| נשלח ב-22/8/2014 04:31 |
|
| |
מיאמיודע?
מיאמי מי יודע? ברוך השם חוגג ירחמיאל בשנה זו 36 - חי חי - שנים להולדת המקהלה. במהלך השנים הללו - ולמען האמת ההיסטורית אוסיף: וכהמשך לפועלו שהחל כבר שנים ספורות קודם לכן - העשיר ירחמיאל בסייעתא דשמיא את עולם התורה והנגינה באוצרות יהודיים רבים. ההפקות המוסיקליות שעברו תחת ידיו, תוך שהם נוצרות בכשרונו המוסיקלי המיוחד בו ניחן, נשמעות לאזניו החדות, ושוב מתורגמות לגלי קול ווקאליים ואינסטרומנטליים, עד אשר יוצאות לבסוף מבית מדרשו, רבות הם וכמעט אי אפשר לפורטן. אולם, הצד השוה שבהן הוא שכולם כולם צועדים בדרך התורה מן השמים בלי לנטות או ליפול, מנתבים את דרכם לפי העקבות שבחול, והופכים תווים של מוסיקה תורתית לפס קול, החודר עמוקות ומעשיר רבות את הנשמה, את הסול. גולת הכותרת של הפקותיו, אותה אפשר להגדיר כמפעל חייו, היא כמובן הפקת עשרות האלבומים והמופעים של הפרחים - פרחי מיאמי - הצעירים. אותם עלי כותרת נהדרים שנשמעים כשירת מלאכים עת הם מזמרים. אולם אל לנו לשכוח כי במהלך השנים הללו עברו תחת ידיו האמונות הפקות מוסיקליות נוספות כ: הפקת אלבומים של פרחי טורונטו (איתם החל ירחמיאל את עידן מקהלות הילדים שלו), הפקת אלבומים של בוגרי המקהלה (הפקה חד פעמית שראתה אור לפני כעשור, ובשנה זו היתה לה עדנה וזכתה לתחייה ולגאולה משנות הבור), הפקת שני אלבומי סולו לפרחים נבחרים (אידן ודותן, התעוררות), הפקת אלבום (או אולי: חצי אלבום) של פרחי מיאמי מזרח (עבר או הווה? למנחם פתרונים), ועוד ועוד, כשבשנים האחרונות אגודים ומסתופפים כולם תחת מטריית העל של עמותת 'שירינו'. מכיון שכך, הנה מה טוב מזמן זה, ומה מתאים יותר מימים אלו להתעוררות קטנה, ולבחון את עצמנו לראות עד היכן מגעת בקיאותנו בכל אותם הניגונים שבבית מדרשנו. האמת היא, כי בתחילה עלה בדעתי להרחיב את היריעה ולכלול בחידון לא רק את אותם פירות מוסיקליים של ירחמיאל עצמו, אלא גם את כל אותם פירי פירות של ירחמיאל, הלא המה כל אותם שירים שהולחנו או בוצעו על ידי בוגרי המקהלה לדורותיה. אולם מחשבה שנייה שעלתה מיד במוחי לחשה לי כי תכלה היריעה והם לא יכלו, ואף "אם יהיו כל הימים דיו, ואגמים קולמוסין, ושמים וארץ מגילות, וכל בני האדם לבלרים, אין מספיקין לכתוב תורה שלמדנו", או בענייננו: אף אם יאריכו ימים החכמים, ויהיו האנשים משוררים, ושמים וארץ ישאו תפילות, וכל בני האדם מובטלים (כך שיהא להם זמן רב לחכוך בדעתם בנסיון להיזכר בשירים), אין מצליחין לפתור חידה שכתבנו, זאת לאור העובדה (המצערת?) כי רוב רובם של השירים שבוצעו על ידי הבוגרים לא זכו לתהודה כה רחבה (בלי לפגוע באף אחת מהמלאכות הנהדרות שנעשו על ידם), ולא עלתה בידם להצטרף למיינסטרים, כך שיהא זה קשה עד בלתי אפשרי לערוך מבחן עצמי בסוגת המוסיקה הזו. צעדתי בעקבותיה של אותה מחשבה, והחלטתי כי החידון (הנוכחי לפחות) לא יכלול את כל אותם פירי פירות, ויתמקד בהאזנה לפירות של ירחמיאל עצמו. תאמינו לי, עשרות ומאות השירים של ירחמיאל עצמו, מהווים כר נרחב לשוטט בו וירטואלית ולבחון את עצמנו מוסיקלית. במאסף שלפניכם נקבצו ובאו 18 (חי) מקטעים