|
|
| נשלח ב-25/8/2014 18:24 |
|
| |
אתה יכול להיות נאמן עד מחר
במקרה של נסיון, אם יש לך יראת שמיים, תוכל להתגבר, אם לא, לא. כי אתה אומר לעצמך, בחייאת, זה לא בגידה, זה סתם משו חפוז שלא מפריע לאף אחד, אדרבה.. כל גבר נשוי יש לו את הפיתוי לגוון. ובמיוחד טיפוסים ממולחים שיש להם את הכישרון להזיז עניינים.. בתכל'ס, יש להניח ולקוות שתהיה שבע, ותהיה מחובר לתורה, ככה שתוכל להתמודד עם העניין. אין ספק. תנוח דעתך, אחי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 18:25 |
|
| |
אממ מה הקשר יראת שמיים? אולי יראת החוק... 
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 18:38 |
|
| |
פוליגמיה אסורה לפי החוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 18:44 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | פוליגמיה אסורה לפי החוק... |
|
אוקי, לא נראה שזה הבעיה שלו ושלנו. מספיק לנו אחת, וזה גם יותר מדי. האיש מדבר על זה שאחת עשויה לשעמם (ודי בזה..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 20:34 |
|
| |
| riki_m כתב: |  | | ה_ספרדי כתב: |  | אני בכלל בהלם שחברות שלכם מספרות לכם דברים מחיי האישות שלהם. וזה נשמע שזה בפתיחות..
אצלי זה קורה במקרים נדירים מאד ורק עם חברים ממש קרובים... ושזה כבר קורה אז זה יותר שהם מספרים ואני רק מקשיב ולא אומר כמעט כלום מאי נעימות. |
|
זה ידוע שבנות הרבה יותר פתוחות בשיחה ויש להם את הצורך הנפשי לשוחח וכנראה על הכול (בע"ה שתתחתן תראה כמה זה חשוב לאישה שלך) אצלי זה בגלל שהרוב נשואות אז מטבע הדברים שהם מרגישות אחת עם השנייה בנוח. שבוע שעבר אחת החברות הטובות שלי אומרת אני מחכה שתתחתני שנדבר כבר גם על זוגיות ועיניינישיין (האמת שאני ממש לא רואה צורך לחלוק את הדברים האלה, אבל נחיה ונראה) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מבין ומודע, אבל עדיין חושב שעם כל הצורך הזה יש דברים שלאשה (ולאיש) אסור לספר... וזה לא משנה כמה קשה להם לשמור בבטן והן חייבות לפרוק.
כמו שבאותה מידה יש דברים מסויימים שאסור לומר ליד הילדים, ליד החמים והחמות, וכו'. יש מה שנקרא 'תיבה פרטית' שאמורה להיות שייכת רק לבעל ולאשה ואסור לזה לדעתי לצאת החוצה. ממש לא הייתי רוצה שאשתי תספר לחברותיה על ה"עניניישין"...
אבל אני מסייג את דבריי למקרה שהאשה מדברת בפתיחות עם בעלה על דברים שמפריעים לה(בעניין הזה או אחר) והבעל לא מקשיב\לא פועל לעשות שום דבר בנידון, שאז זה יהיה מובן אם היא תלך לפרוק את כאבה אצל חברה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 20:39 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אדם_ה1 כתב: |  | פוליגמיה אסורה לפי החוק... |
|
אוקי, לא נראה שזה הבעיה שלו ושלנו. מספיק לנו אחת, וזה גם יותר מדי. האיש מדבר על זה שאחת עשויה לשעמם (ודי בזה..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תקרא את ההודעות שלי באשכול. לא חושב שתהיה לי בעיה עם זה, אני ממש לא טיפוס 'בוגדני'. אמנם אני לא נשוי אבל עשיתי על עצמי עבודת מחקר שרשית ואני יודע שאשתי תהיה בשבילי מלכה 
אני בגדול מדבר על התקופה של עכשיו, לפני החתונה. כשאני נתקל בבנות יפות בכל מיני סיטואציות (מה לעשות צריך להתחזק כנראה בעיניים... ), תמיד נכנסות המחשבות יאללה אולי זאת.... ואולי זאת.... (לא רק אצלי מסתומא). וכיוון שאני נמנה על אותם אנשים שציינתי כמה עמודים אחורה, אלה שלא מחפשים במפורש מראה מסויים ו'מכבדים' כל יופי באשר הוא, אז טבעי שבחירה בסופו של דבר של אחת, תגרום לשלילה של הבנות מהסוג האחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 20:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 21:03 |
|
| |
ספרדי לא כ"כ הבנתי אותך אם הבעיה שלך עכשיו או אחרי הנישואין שיהיה משעמם אישה אחת וגוף אחד..... למרות שלדעתי אם הבעיה עכשיו היא תהייה לך גם אח"כ ותסלח לי שאם אתה משווה את אשתך לסייק או שוקולד... אני מעדיפה לא לומר את דעתי..... ושאלה אלייך חשבת פעם שאולי תרצה להחליף את אהבת חייך?! אולי ימאס לך מאהבה? ותרצה לגוון??? אני מניחה שהתשובה היא לא ..... אני חושבת שכל מה שקשור לעניינישיין צריך לבוא ממקום של אהבה ושזה משם לעולם לא ימאס לך, זה רק יגדל ויגדל ויתעצם..... וגם אחרי לידות..... בכל מקרה אני מאחלת שתרגיש לאשתך שיש הרבה יפות ממנה אבל אין יפות כמוה!!! (אחי23 כתב את זה גם אני מקווה שהוא ככה מרגיש) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 22:25 |
|
| |
אני חושב שיש הבדל בין שני המצבים, כי אדם בתור רווק ההסתכלות שלו היא שונה, הוא חי בלי מחוייבות כמעט באופן יחסי לאדם נשוי. ולכן לדעתי הרצון הזה לטעום מהכל קיים רק לפני, או גם אחרי אצל אנשים לא יראי שמיים וכו' כמו שציינו פה. ולמה את כ"כ בטוחה שזה יימשך גם אחר כך?
