בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~ ממלכה תורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2014 14:32 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת פרשת מקץ וחג החנוכה תשע"ה

היתה פעם משפחה שבניה היו מאוד מאוחדים, יום אחד הפסיק האח המבוגר להגיע לאירועים המשפחתיים, לאחר תקופה, החליט אחיו הצעיר לבקרו, היה זה לילה קר מאד, האח הצעיר מצא את אחיו יושב מול אח בוערת, האש הדולקת היתה חמימה ומזמינה.
האח הבין את סיבת ביקורו של אחיו הצעיר והזמין אותו לשבת לידו בכיסא נוח, מול האח, הוא ישב בשקט וחיכה... שקט עמוק שרר בין שני האחים, שניהם רק התבוננו בריקודי הלהבות מסביב לעצים הבוערים, כעבור מס' דקות לקח האח הצעיר את אחד הגחלים הבולטים ובזהירות רבה, הרחיק אותו מהאש.
הוא חזר לכורסתו, והמתין... האח המארח התבונן מרותק למעשיו של האח הצעיר.
אט אט החל הגחל הגדול לדעוך, בתחילה איבד את הברק, ואח"כ כבה כמעט לגמרי, תוך זמן קצר, מה שהיה קודם חגיגה של אור וחום, הפך להיות גחל מכוסה שכבה של אפר מת, שחור וקר.
אף מילה לא נאמרה בין שני האחים מתחילת הערב...
בעוד האח הצעיר מתכונן לעזוב לביתו, החזיר שוב את הגחל הקר וחסר התועלת למרכז הלהבות.
כמעט מיד הוא חזר לבעור, כשהוא ניזון מהאור ומהחום של הגחלים הסמוכים לו.
כשעמד האח הצעיר ליד הדלת אמר לו מארחו "תודה על הביקור שלך ועל השיעור הנפלא שלימדת אותי.
אחזור למשפחה".
בפרשת השבוע אנו קוראים על יוסף שממונה להיות משנה למלך במצרים, אחיו של יוסף מגיעים לקנות אוכל ויוסף מתייחס אליהם בצורה משונה, הוא שולח אותם בחזרה לכנען וכשהם חוזרים הוא מאשים את בנימין בגניבה עד לסוף המרגש שיהודה מגיע ליוסף ומבקש לשבת בכלא במקום בנימין ואז יוסף מתגלה.
כשקוראים את כל הסיפור לא מובן מה בעצם יוסף רוצה, אם הוא נהנה לנקום בהם על כך שמכרו אותו שיעשה זאת מיד? ואם הוא סולח להם שיגיד להם תיכף כשהגיעו "אני יוסף רוצו לקרוא לאבא, חבל על כל יום שהוא מתאבל".
אלא שיוסף כשראה שהתגשמו חלומותיו למלוכה פיתח חלום חדש חלום של הורדת השנאה ושל אהבה אמתית בין האחים, יוסף ידע שאחיו אמנם נפלו במכירתו אבל היה בטוח שבפנימיותם יש רצון חזק לאהבת אחים אמתית ולצורך זה הוא מוביל אותם לנקודה שהם יוכלו להוכיח שגם הם הבינו את המסר של האחווה והם מוכנים למסור את נפשם בשביל אח שלהם, הוא מבקש שיביאו את בנימין ומגלגל הכל כך שבנימין יצטרך להישאר בכלא במצריים ובעצם להיות בסיטואציה דומה לשל יוסף אלא שהפעם האחים מגלים את הפנימיות האמתית שלהם ומוכנים למסור את נפשם עבור בנימין וכשיוסף רואה זאת הוא לא יכול יותר להתאפק, הוא מתגלה אליהם ואומר להם אין לכם מה לדאוג אני כבר סלחתי לכם וגם אתם הוכחתם שלמדתם איך צריכה להיות אהבה אמתית בין אחים.
את אותו רעיון אנחנו רואים אצל מתתיהו ובניו שיצאו למלחמה למרות היותם מעטים וחלשים מול רבים וחזקים כי הם ידעו שעל מנת לעורר את פנימיותם של עם ישראל שמצבם לא היה טוב, צריכים מסירות נפש שתעורר בהם את אותה נקודה פנימית.
לכל יהודי יש בתוכו כד קטן של שמן האמונה ופעמים נראה לנו שהכד הזה קטן מאוד אך אם נתחיל להשתמש בו נראה שהוא יכול לספק לנו כוחות הרבה מעבר למצופה.
יהי רצון שכל אחד מאתנו יזכה לגלות את כד השמן שבתוכו וביחד נאיר את העולם, כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן של גאולה שלימה בקרוב.

שבת שלום וחנוכה שמח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2014 15:06 לינק ישיר 

יישר כח!!
שבת שלום לכולן!!
תזכורת-שבת מברכים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2014 15:10 לינק ישיר 

תודה רבה!! ממש אהבתי את המשפט האחד לפני האחרון..
שכוייח!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2014 19:43 לינק ישיר 

אכן ממתק!!! תודה רבה נהניתי לקרוא גם אחרי השבת...
גילוי נאות: בכל שנה שמגיעים לקטע הזה בפרשה שיוסף מתגלה לפני אחיו,אני מתרגשת ועולות בי דמעות כאילו זו הפעם
הראשונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2014 19:51 לינק ישיר 

זה יקרה בשבוע הבא:-)

גם אני ככה... אני כל השבוע במתח מה יקרה עד שהוא מתגלה בפניהם:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2014 20:04 לינק ישיר 