מוסיקליים שונים. הם לקוחים, כאמור, מכל רחבי הפקותיו של ירחמיאל לאורך השנים (שימו לב!), והם בהחלט יכולים להיות כל חלק מגוף השיר: פתיח, מעבר או סיום. המקטעים שונים בארכם, מהם שאורכים שניות בודדות ומהם שמושמעים ברווח ואורכים כמעט דקה תמימה (!), ועליכם לזהות כמה שיותר מקטעים מהמקבץ, One By One. » מיאמיודע - חידון מוסיקלי - להורדה אני מוכרח לציין כי מחשבתי הראשונה היתה שלא להקשות עליכם יותר מדי, כך שבכוונה לא בחרתי מקטעים ומעברים שונים העלולים לסבך אתכם יתר על המידה. אולם כששבתי והתבוננתי בתוצר המוגמר, התגנבה לליבי מחשבת פיגול שמא חלק מהמקטעים אכן נושאים בקרבם קושי מסוים בכדי לבא לפתרונם. למרות זאת, השארתי את כולם על מכונם, יהא זה לאתגר בפני חברי הפורום ושאינם, ובמידת הצורך אשמח להוסיף רמזים. אוסיף ואציין כי האשכול נפתח בהשראתם של אשכולות דומים בפורומים כאלו ואחרים (ביניהם אשכול דומה בפורום הקודם ז"ל שנפתח - להבדיל בין חיים לחיים - בידי yosher). ובכן, מי לה' אלי? היאספו מסביב למדורה כלל ישראל Together, ואגידה לכם The Simcha Song(s) כששאלתי בפי: "מיאמי מי יודע?" ומעתה, כל מי שתלמודו בידו ויודע למה התכוין המשורר בחידתו, יבא וישיב "מיאמי מי [-שלי] יודע!". אז קדימה! Stand Up & Light Up The Nights!
תוקן על ידי משוררששיער ב- 22/08/2014 05:00:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 10:34 |
|
| |
יישר כח גדול משוררשיער!!!!!! קטע מס 1 זה מהשיר "שירה חדשה קטע מס 2 מהשיר חזק קטע מס 3 אחת שאלתי קטע מס 4" מהשיר ברך עלינו מיבא קטע מס 5-אני לא יודעת..איזה שיר זה???נשמע שיר מהמם... קטע מס 6 מהשיר the promise של האלומני קטע מס 7 אין לי מושג...איזה שיר זה???נשמע מדהים... קטע מס 8 מהשיר יום זה לישראל מיאמי מזרח קטע מס 9 השיר אנא בכח הנוסטלגי...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 10:45 |
|
| |
קטע מס 10 אין לי מושג איזה שיר זה... קטע מס 11 נראה לי השיר יפה שעה אחת מהדיסק רווח לא? קטע מס 12 זה שיר נוסטלגי מאוד.אני לא זוכרת בדיוק איך קוראים לו...נראה לי משו עם שמים..יכול להיות? קטע מס 13 אני חושבת שזה שיר מהדיסק התעוררות...יכול להיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 10:49 |
|
| |
קטע מס 14 אין לי מושג.. קטע מס 15 גם אני לא יודעת... קטע מס 16 מהשיר כי לך מהדיסק מי לה אלי קטע מס 17 מהשיר ענווים ממיאמי התעוררות קטע מס 18 השיר ישיש עלייך,כיצד מרקדין..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:50 |
|
| |
מיאמוש, מדהים. אות הערכה מטעמי נתונה לך בזאת [אות הערכה – עיטור המוענק לאדם שתרם באופן ניכר לאשכול. על משקל אות הערכה שבצה"ל כמובן]. פתרת כך כלאחר יד כמעט שני שליש (!) מהחידון [ההסתייגות "כמעט שני שליש" היא לאור העובדה כי שתי חצאי התשובות שלך (שירים מס' 12 ו- 13) לא 'נקלטו' במערכת, אם-כי הם בהחלט יכולות לשמש מורי דרך לא רעים בכלל בדרך אל הפתרון המלא...]