רציף אני חייבת להגיד שהתהליך של עיכול והזדהות שדיברת עליו הוא בעצם נקרא בשפה מאוד פשוטה שטיפת מוח... ופה אני יכולה לבוא להגנת השיבני ולומר ככה: אדם שמגיע ממקום מסויים עושים לו בכל ימי חייו שטיפת מוח בכיוון הזה... אז לא כל דבר שלך נראה הגיוני ורציונלי נראה ככה לאדם שהגיע מבחוץ... תסכים איתי שללבוש ארוך ושחור בקיץ לרוב האנשים החילונים נראה מעשה של טירוף ואתה יודע מה לך נראה מעשה של טירוף? שיש נשים שלובשות שאלים...למה? כי זה משהו שאינך רגיל לראות אז אולי גם לזה צריך לעשות תהליך של עיכול והזדהות?! תן לה בקצב שלה ועם השכל הישר שהקב"ה נתן לה להחליט מה היא מקבלת ומה אינה מקבלת! במיוחד שחלק מן הביקורת שהיא ציינה ברור לי שרובנו מבינים על מה היא מדברת ויודעים שזה קיים אנחנו פשוט כ"כ רגילים לזה שאיננו רואים שאולי יש בזה משהו שונה (טוב או לא טוב זה כבר לא רלוונטי לדיון)
נשלח ב-12/9/2014 00:39
די88 כתבה:
רציף אני חייבת להגיד שהתהליך של עיכול והזדהות שדיברת עליו הוא בעצם נקרא בשפה מאוד פשוטה שטיפת מוח... ופה אני יכולה לבוא להגנת השיבני ולומר ככה: אדם שמגיע ממקום מסויים עושים לו בכל ימי חייו שטיפת מוח בכיוון הזה... אז לא כל דבר שלך נראה הגיוני ורציונלי נראה ככה לאדם שהגיע מבחוץ... תסכים איתי שללבוש ארוך ושחור בקיץ לרוב האנשים החילונים נראה מעשה של טירוף ואתה יודע מה לך נראה מעשה של טירוף? שיש נשים שלובשות שאלים...למה? כי זה משהו שאינך רגיל לראות אז אולי גם לזה צריך לעשות תהליך של עיכול והזדהות?! תן לה בקצב שלה ועם השכל הישר שהקב"ה נתן לה להחליט מה היא מקבלת ומה אינה מקבלת! במיוחד שחלק מן הביקורת שהיא ציינה ברור לי שרובנו מבינים על מה היא מדברת ויודעים שזה קיים אנחנו פשוט כ"כ רגילים לזה שאיננו רואים שאולי יש בזה משהו שונה (טוב או לא טוב זה כבר לא רלוונטי לדיון)
זה מפריע שהיא סתם מכפישה ציבור שלם כי היה לה צפוף ב"שבע ברכות" ! או שהיה לה לא נוח באוטובוס, והמנוע טירטר לה בראש ! לא פעם היא מעלילה עלילות, על סמך מקרה נקודתי.
אני מקבל ומבין מי שעוטה על עצמה שאל, שיהיה להם לבריאות.
אין קשר לשטיפת מוח, יש הגיון צרוף. לדוגמה ; יש לחרדים זכות לשבת בנפרד באוטובוס. לא מביאים ראיה ממקרה בודד.
יש גם כללים הגיוניים איך את בוחנת האם חברה מסוימת יש לה בעיה.
רציף במקרה הנקודתי הזה של השבע ברכות אני יכולה לתת לך עוד מאות דוגמאות בסגנון... זה לא ראיה צרה על מקרה שקרה... פשוט כשזה קורה לי או לאחרים שקשורים אליי זה לא מעורר בי כזה אנטגוניזם כמו אצל השיבני שלא מגיעה מהציבור!
נשלח ב-12/9/2014 06:51
רציף, בזמן שאתה עסוק בלהכפיש אותי ברוב חוצפתך ונבזיותך, אתה יכול לתת ראיה לכך שאני מעלילה עלילות? כמו כן אף אחד לא דן בזכותה של החברה החרדית להושיב את הנשים בצד האחורי של האוטובוס. הדיון הוא מה אחד מרגיש/חושב על פני התופעה.
