אומן ראש השנה, התיקון מארץ התיקונים, הייתם פעם באומן?..
רבי נחמן מאומן אומר שאין דבר גדול מזה, ראש השנה שלי מעל הכל, זה תיקון עצום וכו' וכו' יש שרואים בזה סגולה לזיווג וכל העניינים. הייתם פעם באומן ?... איך היה ?... משו קטלני ?... יש מקום מסודר לשבת להתפלל לאכול לשתות לנוח לנוע לטייל לחכות לדחוף להתנוענע להתרכז להתבונן להתעצבן להתבודד לטבול לצחוק לצעוק לרקוד לפזז ולהנות מהמעמד הנשגב ??.... מה יש באומן שאנשים נוסעים לשמה כל שנה לפחות ? אגב, אני לא הייתי באומן, לא זכיתי בינתיים. תודה רבה
העוצמה שבכמות האנשים, הופכת את התפילה ליותר אדירה.. אבל מה עם זה שנשארות כאן מאחור נשים רבות עם ילדיהן?? איך אמרה לי אחת כששאלתי אותה כיצד היא מסכימה לכך להישאר לבדה כאן בישראל- היא אמרה שבעלה אכן אינו איתה אך בנפשו הוא כן.......... קצת דיבורים יפים, לא? לא יודעת מה לומר, רק שברוך שלא עשני ברסלב............ אומן, וכיוצ"ב....
נשלח ב-31/8/2014 18:04
תיסע, תרגיש, תחזור, תספר.
נשלח ב-31/8/2014 19:15
טוב אז ככה לא הייתי אבל אני מכיר המון כאלה שהיו שם יש את אלה שרציניים ובאמת הם חסידי ברסלב אמיתיים ובאים כמצוות רבם איתם אין לי בעיה גם עם רבבות המתחזקים החילונים שאצלם זה טרנד כזה ואפילו אם אייל גולן שקונה את תפילת הפרנסה אין לי בעיה שיהיה לו לבריאות כנראה באמת שהתפילה שם מביאה לו פרנסה אבל כל הבחורי ישיבות הליטאים והספרדים שטסים במקרה הטוב הם הופכים את הימים הנוראים לחבילת נופש רק שהמצפון לא מאפשר אז הנה רבי נחמן סידר להם אותו כי הרי אף אחד מרבותיהם לא מסכים לטוס לשם בראש השנה ויש את אלה שה ישמור שדווקא במקום הזה פורצים גבולות אז זוהי התמונה שמרכיבה את באי אומן אם אתה חסיד ברסלב כנראה שמצווה עליך לסוע ואם אתה לא אז מצווה עליך שלא לסוע התרוממות תהיה לך כאן [
טום, אני אתך!! מכיוון ששמעתי כמה סיפורים ודיווחים ממקורות מהימנים, אני יודעת כמה שאתה צודק!
נשלח ב-1/9/2014 11:12
תמיד בקשר של אומן, עולה השאלה הרצינית וההרת גורל, מסכנות הנשים שהן נשארות לבד בחג. אני לא מבין את הטיעונים האלה, זה מפריע לחגוג כמה ימים בלי הבעל ?... בעיה לארגן חגיגה עם חברות או בחוג המשפחה ?... נשים לא יכולות להשאר כמה ימים בלי הבעל בשטח ??...
מה זה 'לחגוג כמה ימים בלי הבעל'?? מדובר בימים הנוראים, מה זה לחגוג?? כאילו, אתה חושב שאשה שנשארת לבד עם הילדים תלך לחברה שלה ויעשו חינגה וכל זה??
נכון שאצל עוד חסידים, כמו גור ועוד, הרבה נשים נשארות לבד בחג, אבל זה עדיין לא נסיעה לאומן, שזה יותר ימים וגם כך, לא הייתי רוצה להשתייך למגזר הזה, שנשים נשארות לבד בחגים וצריכות להתמודד בסעודות חג עם הילדים לבד.
נשלח ב-1/9/2014 12:02
הייתי רוצה לראות מה גבר יגיד אם אשתו תלך כל שנה יומיים לפני פסח עם כל החברות שלה לקבר ברוריה ותשאיר אותו עם הילדים עד אחרי פסח...
נשלח ב-1/9/2014 12:10
אדם, אם תמצא פרייר אחד כזה, תעדכן אותי... :)
נשלח ב-1/9/2014 12:20
מה לעשות שרק הנשים פראייריות ואוכלות כל מה שמלעיטים אותן?
נשלח ב-1/9/2014 12:24
לא תמיד יש להן ברירה...
ואם הבעל נשאר בארץ ואמר שהלך להתפלל בשטיבל והלך למקום אחר..??
נשלח ב-1/9/2014 12:43
כאילו מישהו נותן להם אופציה אחרת.. אף אחד בכלל לא שואל אותם, ככה זה היה בזמן אבותיהם וככה זה יהיה היום!!...סוג של קביעת עובדה
נשלח ב-1/9/2014 12:48
אלול הרי הם ראשי תבות אני לאומן ואשתי לחמותי
נשלח ב-1/9/2014 16:25
להשאיר אישה בבית זה נורא. אז לגברים נשואים זה נשמע גרוע.
לרווקים... אני תוהה אם תהיה איזושהי התרוממות בימים האלו, מה שאין כן בימי חול אחרים...