|
|
| נשלח ב-29/1/2015 21:52 |
|
| |
גם אני לא רואה את זה, מה שצירפת אני רואה רק את ההתחלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 22:01 |
|
| |
צילמתי רק את ההתחלה.. לא היה לי כח להתחיל לצלם הכל. שירו, מה איתך, את רואה את זה? אולי זה בדיקה של רמת החבדניקיות..  או שמא רק החכמים רואים.. מזל שיכולתי לצלם, בסוף עוד הייתן אומרות שאני עובדת עליכן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 22:26 |
|
| |
באופן רשמי הרבי קיבל על עצמו את הנשיאות שנה אחרי, אבל ברור שגם במשך השנה הזאת הוא היה רבי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2015 22:39 |
|
| |
כן, רק ממה שהעלית אני רואה, אבל למה לא רואים שאיסתרק העלתה? מוזר!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2015 15:31 |
|
| |
ב"ה
ממתק לשבת פרשת יתרו קבוצת איכרים שהיו עובדים ביחד, רבו בניהם פעמים רבות, כל אחד הקניט את חברו באומרו "לך יש חיים הרבה יותר טובים משלי", "לי הרבה יותר קשה?" וכך היו תמיד מתווכחים ורבים, יום אחד הגיע איכר חדש לעבוד איתם והחליט לשים סוף למריבות, בצהריים הושיב את כל האיכרים ביחד ואמר לכולם "כל אחד ישים את השק עם הצרות שלו במרכז" שמו כולם את שקיהם במרכז ואז אמר להם שוב האיכר החדש "עכשיו כל אחד יבחר איזה שק שהוא רוצה מתוך כל השקים, לאחר שכל אחד לקח שק, שמו לב שכל אחד בחר את השק המוכר שלו עצמו... *** השבוע נקרא בתורה את עשרת הדברות, הדיבר האחרון היא "לא תחמוד" והתורה מפרטת שזה כולל את בית רעך, את אשתו, עבדו, אמתו, שורו וחמורו אבל אז התורה מסיימת "וכל אשר לרעך", למה צריכה התורה לכתוב כל אשר לרעך הרי כבר פירטנו את כל האפשרויות, ואם יש חשש שלא פירטנו הכל אולי היה עדיף מלכתחילה לכתוב רק "לא תחמוד כל אשר לרעך"? *** אלא שהתורה מעבירה לנו מסר חשוב, אמנם לא קל לא לקנא בזולת, אך עלינו לזכור תמיד להסתכל על התמונה השלימה ולא רק על הפרטים הקטנים, גם אם יש למישהו בית יפה זה לא אומר שנעים לחיות בבית הזה, וכשיש למישהו משרתים יכול להיות שהוא לא מסוגל לשרת את עצמו וכך אומרת לנו התורה לא תחמוד את כל הדברים המפורטים אלא "וכל אשר לרעך" תסתכל על כל מה שיש לחבר ביחד ואז תהיה שמח בחלקך ותעדיף לקחת את השק המוכר שלך... ***
לכל אחד מאיתנו יש תרמיל מלא קשיים, אותו אנו נושאים על גבנו במהלך החיים. כשאנו צעירים אנו בטוחים שהחיים שלנו יהיו וורודים. כשאנו מתבגרים, אנו מגלים כי אף אחד לא חסין. לאף אחד אין את הכל ביחד. ה' נותן לנו עצה טובה: היו חכמים מספיק כדי להסתכל על התמונה כולה. כשנעשה זאת, הדיבר הקשה ביותר יהפוך לדיבר הקל ביותר. לחמוד מה שיש למישהו אחר זה לא רק חטא; זה גם טיפשי. כי החיים הם עיסקת חבילה.
שבת שלום
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2015 15:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2015 16:05 |
|
| |
תודה אסתרק! איזה יפה זה, ממש יפה!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2015 18:33 |
|
| |
יפה מאוד!!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 00:02 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת משפטים תשע"ה בבית קטן בקצה העיירה היה גר איש זקן, בוקר אחד הוא שומע דפיקות בדלת ביתו, הזמין הזקן את האורח להיכנס פנימה. היה זה בחור צעיר, שהתנשם והתנשף כמי שרץ דרך ארוכה. "חלמתי בלילה חלום", אמר הצעיר, חלום שלא נתן לי מנוח כל הלילה. חלמתי שבקצה הכפר, בבית קטן, גר זקן שיש לו יהלום יקר ערך, ואת היהלום הזה הוא ייתן לי. והנה הגעתי לכאן לבית הקטן שבקצה הכפר ואני מבקש ממך שתתן לי את היהלום שלך. ניגש הזקן לפינת החדר, פתח קופסת עץ גדולה, הוציא מתוכה יהלום גדול ויקר מאוד ונתן לבחור הצעיר, "קח אותו",אמר הזקן, "מצאתי אותו לפני שנים, ומאז הוא מונח אצלי, אני רואה שאתה מאוד רוצה אותו". הצעיר שמח מאוד, לקח את היהלום הגדול ושב לביתו. כל היום הביט ביהלום הענק, אך כשעלה על מיטתו, נדדה שנתו כל הלילה. למחרת בבוקר, עם זריחת השמש, מיהר לביתו של הזקן, החזיר לזקן את היהלום ואמר לו "אני לא רוצה את היהלום, אני רוצה שתיתן לי את היכולת שלך לתת יהלום כה יקר בקלות כה רבה". פרשת משפטים אותה נקרא בשבת הקרובה היא הפרשה הראשונה שנאמרת לאחר מתן תורה, היינו מצפים שהתורה תתחיל בתיאור מצוות האמונה באלוקים, אהבת ה', יראת ה' וכו' ולעומת זה אנו רואים שהתורה מתחילה עם מצוות מאוד פשוטות כמו עונשו של הגנב וזכויותיו של העבד, עזרה לזולת, המצווה להלוות כסף לעני ולא ללחוץ עליו להחזיר, כשהחמור של השונא שלך רובץ תחת משאו – אל תתעלם אלא מצווה עליך לעזור לו וכדו', איפה הרוחניות הגדולה איפה ההרגשה שמשהו השתנה לאחר מתן תורה? האם אין המצוות הללו מצוות שכל ילד מבין אותם בהגיון? אלא שבפרשת משפטים התורה מלמדת אותנו איך שהמבחן האמתי לאמונה בה' מתבטא גם במעשים הפשוטים ביום יום, בזה שאני רואה את חמורו של השונא וליבי ורגשותיי אומרים לי לא לעזור לו ובכל זאת אני עוזר לו אך ורק בגלל הציווי האלוקי, כאשר יושב עני ומחכה לעזרתי וקשה לי להיפרד מכספי שעבדתי עליו כל כך קשה ובכל זאת אני עושה זאת בגלל שהתורה אומרת לי לעשות זאת, לכן נכתבה פרשת משפטים מיד אחרי מתן תורה כדי לתת לנו להבין שאסור לנו להסתפק בהיותנו רוחניים בבית הכנסת, בעשיית הקידוש בליל שבת, בהנחת התפילין או אפילו בשמירת כל השבת אלא הרוחניות צריכה לבוא לידי ביטוי גם בוויתור לחבר, בעשיית טובה לזולת גם כשקשה לי וגם כשלא יהיו כותרות בעיתונים על הטובה שעשיתי לו או אפילו לעזור לאדם שהוא בהגדרת שונא שלי זה דבר קשה מאוד אבל דווקא בזה מתבטאת הכוונה של מתן תורה, היכולת לתת מעצמיך שווה יותר מכל יהלום יקר וכפי שהגדיר זאת רבי שניאור זלמן בעל התניא בהקשר של נתינה ועזרה לזולת "גשמיות של יהודי היא רוחניות" שבת שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 00:12 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 09:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 13:01 |
|
| |
אסתרק תודה! גוט שאבעס!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 12:29 |
|
| |
