בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~ ממלכה תורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2014 14:12 לינק ישיר 

ב"ה

השבת פרשת לך-לך

הציווי הראשון שנאמר לאברהם אבינו הוא: "לךְ-לךָ מארצך וממולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אַרְאֶךָּ". כאשר מורים לאדם ללכת למקום כלשהו, הדבר החשוב ביותר הוא לומר לו לאן ללכת ולציין את תכונותיו של המקום החדש; ואילו כאן לא נאמר דבר על היעד שאליו אברהם צריך ללכת.

הציווי הזה טומן בחובו את היסוד המרכזי בחייו של יהודי. אף-על-פי שיהודי חי בעולם הזה, הכפוף לחוקי הטבע ולמנהגי העולם – בכל-זאת, בכוחו להתעלות על כל אלה ולהתחבר עם הקב"ה, שהוא בלתי-מוגבל. לשם כך נדרשת מהיהודי התמסרות מוחלטת לציווי הבורא ואמונה בלתי-מוגבלת בו.

לכן הבורא אינו אומר לאברהם איזו היא אותה ארץ שאליה עליו ללכת. הוא אומר לו רק דבר אחד: "אל הארץ אשר אַרְאֶךָּ" – הארץ שאני אראה לך. זה מספיק ליהודי כדי ללכת אחר הבורא בלי לשאול שאלות.

זה הציווי הראשון, שמקפל בתוכו את תמצית ההוויה היהודית – היכולת להתעלות מעל כל המגבלות הטבעיות ולדבוק בבורא בכל נימי הנפש. כשנוהגים כך זוכים להגיע "אל הארץ אשר אראך" כפשוטם של דברים – אל הגאולה האמיתית והשלמה על-ידי משיח-צדקנו, שבה ישובו כל ישראל לארץ-ישראל, ומתוך שמחה ושלום.

עניין נוסף אנחנו לומדים מההוראה הראשונה של בורא העולם, ליהודי הראשון בעולם - אברהם אבינו, והיא: 'לך-לך...'
הוראה שנשארה אקטואלית ונצחית לכל יהודי בכל מקום ובכל זמן - 'לך-לך' -- אף פעם אל תעמוד במקום, תמיד תתקדם קדימה, לא משנה מהיכן באת, איפה גדלת ומה הטבע שלך - צא משם ותתקדם אל הקדושה.

באיחול 'ויעקב הלך לדרכו',
משיח עכשיו.
שבת שלום וחורף בריא!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2014 14:18 לינק ישיר 

יפה !תודה אסתרק!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2014 14:24 לינק ישיר 

איזה יפה איסתרק, תודה רבה!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2014 19:46 לינק ישיר 

יפה איסתרק כל הכבוד את תמיד מוצאת במה לשמח אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2014 20:44 לינק ישיר 

אסתרקוש - אשריך!!
חברות, אתן מוזמנות בשמחה להוסיף ולהתדין על מה שחושבים אחרת, או על משהו שהואר לנו בעקבות הדברים.. ככה זה ילך להיות יותר חי.
 ובעיקר - להשתדל לקשר לממלכתנו:)

פורום  ממלכה במבחן - לא סתם אגדה...

פורום  פרחי מיאמי Miami Boys Choir - כי לשירים כאלו אין תחליף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2014 17:54 לינק ישיר 

ב"ה

השבת פרשת וירא (מסירות-נפש ללא תנאי)

הניסיון העשירי שנתנסה בו אברהם אבינו– עקדת יצחק – היה הקשה מכולם והגדול שבהם. הניסיון הזה נחשב שיא של מסירות-נפש, וזכותו עומדת לנו בכל הדורות.

גדולתו של הניסיון הזה שאברהם אבינו היה מוכן למלא את הציווי האלוקי אף-על-פי שלא היו בו שום תועלת ושום היגיון. כשאדם מוסר את נפשו למען אמונתו, יש בכך תועלת מסויימת וקידוש שם שמים. כאן הדבר היה אמור להיעשות בראש הר נידח, באין רואים. מה התועלת שהייתה יכולה לצמוח מזה?

