לא אמרתי בצורה גורפת הבחורים שנוסעים
הרבה חברים שלי שטסו לשם לא נכנסו לכל הלכלוך שם
אבל גם אלה לא באמת יום הדין זה העניין שבגללו הם שם
זו פשוט אטרקצייה
כמו לג בעומר במירון
אז יש חבילות נופש רוחניות נוספות
ואני אומר את זה מידיעה
ובמקרה פה טוב היה שלא לראות ולא לשמוע
נשלח ב-3/9/2014 09:44
טום הביקורת שלי היא לא צולבת, היא עניינית. והמטרה שלה לא לפגוע בחברה החרדית אלא להיפך. לאפשר לאנשים לחשוב ולא לקבל הכל כגזירה שאין מה לעשות מולה. לזלזל בדבריי ולקרוא להם "שטויות פמיניסטיות" בודאי לא שם אותך במקום גבוה, אלא רק מראה שאין לך דרך מכובדת להתמודד עם טיעוני. ואני עושה הפרדה בין בעלי תשובה לחברה החרדית כי אין אנחנו זהים והיום יש הרבה בעלי תשובה עצמאייפ שלא משתייכים את עצמם. גם זה לא לגיטימי?
אגב, כשזה נגע לך אישית בכל נושא השידוכים ידעת להתלונן יפה מאד ולצעוק "עיוות" !! אז אני מבקשת שתפסיק עם הקשקושים המקופחים. (כמובן בסרקזם, אני לגמרי מאחוריך בעניין זה )
1. הייתי באומן, לכמה שעות. לא זכיתי להתרוממות רוח. לא הייתי במקום הזה מבחינה רוחנית. דווקא אצל הבעש"ט התרגשתי מאד. עם זאת בחיים לא חשבתי שאלבש שרוולים ארוכים באוגוסט. החיים מפתיעים. 2. אינני ברסלבית אבל אני פתוחה לשמוע וללמןד (בהבדל מהמקרה של חב"ד). בהמשך לאשכול שלי על החשבון עם רבינו, היום אני יודעת שבשביל הגבר הנכון, הזיווג שלי, אני אזמין כרטיסים ואארוז מזוודה בחיוך. 3. אתמול הייתי בשבע ברכות בבני ברק, מפאת נסיבות נערך בבית כנסת קטן. היה אולם אחד גדול ןמרווח וחדר קטן ליד המטבח. היו 10 גברים ו18 נשים. נחשו מי ישב באיזה חדר?? הרגשתי מה-זה מכובדת....
בקשר לסעיף 3. ביהדות אנחנו לומדים שאין טעם להתייחס לסיפור אחד לא ברור ולעשות מזה מטעמים, ולהביא מזה הוכחה ניצחת שאת צודקת בדרכך.
היתה כאן טעות של מארגן האירוע, יתכן שממש לא היה אפשרי לצפות כמה אנשים ונשים יגיעו לאירוע.
אין כמו הציבור החרדי הטוב והמצוין בתכונות טובות.
יש טעויות, יש דיעות קדומות, יש גם אנשים שלא השתפרו מספיק, ובגדול, התורה מעלה אותנו לדרגה אחרת לגמרי, ביחס לנשואין למשל נישואין זו משימה ונכונות לשאת בעול וכו'
אין בהכרח קשר בין תורה למידות טובות וידועים מקרים שהיו אנשים ללא תורה אבל עם מידות טובות וכן להיפך.
דרך ארץ קדמה לתורה..
נשלח ב-3/9/2014 13:03
השיבני כתב:
אגב, כשזה נגע לך אישית בכל נושא השידוכים ידעת להתלונן יפה מאד ולצעוק "עיוות" !! אז אני מבקשת שתפסיק עם הקשקושים המקופחים. (כמובן בסרקזם, אני לגמרי מאחוריך בעניין זה )
אני בעד שתזעקי על עיוותים
הבעייה שהעיוות שאת זועקת עליו
הוא לא בא רק מנקודת התורה אלא הוא משולב במרמור על החברה החרדית
ובטביעות אצבע מהעבר
שקשה לשנותם וכל שכן
למי שהולך בדרך עצמאית
הייתה פה בעבר בעלת תשובה בשם ליאור
שהייתה גם עם הרבה ביקורת
אבל כזאת שנבנתה על בסיס התורה
ולא כזאת שנשמעת כמו מאמר מערכת בעיתון הארץ
נשלח ב-3/9/2014 13:13
אדם_ה1 כתב:
אין בהכרח קשר בין תורה למידות טובות וידועים מקרים שהיו אנשים ללא תורה אבל עם מידות טובות וכן להיפך.
