בית פורומים שידוכי חרדים

האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2014 11:51 לינק ישיר 
האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

האם אנשים חילונים מאושרים יותר בחיים ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

האם אורח החיים החרדי/הדתי/החילוני/המסורתי מביאה לנעימות/אושר/כיף/משמעות/סיפוק/שמחה וכו' או ההיפך ?...

ברור שזה גם תלוי באופי של האדם הפרטי, איך שהוא מרגיש ומתמודד עם החיים, תלאות החיים/הדתיים/החילוניים/החרדיים, וכל מגזר עם הקשיים האופייניים שלו, (או שלא..),

או שמא אתם מזהים מגזר מסוים שהחיים שלו לא מומלצים, ואפילו עלובים איפשהו ?...
אז ספרו לנו על כך, בבקשה.

אם נגיד, ברצוני לחיות טוב, בעולם הזה, ואולי אפילו להיות מאושר, האם אתם ממליצים לי לבחור להיות חרדי או חילוני, או אולי הכי כיף להיות דתי ולחוות את כל העולמות ?...

מסתבר שכל אדם מזדהה עם המגזר שלו..
אז למי באמת כיף יותר ונעים יותר בחיים ??....
או אולי בכלל זה תלוי איפה נולדת..
וכל אדם מסתגל למה שהוא רגיל אליו וכו' וגו'.

בעזרת ה',
אנחנו הולכים לבנות בית שומר מצוות, אז כדאי אולי שנעשה סדר בדברים.
תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 12:21 לינק ישיר 

בגלל שאני בעלת תשובה תמיד באה השאלה מהמכרים החילוניים שלי האם טוב לי בדרך שבחרתי...
וטוענים שמי שחוזר בתשובה עושה זאת כי לא היה לו טוב בתור חילוני ולא מצא את מקומו...
נתחיל מזה שאם חס ושלום לא היה לי טוב במקום שבחרתי בו ברור שתמיד יכולתי לחזור חזרה הרי אין לי הורים חרדים שיתאכזבו או יבכו או יתאבלו וכו' להפך, יקבלו אותי כל חברותיי החילוניות בשמחה ובמסיבה....
מצד שני אם תשאלו אותי אם היה לי רע בתור חילונית אני אגיד לכם שאין דבר יותר רחוק מהמציאות!!
היה לי כיף מאוד מסיבות וים ולהתלבש איך שבא לי בלי לעשות חשבון בקיצור אין דין ואין דיין!!
האם אני יכולה להגיד איפה יותר כיף לי ואני נהנית!? לא בטוח...
זה צורה אחרת אחרת של חיים...
כמו שילדה בת 14 אם תביא לעולם ילד היא לעולם לא תהנה ממנו כמו אשה בת 25 שכבר חייתה את חייה ובנתה את ביתה! כי העולם שונה בכל גיל...ואני חייבת לומר שאני גדלתי עדיין בדור נורמלי יחסית גם בתור חילונית
גדלתי עם קלאס וגומי ולא פייסבוק ופלייסטיישן...
אני חושבת שבשאלה שלך יש בעיה כי צריך לעשות הפרדה ברורה בין כיף לחובה...
אם היה מותר להיות חילוני אז ברור שזה יותר "כיף" כביכול בצורה הפשוטה בלי המחשבות מעבר לנקודה מסויימת בזמן...
אורח החיים החרדי הוא יותר מחייב והוא גם לרוב יותר מספק- יותר שכלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 12:32 לינק ישיר 

מי מאושר יותר עכשיו?

מו שעובד ויודע שבסוף היום יקבל 20 טרליון דולר?

או מי שאוכל ארוחה טובה ויודע בסוף היום יתלו אותו על עץ?

ההוא עובד ושמח, וההוא אוכל ובוכה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 13:27 לינק ישיר 

לדי
אורי זוהר ועוד רבים וטובים הם ההפרכה לשטות הזאת
למרות שבעיני אותם תינוקות שנשבו אז מובנת הרתיעה כי מבחוץ הדת נראית מגבילה
ולעצם השאלה
התשובה שלי היא על פי ציטוט של אחד מהראשונים שהלחנתי ניגון על אמירתו
עבדי הזמן עבדי עבדים הם
רק עבד ה לבד חופשי
על כן חלקי ה אמרה נפשי
דהיינו אדם שחי חיי תורה לא חיצונית ומלומדה אלא את עבודת ה מתוך מטרה לייעוד שבשבילו בא לעולם
אין מאושר ממנו
גם בימים של נפילות ונסיונות תמיד הוא יודע היכן ביתו ומולדתו
ככה אני מרגיש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 13:41 לינק ישיר 

כל מי שיש לו מטרה בחיים מרגיש סיפוק כשהוא מתקדם, תקרא לזה מצוות/20 טריליון דולר/נירוונה/מאזדה 6/ווטאבר...

