השנה.
••
כאשר נתבונן על החיים בצורה כזו נשכיל לגרד אחד את השני בצורה עדינה ובונה ולהתייחס נכון ל"גירודים" של חברינו ואוהבנו, כך נזכה שכל מה שנראה נגדנו יהיה בפשטות בעזרנו.

שבת שלום!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2015 12:29 לינק ישיר 

הממתק היה חסר!

שבת שלום!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2015 10:40 לינק ישיר 

ממתק לשבת פרשת נח תשע"ו

כשלוש שנים לאחר שהגענו לתאילנד הפעילות כבר גדלה מאוד ובית חב'ד שלנו היה קטן מדי, חיפשנו מקום גדול יותר בכל האיזור אך לא הצלחנו למצוא, בליל שבת היו משתתפים כבר 200-300 מטיילים כל שבוע, והתחלנו לעשות את קבלות השבת במלון שמול בית חב"ד, שנתיים אחר כך החלה האינתיפאדה השנייה בארץ ומנהל המלון באותה תקופה שהיה מוסלמי הודיע לי פתאום שלא נוכל יותר לעשות את השבתות במלון וחזרנו לעשות את השבתות בבית חב"ד בשתי קומות בו זמנית ובשני סבבים, חשבתי לעצמי איך נוכל להמשיך כך?
באותו שבוע הגיע אלי בעל בניין גדול מאוד באותו רחוב שלנו והציע להשכיר לנו את הבניין הגדול שלו במחיר טוב, וכך הגענו למקום הרבה יותר גדול ומתאים בו אנחנו נמצאים עד היום.
למדתי שכשנסגרת דלת זה על מנת שייפתח שער הרבה יותר גדול.
פרשת השבוע נקראת פרשת נח, ידוע ששמה של הפרשה מבטא את התוכן שלה, אבל בפרשת נח נראה שהשם לא מתאים, הרי רוב הדברים שקורים בפרשה הם ממש לא נוחים, מסופר על המבול ששטף את העולם ועל חטא הפלגה ואם כן למה נקראת הפרשה כך?
מסביר הרבי מליובאוויטש שבשם נח טמונה המשמעות הפנימית שמסתתרת מאחורי האירועים הקשים והסוערים. אמנם המבול ודור הפלגה כשלעצמם הם ההיפך הגמור ממנוחה ורגיעה, אבל דווקא על-ידם באה מנוחה ונחת-רוח לעולם.
המבול טיהר את הארץ ויצר עולם טוב לאין-ערוך מזה שהיה קודם לכן. המדרש אומר, שכאשר נח יצא מן התיבה "ראה עולם חדש". זה היה עולם שנתעלה במדרגתו, עד שהקב"ה כרת עמו ברית "לדורות עולם" שלא יחריב אותו יותר. אם-כן, בסיכומו של דבר, היו מי המבול "מי נח", מים שהביאו מנוחה לעולם.
עם ישראל עובר בשבועות האחרונים תקופה לא פשוטה, מבול של טרור ושל חששות, כולנו תקווה שהממשלה וכוחות הביטחון ינקטו ביד קשה ויעשו את המוטל עליהם כדי למגר את אויבינו במהרה ואנחנו מצדנו נוסיף בתפילות ומעשים טובים לזכות הצלחתם, הגברים ישתדלו יותר בהנחת תפילין והבנות יישתדלו יותר בהדלקת נרות שבת והעיקר אנחנו צריכים להיות בטוחים שנצא מתקופה זו מחוזקים ומחוברים יותר באחדות אמיתית שתביא אותנו לגאולה שלימה בקרוב ממש.

שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~ ממלכה תורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.