דרך ארץ קדמה לתורה..
ללא תורה? אי אפשר לעולם להגיע לשלמות במידות
רק שכל אחד והיכולות בתורה שלו
דרך ארץ קדמה לתורה
דהיינו שתורה לא שווה כלום בלי המידות
כמאמר חזל בתענית
זכה נעשית לו סם החיים
לא זכה סם המוות
נשלח ב-3/9/2014 13:16
אולי במקום לדבר גבוהה גבוהה תסביר במילים פשוטות מה הפריע לך בביקורת שלה ואיך מישהי שחוותה את זה אמורה לכתוב ביקורת בעניין? (או שאולי לא?)
נ.ב. לא ראיתי שהיא הזכירה שהשבע ברכות היו אצל "חרדים", מעניין שסיפור המעשה הספיק לאנשים כדי להסיק את זה ומה זה אומר על החרדים בעצם...
נשלח ב-3/9/2014 13:20
טום888 כתב:
דרך ארץ קדמה לתורה..
דרך ארץ קדמה לתורה
כמאמר חזל בתענית
זכה נעשית לו סם החיים
לא זכה סם המוות
היו עשרים דורות עד אברהם, אף אחד לא היה מושלם במידות?
אפשר לראות באופן מוחשי בפילוגים כיום בציבור החרדי את "לא זכה - נעשית לו סם המוות"
נשלח ב-3/9/2014 13:49
אדם_ה1 כתב:
אולי במקום לדבר גבוהה גבוהה תסביר במילים פשוטות מה הפריע לך בביקורת שלה ואיך מישהי שחוותה את זה אמורה לכתוב ביקורת בעניין? (או שאולי לא?)
נ.ב.
לא ראיתי שהיא הזכירה שהשבע ברכות היו אצל "חרדים", מעניין שסיפור המעשה הספיק לאנשים כדי להסיק את זה ומה זה אומר על החרדים בעצם...
קודם כל היא ציינה שזה היה אצל חרדים תראה את כל הדיון בינה לבין הקטנה
מה שהפריע לי
זה הקביעה הברורה שהציבור החרדי הוא שובניסט בכולו
ככה נשמע לפחות מדבריה
כשהיא אומרת שהיה חדר אחד ותנחשו לבד מי ישב איפה
דהיינו ברור שהנשים ישבו בחדר הקטן
כי הרי הציבור החרדי הוא שונא נשים
החל מהוראת מרן הרב אלישיב על הפרדה באוטובוסים
וזה שאין חכיות
וזה שלשיטת מרן הרב וואזנר אסור לאישה רשיון
והנה עוד דוגמא שמייצגת ציבור שלם שסתם נהנה להתעלל בנשים
ושם אותן בחדר קטן כי הם פחותות
אז ככה ממש לא
אלה שהולכים בדרך תורה
אז אצלהם הנשים לא פחותות
וההכללה על הציבור החרדי כבנגוע בבעייה כזאת צורמת
אם כי לא בטוח שלכך כוונה אבל לחלוטין זה מה שהיה נשמע מדבריה
ולדבריך בקשר לכל מיני מציאויות של מחלוקות לאחרונה
מסכים בכל מילה
החברה של עץ שביזו את הרב שטיינמן
וכל התופעות הפסולות למינהם הם באות מה לא זכה שנעשית לו סם המוות
רק שהציבור החרדי הוא הציבור שפחות שתה מסם המוות הזה לעומת אחרים
מה שהופך אותוט עם כל הביקורת הנכונה והענינית
לברירה הטבעית
נשלח ב-3/9/2014 14:05
אדם_ה1 כתב:
דרך ארץ קדמה לתורה..
דרך ארץ קדמה לתורה
כמאמר חזל בתענית
זכה נעשית לו סם החיים
לא זכה סם המוות
היו עשרים דורות עד אברהם, אף אחד לא היה מושלם במידות?
