| נשלח ב-5/8/2014 23:50 |
|
| |
יש !!! או אין!!! ???
שלום חברים, כמתלבט במשך שנים בענייני אמונה, הגעתי לאחרונה למצב שהמחשבות טורדות אותי מידיי.. ולא אסתיר כי אני משוחד להמשיך להאמין כי לא נוח לי לצאת מאיזור הנוחות שלי, אך מצד שני אינני מסוגל לזרום עם סגנון החיים הנוכחי כשאני מניח שזה שקר ואני מחפש המלצה על מישהו שאתם מכירים מהפורמים בנושאים האלה או ממקום אחר עם ראש פתוח אשר יוכל להועיל לי להיאחז באמונה. יצויין שכיום אינני מאמין בדת
תוקן על ידי arye333 ב- 05/08/2014 23:58:36
תוקן על ידי arye333 ב- 06/08/2014 00:39:07
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 23:55 |
|
| |
לא הבנתי למה אתה רוצה להיאחז בשקר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2014 23:57 |
|
| |
אני לא סגור על זה ב100% שזה שקר אבל אני נוטה להניח כך. ולפני שבירת כלים אני רוצה לוודא את העניין במיליון אחוז
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:00 |
|
| |
אני ממליץ לך ללכת לחפש את האמת במקום אחר (בלי לשבור שום כלים) ותאמין לי (אתה לא צריך להאמין לי) שתחזור לשקרים הקדושים של היהדות בכיף מול השקרים של האחרים. כי השקרים הקדושים של היהדות מובילים אותך לטוב. ואחרים צריכים אותך להקריב אותך ואת צאצאיך למולך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:01 |
|
| |
מי שישכנע אותך ב100% הוא שקרן באותו אחוז.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:12 |
|
| |
למקסמן , אני מודע לכך שאלו שקרים שמובילים לטוב, ולכן כתבתי שקשה לי לצאת מאיזור הנוחות שלי אבל מצד שני יש מצבים במיוחד לבן אדם רגשי שבהם אינך מסוגל לזרום אם זה בהנחה שזה שקר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:18 |
|
| |
| arye333 כתב: |  | | למקסמן , אני מודע לכך שאלו שקרים שמובילים לטוב, ולכן כתבתי שקשה לי לצאת מאיזור הנוחות שלי אבל מצד שני יש מצבים במיוחד לבן אדם רגשי שבהם אינך מסוגל לזרום אם זה בהנחה שזה שקר |
|
כל חינוך הוא שקר ולכן לא תחנך ? השפה היא שקר הלבוש היא שקר אהבה היא שקר, הכאב היא שקר מה לא שקר בעולם הזה ? חז"ל אומרים בצדק שהעולם הזה היא עולם השקר.
אז לפחות תזכה להקים משפחה של צדיקים ואנשים ישרים, תראה נכדים ונינים לאלפים, ותרקוד אז בשמחה על השקרים ששקרו לך.
אבל בשקרים שבחוץ ?! מה תקבל שם ?? עבדות לחברה ולטייקון ?? נווו באמת !!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:18 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מי שישכנע אותך ב100% הוא שקרן באותו אחוז. |
|
אני מבין שזו דעתך אבל אני רוצה לבדוק את זה באופן אישי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:23 |
|
| |
לעניות דעתי הלא קובעת בכלל, השאלה היא לא 'יש' או 'אין'. השאלה היא 'איפה טוב לי, אריה333, להיות'.
אף אחד עוד לא הצליח להוכיח ש'יש'. מנגד, אף אחד לא הצליח להוכיח ש'אין'. (שב כמה לילות, קרא בעיון את כל האשכולות בפורום, בעיקר הישנים שביניהם, ותגיע למסקנה הזו).
ועוד המלצה. לא לשבור כלים. זה עלול לשבור לבבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:27 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | למקסמן , אני מודע לכך שאלו שקרים שמובילים לטוב, ולכן כתבתי שקשה לי לצאת מאיזור הנוחות שלי אבל מצד שני יש מצבים במיוחד לבן אדם רגשי שבהם אינך מסוגל לזרום אם זה בהנחה שזה שקר
כל חינוך הוא שקר ולכן לא תחנך ? השפה היא שקר הלבוש היא שקר אהבה היא שקר, הכאב היא שקר מה לא שקר בעולם הזה ? חז"ל אומרים בצדק שהעולם הזה היא עולם השקר.
אז לפחות תזכה להקים משפחה של צדיקים ואנשים ישרים, תראה נכדים ונינים לאלפים, ותרקוד אז בשמחה על השקרים ששקרו לך.
אבל בשקרים שבחוץ ?! מה תקבל שם ?? עבדות לחברה ולטייקון ?? נווו באמת !!
|
|
אני מבין מדבריך שכוונתך שכדי להיות מאושר כדאי לי לזרום עם זה, ייתכן שזה נכון לתכונות הנפש שלך, אני יוצא מתוך נקודת התחלה שזרימת האדם עם רגשותיו האנושיים (בהכוונת השכל) הם הבסיס לחיי אושר ובחיי הדת ישנם נקודות שנראה שמתנגשות עם זה.
תוקן על ידי arye333 ב- 06/08/2014 00:37:32
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 00:46 |
|
| |
אתה מחפש הוכחות שכליות או רגשיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 01:28 |
|
| |
אריה
ברוך הבא אל הפורום!
לפני שאנו מבררים אם היהדות נכונה, יש לבדוק מה לדעתנו נכלל ב"יהדות", הלא כן?
הרשה לי למחזר שני סיפורים שרצים בפורום:
א. מעשה במרצה (מה שמכונה כאן "מחב"ת") שנתקל במבקר בהרצאה שהחל להשמיע טענות נגד אלוקים. דיבר ודיבר ודיבר והצביע על כל מיני חסרונות ואמונות שגויות ועוד. בסופו של דבר, ענה לו המרצה: זה בסדר, באלוהים הזה שלך גם אני לא מאמין...
ב. המשל המקורי הוא של המגיד מדובנא. מעשה בעשיר שהטיל על סבל לשאת מזוודה. הסבל ביקש טיפ גבוה כי המזוודה היתה כבדה. לתדהמתו, העשיר החל לבכות/להזעיק משטרה. מדוע? מפני שהמזוודה שלו נגנבה וזו אחרת. כי המזוודה שלו לא כבדה...
כלומר, אם היהדות כבדה לך, או שגויה בעיניך, אולי זו לא היהדות המקורית?
אז הצעד הראשון הוא לערוך רשימה של מה שאתה חושב שאמור להיות היהדות. ומשם נתקדם.
מה דעתך על:
יש אלוקים (וצריך להסביר למה הכוונה במילה הזו, וזה קשה מאד, פילוסופית).
אלוקים בחר בעם ישראל ונתן לו תורה.
אלוקים אוהב צדקה ומשפט וחסד.
יתכן שיש להוסיף עוד.
אני מוסיף כבר כעת: יתכן שיתברר לנו שיש אמונות מוסכמות ואמיתיות, אבל לגבי הוכחה, זה לא בדיוק מה שחשבנו. זאת בגלל שיש כל מיני הוכחות ורמות של הוכחות, והמילה הזו "הוכחה" אינה חד משמעית כפי שנוטים להאמין, וכן הטענה שיש הוכחות מוחלטות שאי אפשר להתוכח עמהן גם טענה זו לא מדוייקת. אבל יש מרחק בין "זה לא כמו שגדלתי להאמין" לבין "זה לא אמיתי"!
אז הבה ניגש למלאכה, כי אין חשובה ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 03:17 |
|
| |
לא ממש מובן ממה ספקותיך נובעים- אם בגלל תורה ומדע, חוסר דבקות בקב״ה, תחושת זרות בחברה בה אתה חי, בוז ספציפי ליהדות שאולי נובע כפי שציין הרב(? באמת אינני יודע פעמים ראיתי שקוראים לו כך ופעמים לא) מיימוני. אני מניח שאני אוכל להציע לך פתרונות לכל אחת מהבעיות. פשוט אינני יודע מנה הן נובעות. אולי כדאי שתפרט בעיותיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 05:45 |
|
| |
אם התלבטויות האמונה טורדות יותר מדיי ומפריעות את שגרת החיים, אולי כדאי קודם ללכת לפסיכולוג או משהו אחר שיעזור. ואני אומר את זה במלוא הכבוד והרצינות. כבר שמעתי על כמה שהוטרדו יותר מדיי בענייני אמונה, והזיקו לעצמם. כדאי לעסוק בענינים אלו מתוך רוגע ושלווה, בלי "לקחת ללב" את צדדי הדיון ומסקנותיו (אגב זה מועיל גם לעצם הבירור).
תוקן על ידי אחר_מוחלט ב- 06/08/2014 05:46:11
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 06:59 |
|
| |
| arye333 כתב: |  | אני מבין מדבריך שכוונתך שכדי להיות מאושר כדאי לי לזרום עם זה, ייתכן שזה נכון לתכונות הנפש שלך, אני יוצא מתוך נקודת התחלה שזרימת האדם עם רגשותיו האנושיים (בהכוונת השכל) הם הבסיס לחיי אושר ובחיי הדת ישנם נקודות שנראה שמתנגשות עם זה. |
|
חיי היהדות הם אישיים, (ברחוב תתנהג כמו כולם בדיוק כמו ברחוב פריז או דיזינגוף ) אין שוטר ומשטר שאומר לך מה לעשות, כך שאני לא רואה שום בעיה.
לגבי אושר: כל המחקרים המדעיים מראים שאיש הדת יותר מאושר כי הדת מוביל אותך לאיזה שהוא מקום. מה שאין כן חיי הפקרות דמיוניים שאתה למעשה עבד לחברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 15:35 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
חיי היהדות הם אישיים, (ברחוב תתנהג כמו כולם בדיוק כמו ברחוב פריז או דיזינגוף ) אין שוטר ומשטר שאומר לך מה לעשות, כך שאני לא רואה שום בעיה.
לגבי אושר: כל המחקרים המדעיים מראים שאיש הדת יותר מאושר כי הדת מוביל אותך לאיזה שהוא מקום. מה שאין כן חיי הפקרות דמיוניים שאתה למעשה עבד לחברה. |
|
אתן לך דוגמא : נגיד ובן אדם דתי רואה סרט של נשיונל גיאגרפיק, ורואה איך ברדלס טורף עופר איילים טהור, ואימו מבכה אותו. אח''כ הוא מתיישב לאכול בשר בהמה או עוף, ופתאום הוא קולט שאין הוא שונה מהטורף שבטבע, והעניין מתחיל להציק לו. אבל מצד שני הוא יודע שבתורה זה דבר מותר ולפעמים (לצורך מצוה) אף רצוי (מילא בגישה החסידית שהוא מתקן בכך ענינים גבוהים..) . ותסכים איתי שבן אדם נורמטיבי בחברה החרדית שמתנזר מבשר עקב כך הוא תמהוני. וגם אדם זה, בד''כ וזה תלוי ברמת הרצינות שלו יתעלם מהעניין במשיכת כתף של, נו, כולם עושים כך, אני אהיה תמהוני? וכך הוא מדחיק את זה. כך שאני חושב שחיי הדת אינם כ''כ אישיים ודי מושפעים מהחברה והוא עבד לחברה עוד יותר מבחברה הכללית כי חילוני בגלל שאין לו את המסגרת כמו אצל החרדי יש לו פחות מחויבות
|
|
|
|
|