בית פורומים שידוכי חרדים

האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2014 19:43 לינק ישיר 

העניין בנתינת משמעות, הוא לא הסיפוק המידי.
אלא לדעת, שמה שאני עושה יש לו משמעות
ולמה שיהודי עושה, יש משמעות נעלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 20:16 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אין עליה עוררין? לפי מה קבעת בדיוק, עברת ועשית סקר? יש המון שלומדים מסכתות והם בדיכאון בכלל, או שעושים מצוות מתוך התנהגות כפייתית ובלי סיפוק..
ובכלל מה יש בדת שממלאת סיפוק יותר מכל דבר אחר? האם סיינטולוגים מסופקים יותר מאחרים? טבעונים/צמחונים מסופקים יותר משאר בני האדם? אולי חברי קבוצת הדאעש מרגישים יותר סיפוק מסתם אזרח אירופאי ממוצע?
הנושא כל כך נדוש, שאין טעם להתווכח על זה. כל התורה של פרנקל, הלוגותרפיה, מבוססת על זה שיש דברים שהם יותר משמעותיים בחיים ויש שפחות. פרנקל עצמו שם לב במחנות ההשמדה שיהודים עם אמונה שרדו יותר טוב מאשר יהודים ללא אמונה. יש ספרות מקיפה ביותר של חוזרים בתשובה לא רק יהודים אלא גם של נוצרים וכדומה, המדברת על המשמעות בדת ועל הריקנות בעולם החילוני. עוד לא ראינו ספרות דומה של חוזרים בשאלה שמדבר על המשמעות בחיים החילוניים והריקנות בחיים הדתיים.

אתה שואל מה ההבדל בין היהדות לבין אסיפת בולים. לאדם שחי בתודעה שהכל יחסי כולל המוסר, אז באמת אין הבדל. אבל רובינו חיים בתחושה שיש דברים שהם יותר מהותיים ויש דברים שהם פחות מהותיים. יש טוב ויש רע. לשדוד סבתא זה רע, להאכיל עני זה טוב. לאדם שחי בתודעה כזו, אז שאלה המשמעות היא בהחלט שאלה משמעותית, והיא באה על פתרונה רק בדביקות באורח חיים מתאימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 21:09 לינק ישיר 
עיין במאמר הראשון ב"מכתב מאליהו"

הוא מבאר שם שהאושר מגיע מרוחניות, סוף.
נראה שגשמיות זה נחמד ומהנה לזמן קצר, ואז מחפשים את הדבר הבא,
כשברוחניות, אם סיימת מסכת אז אתה מאושר, שלא לדבר על הגן עדן שיש בעולם הזה למי שאוהב ללמוד.

לדעתי, מי שבונה את עצמו ותורם לחברה אז הוא מאושר, ולא משנה אם הוא חילוני או חרדי.

כל מצוה ממלאה אותנו באושר, שבתות וחגים, ילדים וילדות חמודים ומחונכים, כל הבלגה ונתינה ממלאה את כולנו באושר, ויש לא מעט חילונים שעושים הרבה מצוות ותורמים לחברה בענק, ואפשהוא הם מאושרים.
(ברור שאין לאתאיסט עניין להתווכח למי יש יותר משמעות בחיים, כי הוא לא יתחיל פתאום לקיים מצוות כדי שהוא ירגיש טוב !)

החילונים לא יודעים מה מחכה להם לעתיד לבוא, יש כאלה שהם משוכנעים שאין מצב שאלוקים מעוניין שהם יהיו דתיים או חרדים כאלה.. אז טוב להם בבועה שלהם.
אם כי, יש יותר ממליון חילונים שחזרו בתשובה, ולא בכדי.

החברה החילונית בפשיטת רגל, זה כולל אלימות, גירושים ובגידות כואבים,
כאב לב מאיך שהילדים שלהם מתנהגים
ועם מי הם מתחתנים..
כאב לב שהם לא כאלה יפים או מוצלחים,
ההרגשה הנוראה הזאת שכולם רמאים ונוכלים,
ויש הרבה חילונים שאין להם עניין להיות פרייאר ולאהוב חסד. ההיפך..
ואפשר רק לשער איך הם מרגישים.
ככה שיש הרבה חילונים שממש לא טוב להם,
לא מדובר בשוליים.