. אני שמח להיווכח שחששי, באשר לרמת הקושי, היה לשווא (לפחות לגבי רוב החידון). צל"ש מיוחד על פתרון שיר מס' 9. רבים וטובים שהמקטע הושמע בפניהם זיהו אותו עם השיר "פתח ליבי". אני לא מאשימם, זאת משום שלמרות שהביצוע שלו באלבום "תורה היום" שונה במקצת, אולם הביצוע שלו בהופעות השונות כשהוא משולב במחרוזת המשולשת האלמותית (לפחות עד לשנה-שנתיים האחרונות) "פתח ליבי, אני מאמין, כי אתה הוא" [שלמרות הביצועים הרבים שלו, אי אפשר לשכוח את הביצוע המיוחד ביותר שלו בהופעה "רווח", בה הושר בפי יוסף שיק (אגב, יש באמתחתי שיר סולו של יוסף שיק - שלא ראה אור מעולם - האקטואלי לימים אלו. אעלה אותו אולי בהזדמנות), ארי רוזנר ושאול אלסון], די מזכיר את הפתיח הנ"ל, אם כי חדי האוזן ישימו לב מיד כי הוא אכן שונה ומשויך לשיר "אנא בכח".
תוקן על ידי משוררששיער ב- 22/08/2014 16:50:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 16:56 |
|
| |
סיכום ביניים, בין הערביים (בענין זה צעדתי בעקבותיו של פסנתר כנף שנהג כך בחידוניו, והערכתי נתונה לו): 1. שירה חדשה – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא. 2. רק חזק – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בדרך התורה. 3. אחת שאלתי – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא. 4. ברך עלינו – פרחי מיאמי ● שם האלבום: יבא. 5. ??? 6. The Promise – מיאמי אלומני ● שם האלבום: Miami Alumni. 7. ??? 8. יום זה לישראל – מיאמי מזרח ● שם האלבום: יש. 9. אנא בכח – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא 10. ??? 11. יפה – פרחי מיאמי ● שם האלבום: רווח. 12. ??? 13. ??? 14. ??? 15. ??? 16. כי לך – פרחי מיאמי ● שם האלבום: מי לה' אלי. 17. ענווים – פרחי מיאמי (יאיר קעניג) ● שם האלבום: התעוררות. 18. ישיש – פרחי מיאמי ● שם האלבום: שיר השמחה. כלל חברי הפורום (ובתוכם כמובן שוב מיאמוש), Can You Hear Our Voice? בהנחה שהתשובה חיובית, אני מצפה לראותה מתורגמת מעשית, לפתרון שאר חלקי החידה המוסיקלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 17:41 |
|
| |
תודה משוררששיער..:) נשמח שתעלה את קטע הסולו המדובר..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 17:43 |
|
| |
משוררששיער,אני חושבת שהשיר בקטע מס 12 נקרא שאו שערים.יכול להיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 18:03 |
|
| |
זיהיתי את קטע מס 13-מהשיר בלבבי" מיאמי התעוררות,(שאול אלסון..)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2014 20:45 |
|
| |
היי, עוד לא הספקתי להאזין, אז לא קראתי את התגובות שאחרי ההודעה הראשונה. עוד אגיב פה אי"ה :-) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2014 22:19 |
|
| |
וואו משורר,כל הכבוד!
מה לעשות שהמכשיר הגאוני שלי החליט לא להוריד את הרצועות...
כך שנבצר ממני לעת עתה,להפגין את בקיאותי המוזיקלית בלחני מיאמי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 00:16 |
|
| |
יפה מאד!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2014 00:23 |
|
| |
טרם הצלחתי לעבור על הכל.
זיהיתי שיר אחד לבינתיים והביאנו של האלומני.(אין לי את הרשימה לפני,אז סורי שלא ציינתי רצועה.)
משורר,יאלה תן רמזים.