חחח
כשחישבו מתי הבר מצוה של אחי הצעיר יוצא, חשבו שזה יוצא בפרשת ויגש וסבתא שלי ממש התלהבה כי היא ממש אוהבת את הקטע הזה. בסוף התברר שהיה טעות בחישוב, וזה היה ויחי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 01:12 לינק ישיר 

חחחח
ישר כוח איסתרק!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 09:56 לינק ישיר 

מכירות את הבדיחה על האישה שתמיד היתה ממררת בבכי כשהאחים מכרו את יוסף , עד ששנה אחת היא הפסיקה לבכות. שאלו אותה למה היא לא בוכה, אז היא אמרה "די, זה אשמתו! למה הוא הלך לאחים שלו? הוא לא זוכר משנה שעברה מה שהם עשו לו???"
תודה איסתרק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 10:13 לינק ישיר 

חחחחחח חמוד אלרנן!

נשלח מהאנדרואיד שלי

איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 11:46 לינק ישיר 

אלרנן 

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2014 22:56 לינק ישיר 

חחחח אלרנן........

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2014 10:00 לינק ישיר 

ב"ה
ממתק לשבת פרשת ויגש תשע"ה
אחד מתלמידי הבעל שם טוב קרא פעם בספרים שמי שנמנע מלדבר 40 יום זוכה לראות את אליהו הנביא, החליט התלמיד כי ההשקעה שווה והתחיל לשתוק במשך ארבעים יום, עברו הימים והוא מחכה לבואו של אליהו אבל לצערו הגדול הוא לא זוכה, הלך לבעל שם טוב והתלונן, "רבי, אני כבר ארבעים יום לא מדבר ולא זכיתי לראות את אליהו הנביא, אומר לו הרבי "בא אתי" הם יוצאים ביחד והרבי פונה לאורוות הסוסים שמחוץ לבית הכנסת, הרבי ניגש לאחד הסוסים ומתחיל ללטף אותו ואז פונה לתלמיד ואומר לו "אתה רואה את הסוס הזה הוא כבר 40 שנה לא מדבר וגם לא זכה לראות את אליהו הנביא..."
בשבועות אלו אנו קוראים בתורה את הסיפור של יוסף ואחיו, האחים כבר חזרו אליו עם בנימין כבקשתו, אך בדרכם חזרה לביתם מתגלה גביע הכסף של יוסף באמתחתו של בנימין והם מוחזרים למצרים, השבוע נקרא איך שיהודה ניגש ליוסף לשכנעו שישחרר את בנימין גם במחיר השארתו של יהודה כעבד במקומו, את דבריו עם יוסף פותח יהודה במילים "בי אדוני".
בחסידות מוסבר שיש משמעות רוחנית פנימית לגישתו של יהודה ליוסף,
אחי יוסף היו רועי צאן כי זו היתה הדרך הכי נוחה לעבוד את השם, מבלי להיות מעורבים יותר מדי בעולם, לוקחים את הצאן לרעות בשדה ואפשר לשבת לעבוד את השם בשקט ובשלווה, לנגן ניגונים ולהתבונן ביופי הבריאה, יוסף לעומתם היה מאוד מעורב בעולם, הוא היה משנה למלך מצריים אחראי על כל הכלכלה המצרית וניהול כל ענייני המדינה, ולכן כתוב שיוסף הכיר את אחיו והם לא הכירוהו, הוא הכיר את דרך עבודת השם שלהם אבל הם לא הכירוהו כי הם לא יכלו להאמין שאפשר להיות כל כך מעורב בעולם ובכל זאת להיות מחובר לקב"ה,
לאחר שראו את התנהלותו של יוסף ניגש אליו יהודה כנציגם של כל האחים ואומר לו "בי אדוני" אנחנו מודים שדרכך היא הנכונה, לחיות בתוך העולם ולא בבריחה ממנו והלוואי שדרכך תדבק בנו וגם אנחנו נלמד שהתכלית היא לגלות את האלוקות גם בעולם הגשמי.
המסר הוא ברור, הקב"ה הביא אותנו לעולם כדי שנעשה מהעולם החשוך והמבולגן ארמון מפואר שיהיה ראוי להשראת השכינה, את הארמון הזה אנחנו בונים באמצעות מצוות ומעשים טובים בפועל, היהדות מלמדת אותנו שהרוחניות האמתית היא דווקא באמצעות המצווה הגשמית, השאיפה שלנו צריכה להיות שנחיה בתוך העולם הגשמי עם הרבה שפע אבל אסור לנו לשכוח שאת הגשמיות הקב"ה נותן לנו על מנת לעשות ממנה רוחניות.
שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2014 10:30 לינק ישיר 

וואו וואו וואו!!
פעם ראשונה שאני שומעת את המשמעות הזאת של דברי יהודה ליוסף וזה פרוש כ"כ יפה, עמוק ואמיתי!!
תודה רבה!!
שבת שלום ומבורך

וסתם להוסיף מחשבות והרהורים שעולים בי-
בהמשך הסיפור אנו רואים שיהודה הולך להתקין בתי מדרש ובתי כנסת. כלומר, הוא עסוק רק בחלק הרוחני.
ונראה לי שאפשר לומר שאמנם כצורת חיים של עם- הצורת חיים הזאת של העלאת המציאות הגשמית היא הנכונה, אך עדיין צריך בתוכנו את אלה שחיים בעיקר חיי רוחניות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2014 10:55 לינק ישיר 

יישר כח אסתרק!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2014 12:06 לינק ישיר 

אסתרק תודה!
רידה ג"כ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~ ממלכה תורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext