בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~ ממלכה תורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2014 14:33 לינק ישיר 

ישר כוח איסתרק ורידה, גם אנחנו למדנו משהו בכיתה על הפרשה, אם יהיה לי זמן בעזי"ת אני יעלה

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

תוקן על ידי רבקושירה ב- 26/12/2014 15:06:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2014 15:06 לינק ישיר 

בפס ל"ד כתוב: "איך אעלה אל אבי והנער איננו איתי"- כשתעלה נשמתנו לאחר 120 שנה אל אבינו שבשמיים, נראה שהיצה"ר בלבל אותנו, וכמה פספסנו שלא ניצלנו את ימי הנערות כראוי.

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2014 15:16 לינק ישיר 

כמה יפה ככה צודק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2015 14:12 לינק ישיר 

אסתרק, מה עם הממתק שלנו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2015 14:37 לינק ישיר 

כן, כולנו מחכות לזה! וגם לך....:)

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 14:37 לינק ישיר 

ממתק לפרשת ויחי תשע"ה

בחור ישראלי נסע פעם על הכביש המהיר בארה"ב כחצי שעה לפני שבת, פתאום הוא רואה בצד הכביש אדם חובש כיפה עומד ליד רכב עם מכסה מנוע פתוח, הוא חושב לעצמו "אי אפשר להשאיר יהודי דתי ככה תקוע לפני שבת" הוא יורד לשוליים ונוסע אחורה עד לאותו מקום, יורד מהרכב ותוך כמה דקות מצליח לסדר את הבעיה,
הוא לוחץ יד לבחור שמודה לו מאוד ואומר לו "שבת שלום" הבחור אומר לו "מה?" הוא מנסה להגיד לו באנגלית "גוד שבת" אבל הבנאדם לא מבין, הישראלי שואל אותו "אתה יהודי" והוא עונה שלא "אז מה הכיפה הזו על הראש שלך?" הבחור מחייך ואומר "אה זה... לפני שסבתא שלי נפטרה היא נתנה לי את זה ואמרה לי כל פעם שתהיה לך בעיה שים את זה על הראש ותראה שמיד יעזרו לך, עכשיו שנתקעתי החלטתי לנסות את זה ואני רואה שזה עובד"...
בפרשתנו יעקב קורא לבניו על מנת לברך אותם טרם מותו, הדבר הכי הגיוני היה לכאורה שיאסוף את כל בניו ויברך את כולם בכל הברכות, אבל יעקב פונה לכל אחד ומברך אותו בברכה שונה שמתאימה לו,
יעקב בעצם אומר לבניו ההצלחה שלכם כעם תהיה כשתמיד תהיו מאוחדים ותשתדלו לעזור אחד לשני, אך דעו שאחדות אמיתית היא לא כשכולם נראים וחושבים אותו הדבר, אחדות היא לדעת לגלות את המיוחד שבכל אחד ולהביאו לידי ביטוי וכך אחד משלים את השני ולכן אומר להם יעקב אברך כל אחד מכם בברכה המיוחדת לו שיצליח למצות את הפוטנציאל המיוחד שהקב"ה הטמין בו,
הקב"ה נתן לכל אדם בעולם את המיוחד שלו והברכה הגדולה שלנו כעם תהיה כשנדע לעזור אחד לשני בזכות זה שאנחנו אחים גם אם איננו דומים.
העם היהודי תמיד התברך בעזרה ובערבות הדדית ועלינו רק להזכיר לעצמינו כל פעם מחדש שכל יהודי הוא אחי גם אם הוא נראה שונה ממני.
יהי רצון שאכן נצליח לחזק את אחדותינו ובזכות זה נזכה לראות בקרוב את משיח צדקנו.
שבת שלום לכל משפחת ממלכה במבחן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2015 14:40 לינק ישיר 

חזק וברוך איסתרק! 

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 14:45 לינק ישיר 

תודה אסתרק!
שבת שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2015 14:46 לינק ישיר 

שבת שלום!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2015 19:52 לינק ישיר 

תודה רבה ויישר כח!
כיף לקרוא גם אחרי שבת..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2015 20:21 לינק ישיר 

ממתקים טעימים כל הזמן,
לא משנה מתי מביאים אותם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 16:30 לינק ישיר 

אהבתי, מהלעלעל....

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2015 14:45 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת פרשת שמות תשע"ה

מיכאל הדייג נקלע יום אחד לסערה בלב ים ורק במאמצים מרובים הצליח להגיע לאי בודד, עברו ימים מיכאל כבר התרגל לחיות באי לבדו, בנה לעצמו בקתת עץ והיא היתה לו לבית ומחסה מפני הגשמים והחום, לילה אחד מיכאל יצא לדוג דגים כדי להשביע את רעבונו וכשחזר אל החוף כולו רטוב הדליק מדורה כדי להתחמם קצת, אך ברגע אחד המדורה הבעירה קרשים שהיו בסמוך, ולפני שמיכאל הספיק למצמץ בקתתו האהובה עלתה באש, הוא לא האמין למראה עיניו. אחרי כל האסונות שפקדו אותו, גם הדבר היחיד שהיה ברשותו עלה באש?! הוא הביט בטרוניה כלפי השמיים וזעק: "למה זה מגיע לי"? הוא העביר את הלילה כשהוא ממרר בבכי, עד שבחצות הלילה הופיעה באופק – ספינה, "איך מצאתם אותי"? שאל מיכאל בהתרגשות כשדמעות גיל שוטפות את לחייו.
"מה זאת אומרת"? שאל רב החובל בתמיהה, "בזכות האש הגדולה שהדלקת כדי להזעיק אותנו".
בפרשת השבוע אנחנו קוראים על משה רבנו שגודל ורואה את סבלם של אחיו במצרים, מנסה לעזור להם אך נאלץ לברוח לאחר שהרג מצרי כדי להציל יהודי, משה יושב בחוסר מנוחה ובדאגה כבדה לעתיד אחיו בגלות מצרים, יום אחד בעודו רועה את צאן חותנו הוא רואה מחזה מוזר, "הסנה בוער באש והסנה איננו אכל", סנה הוא צמח קוצני יבש ומשה רואה דבר לא טבעי, צמח שאמור להאכל על ידי האש ואיננו נאכל אומר המדרש מדוע התגלה הקב"ה אל משה דווקא בסנה הבוער? כי בזה הרגיע את דאגתו "כשם שהסנה בוער באש ואיננו אוכל כך המצרים אינם יכולים לכלות את ישראל".
בהתגלות הראשונה של הקב"ה למשה רבנו הוא מעביר לכולנו מסר הן כעם והן לכל אחד מאתנו כפרט, עם ישראל בכל הדורות ראה איך ש"בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו" אבל בסופו של דבר לא יכלו לכלותנו כי "הקב"ה מצילנו מידם" וכך גם יהודי צריך לדעת שגם כשהדברים לא קורים בדיוק כפי שהוא תכנן עליו לזכור שיש מי שמתכנן את הדברים ודואג שהכל יהיה לטובה.
רבי שניאור זלמן בעל התניא אמר פעם שהאילנות נושאי הפירות מסמלים את תלמידי החכמים יודעי התורה והסנה מסמל את היהודי הפשוט, ההתגלות בשיח הקוצני מזכירה לנו כי לכל יהודי ויהודי יש בתוככי נפשו בעירה פנימית של רצון להתקרב אל האלוקים, המשימה הגדולה היא לגלות את הרצון הפנימי הנסתר הזה, וליצור שוב את החיבור בין ה"סנה" (העולם החומרני) וה"אש" (קיום מצוות הבורא),
ככל שנחזק את הקשר בינינו לבורא נצליח לראות יותר טוב את המסר שבסנה ואת הטוב הנראה והנגלה.
יהי רצון שכפי שזכינו לראות את הנסים ביציאת מצרים נזכה בקרוב לראות נפלאות בגאולה השלימה.
שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2015 14:49 לינק ישיר 

מאד יפה! תודה אסתרק!! שבת שלום לכולן!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2015 15:01 לינק ישיר 

יישר כח!! יפה מאוד!!
שבת שלום!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~ ממלכה תורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.