אפשר לראות באופן מוחשי בפילוגים כיום בציבור החרדי את "לא זכה - נעשית לו סם המוות"
לא הם לא היו מושלמים במידות
לכן היה המבול
ןלכן דור הפלגה
עד לתרח שעובד אלילים
הראשונים שהיו בבחינת האדם השלם הם האבות
חוץ משם ועבר נוח וחנוך
מתושלח
בודדים מול רוב
שהיו לפניהם
רובם היו בעלי מידות מושחתות
השיבני אני מגיעה בעיקרון מאותו המקום שאת מגיעה ממנו רק כנראה יש לנו הפרש שנים גם בגיל וגם בתשובה... אני חייבת לומר לך כמה דברים: א' המירמור שלך מיותר בעיקר כי את לא חלק מהציבור וגם אם היית את לא יכולה לשנות את העולם... ב' את מכירה את זה שאומרים שאדם שמתעצבן אז זאת אשמתו ולא אשמת זה שעיצבן?! כי לאדם יש בחירה איך לקבל דברים... אני כמעט בטוחה במאת האחוזים שהנשים החרדיות לא הרגישו שום בעיה בזה שישבו בחדר הקטן יותר, ולא לא כי הן רגילות להרגיש מקופחות אלא כי זה פשוט לא משנה להן איפה לשבת... אם תשימי לב גם בבית הכנסת תמיד העזרת נשים קטנה מהעזרת גברים ומעולם לא הבעת אי שביעות רצון מהעניין..... אני מסכימה מאוד עם טום שהבעת הדעה שלך נשמעת כמו כתבת מערכת בעיתון הארץ... יש הרבה דברים שנראים לנו כמו שוביניזם לדוגמא... נשים הולכות בצניעות בעיקר כדי לא להכשיל גברים!! וואלה את יודעת אם הגברים נכשלים זאת אשמתם הם מוזמנים לא להסתכל למה אני צריכה לעשות משהו בשבילו כשהוא יכול להסתדר לבד?! שירת נשים?!?! שגם רוב הדתיים הלאומיים מקפידים על זה,למה זה בסדר?! יש מיליון ואחד דברים שנראים לנו שוביניסטיים אבל אולי כדאי להסתכל על דברים קצת יותר לעומק ואז להביע דעה...
נשלח ב-3/9/2014 17:24
די, כשיורקים עליי אני לא מעמידה פנים שזה גשם. אז תחסכי ממני את ה"אם משהו מפריע לי אז הבעיה אצלי". לכל בן אדם יש זכות ולפעמים חובה לשים גבול למה הוא מוכן לקבל בשלוות נפש. לטום אני אגיב כבר בצורה נפרדת כי הוא ניסה להעמיס עליי דברים שאין לי חלק בהם. אין קשר בין עזרת נשים בתפילה למקרה הזה. אנחנו לא מחויבות בתפילה במניין וגברים כן. כאן זה שבע ברכות שאנחנו ישבנו כמעט אחת על השנייה בעוד הם לא מילאו חמישית מהשטח שהם ישבו בו. כמובן שאנחנו הגשנו את האוכל וזה בסדר, אבל לא ברור לי איך אף אחד מהגברים שם לא היה נבוך מהסיטואציה.. תשבו בחדר הקטן שמתאים למידותיכם ומי שמקפיד יותר שיוריד את הראש כשבחורה נכנסת למטבח
תראי אני לא אעמיד פנים שאין לי מושג על מה את מדברת או שאת לא צודקת בדברייך... אבל את מאוד קשה בדברייך כנגד הציבור החרדי שאני מבטיחה שאת לא מכירה עשירית ממנו וכמו שאמרו קודמיי ברור שאין אף ציבור מושלם ובכללו גם הציבור החרדי אבל אני מוכנה להבטיח לך שאין טוב ממנו אחרת לא הייתי משתייכת אליו וכפי שאת יודעת יש לי בחירה! להכליל ציבור שלם בדברייך זה פשוט בורות כי את לא מכירה כל אדם ואדם וכל מנהג של כל אדם... אולי במקום להתקיף שהרי ידוע שההגנה הכי טובה זאת התקפה תחשבי קצת על מה שהגיבו לך פה גם אם לא תקבלי לתשומת לבך כל דבר ודבר