| נשלח ב-5/8/2014 10:53 |
|
| |
בית נאמן ופמיניסטי בישראל?
עקב מצב דורנו הנמוך והמעוך מבחינה רוחנית
נכנסים למחוזותינו כל מיני השקפות ודעות למינהם
שלא לרוח ישראל סבא לעיתים
ברעיון הגדול וצריך להבהיר זאת כאן
הצורה שבה ברחוב משתמשים בפמיניזם היא לא רק שנגד התורה אלא נגד האישה
ולא ארחיב כאן למה ומה אפשר לראות בספרו של הרב נויגרשל והשבות אל לבבך מקורות והרחבה
אבל דבר אחד ברור שלתורה יש את הדרך הנכונה לכך שהאישה היא לא פחותה מהגבר
אשמח שתשתפו דעתכם בצורה מנומקת עם מקורות
על פמיניזם במובן של כבוד האישה ביהדות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 11:00 |
|
| |
מי אמר שמעמד האישה מול הגבר הוא בהכרח סוגיה הלכתית יהודית? למה זה לא יכול להיות תלוי תרבות, לדוגמא שבארצות האיסלאם לנשים יהיה מעמד יותר נמוך ובארצות המערב יהיה להם מעמד שווה כמו לגבר ושניהם לא יהיו נוגדים את ההלכה? כמו שאנחנו יודעים שיש הבדלים בין מבנה המשפחה של לפני 2000 שנה למבנה כיום כך יכולים להיות הבדלים שתלויים גם בתרבות ובמוצא ובעוד כמה פקטורים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 11:09 |
|
| |
מעמד תרבותי תמיד ישבו יתרונות וחסרונות ליהודים התורה תמיד צריכה לעלות ולנתב את הדרך לקחת את המעלות מהמנטליות אדרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 11:15 |
|
| |
ולמה נראה לך שהתורה חייבת לסלול דרך אחת אחידה לכולם? עובדה שיש לנו תורה אחת ומליון דיעות בתלמוד על כל מה שלא כתוב במפורש. מה שאסור - אסור, מה שמותר - מותר, וכל השאר תסתדרו ותגיעו להסכמה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 11:23 |
|
| |
בסוף ישנה הלכה ודעת תורה וכל אחד כפי רבותיו על אותו בסיס שנקרא תורה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 11:31 |
|
| |
פמיניסטי הכוונה שויון ואי אפליה בין המינים. נראה שבעולם הדגישו יותר את החשיבות של השויון בכל תחום ועניין, ביהדות שמו דגש על הייחודיות של האיש/האישה, על מקומו המיוחד של האיש/האישה, ועל הצרכים של האיש/האישה בחיים, ובחיי הנישואין. קבלנו כלים ואופי ואישיות מסוימת כדי לבצע את תפקידנו בעולם. ביהדות תמיד כיבדו נשים ודאגו לרווחתן, העריכו את תרומתן לחברה ולמשפחה, סמכו עליהן, והחשיבו את דעתן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 17:09 |
|
| |
רכה | אדם_ה1 כתב: |  | מי אמר שמעמד האישה מול הגבר הוא בהכרח סוגיה הלכתית יהודית? למה זה לא יכול להיות תלוי תרבות, לדוגמא שבארצות האיסלאם לנשים יהיה מעמד יותר נמוך ובארצות המערב יהיה להם מעמד שווה כמו לגבר ושניהם לא יהיו נוגדים את ההלכה? כמו שאנחנו יודעים שיש הבדלים בין מבנה המשפחה של לפני 2000 שנה למבנה כיום כך יכולים להיות הבדלים שתלויים גם בתרבות ובמוצא ובעוד כמה פקטורים... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כי ההלכה היהודית 'מתערבת' בנושא, ומטילה הגבלות על נשים. אוסרת על אישה לקבל מינויים, אינה מאמינה לעדותה בדרך כלל, ובצורה כללית ההלכה מדברת בעיקר אל הגבר.
כל השנים זה היה מתקבל כי גם העולם המערבי לא העריך נשים כל כך, אבל במאה השנים האחרונות חל שינוי בהסתכלות העולם על מעמד האישה, והרבה נציגי ההלכה היהודית מנסים להתאים את עצמם להשקפה המערבית החדשה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 17:38 |
|
| |
כאישה, אני לא מרגישה מוגבלת, ואי שוויון, מלבד כמה דברים הלכתיים שגם להם יש פתרון, כמו לשיר לפני קהל ציבור נשים..ועוד.. אך בהחלט להישאר מאחור, ולהתעטף בשאל או ברעלה..זה לא שייך אלינו..... כיום אישה בציבור שלנו - יכולה להתקדם להתפתח כרצונה- אישה שנוהגת- זה לא דבר נדיר. מפתחת לעצמה קריירה, מתפתחת מקצועית... תארים, דוקטורט... ועוד... והגבר? אם ההסתכלות שלו פרימיטיבית ודאי שכל הקידמה הזו תפריע לו.. אבל אם לא, הוא ודאי יודע את מקומו- בהתנהלות הבית הוא יצטרך לקחת חלק כמעט שווה- בגידול הילדים, בנקיון הבית, אפילו בבישול..ועוד.. חבל רק שלהיכנס להריון הוא אינו יכול, כך היתה תורנות שווה בנשיאת עוד 10 ק"ג לכל מקום..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 17:51 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | מי אמר שמעמד האישה מול הגבר הוא בהכרח סוגיה הלכתית יהודית? למה זה לא יכול להיות תלוי תרבות, לדוגמא שבארצות האיסלאם לנשים יהיה מעמד יותר נמוך ובארצות המערב יהיה להם מעמד שווה כמו לגבר ושניהם לא יהיו נוגדים את ההלכה? כמו שאנחנו יודעים שיש הבדלים בין מבנה המשפחה של לפני 2000 שנה למבנה כיום כך יכולים להיות הבדלים שתלויים גם בתרבות ובמוצא ובעוד כמה פקטורים... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כי ההלכה היהודית 'מתערבת' בנושא, ומטילה הגבלות על נשים. אוסרת על אישה לקבל מינויים, אינה מאמינה לעדותה בדרך כלל, ובצורה כללית ההלכה מדברת בעיקר אל הגבר.
כל השנים זה היה מתקבל כי גם העולם המערבי לא העריך נשים כל כך, אבל במאה השנים האחרונות חל שינוי בהסתכלות העולם על מעמד האישה, והרבה נציגי ההלכה היהודית מנסים להתאים את עצמם להשקפה המערבית החדשה |
|
הכל טוב ויפה אבל איך זה בדיוק קשור לזוגיות ולהקמת בית? כל מה שאופק מציינת לדוגמא זה דברים שאינם הלכתיים אלא "מנהג המקום".. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 19:35 |
|
| |
מנהג המקום- פירושו מוסכמות של החברה החרדית בתורה של החברה החרדית מזמן כפרתי.................... אני משתדלת לקיים את תורה למשה מסיני, ועדיין מגדירה את עצמי כחרדית.. כי תכל'ס, זו החברה שהכי מתקרבת לאמת.. ואין לה כרגע תחליף...
מילים כמו: "זה לא מקובל", "בת בית יעקב", "מה יגידו", "את בשידוכים, זה לא נראה טוב"..... מזמן חולפות לי ועפות כנוצות ברוח...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 23:10 |
|
| |
| אופק100 כתב: |  | מנהג המקום- פירושו מוסכמות של החברה החרדית
בתורה של החברה החרדית מזמן כפרתי.................... אני משתדלת לקיים את תורה למשה מסיני, ועדיין מגדירה את עצמי כחרדית.. כי תכל'ס, זו החברה שהכי מתקרבת לאמת.. ואין לה כרגע תחליף...
מילים כמו: "זה לא מקובל", "בת בית יעקב", "מה יגידו", "את בשידוכים, זה לא נראה טוב"..... מזמן חולפות לי ועפות כנוצות ברוח...
|
|
לא כל מנהג המקום הוא בהכרח רע יש כאלה שנכונים לדוגמת הכשרות במכשירים וכו
אבל בהחלט יש מנהגים שלא מתאימים מנטלית ונפשית לכל אדם
והם לא שולחן ערוך מפורש
אז אני מוותר עליהם בכייף
דרך אגב
אי אפשר להיות חרד לדבר ה
אם מישהו חרד למה יגידו
הוא חרד לציבור לא לה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 02:48 |
|
| |
כל העניין של הפנימיזם פותח זה כדי שלנשים שעובדות יהיה לגיטימציה לקבל יותר ממון, או יותר השפעה כמו להצביע בבחירות, לנהוג וכו'. ביום שנראה שים מתעקשות לשלם בדייט, או לעשות 3 שנים צבא במקום שנתיים, נתחיל לקחת אותם ברצינות. עד אז העניין יכונה "סחטניזם". ולגופו של עניין, לנשים יש את מקומן, והן יודעות אותו. יש כאלה במטבח, ויש כאלה בקניון. אבל לא צריך להתחיל לנסות לפתח כל מיני תאוריות ודעות למה הן כמו גברים, כי הן לא. הן שונות, וטוב שכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 03:29 |
|
| |
אנחנו לא רוצות לסרס את הגברים.. גבר נהנה לשלם על האישה, אוהב לקחת פיקוד ולנהוג.. ועוד כהנה פעולות גבריות שהוא נהנה אף להכריז על כך: " זוזי, אני אתקין, אתלה, אבנה, אסדר לך את זה..." אז ניתן לו את זה.. אבל הכל לא ישווה ל- 9 ירחי לידה.. נראה אותך ליטאי חודש אחד מחזיק מעמד עם עובר בתוכך...
תאמין לי שאתה מעדיף 3 שנים צבא...
אז בא נשאיר את זה ככה.. ואל תהיה ממורמר עם מישהי סחטה אותך, ובסוף זה נגמר ביניכם.. כי ת'אמת לא חסר נשים סחטניות ונצלניות.. אבל זה כבר לא קשור לפמיניזם....
תוקן על ידי אופק100 ב- 06/08/2014 03:31:42
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 03:56 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | כל העניין של הפנימיזם פותח זה כדי שלנשים שעובדות יהיה לגיטימציה לקבל יותר ממון, או יותר השפעה כמו להצביע בבחירות, לנהוג וכו'. ביום שנראה שים מתעקשות לשלם בדייט, או לעשות 3 שנים צבא במקום שנתיים, נתחיל לקחת אותם ברצינות. עד אז העניין יכונה "סחטניזם". ולגופו של עניין, לנשים יש את מקומן, והן יודעות אותו. יש כאלה במטבח, ויש כאלה בקניון. אבל לא צריך להתחיל לנסות לפתח כל מיני תאוריות ודעות למה הן כמו גברים, כי הן לא. הן שונות, וטוב שכך. |
|
נשים לא מתעקשות לשלם בדייט כי זה מוציא את הגבר לא ג'נטלמן בעליל... זה כמו שאני אף פעם לא יציע לבחור בסוף דייט לקחת אותו ברכב שלי,גם אם אני מאד רוצה....
ובהחלט אני חושבת שיש תפקידים שנשים מנסות להיכנס אליהם ,וזה פשוט לא מתאים,ולפעמיים נראה מגוחך!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 04:15 |
|
| |
| אופק100 כתב: |  | אנחנו לא רוצות לסרס את הגברים.. גבר נהנה לשלם על האישה, אוהב לקחת פיקוד ולנהוג.. ועוד כהנה פעולות גבריות שהוא נהנה אף להכריז על כך: " זוזי, אני אתקין, אתלה, אבנה, אסדר לך את זה..." אז ניתן לו את זה.. אבל הכל לא ישווה ל- 9 ירחי לידה.. נראה אותך ליטאי חודש אחד מחזיק מעמד עם עובר בתוכך...
תאמין לי שאתה מעדיף 3 שנים צבא...
אז בא נשאיר את זה ככה.. ואל תהיה ממורמר עם מישהי סחטה אותך, ובסוף זה נגמר ביניכם.. כי ת'אמת לא חסר נשים סחטניות ונצלניות.. אבל זה כבר לא קשור לפמיניזם....
תוקן על ידי אופק100 ב- 06/08/2014 03:31:42
|
|
קראתי פעם, פעמיים, ושלוש. ניסיתי להוציא משהו לוגי מהמשפטים המבריקים "תהיה חודש בהריון" "אתה מעדיף 3 שנים צבא" לא ירדתי לעומק הלוגיקה של הטיעונים ומה את מנסה לומר ביניהם, אך מסכים איתך ב"לא חסרות נשים סחטניות ונצלניות". גם גברים נצלניים וסחטנים לא חסר, לא יודע למה את ככה מכלילה את כל ציבור הנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 12:07 |
|
| |
לא הבנתי תבעייה פה...נשים וגברים זה ראש אחר ואין עניין להשוות ביניהם..כל אחד והדברים החזקים והחלשים אצלו...מעריכים כל אחד לפי יכולותיו....אין עניין להקניט,להניף,להשוות,להתגאות וכדו' במין אחד כי זה משהו אחר...
מעריכים את כולם,כל אחד ויכולותיו,כל אחד ומעשיו,כל אחד וחשיבותו....מה העניין להרים מין אחד על השני??
|
|
|
|
|