בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~ ממלכה תורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2014 15:26 לינק ישיר 

השבת פרשת "תולדות".
למה אהב יצחק את עשיו?
לרב אחד היה בן שלא הלך בדרך הישר.
אביו הרב היה מקרבו באהבה וחיבה.
מידי פעם היה מסתכל לשמים ואומר: רבונו של עולם יהי רצון שתנהג עם בניך כמו שאני נוהג עם בני.
חז"ל אומרים שלעתיד לבוא יאמר הקב"ה ליצחק: בניך חטאו. יענה יצחק: וכי אני לא אהבתי את בני למרות שהיה עשיו..? ובזכות זה ניגאל!
השבת שבת מברכים כסלו, שנזכה כולנו לגאולה האמיתית והשלמה תיכף ומיד ממש! לעילוי נשמת גבריאל נח בן נחמן ורבקה בת שמעון הי"ד!

נשלח מהאנדרואיד שלי

איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2014 18:11 לינק ישיר 

אסתרק ומהללו, יישר כח ענק! אמנם לא הספקתי לראות לפני שבת, אבל נהניתי מאוד לקרוא עכשיו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 19:28 לינק ישיר 

משהו יפה ששמעתי..

כידוע השנה שנת שמיטה. כבר משנה שעברה כל הרבנים מתפלפלים אודות הלכות שמיטה. זה אומר רק יבול נוכרי, ואחר אומר שאסור ורק אוצר בי"ד וכדו'.

שמיטה בימינו זה דרבנן. לכל הדעות (למעט בודדים ממש).
ויש הלכה ש"ספק דרבנן לקולא"- כלומר, אם יש ספק במצוות דרבנן הולכים אחר המקילים.

לעומת זאת, מצוות כגון לשון הרע, הוצאת שם רע, הלבנת פנים הן מצוות מדאורייתא.

עכשיו תתארו את הסיטואציה הבאה: מספר חברים יושבים יחד בסעודה משותפת. ראובן לוחש לשמעון "אל תאכל מהסלט ירקות. יצחק הביא את זה, והוא לא מקפיד כ"כ. זה בטח היתר מכירה."

יוצא שראובן עבר על לשון הרע או הוצאת שם רע ואולי גם על הלבנת פנים. ושמעון שקיבל את דבריו גם עבר על האיסורים הנ"ל.
כלומר, ראובן ושמעון עברו על מצוות מדאורייתא, כדי להחמיר בספק דרבנן.

אז שנדע במה אמורים להחמיר ובמה אמורים להקל,
ושנזכה להרבות באהבת חינם!

שבת שלום :-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 19:37 לינק ישיר 

יפה ממש!!
שנדע להבחין בין עיקר לטפל,
אמן!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2014 19:45 לינק ישיר 

יישר כח! מילים כדורבנות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 19:58 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 20:56 לינק ישיר 

רידה, הקדמת אותי:-)
אז עכשיו תורי:

ב"ה
ממתק לשבת ויצא תשע"ה
בשנה הראשונה לשליחותי בתאילנד הייתי יוצא לרחוב הקאוסן המפורסם בבנגקוק ומחפש אנשים שיבואו להשלים מניין,
יום אחד בעודי עומד ברחוב אני רואה מרחוק בחור גדול מתקרב לעברי עם שער ארוך, קעקועים ועגילים, ראיתי שהוא ישראלי אבל הייתי בטוח שזה לא הטיפוס שיבוא להשלים מניין, הסתובבתי כדי לא להיתקל במבט שלו, אחרי דקה אני מקבל טפיחה על הכתף והבחור אומר לי "חבדניק, אתה צריך מניין?"
עניתי לו בנבוכות "כן" הוא מיד התחיל להסתובב ותוך כמה דקות חזר עם עוד 20 ישראלים, צעדנו כולנו ביחד לבית חב"ד והתפללנו מנחה,
אחרי התפילה הבחור ניגש אלי ואומר לי "אתה חדש פה, אני אלמד אותך, תפנה לכל מי שאתה רואה בלי להסתכל איך הוא נראה חיצונית, כאן כולם יבואו בשמחה להשלים מניין.
אחרי כמה שנים פגשתי אותו כשטייל שוב בתאילנד, אמרתי לו "אתה אחד המורים הטובים שהיו לי"
פרשתנו מספרת על יעקב אבינו שבורח מפני עשיו, הוא עוזב את החממה של בית יצחק ורבקה הצדיקים והולך לבית לבן הרשע בחרן, שם הוא נאלץ לעבוד כרועה צאן ודווקא שם יעקב רואה הצלחה הן בגשמיות, הוא מתעשר מאוד והן ברוחניות, הוא בונה שם את ביתו ומוליד שם את שנים עשר השבטים,
איך יתכן שהיסוד של עם ישראל מתחיל דווקא בחרן בבית לבן במקום בארץ ישראל?
אותה שאלה יכולה להישאל גם על כללות התורה למה ההתעסקות הרבה כל כך בגשמיות, תפילין מעור גשמי, אתרוג גשמי וכו' הרי היה יותר מתאים שהתורה תתעסק יותר ברוחניות, שהחיבור לקב"ה יהיה באמצעות מדיטציה ולא באמצעות תפילין גשמיות?
אלא, בעולם הזה הקב"ה משחק אתנו משחק מחבואים, הוא מתחבא בתוך כל הגשמיות ועלינו לחפש ולמצוא את הנקודה האלוקית שנמצאת בכל דבר בעולם ובכל אדם, לפעמים אנחנו מחליפים תפקידים, אנחנו מתחבאים ונותנים לו לחפש אותנו, אבל אם נתמקד בתפקיד שלנו נגלה את האלוקים שבתוכנו ובתוך כל אדם ודבר שמסביבנו, עלינו רק לזכור לא להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.
יעקב אבינו נתן לנו את הדוגמא שאפשר להגיע אפילו למקום כמו חרן ודווקא שם בתוך החושך לגלות את האור ולהקים 12 שבטים שהם היסוד של עם ישראל.
בשבוע האחרון התקיים הכינוס העולמי של שלוחי חב"ד, ישבנו במשך ארבעה ימים בדיונים על השליחות שהרבי הטיל עלינו היא לגלות בכל יהודי את הניצוץ המיוחד שבתוכו ולסייע לו לפרוץ ולהאיר,
הרבי תמיד אומר שכל יהודי הוא שליח ולכן על כל אחד מאתנו מוטלת הזכות והחובה לגלות את הטוב שבחברינו ובסביבתנו וכשכל הניצוצות יתחברו יחד נזכה לאור הגדול של הגאולה השלימה בקרוב ממש.
שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2014 21:00 לינק ישיר 

יפה מאוד!! איזה סיפור יפה ומיוחד :-)
מאיפה זה לקוח? מי כתב את זה?

תודה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:01 לינק ישיר 

השליח הרב נחמיה וילהלם. מתאילנד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:04 לינק ישיר 

איזה יפה איסתרק! כל הכבוד לכן 

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:16 לינק ישיר 

לכבוד תחילת חודש כסלו
רב של האולפנא (תיכון לפעמים עם חטיבת ביניים לבנות דתיות לאומיות) שלי סיפר כמה סיבות לשם כסלו
כסלו לפי החסידות זה כיסוי לו זה חודש שצריך בו הרבה אמונה כמו המכבים בזמנם גם אנחנו צריכים להתחזק באמונה בה' בזמנינו, וסיבה של ה' כסלו זה כסיל-"פתי" אדם שלפעמים מאמין נראה ככסיל כמו המכבים שהאמינו שינצחו את היונים שהיו חזקים מהם ונראו ככסילים.
שנזכה גם אנחנו להאמין בה' באמונה חזקה כמו זאת של המכבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:19 לינק ישיר 

יפה טמיאל! איזה ד"ת חמוד!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:29 לינק ישיר 

יפה טמיאל! (ממש מסקרן אותי איפה את לומדת..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2014 21:32 לינק ישיר 

יפה טמיאל! יישר כח!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2014 21:37 לינק ישיר 

אשקול מקסים ומחזק ממש!
יישר כח!
זה כל כך תורם כשאת כבר לא בסטטוס תלמידה
ואין לך את כל שיעורי היהדות וההשקפה וההרצאות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~ ממלכה תורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.