יצחק גם היה היורש האפשרי היחיד להמשך דרכו ואמונתו של אברהם. אילו היה עולֶה לעולָה, היה בא הקץ על האמונה שאברהם הפיץ וגילה. אברהם פעל אפוא לא רק נגד רגש האבהות הטבעי שלו, אלא נגד כל היגיון ואפילו נגד שאיפתו להנחיל לאנושות את האמונה בבורא-עולם.

כאן נתגלתה מסירות-הנפש האמיתית של אברהם אבינו – מסירות-נפש ללא תנאי, למעלה מכל היגיון. בכך הומחשה דבקותו המוחלטת באלוקים, שבעבורה היה מוכן למסור הכול – את כל הווייתו, הגשמית והרוחנית. זו מסירות-הנפש האמיתית שהוריש לנו, דבקות מוחלטת בבורא, בלי סייגים ובלי שום חישובים ושיקולים. לכן ניסיון העקדה הוא העומד לזכותנו בכל דור ודור.

(על-פי לקוטי שיחות כרך כ, עמ' 73)

שבת שלום!!
משיח עכשיו!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2014 18:05 לינק ישיר 

אסתרקוש אין עלייך! תודה צדיקה! הדבר תורה מקסים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2014 19:13 לינק ישיר 

מדהים! איזה כיף לפתוח את השבוע עם כאלו חיזוקים,אשרייך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2014 20:12 לינק ישיר 

"קיים אברהם אבינו את כל התורה עד שלא ניתנה" (קידושין דף פב.)
מדרש: מהיכן? מעצמו למד.

אומר הרב משה שפירא (שמעתי מאבי): למה רק אברהם אבינו מצליח בזה, ללמוד מעצמו?
יוצא, אברהם אבינו היה היחיד שהיה עצמו באמת.

וכיוון שתמרור ביקשה קישור לממלכה- העניין הנ"ל הוא אחד הדברים שאנחנו רואים לאורך הספר איסתרק ומהללאל. איסתרק ומהללאל בעצם לומדים לאט לאט להיות עצמם באמת.

שבוע טוב!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2014 20:27 לינק ישיר 

חזק, רידה!!
עבודה של חיים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/11/2014 20:31 לינק ישיר 

מדהההייים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 14:34 לינק ישיר 

ממתק לשבת פרשת תולדות תשע"ה

אב ובנו הגיעו אל הרבי מליובאוויטש וביקשו ברכה לקראת בר-המצווה של הבן.
הרבי ברך את הילד, וכשפנו ללכת – קרא להם לחזור.
הוא פנה אל הבן ושאל אותו:"האם אתה אוהד ספורט" ?
כן."
"איזה"?
"בייסבול."
"איזו קבוצה?"
"הדוג'רס" (קבוצה שהיתה בניו-יורק בשנות החמישים).
"היית פעם במשחק שלהם?"
"כן. לפני כחודש אבא לקח אותי למשחק."
"ואיך היה?"
"האמת, די מאכזב. כשעברו שני שליש מהמשחק, הקבוצה אותה אני אוהד היתה בהפסד של תשע נגד שתיים, פער גדול מדי. אז קמנו והלכנו."
"תגיד לי, גם השחקנים עזבו"?
"לא, בוודאי שלא."
"מדוע"?
"יש הבדל בין אוהד לשחקן. האוהד נמצא שם בשביל הנאתו, כשהוא רוצה לעזוב – הוא עוזב. אבל השחקן הוא חלק מהמשחק, הוא חייב להישאר עד הסוף, הוא תמיד צריך להשקיע את המקסימום ולקוות שאולי הוא בכל אופן יצליח לנצח."
"גם בתורה ובמצוות, יש אוהדים ויש שחקנים. מהרגע שאתה נהיה בר מצווה אתה מקבל את הזכות להיות שחקן ולא רק אוהד אני מציע לך- תהיה שחקן"!

בפרשתנו אנחנו קוראים על רבקה שהרתה לאחר הרבה שנים של ציפייה, והתורה מספרת "ויתרוצצו הבנים בקרבה ותאמר אם כן למה זה אנוכי ותלך לדרוש את ה', ויאמר ה' לה שני גויים בבטנך וכו'"
מסביר המדרש שכשהייתה רבקה עוברת בפתחי בתי מדרש ומקומות שעושים מעשים טובים הרגישה שהתינוק דוחף לצאת, אמרה לעצמה "איזה ילד צדיק אני מגדלת הוא ממש מרגיש את האנרגיה הטובה, אך כשעברה ליד פתחי עבודה זרה ומעשים לא טובים שוב הרגישה את הדחיפה, אמרה "אם כן למה זה אנוכי", אם זה ילד שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו אז למה אני מביאה אותו לעולם, כשאומרים לה שיש לה שניים היא נרגעת שלפחות כל אחד מהם ממוקד ויודע מה הוא רוצה בחיים.

בחסידות מוסבר שהסיפור של רבקה הוא בעצם הסיפור של כל אחד מאתנו, לפעמים אנחנו עושים מעשה טוב ומרגישים שזה בדיוק המקום שלנו וממש נמשכים לעשות עוד טוב אך לפעמים אנחנו מסוגלים לעשות משהו לא טוב ולהרגיש טוב גם עם זה, כשאדם מתבונן בעצמו יכול להישבר ולהגיד "למה זה אנוכי" למה אני כל כך לא יציב, איך יכול להיות שאני נהנה מהטוב אבל מסוגל גם ליהנות מהרע?
באה תורת החסידות ואומרת שיש לנו בתוכנו 2 נפשות, נפש אלוקית ונפש בהמית, הנפש האלוקית רוצה לחשוב, לדבר ולעשות את הטוב האלוקי והנפש הבהמית רוצה את מה שנוח לה מבלי להתחשב בתפקידה בעולם, ומכיוון שאין שני מלכים מושלים בכתר אחד, עלינו להשכיל לתת לנפש האלוקית את הכוחות לנצח במלחמה, אך כדי לנצח אי אפשר לשבת ביציע ולצפות, צריכים להיות שחקן פעיל.
גם בעולם אנחנו רואים כל הזמן, ובמיוחד לאחרונה את המלחמה בין הטוב לרע בין אנשים שרוצים למלא את ייעודם בעולם מתוך שמחה ומנוחה לבין אנשים שרוצים להביא הרס וחורבן וגם במשחק הזה אי אפשר לשבת רק כאוהד,
ברור שכוחות הביטחון הם אלו שעושים בע"ה את העבודה בשטח אבל אנחנו גם צריכים לעזור על ידי שנעשה החלטה טובה להוסיף עוד מצווה ועוד מעשה טוב מתוך אהבת ישראל אמתית לזכות כוחות הביטחון ולזכות כל עם ישראל שיזכה לשבת לבטח בארצו,
ובזכות ההוספה של כולנו בטוב נזכה כבר לראות בקרוב עולם שכולו טוב בביאת משיח צדקנו בגאולה אמתית ושלימה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2014 14:44 לינק ישיר 

אמן אמן אמן!!!! אסתרק יישר כוח ענק!!!! החיית את נפשי עכשיו! אין לך מושג איזה כוח נותנות המילים שלך... 
הסיפור עם הרבי פשוט מדהים!!!! את כל פעם מחדש מחדדת לי למה אני כ"כ אוהבת את החסידות הזו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2014 14:46 לינק ישיר 

"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"-
אני לא כותבת בעצמי את מה שאני מביאה. רק מעתיקה דברים שאני מקבלת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2014 15:34 לינק ישיר 

איזה יפה!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~ ממלכה תורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext