| נשלח ב-9/1/2015 15:17 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-16/1/2015 02:06 |
|
| |
ממתק לשבת פרשת וארא תשע"ה מספרים על הרב גרוסמן, שהלך לכותל המערבי יחד עם יהודי עשיר ונדיב מאוד, כשהתקרבו לכותל, הם מבחינים ביהודי שנשען על אבני הכותל ובוכה בלי סוף. אומר הרב גרוסמן לעשיר: "תשמע, בא נעשה עסק, ניגש ליהודי הזה ונשאל אותו מדוע הוא ממרר בבכי? אם הבעיה שלו בתחום הרוחני, משהו שאני יכול לסייע לו כרב, אני מתחייב לסייע לו. ואם הבעיה שלו היא כלכלית, אתה תעזור לו" אמר לו העשיר: "בסדר, אני מסכים". ניגש הרב גרוסמן ואמר ליהודי: "אני רואה אותך כבר רבע שעה, יושב כאן ובוכה, אולי אני יכול לעזור לך במשהו? עונה לו היהודי: "לא, אתה לא יכול לעזור לי...אני לא צריך עזרה". אומר לו הרב גרוסמן: "תכיר, נמצא כאן אחד מגדולי הנדבנים, יש לך אולי בעיה כלכלית? כי אם כן, הוא יכול לעזור לך? עונה לו היהודי: "לא, לא צריך". אומר לו הרב גרוסמן: "אז מה קרה? מדוע אתה בוכה? עונה לו היהודי: "אתה לא מבין כבוד הרב, יש לי עשרה ילדים, אתמול חיתנתי את הבן העשירי ובאתי היום להודות לקב"ה, על כך שזיכני לגדלם ולהכניסם לחופה בכבוד ובשמחה ועל כך אני בוכה. אינני צריך כלום, רק באתי להודות לה'". *** בפרשת השבוע אנחנו קוראים על המכות שהקב"ה מביא על המצרים, בשבעת המכות האחרונות, הקב"ה ציווה על משה שהוא בעצמו יביא את המכה על מצרים אך שלושת המכות הראשונות נפתחות בציווי "אמור אל אהרון" מסביר רש"י "לפי שהגין היאור על משה כשהושלך לתוכו, לפיכך לא לקה על ידו במכות דם וצפרדע ולקה על ידי אהרון, וכן במכת כינים "לא היה העפר כדאי ללקות על ידו לפי שהגן על משה כשהרג את המצרי וטמן אותו בחול". *** בפסוקים אלו מלמדת אותנו הצורה עד כמה חשובה הכרת הטוב אפילו כלפי הדומם כמו נהר או עפר שאם נעזרתי בו לא אפגע בו ומזה עלינו ללמוד עד כמה צריכים אנו להכיר טובה לכל אדם שעוזר לנו או עשה משהו למענינו ובטח להודות לקב"ה על כל הטוב שהוא נותן לנו בכל רגע ביום, אותו הטוב שלפעמים נראה לנו מובן מאליו, נזכור תמיד להגיד תודה ולהכיר לו טובה באמצעות הוספה בקיום מצוות ומעשים טובים. שבת שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2015 02:18 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-16/1/2015 10:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2015 11:43 |
|
| |
תודה אסתרק, איזה סיפור יפה! וואו, יש לי הרבה מה לכתוב על הכרת הטוב, כל הקונטרס של הרח"ש, הוא מדהים!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2015 12:34 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת בא תשע"ה היו היה פעם איכר ולו פרד זקן. לרוע המזל, נפל הפרד אל תוך הבאר העתיקה שבחצר ביתו. האיכר הזקן שמע את הפרד גונח בקולי קולות. האיכר אהב וחיבב את הפרד הזקן, אך לאחר ששקל את המצב בכובד ראש החליט, שגם הפרד הזקן וגם הבאר העתיקה, אינם שווים את הטרחה. האיכר כינס את כל השכנים, וגייס אותם לעזרה. הוא ביקש מהם לערום עפר, כדי לקבור את הפרד הזקן בתוך הבאר ולשים קץ לסבלו. כך, חשב לעצמו, יפתור את שתי הבעיות בבת אחת. *** בתחילה, נתקף הפרד הזקן בפאניקה. לא די לו בשפל מצבו בתחתית הבאר אלא שמנסים לקבור אותו חיים. אך כשהאיכר ושכניו המשיכו לרוקן אתים עמוסי עפר, אל תוך הבאר, ורגבי העפר הוסיפו לחבוט בגבו, נצנצה מחשבה בראשו. הוא קלט, לפתע, שבכל פעם שערימת עפר צולפת בגבו, הוא צריך פשוט לנער אותה מעליו ולטפס עליה. וכך בדיוק עשה פעם אחר פעם. למרות החבטות המכאיבות, ולמרות הסיטואציה העגומה והמשפילה, הפרד הזקן נלחם בכאבים, והמשיך באומץ קדימה. לא חלף זמן רב, והפרד הזקן, חבול ומותש, פסע בראש מורם ובמבט של ניצחון, מעבר לדופן הבאר, לעיניהם המשתאות של האיכר ושכניו. מה שנדמה היה, בהתחלה, שיקבור אותו, התברר, בסופו של דבר, כְּמַה שהציל את חייו. *** בפרשת השבוע הקב"ה אומר למשה שידחוק בעם ישראל לקחת מהמצרים כל כסף, כלי זהב ושמלות ורש"י מסביר שזה מתוך הדאגה שתקוים ההבטחה של הקב"ה לאברהם אבינו "כי גר יהיה זרעך בארץ לא להם ועבדום ועינו אותם ואחרי כן יצאו ברכוש גדול". אבל נשאלת השאלה מדוע בכלל הסכים אברהם אבינו לעסקה הזו? האם לא היה צריך מיד להתקומם ולהגיד - "ריבונו של עולם, אני מוותר על הרכוש הגדול ותוותר אתה על העבודה והעינויים שלהם" ?? *** בתורת החסידות מוסבר שהרכוש הגדול המדובר כאן הוא הניצוצות האלוקיים הטמונים במצרים. הבריאה כולה נבראה בידי הקב"ה ובכל חלק ממנה מסתתר הכוח האלוקי המחיה אותו; תפקידו של יהודי לגלות את הניצוץ האלוקי הטמון בכל חלק בבריאה באמצעות זה שמשתמש באותו דבר למטרה טובה. כגון - כשמברכים על מאכל מגלים את הקדושה שבו; כשנותנים צדקה מגלים את האלוקות שבכסף וכך בכל דבר. ככל שהקליפה עבה יותר כך הניצוץ שמתחבא בפנים גדול יותר. מצריים באותה תקופה היתה "ערוות הארץ" - הקליפה הכי גדולה בעולם ועל מנת שמשפחתם של אבותינו אברהם יצחק ויעקב תהפוך לעם ישראל היה עליהם לעבור את כור ההיתוך הזה של ממצרים ולברר את כל הניצוצות הגדולים שהיו טמונים שם. *** וכך אומר הקב"ה לאברהם 'הבנים שלך הולכים להיות במקום קשה ולעשות עבודה קשה אבל אני מבטיח לך שיגיעתם לא תהיה לריק, הם בסופו של תהליך יצליחו לברר את הניצוצות ויצאו ברכוש גדול!'. *** לכן כשמגיע רגע היציאה מפציר בהם משה לקחת אתם את הכסף והזהב של מצריים וכשיעשו בהם את השימוש הנכון יעלו את הניצוצות הטמונים במצריים לקדושה וכך יגיעו לארץ ישראל ברכוש רוחני גדול. *** פעמים רבות בחיינו אנו נתקלים בקשיים גשמיים ורוחניים כאחד ועלינו לזכור שאם נבין שהקושי הוא אתגר נצליח לצאת מהקושי ברכוש גדול, אם נשכיל להשתמש בעפר שמנסה לכסות אותנו כדי להתעלות - אזי נמצא את עצמנו מחוץ לבור. משיח עכשיו, שבת שלום! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2015 12:43 |
|
| |
וואו, איזה יפה, המשל מוכר אבל יפה כל פעם מחדש, מזכיר לי את מהללאל, כל הקטע שלו בסוף הספר, איך שהוא מסביר שהוא היה המחנך של עצמו, ושמהקשיים הוא צמח... שבת שלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2015 14:29 |
|
| |
איסתרק, איזה יפה! יפה ההקבלה מהלעלעל! שבת שלום!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 18:09 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת בשלח ויוד שבט תשע"ה שירלי צ'יסהולם היתה האישה השחורה הראשונה שנבחרה אי-פעם לבית הנבחרים של ארצות הברית היא מצאה את עצמה נאבקת בדעות קדומות ובחברי קונגרס גזעניים שניסו לעכב את התקדמותה. לאחר בחירתה היא מונתה כחברה בוועדת החקלאות, תחום בו שירלי, אישה שגדלה כל חייה באזור עירוני, לא יכלה לתרום רבות ,המינוי גרם לה אכזבה רבה, היא רצתה להיבחר כדי למגר את