בית פורומים עצור כאן חושבים

נבואה - למיקומם של האתונות - האמנם?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2014 16:23 לינק ישיר 

ואני חושב שכבר כדאי להעביר הכל לאשכול אחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2014 16:45 לינק ישיר 

הדיון הועבר

האם סיפורי התנ"ך התרחשו כמתואר בו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 01:06 לינק ישיר 

א. האתונות מלבד המשמעות המטאפורית שבה, הרי היתה לצורך כלל ישראל שכן ע"י נתגלגלה המלכת שאול ובהחלט אפשר לומר שראוי היה ששמואל יקבל נבואה לצורך כך.
ב. לגופן של דברים מציינו בתנ"ך פעמים רבות שנביאים נהגו או אמרו דברים שמראים על ידע על טבעי אף שלא מסופר שהדבר נמסר להם מלמעלה.
וכמו שאמרו חז"ל על ספר דברים ועוד שמשה מפי עצמו אמרו.
ואף על פי כן מדובר בחלק מחמשה חומשי תורה שהם בכלל מקרא כלומר שהם בגדר נבואה.
לאידך גיסא מזה שבמקומות אחרים נאמר ויאמר ה' אל משה לאמר משמע שיש באותם נבואות שמפי עצמן אמיתות מסוימת שהידע שהגיע אל הנביא היה לא באמירה אלא בידיעה.
כך גם ברמב"ם שהבאת לעיל אנו מוצאים דבר פלא כאשר מצד אחד הרמב"ם בכמה מקומות כותב שמי שיש בו כל המידות וכו' מיד רוה"ק שורה עליו וידע בדברים הסתומים ויהיה לאיש אחר. ומצד שני בתיאור בני הנביאים  (שאליבא דהרמב"ם הם כל הנביאים שאינם בדרגת משה) הרמב"ם אומר שהם מבקשים הנבואה ואפשר שתשרה עליהם ואפשר שלא.
כאשר ממה-נפשך אם הם עומדים בקריטריונים הרי אמר שמיד כו' ואם לא למה שתשרה.
ונראה לתווך שבנבואה גופא שני מדרגות זו למעלה מזו- יש רוח הקודש ,כשמדובר באדם השלם שבעבודתו זכה להתפשט מהחומר שאז נשמתו (השכל) דבק בשכל הפועל ב"ה וזוכה להיות כאחד המלאכים שיודעים מעצמם בדברים הסתומים כיוון שעומדים למעלה מהגבלות הגוף וכו'.
וישנה מדרגת הנבואה בשלמות כאשר מדובר באיש שכבר בעל רוה"ק שמבקש את הקשר עם השכל הפועל מעבר להדבקות עמו- במילים אחרות לו בלבד שהוא ידבק בשכל הפועל אלא שהשכל הפועל יתגלה עליו וידבר בו ועמו.
ומדרגה זו היא התלויה ברצון הבורא להשפיל עצמו לברואיו ולהתגלות אליהם או שלא.
לפי הנ"ל הרי החידוש אינו בידיעת דברים נעלמים שכן זה בכוחו של כל נביא אלא בהתגלות האלוקית והשראת השכינה על הנביא.
ולפי זה גם מוסבר למה התנ"ך עושה "תרם-תתם" מפעמים שכתוב בפרוש שה' מדבר עם הנביא משא"כ במקומות שהנביא עושה איזה מופת.
כיון שמתי שמדובר במופת הרי כמאמר אליהו מעיד אני כו' אפ' עבד כו' לפי מעשיו רוה"ק שורה עליו. משא"כ כשמדובר בדבר ה' שהוא התדבקות השכל הפועל בנפעל.
וממילא מובן איך מפי עצמן נכלל בכלל נבואה כיון שאכן מדובר במעלה מופשטת מחומר וסוג של השראה הנובעת מההתדבקות בשכל הפועל.
וממילא מתורצת קושייתך שהקב"ה לא הטריח עצמו להודיע את שמואל על כך ואעפ"כ שמואל ידע זאת בנבואה.

