| נשלח ב-12/8/2014 21:51 |
|
| |
חשקה נפשכם להקשיב לשיר ממיס לבבות ?...
ואולי אפילו פשוט לבכות ולשפוך נהרות של דמעות ?... גיליתי שיר ענק ולא ידוע של רבי שלמה קרליבך ז"ל. הקישו ביוטיוב ; חנון הביטה ממרומים, שר, רבי שמואל גריינימן. השיר מופיע בחזרת הש"ץ של תפילת מוסף של יום כיפור, הפיוט ; אלה אזכרה, המחבר ; יהודה.. הפיוט מדבר על עשרה הרוגי מלכות. הפיוט נמצא כמה דפים לפני "רצה". והנה המילים ; חנון הביטה ממרומים, תראה בפרגודך, והעבר כתמים. אל מלך יושב על כסא רחמים. (כאן המשורר מדלג קצת לאחור) וכשהגיע למקום תפילין, צרח בקול מר ליוצר נשמתו. שרפי מעלה צעקו במרה, זו תורה וזו שכרה ?... עוטה כשלמה אורה. אויב מנאץ שמך הגדול והנורא, ומחרף ומגדף על דברי תורה. (וכאן המשורר מוסיף את המילים הידועות) יהי רצון מלפניך, שיכבשו רחמך את כעסך, ויגולו רחמך על מידותך, ותתנהג עם בניך במידת הרחמים, ותכנס להם לפנים משורת הדין. רבי שלמה מתאר את המילים בצבעים עזים, וממלא אותם בדמעות ובתחינה מקירות הלב. תקשיבו ואז תבינו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2014 22:07 |
|
| |
בכמה קומזיצים חרשנו את השיר וואו שיר מדהים בהחלט
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 11:48 |
|
| |
בס"ד
כן אני גם הייתי בקומזיץ כזה...היה טוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 14:21 |
|
| |
חח איפה חייכנית אולי היינו באותו קומזיץ 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 14:30 |
|
| |
בס"ד
חחח בדיוק לידך ישבתי..לא שמת לב שהתחפשתי לבן...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 14:54 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
חחח בדיוק לידך ישבתי..לא שמת לב שהתחפשתי לבן... |
|
איזה קומזיץ ? יש קומזיצים של בנות ?.... האמת, עברתי פעם ליד סמינר של בית יעקב ידוע, והבנות שרו שירים מדהימים ולא ידועים. גם בסעודה שלישית הן שרות שירי קודש, ישתבח שמו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 15:06 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד
|
איזה קומזיץ ?
יש קומזיצים של בנות ?....
האמת, עברתי פעם ליד סמינר של בית יעקב ידוע, והבנות שרו שירים מדהימים ולא ידועים.
גם בסעודה שלישית הן שרות שירי קודש, ישתבח שמו
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
שמו שמים רציף !!! קול באישה.... אוי גיוווווווואלד
אם כבר היית ליד היית קופץ אולי זאתי שם עם הגיטרה תתאים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 15:07 |
|
| |
אהבתי שאתה מאזין לשירה של בנות ופולט ישתבח שמו זה מזכיר לי את אותו אחד שאכל מעץ של מישהו בגזל בא בעל העץ וזועק איך אתה מעז כתוב בתורה לא תגזול ענה לו אחח ישתבח שמו גם לשמוע דברי תורה וגם לאכול תוך כדי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 15:22 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
|
איזה קומזיץ ? יש קומזיצים של בנות ?.... האמת, עברתי פעם ליד סמינר של בית יעקב ידוע, והבנות שרו שירים מדהימים ולא ידועים. גם בסעודה שלישית הן שרות שירי קודש, ישתבח שמו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שמו שמים רציף !!! קול באישה.... אוי גיוווווווואלד אם כבר היית ליד היית קופץ אולי זאתי שם עם הגיטרה תתאים |
|
בדרך כלל הן שרות בקבוצה, זו שירה קצת מרחוק, ואני לא רואה מי ששרה, אני מבין שאין עם זה בעיה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 15:27 |
|
| |
בס"ד
נו וזה באמת עושה מחשבות זרות??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 23:54 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד
|
איזה קומזיץ ?
יש קומזיצים של בנות ?....
האמת, עברתי פעם ליד סמינר של בית יעקב ידוע, והבנות שרו שירים מדהימים ולא ידועים.
גם בסעודה שלישית הן שרות שירי קודש, ישתבח שמו
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
ככה זה רוב בנות הסמינרים..לכל סמינר יש תשירים שלו שבכל אירוע אפשרי ולא אפשרי שרים אותם..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 01:28 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
נו וזה באמת עושה מחשבות זרות?? |
|
לא. מה שלא רואים, לא מזיז כלום. גבר יכול להתכתב עם מישהי מתוקה סוף הדרך, והיא תספר לו איך שהיא נראית נפלא, וזה לא יזיז לו כי היצר הזה שולט במה שהעין רואה. מצד שני יש גם כאלה שכשהם קוראים כתבה שאישה כתבה בעיתון זה מבלבל אותם, בדרך כלל זה לא ככה. מאידך, בגדי נשים עשוים להזיז מחשבות מסוימות. מעניין שלפי חלק מהפוסקים מותר אפילו להתבונן על פנויה, ולכל הדיעות יש איסור להתבונן בנשואה. ויש אומרים שאף נשים עליהן לשמור על עיניהן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 10:48 |
|
| |
איסור הרהור זה באישה נשואה, וזה איסור תורה שנאמר ונשמרת מכל דבר רע וכו' עין רואה ולב חומד, וסתם מסתבכים בקנאה תאוה ותיסכולים, במקום לשמוח על מה שיש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 10:58 |
|
| |
בס"ד
האיסור גם ברווקה. ממתי מותר להרהר?תראה לי פסוק כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 11:02 |
|
| |
ולמה שיהיה אסור? P=
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2014 11:13 |
|
| |
בס"ד
כי מי אמר שהיא רווקה?אולי היא מאורסת?וגם אם היא רווקה מי אמר שמותר סתם להרהר? מותר רק להביט ולחפש לצורך שידוך כדי לראות אם נאה היא בפניו... אך אסור להרהר או ליהנות מיופי של אישה סתם כך ברחוב.
|
|
|
|
|