איך הכי מתאים לקרוא למהללו בספר הבא לדעתכם- מיכאל, כמו השם האמיתי שלו, במיוחד כשהוא נמצא כעת בחיק משפחתו, או מהללאל- השם המקורי והמיוחד, המוכר לנו מהספר הקודם והתרגלנו אליו?
נראה לי שמיכאל. יותר מתאים האביר מיכאל מקאן מ- האביר מהללאל... הוא הרי צריך להפוך לאביר בספר הבא. חוצמזה תמיד הוא רצה להחליף שם.... כשהוא נפגש עם אליהו בגשם הוא אמר לו שתמיד רצה ששמו יהיה רגיל ושגרתי כמו יוסף או פנרס.
נשלח ב-30/8/2014 20:28
מיכאל כי זה השם שהוא נולד איתו וגם כי הוא דומה לנסיך מיכאל אז כך שהוא יכול להגיד שקוראים לו מיכאל אך הוא בן דודו של הנסיך
נשלח ב-31/8/2014 21:44
אני חושבת שכדאי לעשות גם סקר סגור בנושא
נשלח ב-1/9/2014 19:39
אסתרק!! מקוריות!!
כל הכבוד:)
לדעתי, מהללאל (דעת יחיד??:)
התרגלנו אליו!! הוא חמוד, כשרוני, מתוק ברמות...
קשה להתרגל לעוד מיכאל מהערימה:)
אני חושבת שיכול להיות קל דווקא כי מי שלא מכיר אותו יקרא לו הנסיך מיכאל והוא יסביר שזה לא ואת ההבדל בניהם העיניים! כי הרוב לא מכירים אותו
נשלח ב-4/9/2014 00:09
הי...
אז ככה, ברגיל לדעתי אדם מתחבר לשם שלו שאתו הוא חי. זה הופך להיות אתה... כך שנטייה שלי היא להשאיר אותו מהללאל.
מצד שני נראה שזה מוביל לשינוי השם מ3 סיבות: 1. הוא אמר שהוא לא אוהב את שמו 2. השם המקורי שלו הוא מה ששיך למעמד הגבוה, למשפחת מקאן. 3. במשפט שלו, אסתרק אמר לו להשאיר את הזהות מאחורה ושהוא ייתן לו שם וזהות. שלעמוד התלייה קרב מהללאל אבל הוא קראלו שם מיכאל מקאן.
מבאס אות :-) אבל כנראה זה מה יש...
נשלח ב-4/9/2014 21:03
טוב... לכאלו נימוקים אי אפשר לא להסכים אבל עדין אני אוהבת ומכירה אותו כמהללאלוש (וקשה לי לוותר על השם הנגזר שלי בקלות כזו ;) ) אז... יבוא יוזבד הקינני בקרוב בעז"ה, ויכריע בין כולם:) וכמובן שלא בזה נחתם הדיון! כן? תענו, תסכימו או תשללו... העיקר אל תעמיקו את טביעת האשכולות בקלות:)
חחח טמיאל - עליך נאמר "ברוכה אומרת ועושה", כל הכבוד! להכירכן-הוא לא אמר שהוא לא אוהב את השם הזה, הוא אמר שהוא חשב בעבר להחליף אותו, אח"כ כמדומני שהוא אמר שכבר לא...
הוא אמר שהוא יתרגל... אני גם לא בטוחה שהוא אמר שהוא לא אוהב אותו הוא רק חשב כל הזמן (וגם אמר לאליהו) שהוא מסוקרן לדעת את השם שקראו לו הוריו ורצה לגלות שזה שם לרגיל
אני בדעה שימשיכו לקרוא לו מהללאל. זה היה כל הספר הקודם! וכל כך התחברתי לשם הזה:-) אמנם כשטוביה היה הבן האובד כן קצת קראו לו מיכאל(מה שלכאורה יכול ללמד על כוונתה של קיננית לקרוא גם למהללאל כך), רק שטוביה היה סתם ילד בלי זהות ותוכן פנימי שניסה להתאים את עצמו למעמד החדש. אבל מהללאל הוא כל כך מהללאל! הוא מתאים באופן טבעי למעמד החדש, והוא גם לא רוצה למחוק את הזהות הישנה שלו, כמו שהוא אומר בפרק האחרון... יהיה לי קשה ריגשית אם היא תקרא לו מיכאל. מיכאל נשמע יותר כנוע.. מהללאל זה שם עם עוצמה! כי הדמות של מיכאל היא כזאת של "קבלת עול" בלי כמעט קשיים והתמודדויות... ואני מעריצה את אלה שדווקא היה להם קשה ולמרות זאת דבקים בדרך הנכונה, כמו איסתרק למשל... ומהללאל כמובן.
אסתרק!!! יצירת אומנות! כתובה אומנם... אבל לא פחות מזה. איך קלעת לדעתי ולתחושותי שלא יכולתי להגדיר אותן (בגלל... חוסר ריכוז אולי? או חוסר זמן? או פשוט חוסר כישרון? מחקי את המיותר:) זה כל כך נכון ה שכתבת!! הללאל זה הוא, זה י'הי'ה חבל אם היא תשנה אותו. זה ישנה את האישיות שלו למשהו אחר, לא לכל מה שהוא סימן לנו עד עכשיו - ילד שקשה לו, שמתמודד בצורה הכי מעוררת התפעלות שיש!! הגדרת את זה הכי טוב... אני סתם גורעת:) בואי עוד.. חיבים דעות מפורטות כאלו בפורום הישנוני הזה. ותביאי עוד כמה איתך:)