|
|
| נשלח ב-22/8/2014 11:46 |
|
| |
תחת, אשר לא-עבדת את-יהוה אלוהיך, בשמחה, ובטוב לבבמרוב, כול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:01 |
|
| |
אנשים שרודפים אחרי החומר-הגשמיות מסכנים!! הם בלחץ כל הזמן לקנות,לעשות,להיות יותר יפים,מוצלחים בלי משמעות פנימית אמיתית רק להרשים,רק חיצוניות,רק מה יגידו..
אתה משווה בין מי שלמד מסכת לספר מקצוע???? ספר מקצוע- למד ,נהנה, לקח תמסרים,סיפוק?..אולי מזה שהצליח לדמור תספר ולהבין אותו... מי שלומד מסכת זה הנאה פנימית ,זה סיפוק ,זה שמחה אמיתית,אפשר לחזור על זה מלא פעמים ועדיין למצוא תובנות חדשות,להנות,לשמוח,להרגיש משהו פנימי...
רציף נכון שמי שנולד בבית חרדי מכתיבים לו תכללים איך להתנהג אבל הוא מגיע לגיל מתבגר ששם הוא לוקח את כל מה מה שלמד ומיישם מרצונו..הוא בודק כביכול אם התפיסה שגדל עליה נכונה.שואלים שאלות,בודקים ומגיעים למצב שמאמינים בדרך מתוך רצון ובחירה..מציאות כמה חרדים נשארו חרדים וכמה חרדים נשרו...ולצערי יש נושרים אבל האחוזים מראים מה יותר בלי השוואה... ובציבור החילוני כמות האנשים שמשנים את תפיסת עולמם בתור חילוניים רבה מאוד וגודלת עם השנים...לאוו לדווקא לציבור החרדי אבל הם משנים,חלקם מתבוללים וכדו לא טוב להם שם... מציאות א"א לשנות...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:10 |
|
| |
אני מכיר הרבה אנשים דתיים וחרדים שהם כל הזמן רודפים אחרי דברים גשמיים. לחלקם יש את היכולת ולחלקם לא. אם הם מאושרים או מסכנים? לא יודע וזה לא משהו שאפשר לקבוע סתם על סמך פרט או שניים. לכולנו יש ימים שאנחנו בדיכאון וימים שנחנו מרגישים סיפוק, בכל מיני מטרות שסימנו לעצמנו...
| צדיקונת כתב: |  | אתה משווה בין מי שלמד מסכת לספר מקצוע???? ספר מקצוע- למד ,נהנה, לקח תמסרים,סיפוק?..אולי מזה שהצליח לדמור תספר ולהבין אותו... מי שלומד מסכת זה הנאה פנימית ,זה סיפוק ,זה שמחה אמיתית,אפשר לחזור על זה מלא פעמים ועדיין למצוא תובנות חדשות,להנות,לשמוח,להרגיש משהו פנימי...
|
|
לא הבנתי את ההבדל, למה האחד מסופק והשני לא? למה נראה לך שהראשון מסתובב בהרגשה של "אוף, למדתי ספר אבל חסר לי משהו" והשני "איזה יופי, סיימתי את הספר ועכשיו אני שמח"?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:17 |
|
| |
בארור שיש חרדים שההשקפה שלהם מעוותת והם רודפים אחרי הגשמיות אבל...לא רק הם כולם צריכים לעבוד על עצמם בנושא זאת עבודה יומיומית..מי שלא עובד על עצמו כל הזמן יורד...זה משהו שצריך לשמר כי זה לא בא ברגל..אין מצב להשאר באותו מקום זה או לעלות או לרדת..אין אמצא...וזה שאנחנו בנ"א ומשנים תרגשות,התנהגויות,מעשים לפי דברים שקורים זה בארור אנחנו לא מושלמים אנחנו שואפים לשלמות הזאת ועובדים על זה כל רגע..
