|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:23 |
|
| |
נאבת טוען, טענה עניינית לגמרי לטעמי, שהרגע הזה שיהודיה מחליטה ש"יהדות זה שטויות" ועושה מה שבא לה - הוא הרגע המכונן. כל מה שעלול לקרות אחר כך - הוא רק התגלגלות מקרית של נסיבות.
ויהודיות שהחליטו ש"יהדות זה שטויות" - יש לך בשפע.
אלא מאי? בנצי גופשטיין מרגיש סוג של בעלות על בתולות ישראל (המומרות???) - שיבושם לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:28 |
|
| |
זו שטות, לא חסר בנות מסורתיות שנדבקות לערבים ובכלל לא זה מה שנאבת טוען, הטענה שאתה טוען היא טענה עובדתית, נאבת חוקר וחופר בטעמי התורה באיסור הנישואין לגוי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:31 |
|
| |
ועדיין לא ברור מה אתה רוצה ממנו ולמה זה לא לגיטימי לחפור שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:37 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | ועדיין לא ברור מה אתה רוצה ממנו ולמה זה לא לגיטימי לחפור שם. |
|
לגיטימי
אבל מה זה קשור למורל ובנצי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:59 |
|
| |
בנות מסורתיות גם יכולות להיות "מומרות לדבר אחד". הן בטוחות שהן עושות את הדבר הנכון מוסרית. יש מעט מאוד בני אדם שיעשו את הצעד המשמעותי של חתונה מתוך תשוקה לאיסור גרידא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 18:01 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  | | בנות מסורתיות גם יכולות להיות "מומרות לדבר אחד". הן בטוחות שהן עושות את הדבר הנכון מוסרית. יש מעט מאוד בני אדם שיעשו את הצעד המשמעותי של חתונה מתוך תשוקה לאיסור גרידא. |
| מה זה משנה ? [אני גם לא בטוח שאתה צודק]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 18:06 |
|
| |
אז ברגע שמומרת התחתנה עם גוי - זה לא אמור לעניין אותי. זה בדיוק כמו שגויה התחתנה עם גוי.
מה שכן אמור לעניין אותי זה החינוך המונע, שנים לפני כן, כדי שלא תרצה להשליך את אמונתה במצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 18:49 |
|
| |
| זבחוטם כתב: |  | ועדיין לא ברור מה אתה רוצה ממנו ולמה זה לא לגיטימי לחפור שם. לגיטימי
אבל מה זה קשור למורל ובנצי? |
|
להבה דנו בהם וגם הוא. מה ההתקפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:05 |
|
| |
מבלי להתעכב על להב״ה עצמם, הטיעון של נאבת מופיע הרבה פעמים בציבור הדתי בנוסח: בין כה וכה כולם מחללים שבת אז בואו ניתן להם גם משכב זכור/ אכילת חזיר/ גילוי עריות/ עבודה זרה. יש להסתפק אם זה מעיד על טיפשות או טמטום. (לא כולל את נאבת עצמו שיכול להיות שהוא העילוי של פוניבז׳ בדימוס.)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:06 |
|
| |
אריאל
מה זה "בואו ניתן להם"?
מה? הם נתינים שלך?
יש בחירה בעולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:08 |
|
| |
אחרי שאני רואה שגם אחד משלנו טוען כך אני מסתייג מאמירתי הקודמת ורק אטען שלקב״ה אכפת שיהודי יחלל שבת כמו שאכפת לו שהוא ינשא לגויה ואנו צריכים למנוע מה שנוכל. לצערנו חילול שבת אנחנו לא יכולים למנוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:09 |
|
| |
ונישואין לגויה אנחנו כן יכולים למנוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:10 |
|
| |
הלהקה המשועממת והבזויה הזאת ההולכת להיטפל בצורה ברברית אל חתונה תמימה, לבני אדם שהחליטו בתמימותם ובאהבתם להינשא זה לזו.
דברי העילוי של פוניבז'
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:11 |
|
| |
את הגויה הזאת לא. כל זמן שזה לא נפרץ לגמרי אם נעשה רעש נוכל אולי למנוע גויות אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 23:14 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | מבלי להתעכב על להב״ה עצמם, הטיעון של נאבת מופיע הרבה פעמים בציבור הדתי בנוסח: בין כה וכה כולם מחללים שבת אז בואו ניתן להם גם משכב זכור/ אכילת חזיר/ גילוי עריות/ עבודה זרה. יש להסתפק אם זה מעיד על טיפשות או טמטום. (לא כולל את נאבת עצמו שיכול להיות שהוא העילוי של פוניבז׳ בדימוס.) |
|
זה לא היה הטיעון שלו. הטיעון היה שעיקר החומרה באיסור להנשא לגוי, הינו כי הוא יגרום לנישאת לזנוח את הדת. טעם זה אינו קיים במי שממילא אינו דתי.
אגב זה מצחיק, רוב פעילי להב"ה אינם דתיים. ערסים אוהדי בית"ר.
|
|
|
|
|