רציף העניין כבר נטחן ופשוט כל השיח עכשיו הוא טחינת מיים גם אם היא הייתה צריכה להתנסח אחרת היא בן אדם ומותר לנה לטעות אם כי יש על מה לדון לגבי עצם הדברים שהיא העלתה לגופו של עניין אבל תהיה בטוח שזה לא בא בקטע של הכפשה נבזית כמו שנסחפת אלא זה ביקורת שחלקה מהמקום היותר טוב חלכה מכעס ותובנות שלא חיבים להסכים איתם בטח שלא משנאה או משהו בסגנון אז כל העליהום הזה מיותר לחלוטין
נשלח ב-12/9/2014 11:38
השיבני כתבה:
אני מבינה שזו מלחמת התשה. נתחיל בכך שאיני בודה שחורות או מעשיות. כל דבר שציינתי מבוסס על ניסיון. דבר נוסף, אני חושבת שאתה זה שמתרכז בשלילי במהלך המשפט שדה שאתה מנהל נגדי מזה שלושה ימים תוך ירידה לפסים אישיים וזלזול. אני בתהליך שלי עושה את העבודה שלי עם קשת רבנים ורבניות בצבעים שונים ורמות שונות של אדיקות ושמרנות. עברתי מתמורפוזה קיצונית במשך זמן קצר ולא ויתרתי על דבר עד שהפנמתי, ככל הנוגע לתורה והלכה. בכל הנוגע למעבר, לא אומרת על כל דבר אמן. לא חושבת שכל דבר הכרחי או מוצדק. אחידות כלל גדול בחינוך? אחידות של ההורים? בשביל להימנע מאותם קיצונים שאני מדמיינת שהם קיצונים? לא מאמינה בחינוך כזה עבור משפחתי, אבל זה עניין אחר. הדברים שציינתי הם דוגמאות לתופעות, וזה נעשה בהזמנתך. לא כתבתי פה את דו"ח המבקר מיוזמתי, אתה ביקשת ועכשיו כועס שזה מעצבן. יש דברים שאנשים כותבים פה שמעצבנים אותי מידי פעם אבל מצליחה להתמודד. מאחר ואתה עוקב אחר הביקורת שלי באופן כה עקבי ויסודי שאתה רואה לנכון לנתח את הבעיות שלי ולהצביע על מגמות, אודה לך על דו"ח מפורט על המקרים שבהם העברתי ביקורת והאם היתה "לגיטימית". לגבי אמא, זאת שלי ב"ה אינה כזאת: )
בברכת אלול מועיל
ניסיתי להסביר מה הקטע שלך לקטול.
הקטע עם אמא שלך היה משל, וציינתי את זה בפירוש.
מחילה, סליחה, וכפרה, אם לא כבדתי אותך כראוי.
כמובן שאין טעם להכנס לפסים אישיים של ; אני אמרתי, את אמרת, כן ככה, לא ככה, אתה לא בסדר, את התחלת, וכו' וכו'
רק אגיד, שאי אפשר לנהל שיח רציני כשלא מלבנים כל ביקורת עד תום.
אז אני כבר לא יודע אם ראוי שתפריחי ספורים קצרים ודיעות בקצרה על הנעשה ונשמע במגזר החרדי,
כפי הפינה שאת נמצאת בה, ובפרשנות שאת עושה לה, ואולי כפי אמות מידה חילוניות מופקרות שאומר שהעיקר החופש, ויאללה שימותו כמה עיתונאים בצידי שדה הקרב, כי הם עושים עבודת קודש של זכות הציבור לדעת,
שימותו כמה אופנועים צעירים ויקרים, בהשתוללות על הכביש,
ואף אחד לא קם.
ויש עוד דוגמאות נוראות כאלה..
אז נקווה בשבילך שהאמת מידה שלך היא ישרה ונקיה.
תודה רבה ! היה נחמד לקרוא מה שכתבת, בהצלחה בכל העניינים !
רציף, בזמן שאתה עסוק בלהכפיש אותי ברוב חוצפתך ונבזיותך, אתה יכול לתת ראיה לכך שאני מעלילה עלילות? כמו כן אף אחד לא דן בזכותה של החברה החרדית להושיב את הנשים בצד האחורי של האוטובוס. הדיון הוא מה אחד מרגיש/חושב על פני התופעה.
כן, ספרת סיפור אחד על שבע ברכות, והכפשת ציבור שלם ואיכותי עד מאוד.
ודאי שציבור הנשים החרדי מקבל באהבה את פסיקתו של מנהיג ישראל מרן הרב אלישיב, וכל הרבנים, שחשוב לנסוע בנפרד.
אני מנסה למצוא איזשהיא כף זכות למה "השיבינו" לא מבינה זאת, ולמה היא מכפישה אותנו.
רציף העניין כבר נטחן ופשוט כל השיח עכשיו הוא טחינת מיים גם אם היא הייתה צריכה להתנסח אחרת היא בן אדם ומותר לנה לטעות אם כי יש על מה לדון לגבי עצם הדברים שהיא העלתה לגופו של עניין אבל תהיה בטוח שזה לא בא בקטע של הכפשה נבזית כמו שנסחפת אלא זה ביקורת שחלקה מהמקום היותר טוב חלכה מכעס ותובנות שלא חיבים להסכים איתם בטח שלא משנאה או משהו בסגנון אז כל העליהום הזה מיותר לחלוטין
אמת. אני ביקורתית לא יודעת להתמודד עם טיעונים מעלילה עלילות אנטישמית שונאת חרדים בורה רוצה להיות ייחודית ושישתחוו אליי אוהבת הפקרות ופריצות מחזיקה בהשקפות חילוניות בעצם חילונית במסווה שטחית ומלאה בסטריאוטיפים. הכל אמת, אתה צודק, אני מצטערת. תודה שפתחת את עיניי גם אם זה קצת כאב.
אה ומזל טוב, איך זה מרגיש להיות ביריון? ולא אין צורך לענות, אני מנחשת כבר מה זה יהיה . שבת שלום