בית פורומים שידוכי חרדים

אומן ראש השנה, התיקון מארץ התיקונים, הייתם פעם באומן?..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2014 00:21 לינק ישיר 

על מה לא שמעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 17:20 לינק ישיר 

רציף כתב:
רבי נחמן מאומן אומר שאין דבר גדול מזה, ראש השנה שלי מעל הכל, זה תיקון עצום וכו' וכו'
יש שרואים בזה סגולה לזיווג וכל העניינים.
הייתם פעם באומן ?... איך היה ?... משו קטלני ?...
יש מקום מסודר לשבת להתפלל לאכול לשתות לנוח לנוע לטייל לחכות לדחוף להתנוענע להתרכז להתבונן להתעצבן להתבודד לטבול לצחוק לצעוק לרקוד לפזז ולהנות מהמעמד הנשגב ??....
מה יש באומן שאנשים נוסעים לשמה כל שנה לפחות ?
אגב, אני לא הייתי באומן, לא זכיתי בינתיים.
תודה רבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דעתי היא (בתור מי שהיה כמה פעמים ) לרווקים זו חוויה שאסור לפספס ואני מדבר על חוויה רוחנית כי גשמית המצב שם לא משהו (תנאי לינה, אוכל וכו') ברור שאני בתור נשוי עם כל הרצון וכו' לא אשאיר את אשתי לבד בחג ויסע, לכן אני ממליץ למי שעדיין לא נשוי לרוץ למשרד הכרטיסים הקרוב לביתו ולהצטייד לו באחד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 19:46 לינק ישיר 

1. הייתי באומן, לכמה שעות. לא זכיתי להתרוממות רוח. לא הייתי במקום הזה מבחינה רוחנית. דווקא אצל הבעש"ט התרגשתי מאד. עם זאת בחיים לא חשבתי שאלבש שרוולים ארוכים באוגוסט. החיים מפתיעים.
2. אינני ברסלבית אבל אני פתוחה לשמוע וללמןד (בהבדל מהמקרה של חב"ד). בהמשך לאשכול שלי על החשבון עם רבינו, היום אני יודעת שבשביל הגבר הנכון, הזיווג שלי, אני אזמין כרטיסים ואארוז מזוודה בחיוך.
3. אתמול הייתי בשבע ברכות בבני ברק, מפאת נסיבות נערך בבית כנסת קטן. היה אולם אחד גדול ןמרווח וחדר קטן ליד המטבח. היו 10 גברים ו18 נשים. נחשו מי ישב באיזה חדר?? הרגשתי מה-זה מכובדת....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2014 19:59 לינק ישיר 

טום888 כתב:

על מה לא שמעת?

לא שמעתי על מה שאמרת... שהבחורים שנוסעים לא בשביל התרוממות הרוח.

מה שכן, טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים.

מי שלא היה שם...... 'שתיקה בתרי'...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 20:41 לינק ישיר 

השיבני כתב:
1. הייתי באומן, לכמה שעות. לא זכיתי להתרוממות רוח. לא הייתי במקום הזה מבחינה רוחנית. דווקא אצל הבעש"ט התרגשתי מאד. עם זאת בחיים לא חשבתי שאלבש שרוולים ארוכים באוגוסט. החיים מפתיעים. 
אמר פעם מישהו שאומן זה כחדר ניתוח ומז'בוז' כחדר התאוששות...!!!
2. אינני ברסלבית אבל אני פתוחה לשמוע וללמןד (בהבדל מהמקרה של חב"ד). בהמשך לאשכול שלי על החשבון עם רבינו, היום אני יודעת שבשביל הגבר הנכון, הזיווג שלי, אני אזמין כרטיסים ואארוז מזוודה בחיוך.
3. אתמול הייתי בשבע ברכות בבני ברק, מפאת נסיבות נערך בבית כנסת קטן. היה אולם אחד גדול ןמרווח וחדר קטן ליד המטבח. היו 10 גברים ו18 נשים. נחשו מי ישב באיזה חדר?? הרגשתי מה-זה מכובדת....

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2014 20:43 לינק ישיר 

אגב ישנם הרבה שנוסעים לרבותיהם מהארץ לחו"ל לימים נוראים. 
כמובן שישנם שליחי ציבור הנוסעים להתפלל בחו"ל בימים הנוראים. 
אך עולה על הכל חסידי ליובאוויטש הנוסעים ל770 לכל חודש תשרי...

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2014 20:45 לינק ישיר 

השיבני,
אין מה לעשות
ככה זה בציבור החרדי
לא מכבדים נשים בצורה שנראה לך.

לא רוצה, לא חייבת.

(לא כייף לשמוע...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 23:03 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
השיבני,
אין מה לעשות
ככה זה בציבור החרדי
לא מכבדים נשים בצורה שנראה לך.

לא רוצה, לא חייבת.

(לא כייף לשמוע...)

קטנה, את הרי יודעת שאינני משתייכת לחברה החרדית. עלה פה האשכול הנושא של שיחס לאשה בהקשר של אומן, אז הארתי דבר נוסף.
ואכן, אני אעדיף שלא יערכו עבורי אירוע מאשר שהוא יפלה ויבזה את רוב המשתתפים, אך מה לעשות שבראש ובראשונה אני חברה של הכלה ורוצה ומחוייבת לשמח אותה (שדווקא התחתנה עם דתי לאומי תורני, אבל רבותיה מהמדרשה חרדים). בשביל חברה טובה ספגתי את העלבון בעבר וכנראה גם בעתיד. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2014 23:22 לינק ישיר 

אני יודעת שאת לא משתייכת לחברה החרדית
ודווקא בגלל זה לא נעים לשמוע כל פעם הארות שליליות על החברה הזו.

