| נשלח ב-22/8/2014 15:37 |
|
| |
| צדיקונת כתב: |  | אנשים שרודפים אחרי החומר-הגשמיות מסכנים!! הם בלחץ כל הזמן לקנות,לעשות,להיות יותר יפים,מוצלחים בלי משמעות פנימית אמיתית רק להרשים,רק חיצוניות,רק מה יגידו..
אתה משווה בין מי שלמד מסכת לספר מקצוע???? ספר מקצוע- למד ,נהנה, לקח תמסרים,סיפוק?..אולי מזה שהצליח לדמור תספר ולהבין אותו...
מי שלומד מסכת זה הנאה פנימית ,זה סיפוק ,זה שמחה אמיתית,אפשר לחזור על זה מלא פעמים ועדיין למצוא תובנות חדשות,להנות,לשמוח,להרגיש משהו פנימי...
רציף נכון שמי שנולד בבית חרדי מכתיבים לו תכללים איך להתנהג אבל הוא מגיע לגיל מתבגר ששם הוא לוקח את כל מה מה שלמד ומיישם מרצונו..הוא בודק כביכול אם התפיסה שגדל עליה נכונה.שואלים שאלות,בודקים ומגיעים למצב שמאמינים בדרך מתוך רצון ובחירה..מציאות כמה חרדים נשארו חרדים וכמה חרדים נשרו...ולצערי יש נושרים אבל האחוזים מראים מה יותר בלי השוואה... ובציבור החילוני כמות האנשים שמשנים את תפיסת עולמם בתור חילוניים רבה מאוד וגודלת עם השנים...לאוו לדווקא לציבור החרדי אבל הם משנים,חלקם מתבוללים וכדו לא טוב להם שם... מציאות א"א לשנות...
|
|
אני מבין את הצורך הטבעי לגן על המגזר החרדי גם לי אבל מה לעשות לא נשלה את עצמנו ישנה כיום מציאות בעייתית עמוקה של
מלומדה ושטחיות בעולם הישיבות חושבים שהגויים מקלקלים אותם עם האייפון וכו אבל ההתנהלות של הציבורא מובילה לכך שהוא יהיה קרקע פורה לכל הרעין בישין לצערי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 15:38 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
עוד פעם הכנסת את המגזר החרדי והוכחת ששם יש רדיפות לתאוות גם אם פחות אבל יש
הדגשתי שהאושר לא מתחלק בין מגזרים זה שתהיה חרדי לא אומר שתהיה מאושר בגלל השיוך המגזרי
מה שיעשה אותך מאושר זה עבודת ה
אם אתה מאמין למה שהתתורה אומרת אז אתה אמור לדעתשיהודי אף פעם לא ירגיש מאושר כל עוד אינו מאכיל את נשמתו ורק את גופו על זה אמרו חזל אין אדם מת וחצי תאוותו בידו והגאון באיגרת הגרא אמר שהעולם הזה דומה למיים מלוחים שככל שאתה שותה ממנו יותר ככה יותר צמא ואף פעם לא מסופק
אז לחילוני שרודף לספק עצמו ברכב שרד או לראש ישיבה שרודף אחרי כבוד שתיהם באותה הסירה שותים ממים מלוחים ואינם מתים אלא עם חצי תאוותם
אבל אדם שפותח את המסילת ישרים ולומד שיסוד החסידות שיתברר ויתאמת מה חובתו בעולמו יש לו ייעוד רוחני עם מטרה להבדיל מכל מיני רוחניויות בהודו וכאלה שאין שום מטרה כאן יש
וכשיש אמונה ושאדם עובד את ה וממש את המסילת ישרים הוא לא נהנה ונוח לו שלא היה נברא וקשה ולא קל
אבל אושר לא בא מנעים לי וטוב לי אושר בא מסיפוק נפשי אמיתי ולא בר חלוף
שמירת מצוות לא באה כיעד לספק כי הרי נוח לא לאדם שלא נברא ואם מטרתם הייתה לספק אז למה נבראנו?
שמירת מצוות ודביקות בה היא למטרה של להתענג על ה ולהנות מזיו שכינתו
ושים לב שהרמחל כותב ששם עיקר העינוג ולא כל העינוג שם דהיינו יש התענגות על ה גם כאן
מי שחי והולך לשם אז הוא מאושר תקרא על הרב שך ועוד גדולים לך תפגוש תלמידי חכנמים שחיים על פת במלח אבל מאושרים באמת
ואסיים עם האור החיים שאמר
אילו ידעו בני אדם מה הערך והמתיקות שיש בתורה היו משתגעים ומתלהטים אחריה
שנזכה |
|
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A7
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 15:42 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | האמת שבזמן האחרון זה נראה שדווקא לחרדים יש חוסר סיפוק, כל יומיים יש כנס לחיזוק הצניעות, כנס נגד אייפון, כנס נגד דומיו, כנס למען סגירת הכפתור העליון בחולצה, הפגנה על הגיוס, הפגנה על קולנוע, רב פלוני שמדבר על הבחורים שמשחקים כדורגל בחופש ורב פלמוני שמדבר על בחורים שיש להם פייסבוק או רואים כדורגל בקיוסק.
בני תורה נגד ג', גדול פלוני נגד גדול אלמוני, באבוב א' נגד באבוב ב', סאטמאר נגד סאטמער, שונאים נגד מחבלים..
נראה כאילו אנשים מחפשים משמעות בחיים הדתיים שלהם וכל הזמן חסר להם משהו.. |
|
הדוגמאות שהבאת צומחות בדיוק ממה שכתבתי בתגובה לצדיקונת
ישנה מציאות מעוותת שהלימוד הוא העיקר
הכל ממותג וחיצוני מסתכלים עליך אם אתה מישיבה מסוימת שייך למגזר מסויים וכו וכו
כשההוויה הרוחנית היא מותגיטית ורדודה אז צצים בעיות של חוסר סיפוק
ולמרות הכל עדיין הציבור הכי טוב במדינה הוא החרדי שלא יהיו אי הבנות מדבריי אבל ישנם בעיות מהותיות וה יעזור
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 15:46 |
|
| |
טום: (אם לאשתך יקראו ג'רי תוכלו לשחק בחתול ועכבר) זה מה שאני אומר, כל הסיפוק הוא משהו פסיכולוגי ויחסי. הרי גם המוסלמי והנוצרי יקיימו את מצוות דתם וכל זה לשווא (לפי דתך) אבל כל יום הם מרגישים סיפוק כלשהו. למה שבישוף ירגיש פחות סיפוק מאדמו"ר? כל אחד בטוח שהוא ממלא את חובתו בעולמו. כמובן שלהשוות את זה למטרות ספציפיות וגשמיות זה לא דומה (אם כי בשני המקרים האנשים מחפשים לעשות כמה שיותר וגם צדיקים כשמתים בוכים על זה שלא הספיקו מספיק מצוות אז מה ההבדל?) אבל גם למי שלא דתי יכולות להיות מטרות ארוכות טווח ומשמעותיות (בעיניו, למרות שבעיני מישהו אחר זה יכול להיראות טפל)
| טום888 כתב: |  | אבל אדם שפותח את המסילת ישרים ולומד שיסוד החסידות שיתברר ויתאמת מה חובתו בעולמו יש לו ייעוד רוחני עם מטרה להבדיל מכל מיני רוחניויות בהודו וכאלה שאין שום מטרה כאן יש |
|
סתם סיקרן אותי, למה נראה לך שלדתות בהודו אין מטרה? אתה מדבר מידיעה או מניחוש?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 15:49 |
|
| |
דברתי עם כמה שהיו שם והיו היו לא כולם חזרו בתשובה כמו בסיפורים והם אמרו שחוץ מאיזה קטע של מוזה רגועה או כישוף כל שהוא וכאלה אין מש יעד לחיים יותר טובים זה נותן תחושה מוגבלת של רגש רוחני
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:00 |
|
| |
יש דברים שזה כולל את כל האנשים באשר הם שם, כמו מה שאמרו חז"ל ; הקנאה התאווה והכבוד מוציאים את האדם מין העולם, איזהו גיבור הכובש את יצרו.
ואוי לו למי שאין לו ערכים שמובילים אותו.
קשה לקבוע למי טוב יותר, מצד שני יש דברים שאין עליהם חולק, לכאורה.
אין חולק שאין מאושר יותר ממי שאוהב ללמוד תורה ושקוע בתורה, אין חולק שחילוני צעיר כיף לו, ויש לו יותר הנאות. האם הוא מאושר ?.... אולי, הוא מאושר במקרה והוא עזר להורים שלו, או שהוא התקדם בחיים וקיבל תואר, או אפילו אחרי שהוא עשה כושר וכו' דברים שהם רוחניים איפשהו.
דברים חומריים הם לא משמחים, הבן אדם קונה רכב חדש ומהר מאוד הוא מתרגל לזה, בן אדם אחרי שאכל גלידה משובחת אין לו כלום מזה, הוא חושב על הגלידה וזה לא משמח אותו בכלל, אולי הוא ישמח על בדיחה טובה שהוא אמר, כי יש בזה איזושהיא הרגשה של הישג בחיים.
מי שמקיים מצוות זה מביא לו אושר איפשהוא, כמובן זה תלוי עד כמה שהוא מבין את המצוות שהוא עושה, ועד כמה שהוא שם לב שהוא משפר את התכונות שלו. וגם מי שמתקדם בחיים וגמר ספר שיביא לו תועלת, זה עושה לו טוב בחיים, כי זו הנאה רוחנית.
גם החילוני כשהוא באמת מאושר זה מדברים רוחניים יותר, נראה שבני נוער אכן עוד שמחים במסיבות וריקודים, אוקי, יתכן, אין לנו בעיה עם זה.
ביהדות מבקשים להוכיח שהתורה היא היא הדרך לחיים מאושרים, זה לא סותר שיש חילונים שכיף להם בחיים.
אכן, כיף להיות צעיר חילוני שנראה טוב ויש לו כסף ושכל וביטחון עצמי. במקרה והוא הולך איפשהו בדרך התורה, הוא לא מקנא, הוא שמח בחלקו, הוא תורם לחברה וכו'.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/08/2014 16:03:05
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:05 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | דברתי עם כמה שהיו שם והיו היו לא כולם חזרו בתשובה כמו בסיפורים והם אמרו שחוץ מאיזה קטע של מוזה רגועה או כישוף כל שהוא וכאלה אין מש יעד לחיים יותר טובים זה נותן תחושה מוגבלת של רגש רוחני |
|
אתה יודע שדת ההודים יותר עתיקה מהדת הנוצרית (ואולי אפילו מהיהדות)? שהיא המציאה את תורת הגלגול כדי לתקן את הנשמה עוד לפני שהזוהר הזכיר את זה לראשונה? אני לא מדבר על כל מיני "תרפיות" ואמונות ספציפיות כאלו ואחרות שאנשים הולכים לחפש בהודו..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:08 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אז בטח תהיי שמחה להיות חסידת גור, יש להם המון הגבלות ומצוות של הרעבע שמביאות הרבה סיפוקים.. (או שלא ) |
|
אין להם המון הגבלות. יש כמה המלצות של הרבי ז"ל, וזוג שמעוניין עושה אותם. אין שום עניין לקשקש דברים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:09 |
|
| |
כן אצל אברהם אבינו כתוב שהוא שלח מתנות לבני הפילגשים ששלחם קדמה מזרחה ו אלו הם המתנות גם אם כל האמונה שלהם בהשארות הנפש אין להם הסבר בשביל מה אלא אמונה במציאות לא מובנת שגורמת להם כמו אדיוטים לשרוף את הגופה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:10 |
|
| |
כיום רוב חסידי גור לא ככה אבל אלה שככה באמת מסכנים שמעתי שהרב שך התנגד כל כך להחמרות האלה עד שקרא להם בני אנוסה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:20 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | כן אצל אברהם אבינו כתוב שהוא שלח מתנות לבני הפילגשים ששלחם קדמה מזרחה ו אלו הם המתנות גם אם כל האמונה שלהם בהשארות הנפש אין להם הסבר בשביל מה אלא אמונה במציאות לא מובנת שגורמת להם כמו אדיוטים לשרוף את הגופה |
|
האמונה ההודית היתה כנראה אפילו לפני אברהם, והאמונה שלהם בגלגול (אל תערבב עם הישארות הנפש) היא ג"כ מסיבות של תיקון המידות של הנשמה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:21 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
כיום רוב חסידי גור לא ככה אבל אלה שככה באמת מסכנים שמעתי שהרב שך התנגד כל כך להחמרות האלה עד שקרא להם בני אנוסה |
|
זה לא הרב שך זה היה הסטייפלער כמו שזכור לי (אולי שניהם יחד)
אבל כמדומני לא קראו לזה בני אנוסה אלא משו אחר
אולי אבדוק ואכתוב אח'כ בלי נדר
עריכה: שוב בדקתי וראיתי שנכון הדבר כך קרא לזה הסטייפלער "כדין בני אנוסה"
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 22/08/2014 16:24:31
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:22 |
|
| |
השארות הנפש היא במילים אחרות שישנה נשמה והחלק שנקרא נפש נשאר בגוף אז לא ערבבתי לגבי אמונתם זה המקור שמוזכר בתורה זה סיסמאות לתקן את הנשמה חוץ מלשרוף את הגופה כמו טיטוס אז לא ממש ראיתי אצלהם משהו פרקטי עם מהות מעשית
|
|
|
|
|