ולא השוותי, רק הבאתי דוגמא. שכמו שאדם יכול לאכול מעדנים כל יום, ובבוא היום לבחור דוקא במאכל פעוט, ככה גם בכל דבר אחר בחיים יש רצון טבעי לתחליף... אבל נראה לי שנושא די מיצה את עצמו.
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 25/08/2014 22:28:23
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 25/08/2014 22:29:30
תוקן על ידי ה_ספרדי ב- 25/08/2014 22:30:08
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 22:53 |
|
| |
כולם פה שופטים אותו בזה שיש דברים שעדיף לא לומר.... הוא לא נמצא בכנס רבני בפרהסיה ששם באמת אולי עדיף לו לשתוק... הוא כולה נמצא בפורום מסכן עם אנשים קצת משועממים ושואל שאלה, לגיטימית או לא זה שכל אחד יחליט לעצמו אבל זכותו המלאה לשאול אותה ויותר מזה להרגיש את מה שהוא מרגיש! עכשיו אני רוצה לענות על עצם הדיון... מה שבעצם אתה שואל לדעתי זאת מחשבה שעוברת אצל הרבה חילונים אבל הם גם חוו כנראה הרבה נשים אז ברגע שנגמר עם אחת עברו אל השניה עד שהגיעו למצב שהם החליטו שהם מתחתנים אבל הבעיה היא שהם כבר כ"כ רגילים לגוון ולשנות שמה לעשות אבל מגיעים למדרגות הרבנות... אני מניחה שאתה הגעת ממקום שבו הנחת העבודה היא שמחפשים את האחת והיחידה... קצת מוזר לי שבתור רווק אתה חושב על המיאוס באשה אחת...בהתחשב בעובדה שכרגע המאזן שלך עומד על 0 אבל בתור נשוי אני חושבת שכל הדברים בחיים מסתכמים בהכל בראש...אם תחליט שזאת האשה של חייך אז אני מוכנה להבטיח לך שלא תרצה להסתכל אפילו על שום אשה אחרת, אבל אם כבר היום אתה חושב על הקושי של אשה אחת לכל החיים כמעט בטוח שתגיע לנקודת הקושי!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 23:14 |
|
| |
די88, אני חושב שעצם העובדה שבעבר כידוע גבר היה יכול לישא כמה נשים, ולא רק יכול אלא רבים הם שעשו את זה, ולאשה לעומת זאת אסור. מבהיר כנראה את העובדה שגברים ככל הנראה זקוקים למשהו אחר שלא בא לי לפרט.... מה שאין כן אשה.
אני חוזר שוב וכנראה בפעם האחרונה, רק העליתי נושא לדיון. כל קשר בינו לבין דיעותיי, הרגשותיי, לא בהכרח משקף. הבהרתי במהלך הדיון שאני מדבר על התקופה של לפני הנישואין, ואני לא מדבר על צורך מסויים כי ברור שבתור רווקים אין לנו את הצרכים האלו אז ממילא אנחנו לא מחפשים להחליף או לשנות שום דבר.... אבל אני חושב שכשאדם רווק והוא יודע שיש מגוון ומבחינה תיאורטית יש סיכוי עם כל אחת מהמבחר.... אז איך אמרו בסרט?? "הבחירה וואלה קשה".... מקווה שהבהרתי את עצמי. וכמו כן בתחילת הדיון רשמתי שזה רק מחשבות שעולות אחת לתקופה... ולא מציאות יום יומית שאני חי אותה. מכאן ואילך כל מי שרוצה לחשוב משהו שיחשוב מה שבא לו.... אגב אהבתי את התגובה המבינה שלך, ואת האמת שזה נראה שכולם כאן מחפשים אחד את השני..... כאילו מחפשים על מה לעקוץ. ולחפש על מילים וקטנות (ואני מדבר באופן כללי לאחר קריאה לא מבוטלת של הודעות פה).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2014 23:33 |
|
| |
| די88 כתב: |  | קצת מוזר לי שבתור רווק אתה חושב על המיאוס באשה אחת... |
|
זה שהוא רוצה עוד אחת לא אומר שהוא מואס בראשונה.
כמו שאם יש לך ב.מ.וו. ואת קונה פורשה זה לא בגלל שאת מואסת בראשונה, אבל נחמד לגוון. פעם זה ופעם זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 00:08 |
|
| |
שטויותתתתת הוא לא מדבר על זה שיש לו במוו אלא פיאט והוא קונה מאזדה באיזשהו שלב המאזדה לא תספיק אז הוא יקנה איזה איזה ג'יפ טויוטה זה לא נגמר לעולם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 00:17 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | קצת מוזר לי שבתור רווק אתה חושב על המיאוס באשה אחת...
זה שהוא רוצה עוד אחת לא אומר שהוא מואס בראשונה.
כמו שאם יש לך ב.מ.וו. ואת קונה פורשה זה לא בגלל שאת מואסת בראשונה, אבל נחמד לגוון. פעם זה ופעם זה....
|
|
אדם אתה שרוט רצח....
|
|
|
|
|