מצד שני, מה קורה אצל החרדים,
השאלה כמה חרדים לא מרגישים טוב עם עצמם,
כמה חרדים לא מתחברים למצוות ולימוד הגמרא, האם משפחות ברוכות הם ברכה או גם מתח,
ובעיקר, יש לא מעט בחברה החרדית שהם עניים או כמעט עניים, אפשר לקוות שמדובר במכה שתחלוף במהרה, עיקר העניות הנוראה זה סיפור שקרה לאחרונה,
ובכל זאת, אפשר להגיד שהקשיים אצל חלק מהחרדים לא מעיבה כל כך על ההרגשה האישית שטוב לי בחיים, אני מתקדם, יש משפחה וחברה תומכת וכו'

אין להאשים את ההנהגה החרדית ביצירת חברה של עניים, כי בגדול זה לא נכון, לעבוד זה ערך תורני, ואנחנו עובדים, ושנים רבות שיש מגוון קורסים ללימודי מקצוע, והתחייבות (בשבועה) של הגבר החרדי לפרנס ולפנק וכו'
וגם לומדים תורה, ומקיימים משפחה לתפארת, כשעבודת המידות, החל מגיל צעיר ממלאה אותנו בסיפוק ומשמעות, וכל העוסק בתורה הרי הוא מתעלה, ואנחנו רואים זאת בחוש.

כשאצל החילונים אין כמעט מודעות לעבודת המידות, וזה גורם להרבה סבל,
בגילאים מאוחרים יש כאלה שיש להם יותר מודעות שאפשר להשתנות, ומי שנולד עצבני לא חייב להשאר עצבני...

החילונים מפספסים בענק את האושר האדיר של שמירת שבת וחגים, נדמה שרבים מהם אין להם שקט אמיתי בחיים, הרי לא יתכן להתנתק מהמחשב והפון בשבת, ושבת הרי מוקדש לבילוי במטבח, סידורים שונים, עבודות וטיולים שאין בהם שקט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 21/08/2014 21:25:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 21:26 לינק ישיר 

נזכרתי במאמר שקראתי פעם..

(אבל איך זה קשור לשידוכים? )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 21:35 לינק ישיר 

לא הבנתי מה באת לומר באשכול הזה בכלל..
שכל החילונים מסכנים וכל החרדים כיף להם ומאושרים בחיים? החילונים מוסרים לך שתודה על הדאגה אבל הם דווקא בסדר בחיים שלהם ולשבת כל היום בישיבה דווקא מביא להם תיסכול..

בכל מקרה זה נאום מתאים לערוץ הידברות שאוהבים לעשות הכללות, אין טעם לדון בנושא הזה כי כל אדם אינדיוידואל מרגיש עם עצמו מה הוא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 21:43 לינק ישיר 

די88 כתבה:

בגלל שאני בעלת תשובה תמיד באה השאלה מהמכרים החילוניים שלי האם טוב לי בדרך שבחרתי...
וטוענים שמי שחוזר בתשובה עושה זאת כי לא היה לו טוב בתור חילוני ולא מצא את מקומו...
נתחיל מזה שאם חס ושלום לא היה לי טוב במקום שבחרתי בו ברור שתמיד יכולתי לחזור חזרה הרי אין לי הורים חרדים שיתאכזבו או יבכו או יתאבלו וכו' להפך, יקבלו אותי כל חברותיי החילוניות בשמחה ובמסיבה....
מצד שני אם תשאלו אותי אם היה לי רע בתור חילונית אני אגיד לכם שאין דבר יותר רחוק מהמציאות!!
היה לי כיף מאוד מסיבות וים ולהתלבש איך שבא לי בלי לעשות חשבון בקיצור אין דין ואין דיין!!
האם אני יכולה להגיד איפה יותר כיף לי ואני נהנית!? לא בטוח...
זה צורה אחרת אחרת של חיים...
כמו שילדה בת 14 אם תביא לעולם ילד היא לעולם לא תהנה ממנו כמו אשה בת 25 שכבר חייתה את חייה ובנתה את ביתה! כי העולם שונה בכל גיל...ואני חייבת לומר שאני גדלתי עדיין בדור נורמלי יחסית גם בתור חילונית
גדלתי עם קלאס וגומי ולא פייסבוק ופלייסטיישן...
אני חושבת שבשאלה שלך יש בעיה כי צריך לעשות הפרדה ברורה בין כיף לחובה...
אם היה מותר להיות חילוני אז ברור שזה יותר "כיף" כביכול בצורה הפשוטה בלי המחשבות מעבר לנקודה מסויימת בזמן...
אורח החיים החרדי הוא יותר מחייב והוא גם לרוב יותר מספק- יותר שכלי...