תוקן על ידי לבבית30 ב- 29/08/2014 00:24:02
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2014 04:51 |
|
| |
מיאמוש, פתרונות מדויקים. פתרת את רוב החידות, ונדמה שלגבי שארית החידות - הקשות יותר - שעוד לא פתרת, אין אף אחד אחר בסביבה שיכול להעניק להם פתרון. חוץ משיר מס' 7 שנפתר בידי לבבית, כמובן. האמנם?
לבבית, יפה מאד. אכן מדובר בשיר "והביאנו" של מיאמי אלומני. מדי דברי בו, אם זכרוני אינו מטעני, העיבודים באלבום נעשו בידי ישראל לאם ומנחם קליין. אני מוכן להמר כי השיר הזה עובד בידיו של מנחם קליין, ולא בידיו של ישראל לאם. אין כל סיכוי כי העיבוד, השונה במקצת מהעיבודים בהם אני מורגלים - ואם יורשה לי לנחש, מבוסס על סגנון המוזיקה של הפסנתרן והמלחין היווני יאני כריסומאליס - יצא מתחת ידיו ומבעד לשרביט המנצחים של ישראל לאם. אם יש לכם אי אלו ניצני ספק או פקפוק בלבלוב, פשוט תאזינו לו שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2014 05:11 |
|
| |
ובכן חברים, אתם כבר כמעט בסוף המסע. אולם לאור בקשתה של לבבית אצרף בזאת רמזים בכדי להקל מעט את המשא.
סיכום ביניים: 1. שירה חדשה – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא. 2. רק חזק – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בדרך התורה. 3. אחת שאלתי – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא. 4. ברך עלינו – פרחי מיאמי ● שם האלבום: יבא. 5. ??? 6. The Promise – מיאמי אלומני ● שם האלבום: Miami Alumni. 7. והביאנו – מיאמי אלומני ● שם האלבום: Miami Alumni. 8. יום זה לישראל – מיאמי מזרח ● שם האלבום: יש. 9. אנא בכח – פרחי מיאמי ● שם האלבום: בסייעתא דשמיא 10. ??? 11. יפה – פרחי מיאמי ● שם האלבום: רווח. 12. שאו שערים – פרחי מיאמי ● שם האלבום: Miami Live. 13. בלבבי – פרחי מיאמי (שאול אלסון) ● שם האלבום: התעוררות. 14. ??? 15. ??? 16. כי לך – פרחי מיאמי ● שם האלבום: מי לה' אלי. 17. ענווים – פרחי מיאמי (יאיר קעניג) ● שם האלבום: התעוררות. 18. ישיש – פרחי מיאמי ● שם האלבום: שיר השמחה. אצרף בזאת מספר רמזים, אודות שארית השירים המוכרזים, שמשום מה החברים לפתרונם אינם נחפזים. 5. ביצוע קאוור לאחד מהלהיטים הכי מפורסמים של ירחמיאל, אם לא המפורסם שבהם. 10. מילות השיר לקוחות מתוך הפיוט למוצאי שבת "המבדיל בין קודש לחול". רמז נוסף: במקטע המוסיקלי המושמע לא מדובר בפתיח או במעבר, אלא בלחן עצמו כפי שהוא מבוצע בסולו אינסטרומנטלי [כך שנדמה לי כי מי ששמע פעם את הלחן אמור להיזכר בו מיד למשמע המקטע. ומי שבכל זאת אינו נזכר, כנראה שהוא לא זכה לשמוע מעולם את הלחן, ולא יועילו כאן מאמצי זיכרון נוספים]. 14. אחד השירים החביבים ביותר על ירחמיאל, אם לא החביב שבהם. 15. לפניכם כתב חידה קליל, בפתרונו תתוודעו לשיר בעליל: מילותיי בלשון הקודש, אולם / בתרגום לשפת האנגלית משולבות / בעוד פחות מחודש יברכו אותי כולם / על המועד, על קרן האיל גם לאור הלהבות. חציו הראשון של הרישא עם חציו השני של הסיפא / יהוו את המילה השנייה בשמו של מבצע ההתקפה / שנפתח כהמשך למבצע שלאחר החטיפה / ובו "שילחתי אש בחומתה" ואת ארמנותיה שרפה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2014 15:17 |
|
| |
השיר של מבצע אנטבה?
|
|
|