ממתק לשבת פרשת תרומה תשע"ה מספר איש העסקים דוד אורון: כשהייתי בן 13 אבי לקח אותי ואת אחי התאום לטיול בארה"ב, באחד הימים אבא לקח אותנו לפגוש חבר ילדות שלו ששימש כרב קהילה, כשהגענו הרב התנצל שלא יוכל לשבת אתנו כי הוא חייב לטפל בעניין חשוב של פיקוח נפש, לזוג עולים מבריה"מ נולד בן אחרי 10 שנים שלא זכו בפרי בטן, לפני שבועיים התגלה גידול ממאיר בגופו של הילד, הרופאים אומרים שאפשר להציל את הילד ע"י טיפול חדשני בעלות של 20 אף דולר, ההורים הצליחו לגייס 10 אלף ועכשיו הרב יוצא לגייס את ה10 אלף החסרים, כי תוך יומיים חייבים להתחיל את הטיפול, כשהרב יצא פניתי לאבי ושאלתי "אולי אנחנו נתרום את כסף ונציל את התינוק?" אך אבא ענה לי "הוצאנו עכשיו המון כסף על הטיול ובעוד חודשיים נחגוג את בר המצווה שלכם ולא אוכל לתרום כזה סכום" פניתי לאחי והסתודדתי איתו דקה ומיד פנינו שנינו לאבא ואמרנו לו "אבא אנחנו מוותרים על חגיגת בר המצווה, נחגוג בבית ואת הכסף תתרום להצלת התינוק החולה" אבא התרגש מאוד ומיד קרא לרב שכבר היה ליד המונית והודיע לו לתדהמתו שהוא יתרום את ה10,000 דולר, *** מועד בר המצווה הגיע. ערכנו סעודת בר מצוה צנועה בחצר ביתנו. באמצע בר המצווה הגיע בהפתעה הרב, מניו-יורק. הוא סיפר לנוכחים על התרומה שלנו ועל ההחלטה האמיצה שהגיעה מצדנו ואז הוציא מתוך מעטפה תעודה גדולה ממוסגרת המכריזה על אחי ועלי כ"עושי המעשה הטוב של השנה" מטעם ארגון גדול בארה"ב, הרב גם סיפר שהטיפול הצליח והילד מבריא, דבריו גרמו להתרגשות גדולה בקהל. *** לפני כמה שנים ערכתי בר מצווה לבני הבכור, לפתע נכנס לאולם אותו רב הוא כבר היה מבוגר וליווה אותו איש צעיר שניראה כנכד שלו. הרב ניגש ואמר לי: "הבאתי לך מתנה גדולה יותר מכפי שהבאתי לך בבר מצווה שלך", הוא נטל את המיקרופון וסיפר לכולם "לפני 30 שנה אתה ואחיך ויתרתם על מסיבת בר מצווה מפוארת לטובת ילד חולה. בבר מצווה הבאתי לכם כמתנה תעודה על המעשה הטוב שעשיתם, בבר מצווה של בנך החלטתי להביא את המעשה עצמו, הרב הציג את האיש שעמד לצידו ואמר: "הנה התינוק שהצלתם ע"י אותו וויתור, איני יכול לתאר מה קרה שם, אחי ואני בכינו כמו ילדים קטנים ואתנו רבים מהנוכחים. היה ממש מרגש לראות את התינוק החולה עומד מולנו כאיש צעיר נשוי ואב ל- 2 ילדים. *** בפרשתנו אנחנו קוראים על התרומות של עם ישראל לבניין המשכן, עם ישראל מתנדב בהמוניו לתרום למגבית הגדולה והתורה מתארת לנו לפרטים איך בדיוק לבנות כל חלק מהמשכן וכליו. חז"ל מספרים לנו שמשה רבנו התקשה בעשיית המנורה עד שהקב"ה הראה לו מנורה של אש וכך למד משה איך לעשות את המנורה בתורת החסידות מוסבר מה בדיוק היה הקושי של משה בעשיית המנורה הרי במשכן היו עוד כלים מסובכים ולא ראינו שמשה מתקשה בעשייתם, למה דווקא במנורה התקשה אלא שהקושי של משה היה במהותה הפנימית של המנורה, הרי תפקידה של המנורה הוא להאיר באור רוחני שהרי אור גשמי לא היה חסר בבית המקדש, התקשה משה איך זהב גשמי יכול להאיר באור רוחני? בשביל זה הראה לו הקדוש ברוך הוא מנורה של אש והסביר לו שכאשר הזהב ניתן עם "אש" עם להבת הנתינה אז האור של המנורה הוא אור רוחני, זו הייתה הנתינה של עם ישראל למלאכת המשכן הם נתנו עם כל הלב וההתלהבות שבנתינה עד כדי כך שהיו צריכים להגיד להם לעצור כי כבר יש יותר מדי. *** מצוות הצדקה ביהדות נקראת צדקה מלשון צדק כי כשיש לנו את הזכות לתת עלינו להבין שאנחנו רק כלים להעברת השפע שקיבלנו ובנתינה אנו עושים את מה שהקב"ה מצפה מאתנו לעשות, ולכן עלינו להיות בהתלהבות מהזכות להיות צינורות של הקב"ה להעברת השפע. *** יהי רצון שנזכה תמיד לתת לזולת מתוך שמחה והתלהבות ובעמדנו בראש חודש אדר, משנכנס אדר מרבים בשמחה אני רוצה לאחל לכל אחד מכם שהחודש הבא עלינו לטובה יביא אתו שמחה בכל התחומים, ושנזכה כבר עם כל עם ישראל לשמחה של הגאולה האמתית והשלימה. שבת שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 13:51 |
|
| |
|
|
|
|