מה זה פלייסטיישן ?...
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 21:46 לינק ישיר 

riki_m כתב:
מסכימה ולא מסכימה עם אדם

מסכימה כי ככה השכל/ההיגיון אומר לי ולא מסכימה כי בתור יהודיה אני מאמינה שיש משמעות לסיפוק ממצוות ומדברים רוחניים מעבר לסיפוק רגיל

אם הרגשתי ככה?! מעטים הרגעיים ואולי בשבת אבל זה כבר משהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא בא לחלוק אם יש יותר סיפוק ליהודי שמקיים את דתו מאשר מוסלמי או נוצרי או בודהיסטי שמקיים את דתו, אני תמיד הייתי יהודי אז אני מכיר רק את זה, וזה קצת יומרני וגאוותני לחשוב שרק הדרך שלנו בדיוק מספקת ובעלת משמעות וכו' וכו'..
(ולא סתם שלנו היהודיים אלא גם יותר מהמזרוחניקים והאלה והאלה.. ובקיצור כולם היו מתים להיות מאושרים כמונו אבל הם מסכנים שלא יודעים וחווים את מה שאנחנו יודעים וחווים ובלהבלהבלה..)

אבל לא חייב להיות סיפוק ממצוות למשל. אף אחד לא התחייב בחמשת חומשי התורה שיהיה לך סיפוק מקיום מצוות או ווטאבר. את הדת את מקיימת כי זאת חובתך, בין אם יש סיפוק ובין אם לאו, לתת למצוות טעמים ומטרות זה קצת חוטא לאמת. כאילו אם מחר תגלי שאין לך סיפוק במצוות אז אמונתך תתערער או תקיימי פחות מצוות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 21:47 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

כל מי שיש לו מטרה בחיים מרגיש סיפוק כשהוא מתקדם, תקרא לזה מצוות/20 טריליון דולר/נירוונה/מאזדה 6/ווטאבר...

אושר לא בא מדבר אחד אלא מאוסף של דברים שמשפיעים על הפסיכולוגיה של הבנאדם.

מה שנכון זה, שאם יחסר לך צרכים גופניים נחוצים מסוימים לא כל כך תרגיש טוב עם עצמך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2014 21:48 לינק ישיר 

רציף כתב:

מה זה פלייסטיישן ?...
תודה

נשלח מהאנדרואיד שלי

https://www.google.co.il/search?client=firefox-a&hs=rqt&rls=org.mozilla:en-US:official&q=%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2014 21:49 לינק ישיר 

רציף כתב:
אדם_ה1 כתב:

כל מי שיש לו מטרה בחיים מרגיש סיפוק כשהוא מתקדם, תקרא לזה מצוות/20 טריליון דולר/נירוונה/מאזדה 6/ווטאבר...

מה שנכון זה, שאם יחסר לך צרכים גופניים נחוצים מסוימים לא כל כך תרגיש טוב עם עצמך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמו שמישהו נשוי יותר מסופק ומאושר ממך לדוגמא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2014 00:00 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

רציף כתב:
אדם_ה1 כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמו שמישהו נשוי יותר מסופק ומאושר ממך לדוגמא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 00:10 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

riki_m כתב:
מסכימה ולא מסכימה עם אדם

מסכימה כי ככה השכל/ההיגיון אומר לי ולא מסכימה כי בתור יהודיה אני מאמינה שיש משמעות לסיפוק ממצוות ומדברים רוחניים מעבר לסיפוק רגיל

אם הרגשתי ככה?! מעטים הרגעיים ואולי בשבת אבל זה כבר משהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא בא לחלוק אם יש יותר סיפוק ליהודי שמקיים את דתו מאשר מוסלמי או נוצרי או בודהיסטי שמקיים את דתו, אני תמיד הייתי יהודי אז אני מכיר רק את זה, וזה קצת יומרני וגאוותני לחשוב שרק הדרך שלנו בדיוק מספקת ובעלת משמעות וכו' וכו'..
(ולא סתם שלנו היהודיים אלא גם יותר מהמזרוחניקים והאלה והאלה.. ובקיצור כולם היו מתים להיות מאושרים כמונו אבל הם מסכנים שלא יודעים וחווים את מה שאנחנו יודעים וחווים ובלהבלהבלה..)