תוקן על ידי המנונאסבא ב- 22/08/2014 01:11:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 11:29 לינק ישיר 

המנונא
התשובה הראשונה העלתי כבר לעיל אבל בכוחה לתרץ רק איך שמואל התנבא ולא מה שחשב שאול כשהלך איליו
התשובה השניה מאד מוזרה, יש כלל כזה שנביא יודע את כל מה שמתרחש בעולם? זה זר לכל מסורת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 17:03 לינק ישיר 

תלוי בדרגה בה הוא אוחז כי לפי ערך ההפשטה כך תתרבה השגתו.

הדבר כלל אינו זר -

חז"ל במדרש אמרו שאור שנברא ביום ראשון אדם הראשון היה צופה בו מקצה העולם ועד סופו.

וראה שבחי הבעש"ט:
שמעתי מהרב דקהילתנו, שרבי יונה קמינקער, אחיו של רבי ברוך, שלח שוורים למכור בעת שהייתה מלחמה עם היון בכפרים, ושמעו שגזלו היוונים את השוורים של רבי יונה, ורבי ברוך שלח גם כן שוורים לדרך והיה מתירא שלא יגזלו גם כן השוורים שלו. ושלחו את רבי יוסף מקמינקע אל הבעל-שם-טוב ומצאו אותו עוסק בנטילת ידים לסעודה, וצווה לרבי יוסף מקמינקע גם כן שיטול ידיו. ואחר המוציא אמר הבעל-שם-טוב: למה לא דברו עמי בעת שיצאו לדרך, והייתי משגיח עליהם

ואחר-כך פתח הבעל-שם-טוב הזוהר ועין בו רגע אחד ואמר: אני רואה השוורים של רבי ברוך שהם קימים ולא גזלו אותם. שאל רבי יוסף את הבעל-שם-טוב: וזה כתוב בזוהר?! והשיב: זהו מה שאמרו חז"ל על פסוק "וירא אלוקים את האור כי טוב", ואמרו: כי טוב לגנוז, כי באור של ששת ימי בראשית היו יכולים להסתכל מסוף העולם עד סופו. והיכן גנזו הקדוש- ברוך-הוא? גנזו בתורה. ומה שאמרו "לצדיקים לעתיד לבוא", פירוש לצדיקים שעתידין לבוא בעולם. וכל מי שזוכה למצא בתורה אור הגנוז, מסתכל בו מסוף העולם עד סופו. וכי סבור אתה שהשוורים לבד ראיתי, כי באותו ראיה ראיתי גם כן מעשה בקהילת קודש אמשטרדם. וספר לפניו המעשה, ואני לא שמעתי

וזכורני מדגל מחנה אפרים שפרש הפס איך אלך ושמע שאול והרגני - שאמר שמואל לפני הקב"ה דכיון ששאול יודע כל מחשבות בני אדם הרי מיד ידע שהולך להמליך לדוד ויהרגהו ,לכן אמר לו ה' קח עגלת בקר שתהיה עסוק במחשבתך בכל זמן הליכתך אצל דוד בכוונת הזבח לבורא וכך לא יתוודע לו מחשבתך. 

כמו כן ישנו סיפור ידוע אודות המגיד ממעזריטש שראה בהיותו בבית הכסא [- בדוקא, שכן בזמן אחר מחשבתו היתה קשורה בצורות העליונות ] איך שפלוני ששהה במרחק כמה פרסאות ממנו , גונב תפילין של תלמידו.
והדבר ידוע ומפורסם ואין לזרים עימך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 17:43 לינק ישיר 

ואכתי צ״ע, אי ידע שאול לכל מחשבות בנ״א, איך לא ידע מקומו של דוד המלך ע״ה? אמנם לא קשיא מידי, דהא גרסי׳ בגמ׳ דדוד היה מדבק מחשבתו בלימוד התוה״ק כל שבת כדי לינצל ממלאך המוות וא״כ גם עתה היה מדבק מחשבתו בלימוד כל זמן מנוסתו. אמנם קשיא עוד והלא האנשים הפשוטים שהקיפו לשמואל ולדוד לא הרהרו בלימוד ואיך לא ראה שאול שחושבים עליהם? וחזינן מכאן גודל מעלת דורו של שאול שאפ׳ פשוט שבפשוטים הרהר בד״ת ואם לא ידע גמ׳ הרהר במשנה ואם לא משנה בחומש ואם לא חומש אזי אמר תהלים ואע״ג דלא היו עדיין תהלים אזי הרהר הרהורי דבקות והתלהבות בעצמות ומהות קוב״ה. ופח״ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2014 23:19 לינק ישיר 

לא קשיא מידי,כיון שידיעת שאול הנ"ל באה לו מהיותו מלך לב האומה וכל עוד שלא נמשח דוד היה יודע, משא"כ אחר"כ נטרד.
(ולא הובאו הדברים אלא כדי להראות שהד"מ ולא בדווקא לעניין מדרגה הראשונה שבנבואה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 08:24 לינק ישיר 

אוי  

סבא דסבין

וי

רזא דרזין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 20:25 לינק ישיר 

ברוח התקופה התגובות שלכם ענינייות בערך כמו של נציגי האו"ם.
יש לכם ישוב בדברי הרמב"ם אז בבקשה, לזלזל מראה רק על רמת האיטליגנציה שלכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 20:53 לינק ישיר 

דגל מחנה אפרים פרשת צו על המשנה באבות המפנה לבו לבטלה-
"הוא ששמעתי מן אא״ז זללה"ה
 כי המלך הוא הלב של כל ישראל כמו שאמר שמואל איך אלך
 ושמע שאול והרגני והיה ירא עצמו על ההליכה כי ושמע
 שאול לשון הבנה כי הוא עדיין מלך קודם משיחת דוד ולכך
 ישמע ויבין כמו הלב שומע ומבין ויהרגני אבל לא על החזרה
 כי בחזרה יהיה כבר דוד מלך והבן העולה מזה כי המלך הוא
 לב של ישראל וכן בכל דוד ודור מאן מלכי רבנן והם לב ישראל
 וכל אנשי הצורה הס לבם של ישראל וזהו ומפנה לבו לבטלה
 כי הת״ח הוא ממש לבו וחיותו :"

תוקן על ידי המנונאסבא ב- 24/08/2014 20:53:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 22:13 לינק ישיר 

המנונא סבא

איני מזלזל חס וחלילה. אני רק אומר שהנך נוקט בהסבר מטפיזי שסותם את הגולל על הדיון.

רזין - זה כאשר יש סוד שאתה יודע, ואחרים לא.

רזין דרזין - כאשר יש סוד שגם אתה לא מבין בו, אלא מדקלם אותו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2014 23:41 לינק ישיר 

"המנונא סבא

איני מזלזל חס וחלילה. אני רק אומר שהנך נוקט בהסבר מטפיזי שסותם את הגולל על הדיון.

רזין - זה כאשר יש סוד שאתה יודע, ואחרים לא.

רזין דרזין - כאשר יש סוד שגם אתה לא מבין בו, אלא מדקלם אותו. 

נשלח מהאנדרואיד שלי

_________________"

אתה לא מזלזל-

"אוי  

סבא דסבין

וי

רזא דרזין"

בצלם גם כן אינם תומכים בטרור - חמאס הוא פשוט ארגון פלשטיני מזוין ותו לא...

"אני רק אומר שהנך נוקט בהסבר מטפיזי שסותם את הגולל על הדיון."

אתה אומר , איפה בדיוק אמרת את זה? 
מעניין, כל הדיון נסוב על עניין מטפיזי טהור אלא שפתיאמי דורש שנדון בעניין שלא כנדון - סבבה אחי אולי גם כשתרצה לשמוע על מערכת העיכול אסביר לך על העלאת הניצוצות שמתברר ע"י שם מ"ה וב"ן .

"רזין - זה כאשר יש סוד שאתה יודע, ואחרים לא."
סוד הוא כזה שגם שכולם יודעים אותו הוא סוד.

"רזין דרזין - כאשר יש סוד שגם אתה לא מבין בו, אלא מדקלם אותו"
סוד שבסוד הוא מה שכולם יודעים ומנסים להסתיר.

תוקן על ידי המנונאסבא ב- 24/08/2014 23:44:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2014 06:32 לינק ישיר 

המנונאסבא כתב:

מעניין, כל הדיון נסוב על עניין מטפיזי טהור אלא שפתיאמי דורש שנדון בעניין שלא כנדון

סליחה באמת. לא הייתי צריך להתערב בדיון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2014 13:22 לינק ישיר 

התכוונת ל- סליחה, באמת לא הייתי צריך להתערב בדיון. 

תוקן על ידי המנונאסבא ב- 25/08/2014 13:22:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2014 15:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נבואה - למיקומם של האתונות - האמנם?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.