את גם לא היית שמחה לשמוע הארות שליליות על דברים שלא מוצאים חן בעיניי
על החברה אליה את משתייכת.

אז כבוד שספגת את העלבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2014 23:30 לינק ישיר 

קטנה, אני לא אתנגד לשמוע את הארותייך השליליות על ציבור בעלי התשובה, אליו אני משתייכת, אולי דווקא אשאף לתקן. 
הדברים האלה הם שם, וכמו שמעבירים ביקורת על ברסלב או גור, אני חושבת לגיטימי לבקר גם את החברה הליטאית.
ותוכלי לפרט מה בדיוק צורם? עצם הביקורת השלילית?  העניין שזה נכון? אם טוב לך עם זה ואת חושבת שזה הדבר הנכון, מדוע קשה לך לשמוע שזה פוגע בבן אדם אחר ויש כאלו שנאלצים לבוא עם הנושא במגע ולא טוב להם?
אין מה לעשות, נגמרו הימים שבעלי תשובה הולכים כעיוורים אחר הציבור החרדי ומתחננים לקבלה. כמו שרואים את כל הדברים הטובים שמשכו לכתחילה כך גם מודעים לדברים הפחות טובים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2014 23:35 לינק ישיר 

לא
אני לא חושבת שאני יכולה להאיר שום הארה שלילית על ציבור החוזרים בתשובה
ולא נראה לי גם על ציבור אחר מהחברה החרדית.

כי אף פעם לא הייתי במקום של שום אחד כזה
אז מה לי למצוא פגמים אצל אנשים אחרים??

וזה מה מפריע!!

לכל ציבור יש את סדר העדיפויות שלו, סדר הערכים שלו, הדברים שהוא שם עליהם דגש, והדברים שהוא פחות שם עליהם דגש.
ואני ממש ממש ממש לא הולכת לדון על מי צודק ובמה
כי בכל ציבור יש את הדברים הטובים והמשובחים, ויש את הצדדים הפחות טובים.
ואי אפשר לבא ולקבל רק את הטוב, אין מה לעשות, להשתייך לציבור, זו עסקת חבילה!!

ולכן לא נכון ולא ראוי להאיר את הדברים השליליים של שום ציבור.

לא מתאים לך?
סבבה

אפשר ללכת לבחור מגזר שבו סולם הערכים שלו יותר מתאים לך.

אני מודעת לגמרי ל"פגמים" שיש בציבור החרדי
והוא עדיין הציבור שאני בוחרת בו! כי מעלותיו עולות על חסרונותיו.
בעיניי.

זהו
ואני לא אבוא והאיר את הנקודות השליליות של ציבור החוזרים בתשובה
כי שם את נמצאת
וזה מה מתאים לך.

אני מקווה שהובנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 00:24 לינק ישיר 

הובנת וכנראה שאת מתוקנת ממני.
עם זאת, אחד הדברים שאני מאמינה שמחזקים אנשים זה להתמודד עם ביקורת. לי היה רע אתמול, הרגשתי מושפלת וסלדתי מהסיטואציה אך נאלצתי להיות בה. אני חושבת שזה לגיטימי גם לחלוק את זה. ואם לך טוב עם עסקת חבילה אז זה אחלה. אני לוקחת עסקת חבילה אחת, והיא עבודת השם, ועושה את מה שביכולתי למלא את הצד שלי בעסקה, בדרגתי.
מעבר לזה, מעצם היותי בת חורין, בעלת תשובה, אני נהנית מהחופש לפרק עסקאות חבילה, לאמץ את מה שנכון עבורי, ולהתנגד למה שעושה לי רע/לא נעים בלי שתהיה סתירה. 
אם טוב ונכון לך עם סיטואציות כמו שתיארתי, אז אשרייך ובאמת מצאת את מקומך, אך לא ברור לי מה את רוצה ממני. שאסתום את הפה, אחייך ואגיד תודה? לא, משהו מהחינוך מבית, עדיין נשאר בי. ואם לא טוב לך עם המקום הזה, אז תעשי בחירות ותאפשרי לאחרים לשתף את תחושותיהם בנושא. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2014 02:06 לינק ישיר 

שתפי להנאתך,
אם בזה תלויה הרגשתך הטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2014 08:14 לינק ישיר 

אל תאשימי אותי גם בהנאה. כמו כן איני בטוחה שהרגשתו הטובה של מישהו מבני הפורום תלויה בשיתוף באשכול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2014 09:02 לינק ישיר 

השיבני
זו לא פעם ראשונה שבה את באה עם ביקורת צולבת על החברה החרדית
ככה שלא נראה לי שכל הסיבה כאן היא פגיעתך הפמיניסטית וכל הקשקושים המוכרים
ודרך אגב ציבור הבעלי תשובה ברובו הגדול משייך עצמו ומשתייך גם אם שזה בפני עצמו הליך יותר מורכב לציבור החרדי
אז לא הבנתי את החלוקה המגזרית בין בעלי תשובה  לחרדים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אומן ראש השנה, התיקון מארץ התיקונים, הייתם פעם באומן?..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.