אבל לא חייב להיות סיפוק ממצוות למשל. אף אחד לא התחייב בחמשת חומשי התורה שיהיה לך סיפוק מקיום מצוות או ווטאבר. את הדת את מקיימת כי זאת חובתך, בין אם יש סיפוק ובין אם לאו, לתת למצוות טעמים ומטרות זה קצת חוטא לאמת. כאילו אם מחר תגלי שאין לך סיפוק במצוות אז אמונתך תתערער או תקיימי פחות מצוות?

בפרשת השבוע למדנו ; ראה אנוכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה, את הברכה אם תשמעו.. את הקללה אם לא תשמעו.
ויש להבין מה בדיוק הכוונה בפסוק הנ"ל, ובעוד הרבה פסוקים אחרים.

פתחתי את האשכול כדי שנבין יותר האם ומהוא הברכה בשמירת המצוות ובבניית בית נאמן בישראל,
וכתבתי את מה שאני יודע בנידון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 00:32 לינק ישיר 

וואי אדם זאת נראלי פעם ראשונה שאני פשוט מסכימה עם כל מילה שלך!!! הרי ברור שאנחנו לא נהנים מכל המצוות אז מה לא נקיים אותם בגלל זה?! אני מדברת כאחת שחוותה את שני העולמות ויכולה בוודאות להגיד שהעולם החרדי הוא בעל משמעות עמוקה יותר מהעולם החילוני שסובב בעיקר סביב מסיבות בילויים ועשיית כסף כדי לממן אותם... אבל מה שאדם אמר לגבי הנצרות האיסלאם והבודהיזם נורא נכון כאילו מבחינתם גם כן יש משמעות עמוקה אז מה השוני בינינו?! למה דווקא יהודי חרדי ולא הודי בודהיסטי?! וד״א הרבה מן הבעלי תשובה הם ספרדים שמגיעים מבתים די מסורתיים שהגיעו לאיזה שיעור שטפו להם את המוח והם אמרו להם לעשות ככה וככה הם כמו רובוטים הלכו ועשו! והאשכנזים?! הם אתאיסטיים כי הם כביכול כאלה שכלתניים שהם לא יכולים לקבל את הרעיון שיש משהו גדול יותר מאיתנו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2014 08:49 לינק ישיר 

די88 כתב:
אדם אני מסכימה איתך במיליון אחוז...
כל אדם שיש לו מטרה ומשיג אותה מגיע לסיפוקו!
טום, לעבוד את ה' או לא זה כבר עניין של כל אדם עם עצמו..
במיוחד שיש אנשים שנראים לך כחילונים אבל בעצם הם עובדי ה' ולהפך!
לא הבנתי מה בדיוק ההפרכה של השטות? מהי השטות ומהי ההפרכה?

ההפרכה זה לאותם אלה שבאים לחוזרים בתשובה ואומרים שהבנאדם השתגע לכן חזר בתשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2014 08:54 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אין עליה עוררין? לפי מה קבעת בדיוק, עברת ועשית סקר? יש המון שלומדים מסכתות והם בדיכאון בכלל, או שעושים מצוות מתוך התנהגות כפייתית ובלי סיפוק..
ובכלל מה יש בדת שממלאת סיפוק יותר מכל דבר אחר? האם סיינטולוגים מסופקים יותר מאחרים? טבעונים/צמחונים מסופקים יותר משאר בני האדם? אולי חברי קבוצת הדאעש מרגישים יותר סיפוק מסתם אזרח אירופאי ממוצע?

על זה כתבתי שתלוי לא אם תשתייך למגזר החרדי דתי בשביל להיות מאושר מגזרית אין שום סיבה להיות יותר מאושר
ולכן שמירת מצוות מלומדה וכפייתית אין בה אושר והיא מובילה לחזרה בשאלה וכו
אבל אתה צריך להבין שבמציאות רדיפה אחרי החומר אף פעם לא מספקת תמיד מרגיש חסר
כמאמר חזל אין אדם מת וחצי תאוותו בידו ואם השמירת מצוות שלך היא ליעד הנכון ואתה בן חורין מתאוותיך אז הסיפוק אמיתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם שומרי מצוות מאושרים יותר ?... כיף/טוב להם יותר בחיים ?...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.