|
|
| נשלח ב-13/8/2014 20:50 |
|
| |
טוב. זה יקח המון זמן- אם בכלל. כדי שיהיה כיון כללי לחידה אצטרך או לדעת כמה שנים היה כל אחד במקהלה ובאיזה שנים בדיוק? (יהודה גורקין לענ"ד ובכלל לא בטוח היה 4 שנים -לכה"פ 2008-2011) או בני כמה הם כיום.(יהודה גורקין בסביבות ה -16 ) אני נכנס לזה כיון שצריך כפי שאמרת לעשות חידות. וחידות לא עושים יש מאין, למרות שגם זו אפשרות אבל עד כדי כך אין לי זמן... בכל אופן אני משאיר גם לשאר החברים לבנות חידה:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 00:06 |
|
| |
חבר'ה, שמעתם? כדי לבנות סדרה חשבונית צריך את הנתון של תקופת זמן במקהלה לשלושת הגורקינים. מי הראשון שמוצא? אפשר להיעזר בוויקי ובכל מה שרוצים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 11:17 |
|
| |
| הההההההההה כתבה: |  |
בהופעה הופיעו 5 ילדים עם חולצות צהובות, שש עם ירוקות ו10 עם אדומות.(נגיד...) אם נבחר ילד אחד, מה ההסתברות שהוא יהיה עם חולצה צהובה??
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 11:18 |
|
| |
| אידי כתבה: |  |
אין לי שמץ, אבל למה לחפש הסתברויות דמיוניות? הנה התרגיל האמיתי  ב"מחרוזת האחים" שרו שלושה אברמוביצים, שני הרשקוביצים, שני איילים וגורקין אחד. אם נבחר ילד אחד באקראי, מה ההסתברות שהוא יהיה אייל? (ההההההה, את תצטרכי לאשר את התשובה כי לי כאמור אין קמצוץ של מושג  ) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 11:21 |
|
| |
הסדרה החשבונית של גורקין היא בעייתית. כי החוקיות לא בהכרח תימשך, כלומר, לא בטוח שיש להם עוד אח שיוכל להמשיך את הסדרה. אבל כמובן שאחרי שיהיו פה הנתונים, יהיה אפשר "לנבא" על פיהם מתי יש סיכוי סביר שיצטרף למקהלה אח נוסף. אבל אז נצטרך לבדוק מה ההסתברות שהחוקיות אכן תימשך... הגיגים מתמטיים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 12:47 |
|
| |
בראבו אסתרק!!! לא ידעתי מה לחשוב... הצלת את המצב כאן!! מילא אם הייתי עושה עם החזרות, וצהוב אדום או אייל וגורקין או משהו כזה...
תוקן על ידי הההההההההה ב- 14/08/2014 12:55:46
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 19:40 |
|
| |
אסתרק - תשובה בלי דרך?! ככה מורות עושות?! אז איך נלמד?  ולגבי הגיגייך המתמטיים-גורקינים: אם לא אח ממש... לפחות אח מתמטי! הרבה יותר טוב מכלום, מה, לא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 20:59 |
|
| |
א. מתנצלת מעומקא דליבא! הסתברות היא רצוי חלקי המצוי. כלומר, מה שרוצים מתוך כלל האפשרויות. לכן, אם נרצה לחשב הסתברות שנבחר פרח צהוב מתוך 21 הפרחים הקיימים על הבמה הוירטואלית שההההה ציירה, הסיכויים יהיהו 5(רצוי) מתוך 21(מצוי). כנ"ל החישוב השני. הההההההה, זה באמת קל לעומת החזרות ועניינים... אז עכשיו אני יתן חידה משלי, מתחום הקומבינטוריקה: בכמה אפשרויות ניתן לסדר שישה סולנים בשורה אחת? נניח שהסולנים הם דוד הרשקוביץ, ג'רמי, יהודה גורקין, נפתלי ג'ייקובסון, יושי בנדר ויאיר קניג, כמו במחרוזת שלהם ביבא. המתמטיקאים כאן אמורים לפתור את זה בקלות...  ב. כמובן שעדיף. ונוכל אפילו להמציא לו איזה שם ולטפח אותו כאן, כי במקום אחר הוא לא (בטוח) יהיה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 21:24 |
|
| |
6!=720 איזה חידה כייפית!! תביאי עוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2014 23:19 |
|
| |
| אסתרק כתבה: |  |
| אידי כתבה: |  |
אין לי שמץ, אבל למה לחפש הסתברויות דמיוניות? הנה התרגיל האמיתי  ב"מחרוזת האחים" שרו שלושה אברמוביצים, שני הרשקוביצים, שני איילים וגורקין אחד. אם נבחר ילד אחד באקראי, מה ההסתברות שהוא יהיה אייל? (ההההההה, את תצטרכי לאשר את התשובה כי לי כאמור אין קמצוץ של מושג  ) |
|
2 מתוך 8, ובקיצור- רבע
|
|
אז על פי הנוסחה שנתת, הסיכוי שאברמוביץ אחד ייבחר באקראי עומד על 3/8 ! שזה אומר 0.375 ? (זה מה שזה אומר? יא. בושות אני עושה!) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2014 23:20 |
|
| |
| הההההההההה כתבה: |  | 6!=720 איזה חידה כייפית!! תביאי עוד... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2014 23:34 |
|
| |
אידי - בדיוק!! הסיכוי האברמוביצ'י עומד על 3 אברמוביצ'ים מתוך 8 ילדים. אני לא יודעת אם עניתי נכון, אבל סידור n איברים בשורה = n!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2014 23:47 |
|
| |
אני אסביר קצת... לסימן הקריאה קוראים במתמטית "עצרת". הוא קיים רק במחשבונים מדעיים, ועוזר מאד בבדיקת קומבינציות אפשריות שונות. החישוב שעצרת עושה זה ככה: מספר * מספר אחד פחות* שני מספרים פחות.... עד * 1 ואם ניקח דוגמא- 4 עצרת (4!) זה- 4*3*2*1 (כוכביות זה כפול, כן?) שזה יוצא - 24 ובמקרה שהיו שואלים כמה אפשרויות סידור יש לארבעה פרחים שעומדים בשורה, זו הייתה התשובה. למה החישוב מתבצע ככה? זה כבר מקום להסבר ארוך ומרתק (לדעתי  ) בהזדמנות אחרת, אם תהיה התעניינות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2014 00:20 |
|
| |
הי נראלי פעם ראשונה אני פה באשכול הזה...
אחלה חידות יש פה... (זה היה כמדומני חלק מהחחמר לבגרות שלנו השנה... שלא נעשתה בגלל המצב בדדום...)
אסתרק ונטסון-הבנתי היטב את ההסבר שלכם... נראה ש"כח ההסברה" שלכם מאוד טוב...
נטסון-מצידי יש התעניינות. אני אשמח מאוד לדעת. תודה מראש :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2014 09:15 |
|
| |
| שיריש_11 כתב: |  | | אסתרק ונטסון-הבנתי היטב את ההסבר שלכם... נראה ש"כח ההסברה" שלכם מאוד טוב...
נטסון-מצידי יש התעניינות. אני אשמח מאוד לדעת. תודה מראש :-) |
|
נראה לי שכוונתך לאסתרק , כי אני לא הסברתי כלום...
נראה לי שאני והאשכול הזה לא חברים טובים
תוקן על ידי netson ב- 17/08/2014 09:15:51
|
|
|
|
|