בעיית העוני וחסרי הבית במרכזי הערים; מה תוכל לעשות כחברה בוועדת החקלאות? *** יום אחד היא קיבלה טלפון ממשרדו של הרבי מליובאוויטש. "הרבי רוצה להיפגש עמך", נאמר לה. צ'יסהולם, שהתגוררה במרחק רחוב אחד ממרכז חב"ד העולמי "770", נפגשה עם הרבי לפני הבחירות בניסיון לקבל את תמיכתו במועמדותה (אותו, אגב, לא קיבלה: הרבי סירב להתערב בפוליטיקה ולתמוך בה או בכל מועמד אחר); כעת תהיה זו פגישתם השנייה. *** "אני יודע שאת מאוד מאוכזבת" אמר לה הרבי כשנפגשו. "אך דעי כי בורא העולם העניק לך מתנה אמתית! לארצות הברית עודפים רבים של מזון, בעוד אלפי איש נמקים ברעב. את יכולה להשתמש במתנה שנתן לך האלוקים כדי לספק מזון לעניים. עלייך למצוא דרך מקורית לעשות זאת". *** זמן קצר לאחר-מכן נפגשה שירלי באקראי עם הסנאטור בוב דול, שייצג את מדינת קנזס העתירה בשטחים חקלאיים. הוא שטח באוזנה את מצוקת החקלאים במדינתו: באותם הימים החלה ארצות הברית לרכוש פירות וירקות מקובה, והחקלאים נותרו עם עודפי מזון והפסדים משמעותיים. תוך כדי שיחה נזכרה שירלי בדברי הרבי ובמוחה החל להתגבש רעיון. *** במשך השנים הבאות, עמלה שירלי צ'יסהולם יחד עם בוב דול על הרחבת תוכניות המספקות מזון לנצרכים, התוכניות ידועות בארה"ב בשם Food Stamps ו WICונזקפות שם לזכותה של שירלי אך היא עצמה זקפה זאת תמיד לזכותו של הרבי. *** בפרשתנו מסופר על כך שעם ישראל מגיעים למרה ורוצים מים לשתות אך המים שם מרים ולא ניתנים לשתייה "וילונו העם על משה לאמר מה נשתה" ובפסוק הבא "ויצעק משה אל ה' ויורהו ה' עץ וישלך אל המים וימתקו המים" בקריאת פסוקים אלו עולה התמיהה למה הקב"ה מקשה על העם המסכן שיצא ממצריים וסבל כבר מספיק? למה לעשות את החיים מרים ורק אחר כך להמתיקם אם יש דרך שיהיו מתוקים מלכתחילה? האם קשה לאלוקים לגרום לעץ ליפול אל המים ולהמתיקם לפני תלונות בני ישראל? *** אך בהמשך הפסוק מתורצת השאלה "שם שם לו חוק ומשפט ושם נסהו" הקב"ה מספר למשה שהוא קבע חוק ומשפט לעם ישראל "חוק הניסיונות" החיים הפשוטים הם קלים יותר אך הניסיונות והאתגרים מרוממים את האדם למקום גבוה יותר, המים המתוקים הופכים להיות הרבה יותר מתוקים לאחר המאמץ האנושי להמתקתם. *** ביום ששי הזה, יו"ד בשבט, ימלאו 65 שנים לפטירתו של הרבי הקודם ולתחילת מנהיגותו של הרבי מליובאוויטש, הרבי תמיד לימד אותנו להפוך כל קושי לאתגר ולהסתכל על כל ניסיון כסולם דרכו אפשר להתעלות בגשמיות וברוחניות, ביום הזה נחליט לחזק את חיינו בדרכו המיוחדת הזו של הרבי ונזכה לרומם את חיינו הן בגשמיות והן ברוחניות. שבת שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 20:48 |
|
| |
יישר כח!! משהו שם לא מדוייק בסיום, לא? הרי היה הפרש של שנה בין פטירתו של הרבי הקודם לקבלת הנשיאות ע"י הרבי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 20:53 |
|
| |
את מתכוונת לקטע שאסרק העלתה לפרשת בא? לא מוזכר שם בכלל שום רבי!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 21:03 |
|
| |
בקטע של הסיום, כשכתוב על יו"ד שבט, כתוב שמלאו 65 שנה לפטירתו של הרבי הקודם ולמנהיגותו של הרבי מליובאוויטש. כמדומני שזה 65 שנה לפטירת הרבי הקודם ו64 שנה לקבלת הנשיאות ע"י הרבי מליובאוויטש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 21:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 21:16 |