אושר לא בא מדבר אחד אלא מאוסף של דברים שמשפיעים על הפסיכולוגיה של הבנאדם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 13:54 לינק ישיר 

אדם אני מסכימה איתך במיליון אחוז...
כל אדם שיש לו מטרה ומשיג אותה מגיע לסיפוקו!
טום, לעבוד את ה' או לא זה כבר עניין של כל אדם עם עצמו..
במיוחד שיש אנשים שנראים לך כחילונים אבל בעצם הם עובדי ה' ולהפך!
לא הבנתי מה בדיוק ההפרכה של השטות? מהי השטות ומהי ההפרכה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 14:46 לינק ישיר 

אכן נכון שכל מי שיש לו מטרה מגיע לסיפוק כשהוא מגשים את המטרה. אבל ישנם הבדלים חשובים ביותר בכל הקשור להגשמת המטרה בין חרדי וחילוני. למשל, חילוני שרוצה מכונית, אחרי שהוא משיג את המכונית יש לו סיפוק רגעי, אבל אח"כ כבר הכמיהה למשמעות חוזרת אליו. הוא כבר לא יוכל לספק את הכמיהה למשמעות בקנית עוד מכונית, אלא יחפש משהו אחר שיתן לו סיפוק, ואולי הוא ימצא ואולי לא. ואמנם הרבה חילונים חושבים מגיעים בשלב זה או אחר למקום אל חוסר סיפוק טוטאלי, ובספרות המקצועית מצב זה נקרא
ennui.

לעומת זאת חרדי שיש לו שאיפה לסיים מסכת אחת למשל, כשהוא מסיים אותה, הוא רוצה לסיים עוד ועוד. הסיפוק של החרדי הוא יותר אמיתי, ובהתאם לכך גם משאיר רושם להרבה יותר זמן.

בויכוחים שבין אתיאסטים ובין דתיים, האתיאסטים בכלל לא מתווכחים עם הנתון הזה, קרי שלאדם הדתי יש יותר סיפוק מהחיים מאשר לאדם החילוני, הם טוענים אבל, שזה דומה לאדם שיכור שהוא יותר מאושר מאשר אדם מפוכח. אני מניח שכל אחד רואה כמה נלעג טיעון זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 15:16 לינק ישיר 

למה על החילוני שכבר "משתעמם" אחרי מכונית אחת אתה אומר שהוא ממשיך לחפש משמעות ולא מסופק ואילו החרדי ש"משתעמם" אחרי מסכת אחת ורוצה לסיים עוד אתה אומר שיש לו סיפוק אמיתי?

ואולי אם החרדי היה באמת מסופק הוא לא היה ממשיך עוד ועוד ועוד, מי שמסופק מרגיש טוב במה שיש לו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 15:55 לינק ישיר 

לא כל רצון בעוד נובע מחוסר סיפוק.

יש דברים חסרי משמעות, לכן סיפוקם לא מביא משמעות
ודברים עם משמעות, כן מביאים ליתר משמעות, שרוצים לטעום ממנה עוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 16:00 לינק ישיר 

כל אחד והמשמעויות שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 16:00 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
למה על החילוני שכבר "משתעמם" אחרי מכונית אחת אתה אומר שהוא ממשיך לחפש משמעות ולא מסופק ואילו החרדי ש"משתעמם" אחרי מסכת אחת ורוצה לסיים עוד אתה אומר שיש לו סיפוק אמיתי?

ואולי אם החרדי היה באמת מסופק הוא לא היה ממשיך עוד ועוד ועוד, מי שמסופק מרגיש טוב במה שיש לו..
כי חילוני שמשתעמם ממכונית, הוא מבין שאין במכונית כלום, ועל כן הוא מחפש משהו אחר. חרדי אינו "משתעמם" אחרי מסכתא אחת, אלא הוא מלא בסיפוק אמיתי, ובהתאם לכך, הוא לא מחפש משהו אחר אלא הוא יכול לחזור שוב על אותה מסכתא המון פעמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 16:04 לינק ישיר 

באותה מידה יש חילונים שמאוד אוהבים מתמטיקה או מחשבים ולומדים את זה כל הזמן, אז הם מסופקים? יש להם משמעות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 16:38 לינק ישיר 

אכן יש חילונים עם הרבה סיפוק בחיים אם זה מתמטיקאים או אוספי בולים. באופן כללי אבל יש לומר, שלאדם הדתי יש יותר משמעות וסיפוק מאשר לאדם החילוני. זו תופעה שאין עליה עוררין ונידונה הרבה מכל מיני בחינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 16:46 לינק ישיר 

אין עליה עוררין? לפי מה קבעת בדיוק, עברת ועשית סקר? יש המון שלומדים מסכתות והם בדיכאון בכלל, או שעושים מצוות מתוך התנהגות כפייתית ובלי סיפוק..
ובכלל מה יש בדת שממלאת סיפוק יותר מכל דבר אחר? האם סיינטולוגים מסופקים יותר מאחרים? טבעונים/צמחונים מסופקים יותר משאר בני האדם? אולי חברי קבוצת הדאעש מרגישים יותר סיפוק מסתם אזרח אירופאי ממוצע?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 19:10 לינק ישיר 

מסכימה ולא מסכימה עם אדם

מסכימה כי ככה השכל/ההיגיון אומר לי ולא מסכימה כי בתור יהודיה אני מאמינה שיש משמעות לסיפוק ממצוות ומדברים רוחניים מעבר לסיפוק רגיל

אם הרגשתי ככה?! מעטים הרגעיים ואולי בשבת אבל זה כבר משהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 19:12 לינק ישיר 

ורציף לשאלתך,
אתה נוגע לא מעט בנושא הזה לאחרונה, מרגיש לא מסופק?!

אין תשובה חד משמעית לשאלתך אבל אני יכולה ומר על עצמי שאני מסופקת מאוד מהמגזר שלי טבמיטחד שמצאתי לי את הנישה הפרטית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext