|
|
| נשלח ב-24/8/2014 22:57 |
|
| |
מה ההגדרה של פשוט? אם אתה מתכוון לפשוט דהיינו מה שברחוב שלנו אז ההשקפה בציבור שלנו לא פחות עקומה מהמזרחי בזה או מחילונים ממש אצלנו מפלים בין חוגים בין אבא אברך לאבא עובד ולומד בין בחור מישיבת איקס לבחור מישיבת וואי בין בחורה מסמינר נחשב לאחת ממכללה וכו וכו אצל הבורא לא הפראק וההמבורג והיומים ששרים משחקים בגרוש הרבה מאלה שנחשבים משהו הם ריקים מתוכן ועדיין נחשבים כל אחד הוא בן עלייה בכך שעובד את ה כל אחד על פי רבותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 18:56 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
מה ההגדרה של פשוט? אם אתה מתכוון לפשוט דהיינו מה שברחוב שלנו אז ההשקפה בציבור שלנו לא פחות עקומה מהמזרחי בזה או מחילונים ממש אצלנו מפלים בין חוגים בין אבא אברך לאבא עובד ולומד בין בחור מישיבת איקס לבחור מישיבת וואי בין בחורה מסמינר נחשב לאחת ממכללה וכו וכו אצל הבורא לא הפראק וההמבורג והיומים ששרים משחקים בגרוש הרבה מאלה שנחשבים משהו הם ריקים מתוכן ועדיין נחשבים כל אחד הוא בן עלייה בכך שעובד את ה כל אחד על פי רבותיו |
|
השאלה אם חרדי מהשורה, לא בן עליה, נהנה מקיום המצוות, ואיפה ? (לא נכנס כעת לאפליה אם יש, ואיפה, כי זה לא הנושא) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 21:07 |
|
| |
חרדי רגיל שכל החרדיות שלו היא מגדרית ומגזרית אז אוטומטית גם חיי התורה שלו כאלה והוא לא אחד שחי חיי תורה אלא פשוט רובוט של כל מיני חוקים ולכן ישנה הדרדרות ונשירה ורפיון בדברים יסודיים והשקפות מעוותות משם זה מתחיל
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 14:18 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | כל מי שיש לו מטרה בחיים מרגיש סיפוק כשהוא מתקדם, תקרא לזה מצוות/20 טריליון דולר/נירוונה/מאזדה 6/ווטאבר...
אושר לא בא מדבר אחד אלא מאוסף של דברים שמשפיעים על הפסיכולוגיה של הבנאדם. |
|
בס"ד
אל תשווה רוחניות לגשמיות.אדם שמשיג משהו גשמי "יורד" לו ממנו מהר...וכבר לא מעריך את מה שהשיג.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 14:27 |
|
| |
מישהו שמשיג אישה יורד לו ממנה מהר?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 14:29 |
|
| |
עם אשכול הגיוונים ודוגמאות מעולם הרכב שהבאת והמציאות ברחוב החילוני אני מתפלא עלייך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 14:38 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מישהו שמשיג אישה יורד לו ממנה מהר?
|
|
בס"ד
אם הוא לוקח אותה רק לצורך גופני.ומסתכל ומעריך רק את החיצוניות שלה-ירד לו ממנה מהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 15:03 |
|
| |
אז אין קשר בין רוחניות לדתיות. יש דברים "רוחניים" שמספקים יותר (כנראה כי הם שונים קצת כל פעם ואין את ה"הרגל" או השיגרה) והם לא חייבים להיות קשורים דווקא לדת...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 15:15 |
|
| |
בס"ד
מהי רוחניות אם לא דת?? לא משנה איזה כת או אמונה האדם נמצא-רוחניות=דתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 15:21 |
|
| |
את בעצמך אמרת:
| חייכנית770 כתב: |  | | אם הוא לוקח אותה רק לצורך גופני.ומסתכל ומעריך רק את החיצוניות שלה-ירד לו ממנה מהר. |
|
אם יש עוד צורך חוץ מגופני אז מה הוא אם לא רוחני/נפשי? זה ממש לא קשור לדת...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 15:26 |
|
| |
בס"ד
רוחניות ונפש המציאו הדתות לכל סוגיהן.... אלה שחושבים שנוצרו מקופים לא בדיוק מבינים את ההבדל בינינו לבינם...וכך גם היחס שלהם לחיים.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 26/08/2014 15:40:14
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2014 02:08 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | לא כל רצון בעוד נובע מחוסר סיפוק.
יש דברים חסרי משמעות, לכן סיפוקם לא מביא משמעות ודברים עם משמעות, כן מביאים ליתר משמעות, שרוצים לטעום ממנה עוד ועוד. |
|
ליייק
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2014 02:38 |
|
| |
| צעירהחוזרת כתב: |  | ברור שהרבה יותר כיף לחיות כמו חילונים.
השאלה היא רק מה אתה רוצה בחיים ? כיף ? או משהו אחר ?
אבל זה ברור שמבחינת "כיף" והנאה" הרבה יותר כיף לעשות בחיים מה שבא לנו, ולא מה שמכתיבים לנו.
וד"ל |
|
יש כיף ויש סיפוק ארוך טווח.
כיף? ברור שכחילוני זה יותר כיף, אבל זה מאד מוגבל בזמן, בין כמה דקות לכמה שבועות, תלוי בסוג ההנאה, וד"ל.
מגבלות בציבור החילוני? לא ידוע לי על הרבה כאלו.
אבל אכן כמו שכתבת, השאלה מה רוצים בחיים, חלק מההווי של שומר תו"מ הוא נוגד את עיקרון הכיף, אלא לשם שמים.
סיפוק ארוך טווח ברוחניות זה לא דבר עם הגבלה, אבל כשמדובר בדברים גופניים וגשמיים, הוא בהחלט רק עם מגבלות.
הדבר מעוגן במקורות רבים וגם בתחום הזוגיות, כמו למשל ההדרכה שנתן אחד האמוראים לבתו לפני נישואיה... , וכמו ה"פסק זמן" אצל זוג נשוי, וההגיון אומר את זה גם מהבחינה הפסיכולוגית שמה שלא אצלי - אני מעוניין בו, כך שכשאני מוגבל אני רוצה...
כשאני לא מוגבל, אז זה נהיה מאוס עם הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2014 11:48 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אז אין קשר בין רוחניות לדתיות. יש דברים "רוחניים" שמספקים יותר (כנראה כי הם שונים קצת כל פעם ואין את ה"הרגל" או השיגרה) והם לא חייבים להיות קשורים דווקא לדת... |
|
ביהדות, שיפור האישיות זה מצווה מהתורה של "והלכת בדרכיו", ושל "ועשית הישר והטוב", וכו' וזה מעצים את הנשמה שלנו משמעותית. ואכן, אמרו חז"ל שפושעי ישראל מלאים מצוות כרימון. נגיד, הם עושים מדיטציה, ונרגעים, אז יש בזה לכאורה מצוות עשה מהתורה של עשיית חסד, (עם הגוף שלנו). ואם הם עושים עבודה פנימית, נגיד מחילה לכל מי שפגע בנו אי פעם, אז הם שוב עושים עבודה רוחנית שמביאה סיפוק רב. גם גויים מתקדמים כאן בעולם הזה, כל מי שעובר בעולם הזה על כרחך הוא נהיה טוב יותר וזריז יותר וכו' וכו' אלא שלמדנו בתורה שהתורה היא הדרך הכי מתאימה לעיצוב הנשמה, ולחיים טובים בעולם הזה ובעולם הבא. בהחלט יתכן שישנם חריקות ועיוותים אצל שומרי המצוות, כי יש כאלה שאין להם מספיק יראת שמים. וישנם גם "קשיים" שיש לנו בתור חרדים, ההיבדלות מקשה עלינו להשיג אי אלו תוארים ולימודי חול גבוהים, ללכת בכובע וחליפה אולי לא תמיד נעימה כל כך, אלו הנהגות ומגבלות הכרחיות שציוו עלינו גדולי הדורות כדי להשאר יהודים מאושרים
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 27/08/2014 11:52:12
|
|
|
|
|