ולעניין הספר והמסכת....שתיהם שמחו שגמרו לקרוא והפנימו תנאמר אבל..זאת שמחה שונה..זה סיפוק אחר,תאמת לא יודעת איך אתה בתור גבר לא מבין את זה..מילא אישה שלא לומדת גמרא אבל אתה גבר.....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:40 |
|
| |
צדיקונת אדם לא משווה בין גמרא לספר פילוסופיה... הוא אומר ששניהם מספקים בדרגה שבה האדם נמצא! זה בכלל לא קשור לנשים וגברים... האם כשאת בעבודה עושה איזה משו שלא חשבת שתוכלי לעשות את לא גאה בעצמך ומרגישה סיפוק?! אז זה שטחי?! לא... זה סיפוק וזה סיפוק!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:54 |
|
| |
אכן, תועלת המטרה שהושגה אינה קשורה בהכרח למידת הסיפוק, וכל אחד יגדיר תועלת לפי צרכיו... (יוצא מן הכלל הוא כאשר למישהו יש מטרות ללא תועלת - במקרה כזה אנחנו אומרים שהוא "מכור" והם בדר"כ פחות מסופקים. אפשר להיות "מכור" גם למצוות כמו אנשים שתמיד רצים אחרי האתרוג הכי טוב שיש בשוק ואחרי שהוא בדק אותו בשבע עיניים הוא מרגיש סיפוק כמו שחקן מחשב שקנה את כרטיס המסך הכי טוב בשוק. אבל ברגע שבסוכות הוא רואה את שכנו עם אתרוג טיפה יותר יפה הוא כבר מרגיש רע )
למען האמת אני בטוח שכל אחד זוכר את רגעי הסיפוק והשמחה שהיו לו בילדותו כמאושרים בחייו, למרות שבמבט של בוגר זה נראה שמחה על דברים שטחיים ושטותיים..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 13:55 |
|
| |
ברור שהרבה יותר כיף לחיות כמו חילונים.
השאלה היא רק מה אתה רוצה בחיים ? כיף ? או משהו אחר ?
אבל זה ברור שמבחינת "כיף" והנאה" הרבה יותר כיף לעשות בחיים מה שבא לנו, ולא מה שמכתיבים לנו.
וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:07 |
|
| |
כשגומרים ספר ומסכת יש סיפוק..אבל השאלה איזה סיפוק ולכמה זמן...
כיף אצל החילונים?כיף לפרוק עול?...האדם רוצה שיגבילו אותו..הוא חייב את זה הוא מבקש את זה! אדם בלי גבולות הוא חיה בגוף אדם...
כמו ילדים בחופש הם מתפרעים הם צריכים גבולות כי אם לא הם בלי רסן...כמונו כמוהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:18 |
|
| |
ואת חושבת שלחילונים אין הגבלות ? רק לחרדים יש הגבלות ?
החילונים רוצחים אחד את השני ? גונבים אחד מהשני ? ועוד ועוד
כל אחד וההגבולת שלו. והרבה יותר כיף לחיות עם מה שפחות גבלות !! כן כן ! אפילו שזה לא נעים לשמוע.....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:27 |
|
| |
צעירה???הכל טוב??????????????????
אנשים אתם חרדים???.מה נסגר?.את משווה בין גבולות של חרדים לחילונים??
מבחינתך הרבה יותר טוב להיות חילוני....ואין לי מושג אם את לא כזאת לפי התשובות שלך.... אבל מי שכיף לו לחיות עם כמה שפחות גבולות משהו מעוות אצלו..זאת לא הגישה...אני שמחה על המגבלות האלה!תלוי איך לוקחים כל דבר זה לא עול מבחינתי ממש לא!! זה רק מעדן אותי ועושה לי טוב..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:33 |
|
| |
אז בטח תהיי שמחה להיות חסידת גור, יש להם המון הגבלות ומצוות של הרעבע שמביאות הרבה סיפוקים.. (או שלא )
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:35 |
|
| |
כל מגזר יש לו תהגבלות שלו..בכל חסידות ולאו דווקא אצליהם....אצל כולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 14:55 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | כל מגזר יש לו תהגבלות שלו..בכל חסידות ולאו דווקא אצליהם....אצל כולם! |
|
וגם לחילונים יש תהגבלות שלהם...
ולפי ההתקפות האישית שלך, נראה שאת לא כ"כ בטוחה בדרך - המוגבלת - שלך .....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 15:25 |
|
| |
האמת שבזמן האחרון זה נראה שדווקא לחרדים יש חוסר סיפוק, כל יומיים יש כנס לחיזוק הצניעות, כנס נגד אייפון, כנס נגד דומיו, כנס למען סגירת הכפתור העליון בחולצה, הפגנה על הגיוס, הפגנה על קולנוע, רב פלוני שמדבר על הבחורים שמשחקים כדורגל בחופש ורב פלמוני שמדבר על בחורים שיש להם פייסבוק או רואים כדורגל בקיוסק. בני תורה נגד ג', גדול פלוני נגד גדול אלמוני, באבוב א' נגד באבוב ב', סאטמאר נגד סאטמער, שונאים נגד מחבלים.. נראה כאילו אנשים מחפשים משמעות בחיים הדתיים שלהם וכל הזמן חסר להם משהו..
|
|
|
|
|